Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πως να καθαρίσετε την κουρτίνα του μπάνιου από τους μύκητες!


Οι κουρτίνες στο ντους μπορούν να λερωθούν πολύ γρήγορα και να γεμίσουν με μύκητες. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να τις καθαρίσουμε; 

Μαγειρικά κολπάκια!


Μερικές ιδέες για να ¨"λυθούν" τα χέρια σας!

1. Για να μην κολλήσει το κρέας στο τηγάνι  Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον!

Τρόφιμα πρώτες βοήθειες όταν πέφτει η πίεσή σας


Η πτώση της πίεσης είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά.. 
Ο Αμερικάνικος Σύλλογος Καρδιολογίας (ΑΗΑ) ορίζει ως υπόταση την πτώση της αρτηριακής πίεσης κατά 30 mmHg (πρακτικά κατά τρεις μονάδες) από ότι είναι συνήθως, αν και συμπτώματα μπορούν να παρατηρηθούν σε ορισμένα άτομα και όταν η πίεση μειωθεί έστω και κατά 20 mmHg (δύο μονάδες).

Στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 100 mmHg ή πιο απλά η μεγάλη πίεση είναι κάτω από 10. Προβλήματα δημιουργούνται όταν η αρτηριακή πίεση πέσει απότομα και ο εγκέφαλος στερηθεί από επαρκή παροχή αίματος. Τότε μόνο μπορούν να προκληθούν συμπτώματα, όπως ζάλη, ελαφρύς πονοκέφαλος, τάσεις λιποθυμίας, αδυναμία, αστάθεια, συσκότιση όρασης, εφίδρωση και κόπωση. Παρόμοια συμπτώματα παρατηρούνται και όταν κάποιος σηκώνεται απότομα όρθιος από καθιστή ή ύπτια θέση. Στην περίπτωση αυτή, το φαινόμενο είναι γνωστό ως ορθοστατική υπόταση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και γενικότερα αν κάποιος έχει πρόβλημα υπότασης, καλό είναι να γνωρίζουμε τι πρέπει να φάμε εκείνη τη στιγμή, για να ανέβει η πίεσή μας :

Μυθομανία: το να λες ψέματα δεν είναι απλά μια συνήθεια! χαρακτηριστικά των ψευτών,,,

 Μυθομανία:

H παραποίηση της αλήθειας, η αλλοίωση ή απόκρυψή της είναι χαρακτηριστικά που ενίοτε συνοδεύουν την κοινωνική συμπεριφορά ενός ανθρώπου.Όταν όμως οι συμπεριφορές αυτές γίνονται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της έκφρασής του, τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια κ στο ψέμα συγχέονται και γίνεται μυθομανής.

Στη μυθομανία η φαντασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διηγήσεων, το οποίο όσο το άτομο τις εξιστορεί τόσο εισχωρεί μέσα στις κατασκευές του με απόλυτη πίστη ότι πράγματι συνέβησαν.

Συνήθως είναι ο πρωταγωνιστής σεναρίων τα οποία δημιουργούν άμεσο εντυπωσιασμό στον περίγυρο και επιφέρουν στιγμιαία ικανοποίηση κ ψυχική ανακούφιση στον ίδιο.

«Παγκόσμιος πόλεμος» για τα ελληνικά αεροδρόμια

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(«Παγκόσμιος πόλεμος» για τα ελληνικά αεροδρόμια)

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης
Αμερικανοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Έλληνες «συγκρούονται» για τα ελληνικά αεροδρόμια που ιδιωτικοποιούνται, σε μια «μάχη» που κορυφώνεται στις 6 Ιουνίου, τελευταία ημέρα για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς που μπήκαν σε φάση δημοπράτησης.
Τα εφτά σχήματα πήραν ήδη τα τεύχη δημοπράτησης και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κι αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, έως το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα έχουν περάσει σε ιδιωτικά χέρια.
Το ενδιαφέρον είναι έντονο και εφτά κοινοπραξίες που περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, διεκδικούν τα δυο «πακέτα» αεροδρομίων που ιδιωτικοποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ με συμβάσεις παραχώρησης 30 συν 10 ετών.

Πόδια στον τοίχο, για να διώξεις την ένταση!



Άγχος, αγωνία, ένταση, δυσάρεστες σκέψεις, μια κουραστική μέρα; Δώσε στο σώμα σου την ευκαιρία να χαλαρώσει μέσα σε 5 λεπτά με μια απλή στάση. Είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό και ανακουφιστικό μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου.
Το μυστικό είναι να κάνεις το σώμα να αισθανθεί ότι δεν απειλείται από κανέναν κίνδυνο. Ότι δεν βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης.
Πώς θα το κάνεις;

Προσπάθησε να μην… προσπαθείς: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας!

Υποφέρεις από αϋπνίες; Απλώς σταμάτησε να προσπαθείς να κοιμηθείς. Όχι, δεν πρόκειται για μια νέα εξυπνάδα αλλά για μια απλή εφαρμογή της αρχαίας κινεζικής θεωρίας του «προσπάθησε να μην προσπαθείς». Τι θα πει αυτό; Ότι η εμμονή του «πρέπει να προσπαθήσω» δε μας αφήνει να χαλαρώσουμε. Απόδειξη; Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή θέλουμε να μείνουμε ξύπνιοι (π.χ. σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο ενός νοσοκομείου), τότε είναι που μας παίρνει ο ύπνος.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει, όταν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό: Ξέροντας ότι πρέπει να προσπαθήσουμε έντονα να το πετύχουμε, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Όμως τα καλύτερα πράγματα, ως γνωστόν, τα πετυχαίνουμε όταν είμαστε χαλαροί. Αυτό παραπέμπει στη βασική αρχή του Κομφουκιανισμού και του Ταοϊσμού, που συνιστά να δρούμε αβίαστα και αυθόρμητα, χωρίς εμμονή σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Ένας επιστήμονας έρχεται τώρα να μας εξηγήσει καλύτερα αυτή την πεποίθηση.

Φάε τα κουφέτα, κράτησε το τούλι για αστραφτερή καθαριότητα


Oι ανοξείδωτες βρύσες του μπάνιου και της κουζίνας μπορούν να γυαλίσουν πανεύκολα με ένα μικρό κομμάτι από τρυπητό ύφασμα. Το τούλι – γιατί γι΄αυτό πρόκειται – κάνει θαυμάσια, αστραφτερή δουλειά με ελάχιστο κόπο. Μάλιστα τα καταφέρνει καλύτερα στην καθαριότητα από το κοινό, σκληρό σφουγγάρι.

Ο τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι ο εξής:

Ο ΠΑΟΚτσής που βρέθηκε κατά λάθος να διαχειρίζεται τον Twitter λογαριασμό των H&M

Ένα περίεργο και αστείο περιστατικό συνέβη στο Twitter λόγω κάποιου σφάλματος (bug) της υπηρεσίας. Κάποιος χρήστης επιχείρησε να συνδεθεί με τον Twitter λογαριασμό του, όταν ξαφνικά κατάλαβε πως συνδέθηκε με το λογαριασμό H&M United Kingdom, της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ρούχων. Αυτό σημαίνει πως ήταν για ένα χρονικό διάστημα διαχειριστής του λογαριασμού και μπορούσε να κάνει tweets, να αλλάξει τις ρυθμίσεις, ακόμη και να διαγράψει το λογαριασμό.
twitter h&m paok

Καρκίνος – Αλτσχάιμερ- Κατάθλιψη Μόδα ?


Πόσο ξαφνικά άραγε είναι όλα αυτά, πώς γίνεται να τα συναντάμε όλο και ποιο συχνά ? Πώς γίνεται τα τελευταία χρόνια να έχουμε την τόση εξάπλωσή τους ? Πώς είναι δυνατόν να έχουν τόσο καλπασμό ? Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν ότι η κατάθλιψη θα είναι η ασθένεια του μέλλοντος ? Τι έγινε έχουν πάρει το ρόλο του Θεού και δεν μας το είπαν ? Για να γνωρίζεις κάτι με τέτοια ακρίβεια θα πει ότι το ξέρεις τόσο καλά γιατί εσύ έχεις δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να συμβούν όλα αυτά.


Όλοι γνωρίζουμε ας πούμε ότι τώρα έχουμε μία ηλικία και ότι σε 10 χρόνια θα είναι η ηλικία μας η τώρα + 10 χρόνια, αλλά πως θα είμαστε ακριβώς κανείς μας δεν γνωρίζει. Άρα πως γίνεται οι επιστήμονες να γνωρίζουν με τόση ακρίβεια τι θα συμβεί, σε τι βαθμό και πότε ? Τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό ? Ποιος είναι ο τρόπος που σπέρνουν ασθένειες και ξέρουν ότι θα τις θερίσουν ? Πώς έχουν θέσει σε εφαρμογή το «σχέδιο» εξόντωσής μας ? Εμείς πως τους βοηθάμε ?

Αν είχατε μόνο μία ώρα ζωής, τι θα κάνατε;

Οι τελευταίες φράσεις της τελευταίας Ομιλίας 

Ο Κ τέλειωσε την τρίτη ομιλία στις 4 Ιανουαρίου του 1986, στο Μαντράς της Ινδίας -η τελευταία που θα έκανε ποτέ- με τις φράσεις:
Η Δημιουργία είναι κάτι πάρα πολύ ιερό. Είναι το πιο ιερό πράγμα στη ζωή κι αν έχετε κάνει μαντάρα τη ζωή σας, αλλάξτε τη. Αλλάξτε τη σήμερα, όχι αύριο. Αν είστε αβέβαιοι, ανακαλύψτε γιατί, και γίνετε βέβαιοι. Αν η σκέψη σας δεν έχει ευθύτητα, σκεφτείτε με ευθύτητα, λογικά. Αν δεν προετοιμαστούν όλα αυτά, αν όλα δεν τακτοποιηθούν, δεν μπορείτε να μπείτε στον κόσμο της δημιουργίας.
Τέλειωσε. [Αυτή η λέξη μόλις που ακούγεται, είναι μάλλον σαν μια εκπνοή παρά σαν λόγος. Μπορεί να την ακούσει κανείς μόνο στην κασέτα. Δε θα μπορούσε να είχε ακουστεί από το κοινό].
Έπειτα, ύστερα από μια μεγάλη παύση, πρόσθεσε: «Αυτή είναι η τελευταία ομιλία. Θέλετε να καθίσουμε για λίγο μαζί σιωπηλοί; Εντάξει, κύριοι, καθίστε για λίγο σιωπηλοί»

-------------------------------------------------------------------------

 Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο

"Σήμερα το πρωί τους έλεγα: εδώ κι εβδομήντα χρόνια αυτή η υπερ-ενέργεια -όχι- αυτή η απέραντη ενέργεια, η απέραντη νοημοσύνη, χρησιμοποιούσε αυτό το σώμα. Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι κατάλαβαν τι τρομακτική ενέργεια και νοημοσύνη πέρασε μέσα απ’ αυτό το σώμα -είναι μια δωδεκακύλινδρη μηχανή. Και για εβδομήντα χρόνια -ήταν πραγματικά πολύς καιρός- και τώρα το σώμα δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο. Κανείς, εκτός κι αν το σώμα προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά και προστατευτεί κλπ... κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πέρασε απ’ αυτό το σώμα. Κανείς. Ας μην υποκριθεί κανείς. Κανείς. Το επαναλαμβάνω: κανείς από μας ή από τον κόσμο, δεν ξέρει τι συνέβη. Το ξέρω. Και τώρα, ύστερα από εβδομήντα χρόνια έφτασε στο τέλος. Όχι αυτή η νοημοσύνη και η ενέργεια... με κάποιο τρόπο είναι εδώ, κάθε μέρα, και ιδιαίτερα τη νύχτα. Και ύστερα από εβδομήντα χρόνια το σώμα δεν μπορεί ν’ αντέξει... δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο. Δεν μπορεί. Οι Ινδοί έχουν ένα σωρό καταραμένες προλήψεις γι’ αυτό... ότι αρκεί να το θελήσεις και το σώμα φεύγει... κι όλες αυτές τις ανοησίες. Δε θα βρείτε άλλο σώμα σαν αυτό, ή εκείνη την υπέρτατη νοημοσύνη που δούλευε πάνω σ’ ένα σώμα εκατοντάδες χρόνια. Δε θα το ξαναδείτε. Όταν θα φύγει αυτός, θα φύγει κι εκείνη. Δεν υπάρχει συνείδηση που θα μείνει πίσω από εκείνη τη συνείδηση, από εκείνη την κατάσταση. Όλοι υποκρίνονται ή προσπαθούν να φανταστούν ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή μ’ εκείνο. Ίσως να το κάνουν κάπως, αν ζήσουν τις διδασκαλίες. Όμως κανείς δεν τό ’χει κάνει. Κανείς. Αυτό είν’ όλο."
Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο του Κ, όπως το καταγράφει η Μαίρη Λάτιενς στη βιογραφία του: "Η ζωή και ο θάνατος του Κρισναμούρτι" από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τζίντου Κρισναμούρτι ( 12 Μαίου 1895 - 17 Φεβρουαρίου 1986)



Η καθημερινή μας δραστηριότητα επικεντρώνεται στον εαυτό μας

Οι περισσότερες καθημερινές μας δραστηριότητες επικεντρώνονται γύρω από εμάς, βασίζονται στη δική μας συγκεκριμένη οπτική γωνία, στις δικές μας εμπειρίες και ιδιοσυγκρασίες. 


Σκεπτόμαστε σε σχέση με την οικογένειά μας, την εργασία μας, με το τι θέλουμε να επιτύχουμε, κι επίσης σε σχέση με τους φόβους μας, τις ελπίδες μας και την απόγνωσή μας. 

Όλα αυτά είναι προφανώς εγωκεντρικά και επιφέρουν μία κατάσταση αυτο-απομόνωσης, όπως βλέπουμε στη καθημερινή μας ζωή. 

Πόσο παράξενα ασήμαντο είναι το μυαλό, όσο βαθιά καλλιεργημένο και μορφωμένο κι αν είναι...


Πόσο παράξενα ασήμαντο είναι το μυαλό, όσο βαθιά καλλιεργημένο και μορφωμένο κι αν είναι...

Με το που πρόβαλε ο ήλιος, τον βούτηξε ένα υπέροχο σύννεφο, στέλνοντας λωρίδες από γαλάζιο φως σ’ όλο τον ουρανό.Ήταν ένα φως που έπαιζε με το σκοτάδι και το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι που το φανταστικό σύννεφο κατέβηκε πίσω από τις χιλιάδες καμινάδες.
Πόσο παράξενα ασήμαντο είναι το μυαλό, όσο βαθιά
καλλιεργημένο και μορφωμένο κι αν είναι. Ό,τι κι αν κάνει, πάντα θα παραμένει ασήμαντο’ μπορεί να πάει στο φεγγάρι και πέρα απ’
αυτό ή στα βαθύτερα σημεία της γης· μπορεί να επινοήσει και να
συναρμολογήσει τις πιο πολύπλοκες μηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα επινοούν άλλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές·
μπορεί να αυτοκαταστραφεί και να αυτοαναπλαστεί, αλλά ό,τι κι
αν κάνει πάντα θα συνεχίζει να είναι ασήμαντο. Αυτό γιατί μπορεί
να λειτουργεί μόνο μέσα στα όρια του χρόνου και του χώρου·
οι φιλοσοφίες του είναι δέσμιες της ίδιας του της διαμόρφωσης· οι
θεωρίες του, οι εικασίες του, είναι προεκτάσεις της ίδιας του της πανουργίας.
Ό,τι κι αν κάνει δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό
του. Οι θεοί του και οι σωτήρες του, οι δάσκαλοι και οι αρχηγοί του
είναι μικροί και ασήμαντοι όπως και το ίδιο. Εάν είναι κουτό,
προσπαθεί να γίνει έξυπνο και η εξυπνάδα του μετριέται ανάλογα
με την επιτυχία του. Πάντα τρέχει πίσω από κάτι ή το κυνηγάνε.
Η θλίψη το ακολουθεί σαν σκιά του. Ό,τι κι αν κάνει θα είναι πάντα
ασήμαντο.
Οι πράξεις του είναι η απραξία τού να κυνηγάει τον εαυτό του-
η αναμόρφωσή του είναι μια πράξη που χρειάζεται πάντα κι άλλη
αναμόρφωση. Εμμένει στις πράξεις του και στην απραξία του.
Δεν κοιμάται ποτέ και τα όνειρά του είναι το ξύπνημα της σκέψης.
Όσο δραστήριο κι αν είναι, όσο ευγενικό ή χυδαίο κι αν είναι, είναι
ασήμαντο. Δεν έχει τέλος η ασημαντότητά του. Δεν μπορεί να
ξεφύγει από τον εαυτό του- η αρετή του είναι τιποτένια, η ηθική του
είναι τιποτένια. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που του μένει να κάνει:
να είναι εντελώς και ολοκληρωτικά ήσυχο. Αυτή η ησυχία δε σημαίνει
ύπνο ή τεμπελιά. Το μυαλό είναι ευαίσθητο και για να πα-
ραμείνει ευαίσθητο, χωρίς τις γνωστές του αυτοπροστατευτικές αντιδράσεις,χωρίς τις συνηθισμένες του αξιολογήσεις, κατηγορίες
και αποδοχές, το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να μένει
εντελώς ήσυχο, που σημαίνει να βρίσκεται σε κατάσταση άρνησης,
πλήρους άρνησης του εαυτού του και των δραστηριοτήτων του. Σ’
αυτή την κατάσταση της άρνησης δεν είναι πια ασήμαντο- τότε δε
μαζεύει πια για να πετύχει, να εκπληρώσει, να γίνει κάτι άλλο
απ’ αυτό που είναι. Τότε είναι αυτό που είναι, μηχανικό, επινοητικό,αυτοπροστατευτικό, υπολογιστικό. Μία τέλεια μηχανή δεν είναι ποτέ ασήμαντη κι όταν λειτουργεί σ’ αυτό το επίπεδο είναι κάτι το υπέροχο.
Όπως όλες οι μηχανές φθείρεται και πεθαίνει. Γίνεται ασήμαντο
όταν προχωράει να εξερευνήσει το άγνωστο, εκείνο που
δεν είναι δυνατό να μετρηθεί. Η λειτουργία του γίνεται μέσα στα
πλαίσια του γνωστού και δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο άγνωστο.
Οι δημιουργίες του είναι μέσα στο χώρο του γνωστού, αλλά
τη δημιουργία του άγνωστου δεν μπορεί ποτέ να τη συλλάβει,
ούτε με τη ζωγραφική ούτε με το γράψιμο· δεν μπορεί να γνωρίσει
την ομορφιά του. Μόνο όταν είναι εντελώς ήσυχο, σιωπηλό, χωρίς
λόγια κι ακίνητο, χωρίς χειρονομίες, χωρίς καμιά κίνηση, υπάρχει
εκείνη η απεραντοσύνη.
Κ “Σημειώσεις”

Με το που πρόβαλε ο ήλιος, τον βούτηξε ένα υπέροχο σύννεφο, στέλνοντας λωρίδες από γαλάζιο φως σ’ όλο τον ουρανό.Ήταν ένα φως που έπαιζε με το σκοτάδι και το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι που το φανταστικό σύννεφο κατέβηκε πίσω από τις χιλιάδες καμινάδες.

Πόσο παράξενα ασήμαντο είναι το μυαλό, όσο βαθιά
καλλιεργημένο και μορφωμένο κι αν είναι. Ό,τι κι αν κάνει, πάντα θα παραμένει ασήμαντο’ μπορεί να πάει στο φεγγάρι και πέρα απ’
αυτό ή στα βαθύτερα σημεία της γης· μπορεί να επινοήσει και να
συναρμολογήσει τις πιο πολύπλοκες μηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα επινοούν άλλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές·

μπορεί να αυτοκαταστραφεί και να αυτοαναπλαστεί, αλλά ό,τι κι
αν κάνει πάντα θα συνεχίζει να είναι ασήμαντο. 


Αυτό γιατί μπορεί να λειτουργεί μόνο μέσα στα όρια του χρόνου και του χώρου·
οι φιλοσοφίες του είναι δέσμιες της ίδιας του της διαμόρφωσης· οι
θεωρίες του, οι εικασίες του, είναι προεκτάσεις της ίδιας του της πανουργίας.

Δεν μπορείς να αγοράσεις τη σιωπή...



... Ήταν ένας μεγαλόσωμος, βαρύς άντρας με πολύ μεγάλα χέρια και γέμισε την τεράστια καρέκλα. Είχε ένα καλοσυνάτο πρόσωπο και ήταν έτοιμος να γελάσει. Είναι παράξενο το πόσο λίγο γελάμε. Οι καρδιές μας παραείναι καταπιεσμένες και σκοτεινιασμένες από αυτή την κουραστική ιστορία του να ζεις, από τη ρουτίνα και την μονοτονία της καθημερινής ζωής. Μας κάνουν να γελάμε το αστείο ή ο έξυπνος λόγος, αλλά δεν υπάρχει γέλιο μέσα μας· η πικρία που είναι ο ώριμος καρπός της ανθρώπινης ζωής μοιάζει πολύ συνηθισμένη. Ποτέ δεν βλέπουμε το νερό που κυλάει και να χαμογελάσουμε μ’ αυτό· κι είναι λυπηρό να βλέπουμε το φως των ματιών μας να γίνεται όλο και πιο θαμπό μέρα με τη μέρα· το άγχος και η απελπισία με την πίεση τους μοιάζουν να χρωματίζουν ολόκληρη την ζωή μας, με την υπόσχεση ελπίδας και ευχαρίστησης που φέρνουν και που τις καλλιεργεί η σκέψη. Τον επισκέπτη, τον ενδιέφερε ιδιαίτερα εκείνη η φιλοσοφία της πηγής και της αποδοχής της σιωπής, που πιθανόν δεν την είχε νοιώσει ποτέ.

Πριν και μετά: Η Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου Μετά τις Ταραχές!!!


Αυτή η εντυπωσιακή σύνθετη φωτογραφία από τις ταραχές στην Ουκρανία βοηθά στο να γίνει κατανοητή η ακραία καταστροφή που συμβαίνει στο Κίεβο αυτή τη στιγμή.

Οπως γυαλίζεις το αυτοκίνητο, θα γυαλίσεις και την κουζίνα

κουζίνα



Που να το φανταστείς πως το κερί που χρησιμοποιείς για να γυαλίσεις εξωτερικά το αυτοκίνητο σου, θα σου φανεί χρήσιμο και στις δουλειές τις κουζίνας. Ελα όμως, που έτσι έχουν τα πράγματα. Γιατί με το ίδιο κερί που αγοράζεις για το αυτοκίνητο θα  χρησιμοποιήσεις για να γυαλίσεις την ηλεκτρική σου κουζίνα.

Τουρκία: Η εκκολαπτόμενη κρίση και η Ελλάδα: (Μια ανορθόδοξη προσέγγιση)

Τουρκία: Η εκκολαπτόμενη κρίση και η Ελλάδα: (Μια ανορθόδοξη προσέγγιση)

Του Δημήτρη Μάρδα*
Σε μια περίοδο επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ με το Ιράν, η Τουρκία σείεται. Διάφορα γεγονότα (η ρήξη Ερτογάν με το ιερατείο του Ισλάμ κ.ά.)  έρχονται να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη θέση του Τούρκου πρωθυπουργού, που φαίνεται ότι με τις επιλογές του δυσαρέστησε κάποιους.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον πόλεμο του η Ιράκ του 2003 (επιχείρηση «Σοκ και Δέος») ο τότε νεοεκλεγείς Ισλαμιστής πρωθυπουργός, αρνήθηκε τη χρήση των τουρκικών εδαφών για την εισβολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ. Επίσης η ρήξη Τουρκίας-Ισραήλ που άρχισε στο Νταβός το 2009, (ρήξη Ερτογάν- Περέζ), δεν κόπασε, παρά τις πιέσεις και την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ.
Τέλος, μην ξεχνάμε, ότι ο Ερτογάν διευκόλυνε τους Ρώσους από το 2007, έτσι ώστε να  περάσει ο αγωγός South Stream από τη Μαύρη θάλασσα, ενώ λίγο μετά, τον Ιούνιο του 2009, ανακοίνωσε τη δημιουργία αγωγού 700 χιλιομέτρων Σαμψούντας-Τσεϊχάν, μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου που θα κατέληγε στη Μεσόγειο!.
Και το «κερασάκι της τούρτας» ήταν οι πρόσφατες κινήσεις του δίδυμου Ερτογάν-Νταβούτογλου, στη Συρία (ενίσχυση του μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλάδι τη Αλ Κάιντα), που εύλογα προσέκρουσαν στη στρατηγική των ΗΠΑ.

Το πραγματικό και το “μνημονιακό” πρωτογενές πλεόνασμα

Το πραγματικό και το “μνημονιακό” πρωτογενές πλεόνασμα

Του Simon Davis
Η προηγούμενη εβδομάδα είχε τουλάχιστον δύο δημόσιες αντιπαραθέσεις και μια επίσημη ανακοίνωσησχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα (ή πιο γενικά, το πρωτογενές αποτέλεσμα). Στις περισσότερες χώρες, αυτό θα συνέβαινε ίσως μια φορά κάθε τρεις μήνες και σίγουρα δεν θα υπήρχε έντονη συχνή δημόσια διαφωνία για την εγκυρότητα των επίσημων στοιχείων.
Στην Ελλάδα του 2014 όμως είναι απλώς άλλη μια εβδομάδα σαν τις υπόλοιπες. Με τόσους διαφορετικούς αριθμούς και ρεπορτάζ είναι αναμενόμενο λοιπόν να δημιουργείται σύγχυση στους αναγνώστες (αλλά και πολλές φορές στους συντάκτες) για το τι είναι αυτό το περιβόητο πρωτογενές αποτέλεσμα και το πως υπολογίζεται. Ακολουθεί ένας οδηγούς για τους αμύητους.
Τι είναι το πρωτογενές αποτέλεσμα και γιατί είναι σημαντικό;

50 απίθανες κατασκευές από άχρηστες παλέτες

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κατασκευάσει κάποιος με μια παλιά άχρηστη παλέτα. Με όπλα τη φαντασία και την εφευρετικότητα και με την προϋπόθεση φυσικά να «πιάνουν» και λίγο τα χέρια σας μπορείτε να δημιουργήσετε καναπέδες, κρεβάτια, γραφεία, συρτάρια, κούνια για μωρά, ακόμη και ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο σπιτάκι! Δεν υπάρχει όριο!
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεμείνετε με μια παλιά παλέτα, μην την πετάξετε.. Ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πάρτε ιδέες και κατασκευάστε κάτι χρήσιμο για το σπίτι σας!

dinfo.gr - 50 απίστευτες κατασκευές από άχρηστες παλέτες

Οι 32 χειρότερες αρχιτεκτονικές αποφάσεις που πάρθηκαν ποτέ


diaforetiko.gr : the worst architectural decisions ever made 640 18 600x449 Οι 32 χειρότερες αρχιτεκτονικές αποφάσεις που πάρθηκαν ποτέ

Η θεραπεία του ενός λεπτού. Το μυστικό που θεραπεύει σχεδόν κάθε ασθένεια




Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν απόσπασμα από το βιβλίο The One-Minute Cure: The Secret to Healing Virtually All Diseases και αναφέρεται στη θεραπευτική χρήση του Υπεροξειδίου τους Υδρογόνου ή αλλιώς γνωστό ως οξυζενέ. Και για να σας προλάβουμε, το κοινό οξυζενέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για θεραπευτική χρήση. Το βιβλίο αναφέρεται στο Υπεροξείδιο του Υδρογόνου με πυκνότητα 35% Food Grade  (μπορείτε να το αναζητήσετε ως Η2Ο2 35% Food Grade), ενώ το κοινό οξυζενέ έχει πυκνότητα 3% και πολλά – πολλά χημικά τα οποία δεν τα θέλετε στο σώμα σας.

Το βιβλίο και τα αποσπάσματα που θα βρείτε παρακάτω έφτασε στα χέρια μας έπειτα από μετάφραση της αναγνώστριας της Εναλλακτικής Δράσης Εύη Κομπογιάννη – Κρικώνη, την οποία την ευχαριστούμε θερμά. Ούτε λίγο ούτε πολύ  συγγραφέας ισχυρίζεται ότι έχουν θεραπευτεί ή έχουν βοηθηθεί να θεραπευτούν χιλιάδες άνθρωποι από πολύ σοβαρές παθήσεις, όπως το AIDS, τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, το Πάρκινσον, το Διαβήτη, τον Καρκίνο και πληθώρα άλλων παθήσεων. Για τους Αγγλομαθείς, μπορείτε να διαβάσετε και τα ενδιαφέροντα σχόλια – κριτικές του βιβλίου που θα βρείτε στην amazon, στην παραπάνω διεύθυνση.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η θεραπευτική του δράση, οι δοσολογίες και ο τρόπος παρασκευής και διάλυσης. Αν και σκοπός μας δεν είναι η διαφήμιση του βιβλίου, εντούτοις πιστεύουμε ότι αξίζει να το διαβάσετε και να το ερευνήσετε. Και ως πραγματικοί ερευνητές, διαβάστε το βιβλίο αυτό χωρίς προκαταλήψεις και μην παραλείψετε να ερευνήσετε και τον πιθανό αντίλογο ώστε να εξάγετε σωστά συμπεράσματα.

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ



    
   Καλημέρα. Σας μιλάει ο οδηγός σας Σάνταρα.

Μέχρι τώρα το ταξίδι προς την διαρκώς διευρυνόμενη συνείδησή σας έχει εξερευνήσει τους λόγους, για τους οποίους στέκεστε σ´ αυτό το σημαντικό σημείο στην πραγματικότητά σας. Πλησιάζουμε τώρα το μέρος αυτής της διαδρομής, που εγώ απολαμβάνω περισσότερο. Σαν εξωβιολόγος, έχω σπουδάσει τις πολλές εκδοχές που παίρνουν μέρος στον μετασχηματισμό του σημερινού σώματός σας σε ένα σώμα πλήρους συνείδησης, ή σε ένα «Νέο Εαυτό» σας.

  Η γέννηση αυτού του Νέου Εαυτού περιλαμβάνει μια διαδικασία, η οποία επί του παρόντος διενεργεί την συσσωμάτωση του πνευματικού (πλήρους) εαυτού σας με τον φυσικό εαυτό σας. Συμβαίνει τώρα μια μοναδική αλλαγή στο RNA/DNA του φυσικού σώματός σας και στα σημερινά ενεργειακά κέντρα του (τα chakras).  Αυτές οι σημαντικές τροποποιήσεις θα σας επιτρέψουν να μεταμορφώσετε τους εαυτούς σας από τη σημερινή κατάσταση της περιορισμένης συνείδησης σε μια κατάσταση πλήρους συνείδησης. Σ´ αυτό το σημείο μπορεί να εκφράσετε το εύλογο ερώτημα: Τι είναι η πλήρης συνείδηση;

  Η πλήρης συνείδηση είναι μια υπέροχη κατάσταση, στην οποία το φυσικό και το πνευματικό βρίσκονται σε τέλεια συγχώνευση. Επιπλέον, με το έμφυτο χάρισμα να βλέπετε ζωντανά τον κόσμο του Πνεύματος, θα έχετε την ικανότητα να συνδιαλέγεσθε ελεύθερα με τα απομακρυσμένα αγαπημένα σας πρόσωπα, καθώς και με την Πνευματική Ιεραρχία.  Με λίγα λόγια, οι επί του παρόντος λανθάνουσες Χριστικές ικανότητές σας θα έλθουν σε πλήρη εκδήλωση.

Yπάρχει σωστός τρόπος να θυμώνεις;

Yπάρχει σωστός τρόπος να θυμώνεις;

Διαλέξτε τα σωστά κανάλια για τα αρνητικά συναισθήματα ώστε να μη γίνουν τοξικά.
Πόσες φορές θυμώσατε και υποσχεθήκατε στον εαυτό σας ότι δεν θα το ξανακάνετε γιατί δεν αξίζει; Και πόσες ακόμα φορές, είπατε στον εαυτό σας, ότι θα το πληρώσει ακριβά αυτός που σας προκάλεσε τον θυμό; Νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να απαντήσω (σας φαντάζομαι ήδη να κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι σας). 

Οποιοσδήποτε είναι ο θυμός που νιώθετε, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα, απλά για να σας καταστρέψει την ζωή. Ο θυμός αποτελεί ένα υγιές συναίσθημα, παρόλα αυτά όταν ξεκινάει να σας ελέγχει, αποδεικνύεται τοξικός. Σας απασχολεί από την εργασία σας, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας, και το κυριότερο απ΄ όλα; Σας πληγώνει. Όταν ο θυμός σας, ξεφεύγει από τα όρια, μπορεί να μετατραπεί σε χρόνιο άγχος, και αυτό με την σειρά του να προκαλέσει ψυχοσωματικές ασθένειες.

Για σκεφτείτε αυτό.... Μπορείτε να ελέγξετε τον θυμό σας πριν το κάνει αυτός; Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές :

Σε ποιες παθήσεις διογκώνονται οι λεμφαδένες; Πότε και γιατί θα πρέπει να αφαιρούνται;

Σε ποιες παθήσεις διογκώνονται οι λεμφαδένες

Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.

Η διόγκωση των λεμφαδένων αποτελεί συχνή αιτία επίσκεψης στον γιατρό, καθώς μπορεί να οφείλεται σε αρκετές παθήσεις.
Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφικά όργανα, τα λεμφαγγεία και τα λεμφικά τριχοειδή. Στα λεμφικά όργανα ανήκουν ο θύμος αδένας, ο σπλήνας και οι λεμφαδένες. Λεμφοζίδια, δηλαδή μικρότερες συλλογές λεμφικού ιστού που αποτελούνται κυρίως από οζώδεις αθροίσεις, βρίσκονται στο βλεννογόνο του γαστρεντερικού συστήματος (αμυγδαλές, πλάκες του Peyer και σκωληκοειδής απόφυση),του αναπνευστικού, του αναπαραγωγικού και του ουροποιογεννητικού συστήματος και σχηματίζουν το λεμφικό ιστό που συνοδεύει βλεννογόνους

Τι πρέπει να προσέξετε για να έχετε την υγειά σας τσικνίζοντας



Δημήτρης Π. Μπερζελέτος 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Αντιπρόεδρος Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Η Τσικνοπέμπτη είναι η τελευταία Πέμπτη πριν τη Νηστεία, όπου μπορεί ο ορθόδοξος πιστός να καταναλώσει κρέας, καθώς η εβδομάδα που την ακολουθεί ( εβδομάδα της Τυρίνης) δεν πρέπει να το περιλαμβάνει. Η Τσικνοπέμπτη έχει ταυτισθεί με την υπερκατανάλωση κρέατος λίγες μέρες πριν τη Νηστεία. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να «φωτίσουμε» τι σημαίνει ψητό και τι να προσέξετε κατά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες.

Για να δούμε περιληπτικά τι σημαίνει «ψητό στα κάρβουνα» από τη σκοπιά του διαιτολόγου:


Το τέλος της αυταπάτης και η αθέατη, μυστηριακή πλευρά της ζωής


«Η δίψα με καίει εμένα και χάνομαι» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου- Πόθου. Εκδ. «Πατάκη», σελ. 300

«Οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πολλές προσεγγίσεις. Και μπορούν να ενεργοποιήσουν έναν κόσμο ολόκληρο μέσα μας. Λες μια λέξη ή σχηματίζεις μια εικόνα, και ξυπνά μέσα σου ένα ολόκληρο τοπίο, αναδύεται από την ομίχλη της ψυχής σου και σε γεμίζει ευφροσύνη ή τρόμο».

Με τίτλο – δάνειο από ορφικούς στίχους «η δίψα με καίει εμένα και χάνομαι» η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου της Ποίησης και του Ιστορικού Μυθιστορήματος επιχειρεί ένα ταξίδι διπλό: «απ’ την ψυχή προς την ψυχή» όπως το αποκαλεί η ίδια [και είναι και ο τίτλος του βιβλίου του ήρωά της] και από το παρόν στο παρελθόν.

Η Αλέξια, δημοσιογράφος με ιδεαλιστικό τρόπο [επιθυμεί ακόμα να σώσει τον κόσμο] και ο Έκτωρ, ψυχίατρος με διεθνή απήχηση και ψυχαναλυτής της, συναντούνται κατ’ αρχάς για να σωθεί η Αλέξια από βαρύ ματαιωμένο έρωτα. 

Ο Στέφανος που τον είχε γνωρίσει στο «Γλυκό πουλί της νιότης» θα την εγκαταλείψει έντρομος στην εποχή της κρίσης, ακολουθώντας εκείνη που θα του εξασφαλίσει μια ζωή σταθερή. Αλλά σταθερές δεν υπάρχουν στη ζωή.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει ένα άσχημο όνειρο!

child sleep n

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας όταν ξυπνάει κλαίγοντας μέσα στη νύχτα λόγω του ότι είδε κάποιο άσχημο όνειρο; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα «Οι γονείς κάνουν τη διαφορά» και «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, μην ανάψετε φώτα και μη φωνάξετε στο παιδί.
Χαϊδέψτε το ήρεμα και στοργικά μέχρι να ηρεμήσει.
Την άλλη μέρα συζητήστε μαζί του για το όνειρο αυτό, αν φυσικά το επιθυμεί.
Προτρέψτε το να σας περιγράψει τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν στον ύπνο του, τονίζοντάς σας ποια του φαίνονται εχθρικά και ποια φιλικά.

Όταν πεθαίνει ο γονέας ....

UANATOS

Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο - Συγγραφέα

Τα βρέφη θα αντιληφθούν την απουσία του άλλου γονέα γιατί δεν θα βλέπουν πλέον το πρόσωπό του. Επίσης θα αντιληφθούν την έντονη αλλαγή στη συναισθηματική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ίσως αντιδράσουν με αλλαγές συμπεριφοράς. Θα πρέπει να τα φροντίζετε ακόμα πιο τρυφερά και κάποια στιγμή όταν μεγαλώσουν θα πρέπει ασφαλώς να μιλήσετε για το θάνατο του άλλου γονέα τους με απλά λόγια.
Τα νήπια ηλικίας  1-3 δεν θα αντιληφθούν την έννοια του θανάτου, αλλά θα πρέπει  να αναφερθείτε στο γεγονός με κάποιο τρόπο που να το καθιστά κατανοητό.
Μπορείτε επεξηγηματικά να πείτε ότι ο θανών «δεν αναπνέει πια» ή «δεν μπορεί να σηκωθεί να τρέξει» ή «δεν μπορεί να παίξει» αλλά ταυτόχρονα θα τονίσετε ότι εσείς μπορείτε και θα συνεχίσετε να μπορείτε όσο θα θέλει το παιδί. Εξηγήστε ότι ο θάνατος «είναι για πάντα» επειδή τα μικρά παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τη μονιμότητα και μπορεί να κοιτούν συνεχώς την πόρτα περιμένοντας να ξαναμπεί ο γονιός που πέθανε. Θα ρωτούν ίσως πολλές φορές τα ίδια και τα ίδια. Εμπνεύστε τους όσο μπορείτε μεγαλύτερη σιγουριά και φροντίστε να τους παρέχετε γαλήνη.

Τα 50 σημάδια που φανερώνουν ότι γερνάμε [λίστα]

Εντόπισαν την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το γήρας

Τα 50 σημάδια της γήρανσης ανέδειξαν επιστήμονες μέσα από σχετική μελέτη. Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τον ύπνο στην πολυθρόνα, την επίλυση σταυρολέξων, τα μόνιμα περασμένα γύρω από το λαιμό γυαλιά, αλλά και η επιλογή ρούχων με βάση την άνεση και όχι την μόδα.
Οπως προκύπτει από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι απο'2.000 ερωτηθέντες, σύμφωνα με το K-mag.gr, τα 50 σημάδια του γήρατος είναι τα εξής: 

Τι κάνουν οι Νορβηγοί όταν βλέπουν ένα αγόρι χωρίς μπουφάν να κρυώνει στη στάση;

Τι κάνουν οι Νορβηγοί όταν βλέπουν ένα αγόρι χωρίς μπουφάν να κρυώνει στη στάση;

Το σκηνικό είναι κάπως έτσι: ένα αγόρι βρίσκεται χωρίς μπουφάν (του το έκλεψαν) σε μία στάση και κρυώνει. Η στάση είναι σχετικά πολυσύχναστη και αρκετός κόσμος παρατηρεί το παιδί που κρυώνει. Θα βοηθήσουν το παιδί ή απλώς θα κάνουν ότι δεν βλέπουν;
Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο:

ΤΑΡΑΧΕΣ, ΥΠΟΚΙΝΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ, ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ.
 
Η Ιστορία της εμφυλίου αντιπαλότητος μεταξύ Ουκρανών είναι παλαιά και χάνεται στα βάθη των αιώνων, από το  1325 μ.Χ. που η Ορθόδοξη Ουκρανία κατακτήθηκε από τους Καθολικούς Πολωνούς, που είχαν την υποστήριξη του Πάπα.

Αλλά για να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι Σλαύοι, ανήκουν δηλαδή στο ίδιο Έθνος, όπως π.χ. οι Ελλαδίτες, οι Πόντιοι, οι Κύπριοι κ.λ.π., που είναι Έλληνες.

Το πρώτο συντεταγμένο Ρωσικό Κράτος, ήταν το Κράτος των Ρως (880 μ.Χ.), με πρωτεύουσα το Κίεβο, την σημερινή πρωτεύουσα της Ουκρανίαςη Μόσχα έγινε πρωτεύουσα της Ρωσίας μετά από αιώνες. Το παράξενο σε αυτό το Κράτος ήταν, πως οι Σλαύοι ήταν οι υπήκοοι και οι Βασιλείς τους ήταν Σκανδιναυοί με Σκανδιναυϊκή φρουρά. Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμάς, οι Έλληνες υπήκοοι και ο Όθων Γερμανός Βασιλεύς, με Γερμανούς χωροφύλακες.

Το Κράτος των Ρως ήταν ένα εξαιρετικό σταυροδρόμι του εμπορίου μεταξύ Βυζαντίου και Βορρά, όμως το επωφθαλμιούσαν εχθροί και κυρίως οι Καθολικοί Πολωνοί με τους Φιλανδούς, μέχρι που με την βοήθεια του Πάπα, υποδούλωσαν την Ορθόδοξη Ουκρανία το 1325 μ.Χ. Πριν την κατάκτησή της από τους Πολωνούς, δεν υπήρχε σχεδόν καμμία διαφορά μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών. Όλοι οι κάτοικοι ήταν ομοιογενείς, κάτι που φρόντισε με τον χρόνο να διασπάσει ο Παπισμός.

Όλα τα μπορείς!




Τολμάς να το διαβάσεις;


Τα πεύκα γέμισαν κάμπιες. Κανείς δεν σηκώνει το βλέμμα να κοιτάξει. Και όσοι το κάνουν, έχουν μια «λογική» εξήγηση, έτοιμη στην άκρη της γλώσσας τους (που προτρέχει της συνείδησης). 

«Ήταν πολύ ήπιος ο χειμώνας φέτος»!
Θυμάστε όλες εκείνες τις «έκτακτες ανακοινώσεις» ότι «φέτος θα έχουμε τον πιο βαρύ και ψυχρό χειμώνα των τελευταίων 100 χρόνων»; Όσοι τις θυμούνται, με την ίδια ευκολία θα πουν, «ε, έκανε λάθος εκτίμηση η ΕΜΥ»! Δεν θα διανοηθούν ποτέ ότι συνέβαλαν οι ίδιοι στην αλλαγή του κλίματος. Από μόνο του αυτό αποτελεί άλλο ένα τεράστιο θέμα!

«Δεν τα φροντίζουν/κακή περιποίηση»! Είναι η άλλη, εύκολη απάντηση. Το πλέον φυσιολογικό: κατηγορούμε άλλους, έτσι γενικά και αόριστα, και απαλλασσόμαστε από οποιαδήποτε, λίγο πιο δύσκολη, σκέψη… 

Οι άνθρωποι γελούν γιατί πονούν

Γι αυτό οι άνθρωποι γελούν: Γελούν γιατί πονούν, γιατί το γέλιο είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον πόνο. Σκεφτείτε όταν πάτε να δείτε μια παράσταση, πότε γελάτε… Όταν ο κωμικός κάνει μια γκάφα, όταν μπερδεύεται, όταν πέφτει ή με οτιδήποτε κάνει που δεν είναι καλοσύνη. Βρείτε κάτι που σας έκανε να γελάσετε πολύ, όχι απλώς να χαμογελάσετε. Τότε θα δείτε αν δεν υπάρχει κάπου κάποιο κακό, και αν θα γελούσατε στην περίπτωση που δεν θα υπήρχε..
Σκεφτείτε διάφορα ανέκδοτα που θυμάστε και που σας έκαναν να γελάστε πολύ. Έπειτα διάφορες πραγματικές ιστορίες. Και φάρσες. Ειδικά οι φάρσες δικαιώνουν τη θεωρία ότι γελάμε για να σταματήσουμε τον πόνο… Αλλά και τα ανέκδοτα… Και οι πραγματικές ιστορίες… Απ’ ό,τι φαίνεται, το κλασικό πέσιμο πάνω στα πισινά μας είναι ένα απ’ τα κορυφαία αστεία. Το “αστείο” δεν είναι κάτι καλό. Ούτε είναι αστείο για το άτομο στο οποίο συμβαίνει. Είναι γενναιότητα… και μοίρασμα… ενάντια στον πόνο και τη θλίψη και την ήττα.
Γελάμε μ’ εμάς. Τους ανθρώπους που υποφέρουν από τόσα κακά, τόσα δεινά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και Ψυχή


Αν ό,τι ονομάζουμε ψυχή είναι απλά μία λειτουργία ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΒΑΣΗΣ κι όχι κάτι ανεξάρτητο και σταθερό, τότε, όλες οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις μας, των δύο τελευταίων χιλιετηρίδων, στον δυτικό κόσμο, καταρρέουν... Ελάχιστοι φιλόσοφοι - που κατηγορήθηκαν σαν πανθεϊστές - και ψυχολόγοι, σαν τον Καρλ Γιούγκ - που κατηγορήθηκε σαν μυστικιστής - διασώζονται...

Η ψυχή σαν λειτουργία ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΒΑΣΗΣ όχι μόνο είναι κάτι συμβατικό αλλά και μπορεί να ελεγχθεί και να μεταβληθεί... Αυτό στο ΟΠΟΙΟ μπορεί να προσανατολιστεί η ψυχή είναι η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ της, το Παγκόσμιο, το Άπειρο, το Μεταφυσικό...

Η Μαγεία της Ζωής


Image
Η ζωή είναι μαγική λένε. Αλλά ειλικρινά πόσο μαγική μας φαίνεται μέσα στην καθημερινή ρουτίνα και την συνήθεια; Μάλλον καθόλου, αφού πολλοί από μας έχουμε κάνει την μαγεία της ζωής, εφιάλτη. Η μαγεία υπάρχει στην ζωή μας ακόμη και τις μέρες που εμείς δεν την αντιλαμβανόμαστε και, από καθαρά βιωματική εμπειρία, σας λέω πως πρέπει να της κάνουμε χώρο για να εισχωρήσει στην ζωή μας.
Μαγεία ζωής είναι το απροσδόκητο που συμβαίνει, το απρόβλεπτο γεγονός μια έκπληξη που θα φέρει πολλές φορές τα πάνω κάτω στην ζωή μας. Από το πολύ απλό του να δούμε κάποιον γνωστό στον δρόμο που είχαμε να συναντήσουμε καιρό και να νιώσουμε χαρά, μέχρι το να ακούσουμε μια φράση από ένα ραδιόφωνο και να εμπνευστούμε για το νέο μας βιβλίο.

"Η χαρά αυξάνει την ικανότητά σας να μαγνητίζετε ανώτερες σκέψεις, ιδέες, εντυπώσεις και ενέργειες"

Φωτογραφία: <3 www.reiki-elina.com <3

<3 "Η χαρά αναζωογονεί και ανανεώνει το ενεργειακό σας σύστημα και το εξευγενίζει. Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τη χαρά για να θεραπεύουν και να εξυψώνουν τους ανθρώπους. Θα χρησιμοποιούν τη χαρά της ομορφιάς, τη χαρά της καλοσύνης, τη χαρά της θυσίας και τη χαρά της δημιουργικής τέχνης και θα θεραπεύουν τους ανθρώπους. Η χαρά είναι μια από τις μεγαλύτερες θεραπευτικές και διεγερτικές δυνάμεις." <3

<3 "Η χαρά απομακρύνει τα αρνητικά, τα καταστροφικά και τα εγωιστικά στοιχεία από τον συναισθηματικό και τον νοητικό σας φορέα. Η ενέργεια της χαράς εξαγνίζει και διευρύνει τη συνείδησή σας. Κάθε στιγμή χαράς παραμένει μέσα στη φύση σας σαν μια αποθήκη ενέργειας για μελλοντική χρήση. Ο ι χαρούμενοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί και ζουν περισσότερο. Σκορπίζουν υγεία και ευτυχία στο περιβάλλον τους." <3

<3 "Η χαρά αυξάνει την ικανότητά σας να μαγνητίζετε ανώτερες σκέψεις, ιδέες, εντυπώσεις και ενέργειες. Η μεγαλύτερη στιγμή έμπνευσης για νέες ιδέες, νέα οράματα, νέα σχέδια και νέες προόδους είναι η στιγμή που η καρδιά σας είναι χαρούμενη." <3

<3 Η χαρά αυξάνει τη δύναμη της αντοχής σας και σας βοηθά να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια στην ατραπό του έργου σας. Όταν είστε χαρούμενος μπορείτε να εργάζεστε δέκα ώρες χωρίς διάλειμμα και μην αισθάνεσθε κουρασμένος ή θλιμμένος. Αλλά όταν αρχίζετε μια δουλειά μέσα σε παράπονα και αρνητικότητα, σύντομα θα αισθανθείτε κουρασμένος." <3

<3 "Η χαρά τραβά την προσοχή των αγγελικών στρατιών και των Μεγάλων Όντων. Οι εκπορεύσεις της χαράς δίνουν τη δυνατότητα στους Αόρατους να προσεγγίσουν τη σφαίρα σας και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας, να σας εμπνεύσουν και να σας βοηθήσουν. Η χαρά σας τους πείθει ότι δεν θα κάνετε κακή χρήση των θησαυρών τους, ότι δεν θα θάψετε αλλά θα κάνετε καλή χρήση των 'ταλέντων'." <3

<3 "Οι εκπορεύσεις της χαράς δημιουργούν μια συμφωνία χρωμάτων γύρω από την αύρα σας και ένα σινιάλο στις αγγελικές στρατιές. Όπως κάποοιος προσελκύεται από ένα όμορφο λουλούδι ή μια όμορφη μελωδία, κατά τον ίδιο τρόπο, οι Υπερκόσμιοι 'λωτοί' ελκύονται από κείνους που ακτινοβολούν την ομορφιά της χαράς." <3

Τorkom Saraydarian, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ (Challenge for discipleship), μετάφραση από τα αγγλικά, από ομάδα, κεφ. 4: Κανόνες για τη ζωή ενός προχωρημένου μαθητή, σελ. 308-309, εκδ. Πνευματικός Ήλιος, Αθήνα 1988




 "Η χαρά αναζωογονεί και ανανεώνει το ενεργειακό σας σύστημα και το εξευγενίζει. Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τη χαρά για να θεραπεύουν και να εξυψώνουν τους ανθρώπους. Θα χρησιμοποιούν τη χαρά της ομορφιάς, τη χαρά της καλοσύνης, τη χαρά της θυσίας και τη χαρά της δημιουργικής τέχνης και θα θεραπεύουν τους ανθρώπους. Η χαρά είναι μια από τις μεγαλύτερες θεραπευτικές και διεγερτικές δυνάμεις." 

 "Η χαρά απομακρύνει τα αρνητικά, τα καταστροφικά και τα εγωιστικά στοιχεία από τον συναισθηματικό και τον νοητικό σας φορέα. Η ενέργεια της χαράς εξαγνίζει και διευρύνει τη συνείδησή σας. Κάθε στιγμή χαράς παραμένει μέσα στη φύση σας σαν μια αποθήκη ενέργειας για μελλοντική χρήση. Ο ι χαρούμενοι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί και ζουν περισσότερο. Σκορπίζουν υγεία και ευτυχία στο περιβάλλον τους." 

Μεγαλύτερη η θνητότητα για ΟΕΜ που προσέρχονται σε τμήμα επειγόντων εκτός ωραρίου



Οι ασθενείς με Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου (ΟΕΜ) που προσέρχονται σε 
τμήμα επειγόντων το βράδυ ή το σαββατοκύριακο είναι πιθανότερο να πεθάνουν 
εντός 30 ημερών από αυτούς που εμφανίζονται εντός ωρών γραφείου, έδειξε 
μια 
νέα μετά- ανάλυση.

Επιπλέον, ασθενείς με ΟΕΜ που προσέρχονται στο νοσοκομείο εκτός «ωραρίου 
γραφείου» είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπισθούν με 
πρωτογενή αγγειοπλαστική εντός του συνιστώμενου χρονικού περιθωρίου των 
90 λεπτών και είχαν σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους door-to-balloon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα