Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Είναι αυτή η αιτία του πολέμου; Η παλαιότερη πυραμίδα στον πλανήτη ανακαλύφθηκε θαμμένη στην Κριμαία!!! (Φωτογραφίες + Βίντεο)

Παλαιότερη πυραμίδα στον κόσμο βρίσκονται στην Κριμαία

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πυραμίδες, επτά στο σύνολο. 

Αλλά γνωρίζουμε, σίγουρα, δύο πράγματα.
1. Είναι οι παλαιότερες στον πλανήτη και
2. Βρίσκονται εκεί!

Ένας Ουκρανός επιστήμονας ανακάλυψε την παλαιότερη πυραμίδα του κόσμου
(31/08/2012)

Και το πιο ενδιαφέρον, ανακαλύφθηκε στην πιο όμορφη γωνιά της χώρας, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας. 

Sex και γυναίκες: Τα 11 πράγματα που ντρέπεστε να ρωτήσετε!

Sex και γυναίκες: Τα 11 πράγματα που ντρέπεστε να ρωτήσετε!
Αν είστε γυναίκα, τότε ίσως έχετε διάφορα ερωτήματα, τα οποία διστάζετε να συζητήσετε, ακόμη και με τον γυναικολόγο σας.

Συγκεντρώσαμε και δίνουμε απαντήσεις σε 11 θέματα «ταμπού» γύρω από το σεξ.

Είναι σημαντικό να κάνω μπάνιο μετά το σεξ;

Ποτέ το μπάνιο δεν έκανε κακό, ωστόσο θα πρέπει αν γνωρίζετε πως δεν αποτρέπει μία πιθανή λοίμωξη από σεξουαλική επαφή. Σχετικά με την σύλληψη, εφόσον δεν καθαριστεί ο κόλπος, δεν υπάρχει πρόβλημα μειωμένης γονιμοποιητικής ικανότητας του σπέρματος.

Επιτρέπεται το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Η Οικονομία στο Δικαστήριο

Karlsruhe stärkt Adoptionsrecht für Homosexuelle
του Νίκου Μπινιάρη
Η πιο πρόσφατη είδηση η οποία «βγήκε» από την ΕΕ δεν ήταν πολιτική ή οικονομική αλλά προήλθε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης παρέπεμψε υπόθεση για την νομιμότητα ή μη του προγράμματος ΟΜΤ, δηλαδή της επαναγοράς ομολόγων, κρατών όπως η Ισπανία, η Ιταλία από την ΕΚΤ. Αυτή η απόφαση είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 από τον Μάριο Ντράγκι μετά την δήλωσή του τον Ιούνιο πως θα κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ.
37,000 Γερμανοί έχουν προσφύγει εναντίον της ΕΚΤ διότι θεωρούν πως αυτή είχε  ξεπεράσει τις αρμοδιότητές της (ultra vires act)  διότι οι Ευρωπαϊκές συνθήκες της επέτρεπαν μόνον νομισματική πολιτική ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς θεωρήθηκε οικονομική πολιτική για την οποία είναι αρμόδια μόνον τα κράτη. Το Συνταγματικό Δικαστήριο με ψήφους 6-2 αποφάσισε στην ουσία ότι η πράξη της ΕΚΤ ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της αλλά θεώρησε πιο κομψό να παραπέμψει το ζήτημα για συμβουλευτική ερμηνεία στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΑΕΔ) στο Λουξεμβούργο. Η μειοψηφία αντιθέτως θεώρησε πως η προσφυγή έπρεπε να απορριφθεί κηρύσσοντας το δικαστήριο αναρμόδιο για αυτό το ζήτημα το οποίο είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής. Αυτό το σκεπτικό είναι  η ρεαλιστική θέση σε τέτοια ζητήματα έκτακτης ανάγκης. Το ίδιο Δικαστήριο είχε απορρίψει προσφυγή το 2011 κατά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδος.

Οι γαμήλιες τελετές των Αρχαίων Ελλήνων


Οι γαμήλιες τελετές των Αρχαίων Ελλήνων
Ο δ’ αμφιθαλής Έρως χρυσόπτερος ηνίας ηύθυνε παλιντόνους,
Ζηνός πάροχος γάμων της τ’ ευδαίμονος Ήρας.
ώ, Υμήν ! ώ, Υμέναιε ! ώ, Υμήν ! ώ, Υμέναιε !
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ “Όρνιθες” στ.17371743
(Και ο αθάνατος Έρως με τα χρυσά φτερά, τραβούσε τα ηνία του άρματος, παράνυμφος στους γάμους του Διός και της ευδαίμονος Ήρας)
Στις εικοσιτέσσερις του μηνός Γαμηλιώνος (που διαρκούσε από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου) γιορταζόταν στην αρχαία Αθήνα ο Ιερός Γάμος του Διός και της Ήρας. Από την εορτή αυτή πήρε το όνομά του ο μήνας, που για τους Αθηναίους ήταν ο κύριος μήνας τελέσεως των γάμων τους. Προτιμούσαν να είναι η ημέρα της Πανσελήνου και να έχει καλό καιρό. Θυσίαζαν δε εις τον Δία, την Ήρα και την Άρτεμι. Θεωρούσαν ότι αυτή η μεταβατική εποχή, του τέλους του χειμώνος και της αρχής της ανοίξεως, προσφερόταν για την τέλεση του γάμου και την επίτευξη της συλλήψεως, σαν ένα είδος εναρμονίσεως με την φύση που ετοιμάζεται να ανθοφορήσει και να καρποφορήσει. Τα ανθισμένα φυτά και οι ερωτικές περιπτύξεις των θεών ήταν, για τους αρχαίους, εκδηλώσεις της ίδιας αναπαραγωγικής δυνάμεως.

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Με την επιβολή του σταυρού οι «συνταξιούχοι μαγαζάτορες» πάνε σπίτια τους και η παράσταση γι’ αυτούς τελειώνει
Θα κονιορτοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο. Τίποτα δεν πρόκειται να μείνει όρθιο, όπως όλα δείχνουν τώρα πια. «Του Κουτρούλη ο γάμος» θα γίνει! Ο Ραγκαβής, ο οποίος έγραψε το ομώνυμο θεατρικό έργο το 1845 διακωμωδώντας τον άρχοντα της Μεθώνης, θα δικαιωθεί πανηγυρικά και στην πολιτική, με μια… μικρή καθυστέρηση 170 χρόνων! Απλή σύμπτωση το γεγονός ότι τόσο ο υπερφίαλος άρχοντας Κουτρούλης όσο και ο μνημονιακός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάγονται και οι δύο από τη Μεσσηνία. Η ουσία άλλωστε βρίσκεται στην πολιτική αναστάτωση που θα προκύψει από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα οποία θα ανατρέψουν εκ βάθρων τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Πρθ: ΕΠΕΙΓΟΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι Σκοπιανοαμερικάνοι έβγαλαν αυτό που ήθελαν, στη Δημοσκόπηση!!! ΟΙ Ελληνοαμερικάνοι μας παρακαλούν……. Ψηφίστε!


images
Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, ένα μήνυμα, που στοχεύοντας σε κάποια πατριωτικά ανακλαστικά , βρίσκει συνεχώς (και δυστυχώς) κοινό που το αναπαράγει.
Πρόκειται για μια δήθεν δημοσκόπηση  (γκάλοπ ή καταμέτρηση αν θέλετε), η οποία φυσικά δεν μπορεί να παράξει ποτέ κάποιο αποτέλεσμα , ούτε καν να ληφθεί υπόψη κανενός. Η τυχόν επίκλησή της μάλιστα,  φαντάζομαι ότι θα χαρακτηρίσει αυτόν που θα την κάνει, τουλάχιστον γραφικό. Τι άλλο εξάλλου μπορεί να πει κανείς για κάτι που δεν έχει καμία επισημότητα, καμία αξιοπιστία, δεν τηρεί κανένα κανόνα της επιστήμης των δημοσκοπήσεων (δειγματοληψία, πληθυσμός, τόπος, χρόνος, πληθυσμός, μέθοδος, σφάλμα, προσαρμογές, μεταβλητές, διασφάλιση εγκυρότητας  κτλ) ?

Η Κριμαία θέλει να έχει ίδια ώρα με τη Μόσχα και όχι με το Κίεβο


«Ούτε ίδια ώρα με την Ουκρανία δεν  θέλει να έχει»

Μάρτιος 3, 2014.

Οι αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της  χερσονήσου της Κριμαίας σκέφτονται να μεταφερθούν στην ίδια ζώνη ώρας με τη Μόσχα, καθώς τώρα βρίσκονται δύο ώρες πίσω.


Η πρόταση έγινε από τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Σεργκέι Τσεσκόφ. Κατά τη γνώμη του, η απόφαση αυτή είναι δικαιολογημένη από άποψη της γεωγραφίας.

Το πιο επικίνδυνο βιβλίο στον κόσμο


Αν το αγγίξεις, δηλητηριάζεσαι

Πρέπει να το πιάσεις προσεκτικά, ειδάλλως –κυριολεκτικά– αρρωσταίνεις. Όχι πως θα σου πάρει πολύ ώρα να το τελειώσεις: οι περισσότερες από τις περίπου 100 σελίδες του δεν περιέχουν καν κείμενο.

Οι «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου» (Shadows from the Walls of Death) του Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι (1823-1902) είναι, όπως τιτλοφορείται ευθαρσώς το παρόν άρθρο, το πιο επικίνδυνο, το πιο τοξικό βιβλίο στον κόσμο. Όχι ιδεολογικά, επειδή δυνητικά παρακινεί στη βία, τον ρατσισμό, τον εξτρεμισμό, επειδή θεωρείται «ανήθικο», ικανό να «διαφθείρει» τη νεολαία. Όχι. Είναι ένα βιβλίο επικίνδυνο για τη σωματική σου υγεία, ένα βιβλίο που μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις, απλά και μόνο φυλλομετρώντας το. Και αυτό, γιατί κάθε σελίδα, μαζί και το εξώφυλλο, είναι δηλητηριώδη.

Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2014

Οι αποκριές στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, τελείωσαν. Οι διάφορες εκδηλώσεις, αφού κράτησαν σχεδόν ένα μήνα, αποχαιρέτησαν τον χειμώνα και υποδέχτηκαν την άνοιξη. Το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου, αυτό του Ρίο ντε Τζανέιρο, ολοκληρώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μέλος της σχολής σάμπα Imperio da Tijuca (RICARDO MORAES/REUTERS) - πηγή

Ο πανδαμάτωρ χρόνος


13ΑΥΓ
Πανδαμάτωρ χρόνος  Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η φράση ‘φέρσου ως ενήλικας’ σε μια κοινωνία, που ξοδεύει εκατομμύρια, για να φαίνεται νεώτερη και που τα πρότυπά της σε όλους τους τομείς κερδίζουν προβολή, όταν δρουν ανώριμα, πέρα από στεγανά, συμβατικότητες, κανόνες, ακριβώς σαν τα κακομαθημένα παιδιά, που θα αποποιηθούν κάθε ευθύνης αργότερα.

Από τον συγχωρεμένο αιώνιο έφηβο Σαμαράκη μέχρι τις αγέραστες ηθοποιούς και τους αειθαλείς πολιτικούς η ωριμότητα σπάνια συνδέεται με τη χρονολογική ηλικία, αλλά ούτε και με τη δέσμευση, την αποδοχή των συνεπειών για κάθε πράξη, τη συντροφικότητα και την απόκτηση παιδιών ή περιουσίας.

Όλα αυτά οδηγούν σε καταστάσεις ανελευθερίας, ειδικά αν αποφασίζονται ως κοινωνικά επιθυμητές ιδιότητες κι όχι ως ενσυνείδητες επιλογές μέσα από χίλιες άλλες.

Η Παγκόσμια Elite είναι κλινικά Παράφρονες


Παράφρων Ελίτ1 Σε μια πρόσφατη έκθεση με τίτλο «Δουλεύοντας για τους λίγους: Πολιτική αιχμαλωσία και οικονομική ανισότητα» η διεθνής συνομοσπονδία 17 οργανώσεων κατά της φτώχειας, Oxfam, μας πληροφορεί ότι «σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου τώρα ανήκει μόνο στο 1% του πληθυσμού». Η έκθεσή τους συνεχίζει και προτείνει πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ,http://www.weforum.org/, μια συγκέντρωση των ελίτ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας, λαμβάνει οικονομικά και πολιτικά μέτρα για να εξασφαλίσει μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου.
Και, στην εξήγηση του, γιατί παρακολούθησε το πρόσφατο Φόρουμ στο Νταβός, ο Kumi Naidoo, ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace, μας λέει, «-Αν καταφέρουμε να μετατοπίσουμε τη συνείδηση ενός μέλους ή κάποιου ανώτερου πολιτικού ηγέτη, ο οποίος μπορεί να κάνει το ίδιο σε δυο από τα στελέχη του, τότε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Επίσης, αξίζει να είσαι εκεί, για να ακούς, να παρατηρείς, και να κατανοείς ορισμένες από τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας και κυρίως να τροφοδοτείς αυτές τις πληροφορίες πίσω στα υπόλοιπα μέλη της Greenpeace και άλλους συμμάχους της ‘κοινωνίας των πολιτών’».

Τι είναι η ιογενής μυοκαρδίτιδα



H μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονώδης προσβολή του μυοκαρδίου (του μυός της καρδιάς) συνήθως από ιούς και μικρόβια και σπανιότερα από ακτινοβολία, τοξικές ουσίες και φάρμακα. Μπορεί να προκαλέσει νέκρωση ή και εκφυλισμό των μυϊκών κυττάρων. Μπορεί να αποδειχθεί από ανεπαίσθητη έως ολέθρια. Η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και δεν υπάρχει ειδική θεραπεία.

Οι ομοφυλόφιλοι πιέζουν για αστικά δικαιώματα στην Ελλάδα

Οι ομοφυλόφιλοι πιέζουν για αστικά δικαιώματα στην Ελλάδα

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα διεκδικούν αστικά δικαιώματα, όπως τον πολιτικό γάμο, αναφέρει ρεπορτάζ της Joanna Kakissis που μεταδόθηκε στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό NATIONAL PUBLIC RADIO («’Invisible’ Same-Sex Couples Push For Civil Unions In Greece»), παραθέτοντας συνεντεύξεις ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται στο χώρο και επισημαίνουν την υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Αναφορά γίνεται στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο, για την εξαίρεση των ομοφυλόφιλων από τον πολιτικό γάμο, όπως και στην αντίδραση της Εκκλησίας στο ενδεχόμενο νομιμοποίησής του. 

Οι αντιφατικές συμβουλές των γονέων δημιουργούν χάσματα στα παιδιά τους



Για να διατηρήσουν την ακεραιότητα των παιδιών τους οι γονείς δεν πρέπει να τους δίνουν αντιφατικές συμβουλές ή να κάνουν αντιφατικές πράξεις. Αυτό δημιουργεί χάσματα στον ψυχισμό του παιδιού. Αν η μητέρα δίνει μια ορισμένη κατεύθυνση στο παιδί και ο πατέρας διαφωνεί με αυτήν και την αντιστρατεύεται, το παιδί νιώθει διχασμένο. Θέλει να καθοδηγείται από ενωμένους γονείς. Αν το παιδί βλέπει χάσματα ανάμεσα στους γονείς του, χάνει τον σεβασμό του γι’ αυτούς και συχνά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελός του και να ξεγελάσει και τους δυο γονείς.

Παραφουσκωμένο εγώ στο παιδί




Όταν ένας γονέας λέει στο παιδί του, "Η φυλή σου, η θρησκεία σου, η χώρα σου είναι η καλύτερη στον κόσμο, και εσύ είσαι ο καλύτερος απ' όλους", αυτός ο γονέας στην πραγματικότητα καταστρέφει την ψυχή του παιδιού. 

Μια τέτοια υπερδιέγερση του εγώ θα κάνει το παιδί κοινωνικό καρκίνο. 

Αυτό το παιδί θα βαδίζει ανάμεσα στους ανθρώπους λέγοντας, "Είμαι ο καλύτερος. Ποιοι είστε εσείς για να κάνετε παρέα μαζί μου;" 

Σημάδια ότι χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη

Σημάδια ότι χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη

Όλοι βιώνουμε περιόδους στρες, λύπης, θλίψης και συγκρούσεων επομένως, όταν νιώθετε καταρρακωμένοι είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε αν είναι κάτι παροδικό ή πράγματι χρειάζεστε τη συμβουλή ενός ειδικού. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη, είναι και εκείνοι που θεωρούν ότι δεν τη χρειάζονται και όσο το αναβάλλουν, τόσο η κατάστασή τους, χειροτερεύει ερήμην τους.
«Όσο πιο γρήγορα λάβει κάποιος επαγγελματική βοήθεια, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ξεπεράσει το πρόβλημα» λέει ο ψυχολόγος Daniel J. Reidenberg.

Οι ψυχολόγοι αποδίδουν αυτό το μικρό ποσοστό ανθρώπων που απευθύνεται σε εκείνους, ως αποτέλεσμα του στίγματος και των μύθων που συνδέονται με την επίσκεψη σε ψυχοθεραπευτή. Ανάμεσά τους και η πιο διαδεδομένη που προστάζει ότι «μόνο οι τρελλοί πάνε σε ψυχολόγο» ή ότι η αποδοχή επαγγελματικής βοήθειας είναι σημάδι αδυναμίας, στερεότυπα δηλαδή, που δεν αληθεύουν.

40 σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν που πρέπει να δείτε

Ένα μοναδικό αφιέρωμα! Σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν που έγραψαν την ανθρώπινη ιστορία..
Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάνει κάτι πολύ περισσότερο. Μπορεί να μετατρέψει μια απλή ιδέα σε πραγματικότητα. Μπορεί όμως και να δώσει πρόσωπο στη σκέψη.
Μια φωτογραφία μοιάζει με μια μικρή κάψουλα στην οποία παγιδεύεται ο χρόνος. Έτσι κάθε φορά που βλέπετε μια εικόνα γυρίζετε πίσω στο χρόνο και ζείτε ξανά την ιστορία.
Υπήρξαν πολλές ένδοξες αλλά και άσχημες στιγμές στο παρελθόν της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι σπάνιες φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε τις φέρνουν στο φως με εκπληκτική σαφήνεια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι στο παρελθόν από σήμερα με τις πρώτες 40 φωτογραφίες..

1 . Αγώνας πυγμαχίας πάνω στο πλοίο USS Όρεγκον το 1897 .

kollima.gr - 40 σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν που πρέπει να δείτε

Μην αισθανθείτε άσχημα αν έχετε κάνει κάτι από αυτή τη λίστα...αλλά και αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, μην ανησυχείτε, είστε διάσημος τώρα!!!

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Παρά το γεγονός ότι, μερικοί από μας έχουν την ατυχία να φωτογραφηθούν ή να κινηματογραφηθούν. Αυτά είναι τα είδη των slip-ups που ποτέ δεν πεθαίνουν επειδή έχουν αποθανατιστεί. Και τώρα, μοιραζόμαστε μερικά από τα καλύτερα που καταγράφηκαν από εσάς. Μερικά από αυτά είναι τόσο κακά, που είναι ιδιοφυή.

Διατροφικοί Μύθοι και Πραγματικότητα



Στην εποχή της πληροφορίας κατακλυζόμαστε καθημερινά από τεράστιο πλήθος μύθων γύρω από τη διατροφή μας. Αβάσιμες προκαταλήψεις, αναπόδεικτες επιστημονικοφανείς ιδέες και βιαστικά συμπεράσματα από μικρές ή μη - επιστημονικές έρευνες, ανακυκλώνονται από στόμα σε στόμα, αλλοιώνονται ακόμη περισσότερο και διαιωνίζονται. 
Ας δούμε μερικούς από αυτούς τους πιο χαρακτηριστικούς διατροφικούς μύθους: 

Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ ...ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ...ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ;;;;!!!


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ  ΟΙ ΕΜΨΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ...


1ον ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ (ΑΝΕΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)...(ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ!!!!)

2ον Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΕΞΥΠΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ ΨΕΥΔΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ...

ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Γι΄ αυτούς που τους χωρίζει η ζωή...




Γι΄ αυτούς που τους χωρίζει η ζωή..μα τους ενώνει η ψυχή ...
Γι΄ αυτούς που κυνηγάν δυο στιγμές... μα τους ανταμώνει ο χρόνος ...
Γι΄ αυτούς που κρυώνουν μονάχοι...μα καίνε οι σκέψεις τους ...
Γι΄ αυτούς που δεν τους προσφέρουν λουλούδια...μ΄ ανθίζουν κάθε βράδυ από αγάπη ανεκπλήρωτη ...

“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος” και....ΕΣΤ’ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ


Όταν στις αρχές του 2ου προ Χριστου αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην,παρατηρησε την πρόθεση  για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.


Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το τι μέλλει γενέσθαι στην πατριδα του.

Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό-και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:  “Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”

Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκό σε φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ


Μια νέα τροπή έχει πάρει στις μέρες μας η αντιπαράθεση των δυϊκών δυνάμεων και ο "πόλεμος των αντιθέτων" του Ηράκλειτου. Μόλις πριν λίγες δεκαετίες, βασική μελέτη των κοινωνιολογικών σχολών ήταν η πάλη των τάξεων, δηλαδή η στρωμάτωση των κοινωνιών σε τάξεις, θέσεις και ρόλους (όπου η κατάταξη των ατόμων σ' αυτές κρίνονταν με βάση το εισόδημα, το κύρος και τη δύναμη που απόρεε απ' αυτά) και η οικονομικο-πολιτικο-κοινωνική και πολιτισμική αντιπαράθεση μεταξύ τους. Σήμερα, η θεώρηση αυτή μοιάζει μακρινή και ξένη με τις συνθήκες ζωής και ύπαρξης των ανθρώπων, καθώς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των τάξεων, θέσεων και ρόλων έχουν σχεδόν καταρρεύσει και όλο το δομικό και θεσμικό πλαίσιο των κοινωνιών έχει γίνει ομιχλώδες και ασαφές. 

ΦΑΡΟΣ...φαλλικό σύμβολο




Λογοτεχνικά σύμβολα: ο Φάρος Με την ευρύτερη έννοια, σύμβολο είναι οτιδήποτε σημαίνει κάτι, κατ’ αυτήν την έννοια κάθε λέξη αποτελεί σύμβολο. 

Στη λογοτεχνία, όμως, ο όρος χρησιμοποιείται για μια λέξη ή έκφραση που μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από την αρχική του σημασία ή να παραπέμπει σε ένα φάσμα αναφορών πέραν του ιδίου. Ορισμένα σύμβολα είναι «συμβατικά» ή «δημόσια», όπως π.χ. ο σταυρός ή η σημαία. Αυτό σημαίνει ότι η απώτερη σημασία τους είναι καθορισμένη στο πλαίσιο μιας δεδομένης κουλτούρας. 

Με άλλα λόγια, δε θέλει και πολύ κόπο να καταλάβει κανείς ότι ο σταυρός παραπέμπει στη θυσία ή στην αγάπη, ανάλογα βέβαια και με τα συμφραζόμενα. Υπάρχουν, όμως, και κάποια σύμβολα περισσότερο «ιδιωτικά», που κάποιοι δημιουργοί χρησιμοποιούν συχνά, που η δευτερεύουσα σημασία τους είναι δική τους επινόηση. 

Στην περίπτωση αυτή, η ερμηνεία του συμβόλου είναι δυσκολότερη. Κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, ο φάρος αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πρώτης κατηγορίας, είναι δηλαδή ένα σύμβολο που μιλάει από μόνο του. 

Το μονοπάτι της Αλήθειας




Αλήθεια είναι, γενικά, η υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα, με σιγουριά, οι περισσότεροι άνθρωποι. Όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν στην αντίληψη ενός φαινομένου, δημιουργούν μια κοινή σύμβαση για το φαινόμενο και την «αίσθηση» που αυτό προκαλεί. Όταν αυτή η κοινή σύμβαση αφορά ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων, όταν δηλαδή «όλοι» αντιλαμβάνονται κάτι με όμοιο τρόπο, τότε η κοινή αυτή σύμβαση γίνεται αποδεκτή ως αλήθεια..

Περί Αντιχρίστου....



Από το 90 και μετα παρατηρούμε ενα φαινόμενο (το οποίοκρατά απο πολυ παλιά πριν την εμφάνιση του Χριστού) που αρχικά φαινόταν οτικινείται στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξυ κρατών η αν θέλετε των μικρο-ιμπεριαλιστικών δράσεων ορισνενων κρατών. Πλην ομως δεν ηταν κατι τετοιο. Ηταν κατι πολυ πολυ βαθύτερο με επεκτάσεις στον αιθερικο κόσμο η αν θέλετε στοκατώτερο αστρικό πεδίο.

Ας πάρουμε τα πραγματα απο την αρχή.

Ολα τα πλάσματα που κλείστηκαν ιεραρχικά στις υπόγειες πολιτείες οποιασδήποτε διάστασης για δικούς τους λόγους μεταξυ άλλων ανέπτυξανη τους δόθηκε μια συγκεκριμένη τεχνολογία. Αυτη της κλωνοποίησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα