Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

H φιλοσοφία ως θεραπεία: Η άποψη του Λου Μαρίνοφ

O Λου Μαρίνοφ γράφει στο βιβλίο του Πλάτωνας, όχι Πρόζακ!: "Δε θα ήταν μεγάλο προνόμιο να μπορούσαμε να μιλάμε για τους φόβους μας, τα άγχη μας ή για κάθε είδους στενοχώρια μας με τα μεγαλύτερα πνεύματα της ιστορίας; Ασφαλώς θα αισθανόμασταν μεγάλη πνευματική ανακούφιση, αν κουβεντιάζαμε για τον θάνατο με τον Πλάτωνα ή με τον Καρτέσιο. Θα ανακαλύπταμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας αν ανοιγόμασταν στον Καντ, στον Αριστοτέλη ή στον Μοντεσκιέ. "
platonas-oxi-prozakΑυτό ακριβώς προτείνουν οι φιλοσοφικοί σύμβουλοι. Υποστηρίζουν πως η ψυχολογία και τα φάρμακα συχνά δεν αρκούν για να θεραπεύσει κανείς τις «νευρώσεις» του. Τα φάρμακα δεν μπορούν να κάνουν κάποιον να πάψει να φοβάται τον θάνατο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και αντίθετα αποτελέσματα.

Τροφές που μας παίρνουν την ενέργεια

Τροφές που μας παίρνουν την ενέργεια



Κάποια φαγητά κλέβουν την ενέργειά μας και βλάπτουν την υγεία μας, αφήνοντάς μας με ένα άσχημο αίσθημα κούρασης... 
Αν επιλέγετε λάθος τροφές, επόμενο είναι να αισθάνεστε κούραση ή αδυναμία συγκέντρωσης. Δείτε λοιπόν ποιες τροφές είναι καλό ν’ αποφεύγουμε.
Τροφές που τους έχουν αφαιρεθεί τα θρεπτικά συστατικά
Τέτοιες τροφές είναι όσες έχουν μπει από το φούρνο μικροκυμάτων, έχουν δεχτεί προσθήκη χημικών ή είναι γενετικά μεταλλαγμένες. Δε «κλέβουν» απλώς την ενέργειά μας, αλλά μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο.

Κατηγορώ...



 Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο, είναι είδωλαΑκόμα και οι ιδέες η η λατρεία τους (ιδεολατρεία), είναι ανώτερης μορφής και υπόστασης είδωλα. Μπορεί να είναι είδωλα/πυξίδες , συμπαντικών εννοιών και της Αλήθειας, μα παραμένουν είδωλα. 

Οι "ιδέες" και οι ιδεολογίες, θυμίζουν Οίκους. Ακριβώς οπως μια πόλη, εχει σπίτια και κτήρια, στα οποία κατοικούν οικογένειες, ετσι και οι ιδέες, είναι χωρισμένες σε "τομείς". Σε Οίκους. Κάθε "πιστός", μέτοχος η κοινωνός μιας ιδέας, είτε είναι θρησκευτική/πνευματική, είτε πολιτική είναι σαν να κατοικεί σε εναν Οίκο, απο τους διαφόρους οίκους του κόσμου των ιδεών (πόλης). Ο εκάστοτε "πιστός" και κοινωνός μιας ιδέας, οσο βαθύτερα πιστεύει και εναρμονίζεται σε αυτήν, τόσο "ξεχνάει" η αγνοεί, πως οι υπόλοιπες ιδέες (Οίκοι), οσο φαινομενικά διαφορετικές κι αν είναι, παραμένουν κι εκείνες "Οίκοι" εντός ενός ευρύτερου πλαισίου (Πόλεως). Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει, πως ο εγωισμός μας και ο εκάστοτε προγραμματισμός μας, μας μετατρέπει σε τυφλούς και ηλίθιους.

Έρευνα: Το ιδανικό μέγεθος του πέους και 3 ακόμα αλήθειες!

Έρευνα: Το ιδανικό μέγεθος του πέους και 3 ακόμα αλήθειες!
Δεν υπάρχει άνδρας που κάποια στιγμή στη ζωή του να μην τον έχουν απασχολήσει τα συγκεκριμένα θέματα.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο ιδανικό μέγεθος του ανδρικού μορίου, όπως επίσης το σωστό σχήμα, αλλά και εάν οι διαφοροποιήσεις είναι φυσιολογικές ή όχι.

Τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες έρχεται να δώσει το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο.

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους κατά τη στύση;

Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο


Πέντε «ύπουλες» αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο
Τα χρέη, οι αυξημένες εργασιακές υποχρεώσεις και οι καυγάδες με το σύντροφο είναι μερικοί από τους λόγους που σίγουρα μας προκαλούν πονοκέφαλο. Μερικές φορές όμως η αιτία του πόνου δεν είναι τόσο προφανής.

Δείτε ποιοι είναι οι πέντε παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν τον ενοχλητικό πονοκέφαλο.

Δείτε πού αποθηκεύεται το λίπος ανάλογα με το τι τρώτε


Εάν θέλετε να αποφύγετε το… σωσίβιο γύρω από τη μέση, θα πρέπει να τρώτε σολομό και ξηρούς καρπούς, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν πολλά πολυακόρεστα λιπαρά έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και λιγότερο λίπος σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Παράλληλα, όσοι καταναλώνουν κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχουν οι ξηροί καρποί και ο σολομός, συσσωρεύουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά, γύρω από τη μέση αλλά και στα όργανα του σώματός τους.

Η απόλαυση στο κρεβάτι θέλει φωνή


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη βρετανών ερευνητών η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ζευγάρια που φωνάζουν στο κρεβάτι όντως κάνουν καλύτερο σεξ!
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην έκφραση της απόλαυσης και της ενίσχυσης της αίσθησης αυτής.
Οι γυναίκες δέχονται ευχάριστα το γεγονός ότι ο σύντροφός τους εκφράζει λεκτικά ή με ήχους την ευχαρίστησή του, ανέφεραν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds.

Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί νιώθουν επιβεβαίωση ότι προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση στο σύντροφό τους και «αποδίδουν» καλά στο σεξ.
Οι άντρες από την άλλη, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ αν η σύντροφός τους είναι… «θορυβώδης».

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των ανδρών που παίρνουν χάπια για το σεξ;


Ο αριθμός των ανδρών που παίρνουν χάπια για να αυξήσουν και να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, αυξάνεται.
Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν πληθύνει οι άνδρες που έχουν ιατρικά προβλήματα που τους υποχρεώνουν να παίρνουν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Πολλοί άνδρες σήμερα που είναι υγιείς από σεξουαλικής απόψεως, λόγω υπερβολικής ανησυχίας για την απόδοσή τους στο σεξ, καταφεύγουν σε φαρμακευτικά μέσα για να αντεπεξέλθουν.

Η αύξηση της λήψης φαρμάκων για το σεξ δεν παρατηρείται σε ορισμένες ηλικίες όπως για παράδειγμα σε ηλικιωμένους όπως κάποιος θα ανέμενε. Υπάρχουν πολλοί άνδρες ηλικίας από 20 έως 40 ετών που παίρνουν ένα από τα τρία χάπια που είναι διαθέσιμα σήμερα τα οποία βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία.

Μοναξιά και social media: Πώς συνδέονται;

large (29)
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που βιώνουν έντονα το αίσθημα της μοναξιάς. Κανείς δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες και τα θέλω τους. Χάνουν την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω τους.
Μπορεί να ανήκουν σε μια παρέα ή να έχουν ακόμα και οικογένεια αλλά να νιώθουν μόνοι. Για να αποφύγουν να ακουστεί η μοναξιά τους, ανοίγουν την τηλεόραση όλη μέρα, συνδέονται πολλές ώρες στο internet αναζητώντας επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ή επιδίδονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μεταμφιέζει τη σιωπή τους.
Γιατί βιώνουν τα άτομα αυτά μοναξιά;

Ο υπολογιστής των... 5 ευρώ



Ένα θαυματουργό USB stick μετατρέπει σε πανίσχυρο μηχάνημα και τον πιο παλιό υπολογιστή.
 
Οι σκαντζόχοιροι μας προστατεύουν από τα φίδια και κρατούν τα παράσιτα μακριά από τον κήπο μας. Υπάρχει όμως ένας σκαντζόχοιρος που έχει βαλθεί να αλλάξει τον κόσμο.
 
Πώς θα το κάνει; Κατασκευάζοντας έναν υπολογιστή που κοστίζει επτά δολάρια, δηλαδή μόλις πέντε ευρώ!

Φυτά για ... γούρι - Plants for ... luck.....!!!




Εάν σκοπεύετε να φέρετε στο σπίτι σας τη φύση, να έχετε στο νου σας ο,τι τα λουλούδια που θα επιλέξετε σημαίνουν πολύ περισσότερα από ο,τι νομίζετε. Έχουν τη δική τους μαγική δύναμη και γι' αυτό σας δίνουμε την ευκαιρία να 

τα μάθετε. 

Από αρχαία χρόνια πιστεύεται ότι πολλά φυτά και λουλούδια, μπορούν να μας προστατέψουν από το "κακό μάτι", να ευνοήσουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, να επηρεάσουν το περιβάλλον και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ας δούμε μερικά από αυτά :

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Η καρδιά σας θα το εκτιμήσει



Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 17 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, περιλαμβανομένης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, κάθε χρόνο. Περίπου 1 εκατομμύριο από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν μόνο στις Η.Π.Α και ισοδυναμούν με έναν θάνατο κάθε 33 δευτερόλεπτα. Με τέτοια νούμερα, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι καρδιοπάθειες αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις Η.Π.Α. 

Το εκπληκτικό είναι ότι πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν προσέχαμε απλά περισσότερο την υγεία μας. 

Ψίθυροι της Ψυχής...


Πρώτη Δημοσίευση 10/7/2010
Επιμέλεια-Αναθεώρηση 5/4/2014

Από το βιβλίο του Τέκτονα Albert Pike “Αρχές και Φιλοσοφία των Ελευθεροτεκτόνων του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού τύπου εκδόσεων Τετρακτύς” και πιο συγκεκριμένα, απόσπασμα από τις σελίδες 89 έως 100 :

Εισήλθατε εδώ εν μέσω ζόφου (ερέβους), βαδίσατε στην σκιά και είστε ενδεδυμένοι πένθιμα. Θρηνήστε μαζί μας την θλιβερή κατάσταση του ανθρωπίνου γένους σε αυτή την κοιλάδα των δακρύων. Τις δυστυχίες των ανθρώπων και τις αγωνίες των Εθνών. Το σκότος της συγχυσμένης ψυχής που συνθλίβεται από την αμφιβολία και το φόβο του μελλούμενου!

 Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή που ορισμένες φορές να μην θλίβεται. Δεν υπάρχει ευγενική ψυχή που κάποιες φορές να μην απελπίζεται. Ίσως δεν υπάρχει κανείς – από όλους εκείνους που δεν σκέπτονται κάτι περισσότερο από τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του σώματος τους - που κάποιες φορές να μην αιφνιδιάζεται και να μην τρομοκρατείται από τα φοβερά ερωτήματα – αισθανόμενος σαν να είναι ένοχος επειδή δεν απάντησε σε αυτά – τα οποία ψιθυρίζονται στα εσώτατα βάθη του. Κάποιος Δαίμονας φαίνεται να τον βασανίζει με αμφιβολίες και να επιζητεί να τον συνθλίψει με την απελπισία, ρωτώντας τον εάν είναι βέβαιος ότι οι πεποιθήσεις του είναι αληθείς και η πίστη του καλά εδραιωμένη. Εάν είναι πραγματικά βέβαιος ότι ένας θεός Άπειρης Αγάπης και Ευεργεσίας κυβερνά το σύμπαν, ή ότι υπάρχει μόνον κάποια πανίσχυρη ανελέητη Μοίρα και σιδηρά Ανάγκη, που είναι κρυμμένη στο αδιαπέραστο σκότος και στην οποία οι άνθρωποι – με τα βάσανα και τις θλίψεις τους, τις ελπίδες και τις χαρές τους, τις φιλοδοξίες και τις πράξεις τους - είναι αδιάφοροι ή δεν είναι για αυτήν σημαντικότεροι από τα μόρια της σκόνης που χορεύουν στο φως του ηλίου.

Αltera pars της Άννας Σαρρή : Sententia (ή αλλιώς απόφαση)

Αltera pars της Άννας Σαρρή : Sententia (ή αλλιώς απόφαση)


Απόφαση: η τελική επιλογή ύστερα από σκέψη και στάθμιση των δεδομένων. Έγκαιρη, καθοριστική, ειλημμένη, καταδικαστική, αμετάκλητη ή αναγνωριστική.

Μία απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί ανάλογα με τη χρήση των παραπάνω επιθέτων ως διαφορετική, έχει όμως σε κάθε περίπτωση ορισμένα κοινά σημεία ή στάδια. Την επιλογή ως αφετηρία, την αμφιταλάντευση πιθανώς ως μέση (ορισμένες φορές η απόφαση είναι προειλημμένη και δεν επισύρει δισταγμό) και τη λήψη αυτής καθ’ αυτής της απόφασης που αποτελεί το τελευταίο και συνάμα το πρώτο στάδιο.
Σήμερα λοιπόν, καλούμαστε να λάβουμε ορισμένες αποφάσεις, οι οποίες θα είναι αμετάκλητες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι εάν αυτές τείνουν προς την ορθή κατεύθυνση και είναι καθοριστικές (…εφόσον είναι έγκαιρες) ή είναι λαθεμένες, πιθανώς και καταδικαστικές. Αποφάσεις που θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν αφορούν το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά το αποκαλούμενο «κοινό καλό».

Η «Σπείρα της Θετικής Ενέργειας»

Η κίνηση ενεργοποιεί τη θετική σκέψη που είναι το ζητούμενο της θετικής ψυχολογίας.
Η κίνηση ενεργοποιεί τη θετική σκέψη που είναι το ζητούμενο της θετικής ψυχολογίας.
Από την Ιφιγένεια Τσαντίλη, δημοσιογράφο, Μ.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ

…και πρότερον δε τη φύσει πόλις ή οικία και έκαστος υμών εστν. Το γαρ όλον πρότερον αναγκαίον είναι του μέρους…ότι μεν ουν η πόλις και φύσει και πρότερον ή έκαστος, δήλον».
Αριστοτέλης, Πολιτικά 1253a19-29

«Ως προς τη φυσική τάξη των πραγμάτων η πόλη προηγείται της οικογένειας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Διότι το όλον προηγείται κατ” ανάγκη του μέρους», είπε ο Αριστοτέλης  και συμπλήρωσε,» είναι λοιπόν φανερό, ότι η πόλη υπάρχει εκ φύσεως και προηγείται του ατόμου».  Στα Πολιτικά του έδωσε τις βάσεις στην ανθρωπότητα για το ρόλο του ατόμου στην κοινωνία, γιατί μας εξήγησε οτι ο άνθρωπος «είναι το ανώτερο από όλα τα ζώα, όταν φτάσει στην τελειότητά του, έτσι γίνεται και το χειρότερο, όταν απομακρυνθεί από το νόμο και το δίκαιο. Ο άνθρωπος γενννιέται έχοντας όπλα που σκοπό έχουν να υπηρετούν τη φρόνηση και την αρετή, τα οποία όμως πού εύκολα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για το αντίθετο». (μετάφραση Σταύρος Τσιτσιρίδης)
Πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος του και πόσο δηλωτικός για την ανθρώπινη φύση που έχει δύναμη για το καλό και το κακό. Ο άνθρωπος, μας προτρέπει ο μεγάλος φιλόσοφος, πρέπει με σύνεση να λειτουργεί για να μην στρέφει τα όπλα εναντίον των υπολοίπων, γιατί όλοι είμαστε μέρη ενός συνόλου, μετέχουμε μιας κοινωνίας. Οποιος είναι αυτάρκης και συνεπώς δεν είναι μέλος της πόλης, πάντα κατά τον Αριστοτέλη, είναι ή  άγριο ζώο ή θεός. Ο λόγος του εμπνέει τον μέσο άνθρωπο, που αμφισβητεί τη θέση του μέσα στη πόλη και τη χώρα του, σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ στην ελληνική ιστορία.

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.6: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΡΟΟΔΟΥ ---

Το 1973, μία ομάδα οκτώ Βρετανών πεζικάριων (6 στρατιώτες, ένας λοχίας και ένας ανώτερος αξιωματικός), σε μια συνηθισμένη νυχτερινή άσκηση, είδαν ένα εξωγήινο σκάφος να εκρηγνύεται πάνω στην οροσειρά Τρόοδος, στο νησί της Κύπρου. Η συγκεκριμένη οροσειρά είναι η ψηλότερη του νησιού και τότε διέθετε πολλές συμμαχικές βάσεις και σταθμούς επικοινωνίας. Εκείνη τη μέρα, η συγκεκριμένη ομάδα είχε ως αποστολή να εγκαταστήσει πάνω στην οροσειρά ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο, αλλά τα απρόσμενα γεγονότα άλλαξαν την αποστολή τους.





Το περιστατικό έγινε γνωστό 32 χρόνια μετά, όταν ένας από τους στρατιώτες, ο Τομ Κλαρκ, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει, το 2005 στο μηνιαίο περιοδικό UFO Monthly, τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ:

Mεσημεριανός Υπνάκος! Τα Οφέλη του για Αυξημένη Παραγωγικότητα, Ανακούφιση από το Άγχος και Τέλεια Υγεία




Λέμε «ΝΑΙ» στον μεσημεριανό υπνάκο ή τον σύντομο ύπνο! Αλήθειες  για τον ύπνο:

Τα μικρά παιδιά συνήθως παίρνουν ένα σύντομο μεσημεριανό υπνάκο, κάτι που σταδιακά κόβουν καθώς ξεκινούν το σχολείο (ή και νωρίτερα). Εντούτοις οι ενήλικες, ακόμα και αυτοί που κοιμούνται  αρκετά (αλλά κυρίως αυτοί που κοιμούνται λίγο), νιώθουν μια φυσιολογική αύξηση της νύστας αργά το μεσημέρι. Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορείτε να νιώσετε περισσότερη εγρήγορση, να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε τις γνωστική σας λειτουργία με ένα σύντομο υπνάκο, που στα αγγλικά ονομάζεται nap, και ο ωφέλιμος σύντομος ύπνος ονομάζεται power nap. Να τονίσουμε ότι το κλειδί για να υπάρχει όφελος είναι η συντομία του ύπνου: μιλάμε για 20-60 λεπτά, και όχι τρίωρο μεσημεριανό ύπνο!  

Τι καλό μας κάνει ο Power Nap;

Τεστ Feng Shui: Έχει το σπίτι σας θετική ενέργεια ;



Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες του FengShui, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε αν το σπίτι σας έχει θετική ενέργεια, αν σας «αγκαλιάζει» στοργικά ή αν σας «πνίγει».

Σύμφωνα με το Feng Shui, την αρχαία κινεζική τέχνη της χωροταξίας, που μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε ανατολή και δύση, για να πετύχετε στη ζωή σας, το σπίτι σας πρέπει να είναι γεμάτο θετική ενέργεια.

Το σύστημα αρχών και κανόνων του Feng Shui, στοχεύει ακριβώς στην επίτευξη αυτού του στόχου. Στη διαμόρφωση δηλαδή του σπιτιού έτσι ώστε αυτό να προστατεύει τους ανθρώπους που το κατοικούν και να τους φέρνει τύχη, να είναι γεμάτο θετική ενέργεια και έτσι να ευνοεί όλες τις υποθέσεις τους, σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Δεδομένου ότι οι κανόνες του Feng Shui είναι πάρα πολλοί και μερικοί από αυτούς αρκετά πολύπλοκοι, αν δεν είστε ειδικοί, δεν είναι δυνατόν να τους γνωρίζετε.

Αυτό όμως δεν σας εμποδίζει, αν το θελήσετε, να αντιληφθείτε κατά πόσον το σπίτι σας αποπνέει ή όχι θετική ενέργεια. Ούτε σας εμποδίζει να εντοπίσετε ατέλειες ή ελλείψεις, που αντιμετωπίζοντας τες, θα νιώσετε πολύ καλύτερα μέσα στο σπίτι σας.

Τεράστια Καταιγίδα Πάνω Από Το Σίδνεϊ Σε Εξέλιξη Και Οι Φωτογραφίες Είναι Καταπληκτικές!!!

View image on Twitter

 Μια καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Σίδνεϊ τις τελευταίες ώρες. Και είναι μεγάλη. Παρουσιάζει ενδιαφέρον επειδή μοιάζει σαν ένα εξωγήινο σκάφος που πρόκειται να βγει από το σύννεφο, όπως στην ταινία Independence Day.
Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες...

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ: Γνωρίστε τα συμπτώματα - Αναλάβετε δράση

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς την καρδιά ξαφνικά ελαττώνεται ή σταματά τελείως και η καρδιά δεν μπορεί να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται . Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, ο μυς της καρδιάς σταματά να συστέλλεται και αρχίζει προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου, να νεκρώνεται.

Όταν συμβεί μια καρδιακή προσβολή , η καθυστέρηση της θεραπείας μπορεί να είναι θανατηφόρα. Από τους ανθρώπους που πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές, περίπου οι μισοί πεθαίνουν μέσα σε μια ώρα από τα πρώτα συμπτώματά τους και πριν φτάσουν στο νοσοκομείο. Επίσης πάνω από τους μισούς ανθρώπους όλων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή περιμένει περισσότερο από δύο ώρες πριν από τη λήψη βοήθειας.
Κάθε λεπτό έχει σημασία! Η γρήγορη δράση μπορεί να σώσει ζωές - ίσως και τη δική σας

20 juicy γνωμικά που έχουν γραφτεί για τη Γυναίκα!

οκ-JUICYΓΝΩΜΙΚΑ-THEREDLIST.FR
Η γυναίκα μπορεί να εμπνεύσει, να αποτελέσει αφορμή για συναισθήματα θαυμασμού, λατρείας, ή και θυμού! Μεγάλες προσωπικότητες, από το Φρόυντ μέχρι τον Σέξπιρ και από τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ μέχρι το Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ασχολούνται με το ωραίο φύλο, συνθέτοντας ρητά με γούστο! Διαβάστε μερικά από αυτά!
  1. Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος. – Ονορέ Ντε Μπαλζάκ
  2. Ανεξάρτητη γυναίκα είναι εκείνη η οποία δε βρήκε κανέναν άνδρα που θα ήθελε να είναι εξαρτημένος απ’ αυτήν. – Σ. Γκιτρί
  3. Η παλικαριά των γυναικών είναι η σεμνότητα. – Τζον Λούμποκ

Οι σταγόνες…μετράνε στον ωκεανό.

ΟΚ-MOTHER-TERESA--www.fullfun2u.com
«Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα».
Μητέρα Τερέζα.
Τα λόγια είναι περιττά για τη Μητέρα Τερέζα. Δεν είναι μόνο το ήθος και η πίστη της για έναν καλύτερο κόσμο που σημάδεψαν την πορεία της. Είναι η έμπνευση που άφησε σαν παρακαταθήκη για κάθε έναν από μας. Αντιστρέφοντας τα εμπνευσμένα της λόγια, μας έρχεται η απορία: Σε τι απαντά άραγε η Μητέρα Τερέζα; Έχω μια ιδέα. «Τι πρέπει να κάνω για να είμαι σημαντικός; Τί σημαντικό μπορώ να προσφέρω;».

4 απλές συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας!

OK-AFTOSIGENTROSI2
Μήπως μερικές φορές νιώθετε ότι έχετε την ικανότητα συγκέντρωσης ενός 3χρονου παιδιού; Μην ανησυχείτε! Οι στατιστικές λένε ότι μάλλον δεν έχετε σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής. Μόνο ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ενηλίκων υποφέρει από το σύνδρομο αυτό και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καλύτερη καθημερινότητα και μερικά τρικ που θα σας βοηθήσουν στην αυτοσυγκέντρωσή σας.

Εμβόλια: Η δυνατότητα, η χρησιμότητα, η αναγκαιότητα


emvolio2
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Δυστυχώς, παρόλο που επί σειρά δεκαετιών εμβολιάζει η κλασσική ιατρική τα παιδιά του κόσμου, παρόλο που έχουν εξαλειφθεί ασθένειες βαριές, όπως η ευλογιά, παρόλο που οι άνθρωποι στον πλανήτη γη έχουν φτάσει να ζουν πολύ περισσότερο από προηγούμενους αιώνες, υπάρχουν πολλοί καταστροφολόγοι που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια βλάπτουν ή κάποιοι λένε ότι κάποια βλάπτουν λίγο και κάποια πολύ.Το στηρίζουν σε μελέτες και δεδομένα που τις περισσότερες φορές είναι σαδομαζοχιστικά ανυπόστατα ή και ανύπαρκτα. Αν οι άνθρωποι αυτοί τα πιστεύουν, αλήθεια, είναι καημένοι μέσα στο παραλήρημά τους. Σίγουρα υπάρχουν καταστάσεις και εξουσίες που ταλαιπωρούν χώρες ολόκληρες και ευθύνονται για δεινά των ανθρώπων, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, οι ασθένειες, ο άδικος και άκαιρος θάνατος, αλλά σίγουρα δεν έχουν θέση τα εμβόλια σ αυτό το τρομερό πάνθεο.

Το «Παλλάδιον»

Παλλάδιο_ελαιογραφία_Bernard Picart 1731_πηγή wikigallery
Παλλάδιο_ελαιογραφία_Bernard Picart 1731_πηγή wikigallery
«Μπορεί να ήταν ο Διομήδης, ή ο Οδυσσέας, ή ο Αινείας κάποιος από αυτούς που το πήραν, αλλά το θέμα είναι ότι βρίσκεται πλέον στην Ρώμη όπου το φυλά η Βέστα (η Ρωμαϊκή θεά της οικίας αντίστοιχη με την Εστία) η οποία βλέπει τα πάντα μέσα από το άσβεστο φως» (Οβίδιος, Ημερολόγιο 4.433).
Το ανωτέρω απόσπασμα αναφέρεται  στο Παλλάδιο το οποίο ήταν το ξύλινο άγαλμα που έπεσε από τον ουρανό και προστάτευε την Τροία.
Θάνατος της Παλλάδος
Η Αθηνά ανατράφηκε από τον Τρίτωνα (γιο του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης) μαζί με την κόρη του Παλλάδα. Τα δύο κορίτσια ήσαν αχώριστα και συναγωνίζονταν στα παιχνίδια. Κάποια στιγμή ενώ ασκούνταν σε πολεμικές ασκήσεις, η Παλλάδα επρόκειτο να καταφέρει χτύπημα στην Αθηνά, εκείνη την στιγμή ο Δίας βλέποντας την σκηνή και φοβούμενος για την ασφάλεια της κόρης του, παρεμβάλλει μεταξύ τους την αιγίδα (δερμάτινη ασπίδα). Η Παλλάδα αιφνιδιάζεται και έτσι βρίσκει την ευκαιρία η Αθηνά να την χτυπήσει. Το χτύπημα όμως ήταν σοβαρό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να πεθάνει

Απώλεια ενέργειας και τρόποι ανάκτησης!!!




Όλοι έχουμε ακούσει κάποιον να παραπονιέται ότι δεν έχει όρεξη, νιώθει ευάλωτος, δεν του ταιριάζει ένας χώρος ή ένας άνθρωπος και γύρω μας βλέπουμε σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπους που ασθενούν σωματικά ή ψυχολογικά με το παραμικρό.

Σας έχει μιλήσει κανείς ότι έχει απώλεια ενέργειας; Μάλλον ναι. Και μένα. Όμως υπάρχει μια ασάφεια σε όλες τις συζητήσεις που έχω κάνει. Οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν πώς να μην έχουν απώλειες ενέργειας και πως αντιθέτως να ενδυναμώνουν το ενεργειακό τους πεδίο. Συνοπτικά, να ένας ενδεικτικός πίνακας βοήθειας.

Ανθρώπινη ενεργειακή υπόσταση και θεραπεία


«Είμαι ψυχή, Είμαι συνείδηση και Έχω σώμα… Αν μια ασθένεια βρίσκεται μέσα σε κάποιο θεραπευόμενο, τότε αυτός αναδύεται «μέσα» από μένα, το θεραπευτή του… ενώ συγχρόνως για αυτόν, υπάρχω «μέσα» του και δεν είμαι τίποτε άλλο, από την υλοποίηση της μορφής της δικής του εσωτερικής δύναμής»…

Εδώ και πολύ καιρό, διαβάζω, ακούω και βλέπω διάφορες πληροφορίες σχετικές με τις ενεργειακές θεραπείες… Διότι, είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος από πολύ παλιά έχει αντιληφθεί την ενεργειακή του υπόσταση και έχει προσπαθήσει να εφαρμόσει πρακτικές στη θεραπεία των ασθενειών του, όμως τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν μπερδευτεί αρκετά, μιας και οι περισσότεροι σχεδόν «θεραπευτές» οι οποίοι ασχολούνται με τις θεραπείες αυτές, έχουν (ή θέλουν να έχουν) συγχρόνως και κάποια «σχέση», με το εξωτερικό περιβάλλον τους ή αλλιώς βαθύ διάστημα…
Στο άρθρο αυτό, θα μείνω στην ουσία χωρίς να δαιμονοποιήσω ούτε τους θεραπευτές ούτε φυσικά τους ασθενείς και θεραπευόμενους… Και το λέω αυτό διότι τα τελευταία χρόνια, αρκετές «θεραπευτικές σχολές», έχουν αντιστρέψει τη δυναμική της θεραπείας τους, εστιάζοντας την προσοχή τους έξω από το σώμα… Αντί δηλαδή να αναγνωρίσουν το σώμα σαν «πύλη εξόδου» της ενέργειας, από μέσα προς τα έξω στον υλικό κόσμο, έχουν (σχεδόν) διαστρεβλώσει την αντίληψη αυτή, θεωρώντας ότι το σώμα είναι μια «πύλη εισόδου» της ενέργειας, από τον εξωτερικό υλικό κόσμο προς τα μέσα του, κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τη φύση του σώματος…

Νέες Κοινότητες



Όχι, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα...

Νέες κοινότητες… με αλλαγή ΟΛΩΝ: 

Τον τρόπο που φτιάχνουμε τα σπίτια μας

Τον τρόπο που καλλιεργούμε και παίρνουμε τις τροφές μας

Τον τρόπο που εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας

Τον τρόπο που ζούμε 


Τον τρόπο που συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε και μοιραζόμαστε

Τον τρόπο που επικοινωνούμε


Τον τρόπο που εργαζόμαστε 

Μα κυρίως και πρωτίστως, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που θα προκαλέσει και θα στηρίξει όλα τα πιο πάνω. 

Και Ποτάμι μας έφτιαξαν…

Ο τίτλος βέβαια παραπέμπει στο γνωστό ανέκδοτο με τον πολιτικάντη, ο οποίος από το μπαλκόνι τάζει στο πόπολο να «φτιάξει γεφύρια», κι όταν από κάτω του φωνάζουν ότι στην περιοχή  δεν υπάρχει ποτάμι προθυμοποιείται να φτιάξει και ποτάμι· ωστόσο, το λογοπαίγνιο δεν είναι δικό μου εύρημα, από κάπου το ξεσήκωσα (αν και, περιέργως, δεν γκουγκλίζεται), απ’ όσα ευρηματικά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για το Ποτάμι, το νέο κόμμα ή κίνημα ή κάτι άλλο που ίδρυσε τις προάλλες ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και που χτες είχε αναγγείλει πως θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους του σε συνέντευξη τύπου.
Το όνομα του κόμματος είναι η γνωστή λέξη με τους πάμπολλους συμβολισμούς της, δεν πρόκειται δηλαδή για αρκτικόλεξο (αν και μπορούν να γίνουν αρκετές χιουμοριστικές προσπάθειες να κατασκευαστεί ένα εκ των υστέρων αρκτικόλεξο, backronym που το λένε στ’ αγγλικά). Αν μάλιστα ευοδωθούν οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστεί μεταμφιεσμένο αλά ιταλικά ως Ελιά, θα έχουμε δύο κόμματα με «μη πολιτικούς τίτλους» (δηλαδή που η ονομασία τους δεν είναι αρκτικόλεξο ή ακρωνύμιο, ούτε περιέχει λέξεις όπως κόμμα, κίνημα, συμμαχία, δημοκρατικός, δημοκρατία, ελληνικός, Ελλάδα, κτλ.) ή και τρία αν μετρήσουμε και τη Χρυσή Αυγή.

40 συγκινητικές φωτογραφίες που θα αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα

Αν επικεντρωθούμε στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων, τότε δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να χάσουμε εντελώς την πίστη μας στην ανθρωπότητα.
Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν με τις πράξεις τους να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! Οι 40 συγκινητικές φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια διηγούνται μερικές από τις ωραιότερες ιστορίες ανθρωπιάς.

 

1. Ένας ηλικιωμένος άνδρας βγάζει βόλτα με το καροτσάκι τον ηλικιωμένο σκύλο του.

kollima.gr - 40 συγκινητικές φωτογραφίες που θα αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα