Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ


Από μικρή, μου άρεσε να ονειρεύομαι. Να φαντάζομαι τη ζωή μου σαν παραμύθι, με τα δικά μου μάτια που πάντα αναζητούσαν να δημιουργήσουν φανταστικά μονοπάτια που μόλις θα τα περπατούσα θα ζούσα όπως ακριβώς είχα σκηνοθετήσει στο μυαλό μου. Και πέρασαν τα χρόνια, μεγάλωσα, έπραξα αυτά που ήθελα, χωρίς ίχνος ενοχής.

Αντιθέτως ήμουν πολύ υπερήφανη για τα κατορθώματά μου. Σα να είχα στρώσει το μαγικό μου χαλί και το διέσχιζα βήμα βήμα όπως εγώ επιθυμούσα. Και καθώς περνούσαν τα χρόνια, αισθανόμουν πολύ τυχερή, αφού αυτά που επιθυμούσα τα πραγμάτωσα ευχαριστώντας ακόμα και την οικογένειά μου, αλλά κυρίως εμένα. Ωρίμασα, έγινα μητέρα, εργαζόμουν αλλά…….εκείνα τα όμορφα όνειρα, που από παιδί ήταν το φιλαράκι μου, μου γύρισαν την πλάτη, μου μούτρωσαν, δε μου μιλούσαν πια. Αναρωτιόμουν γιατί; 

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα μια για πάντα;


Πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο. 

Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν μειωθεί. 

Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15 ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο. 

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα; 
Ο καθηγητής στο Y. M. C. A, Adi Jaffe, μας λέει πώς να το κάνουμε σωστά και αποτελεσματικά.

Γιατί πολλά παντρεμένα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ;


Συνήθως ο σύντροφος που θέλει πιο συχνά σεξ σε μία σχέση είναι αυτός που καταλήγει να νιώθει την απόρριψη και με την απορία αν το άλλο του μισό τον θέλει ακόμα σεξουαλικά ή έχει βρει αλλού παρηγοριά. 

Αν ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει ξαφνικά διάθεση για σεξ οι πραγματικοί λόγοι συχνά δεν έχουν καμία σχέση με την έλξη που νιώθει αυτό το άτομο για το σύντροφό του.

Συνήθως τα συναισθήματα που έχει είναι υπεύθυνα για την αποχή από το σεξ. 

Δες ποια είναι αυτά τα συναισθήματα..

Πόσα όνειρα βλέπουμε κάθε βράδυ;


Κατά μέσο όρο, βλέπουμε τέσσερα ή πέντε κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Αν ξυπνούσαμε κάθε φορά που ονειρευόμαστε θα θυμόμασταν λεπτομερώς το όνειρο.

Αν κάποιος κοιμάται συνεχόμενα θυμάται μόνο τα τελευταία όνειρα που είδε. 

Συνήθως ξυπνά όταν τα όνειρα έχουν μεγάλη διάρκεια και απομνημονεύει όσα έχουν έντονο ψυχολογικό περιεχόμενο.

Να χαίρεσαι με όσα έχεις, όσα κι αν έχεις


5: Να χαίρεσαι με όσα έχεις, όσα κι αν έχεις
Πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να βγάζουν χρήματα (όσα χρήματα κι αν είναι αυτά) αλλά πολύ λίγοι έχουν την ικανότητα να ευχαριστιούνται όσα έχουν καταφέρει ή όσα έχουν κερδίσει. Να τα χαίρονται.
Να απολαμβάνουν τις επιτυχίες τους, τα χρήματά τους, την επαγγελματική τους πρόοδο, την οικογένειά τους, τις φιλίες τους.
Όλοι μας έχουμε μέσα μας επιθυμίες ή στόχους. Τα θεωρούμε προϋπόθεση για να ευτυχήσουμε. Ένα πτυχίο, μια πρόσληψη, ένα σπίτι, ένα σύντροφο.
Κάθε φορά, όμως, που καταφέρνουμε το στόχο ή το όνειρό μας ή την επιθυμία μας, πάμε για το επόμενο χωρίς ανάσα.
Όχι απλά δεν επιβραβεύουμε τον εαυτό μας αλλά ούτε καν συνειδητοποιούμε ότι «τα καταφέραμε!», «πετύχαμε!»

Μην ακούς, μη μεταφέρεις αρνητικά σχόλια


Μην ακούς, μη μεταφέρεις αρνητικά σχόλια
Το να μετέχεις σε σχολιασμό είναι ανθρώπινο. Συχνά είναι η προϋπόθεση για να δεθείς με πρόσωπα ή να ανήκεις σε μια ομάδα. Γίνεσαι δεκτός ή αποδεκτός από μικρότερες ομάδες, δικτυώνεσαι, μετέχοντας σε σχολιασμό της ζωής άλλων ανθρώπων.
«Τάμαθες; Θα απολυθεί ο Πέτρος». «Η Μαρία δεν τα πάει καλά με τον δικό της». «Οι πάνω δεν συμφωνούν με τις εισηγήσεις του τμήματος». «Πώς ντύνεται έτσι η Ελένη;» «Απίστευτος τσιγκούνης ο νέος φίλος της Άννας». «Πώς πάχυνε έτσι η Νένα;»
Καταναλώνεσαι σχολιάζοντας αρνητικά τις ζωές άλλων ανθρώπων ή μεταφέρεις φήμες σαν να είναι αληθινά γεγονότα.
Και τι κερδίζεις; Την αποδοχή αρνητικών ανθρώπων που «ανεβάζουν τον εαυτό τους» – έτσι νομίζουν – ή που «νιώθουν ανώτεροι ή καλύτεροι» από αυτούς που κρίνουν και κατακρίνουν.
Έτσι γίνεσαι ένα με αυτούς που νιώθουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν τα χαρίσματα να γίνουν σαν τους άλλους ή που χάνουν το χρόνο τους με μικρά και άχρηστα πράγματα, όπως το κουτσομπολιό.

Το να κάνεις λάθος δεν είναι ντροπή


Το να κάνεις λάθος δεν είναι ντροπή
Ποια είναι τα πρώτα μαθήματα που παίρνεις πάνω στο λάθος; Οι προσπάθειες για να σηκωθείς και να περπατήσεις είναι όλες λάθος, εκτός από μία, εκείνη, την τελευταία, τη σωστή. Όμως, μέχρι να φτάσεις τίποτα δεν σε πτοεί. Πέφτεις και σηκώνεσαι, μπουσουλάς και τρεκλίζεις με αταβιστικό πείσμα να σταθείς όρθιος.
Μετά από αυτό το θρίαμβο της επιτυχίας πάνω στο λάθος, ακολουθούν δεκάδες άλλα λάθη που δεν τυγχάνουν της ίδιας αποδοχής.
Τα λάθη στα διαγωνίσματα, τα λάθη στην έκφραση, τα λάθη στις επιλογές, τα λάθη στη συμπεριφορά, έχουν το στίγμα της ντροπής.
Ακόμα και η αποκατάσταση του λάθους, η συγγνώμη – σε ορισμένες περιπτώσεις – έχει χαρακτήρα εγωιστικό θεωρείται υποτιμητική, είναι για να την αποφεύγεις.
Όσο μεγαλώνεις, τα λάθη σου έχουν βαρύτερο τίμημα. Αν στο σχολείο το τίμημα ήταν οι κακοί βαθμοί ή η προτροπή «πες συγνώμη στον κύριο», τώρα τα λάθη κοστίζουν την καριέρα, ένα γάμο, μια προαγωγή, ένα επάγγελμα, μια οικονομική δέσμευση.
Επιπλέον, το λάθος θεωρείται κοινωνική αποτυχία. Σε μειώνει, σε καταγράφει σαν «λίγο», «ανεπαρκή», «αποτυχημένο». Είναι ένα στίγμα.

Μη δίνεις θάρρος να κάνουν κριτικές σε βάρος σου στο όνομα της αγάπης

Μη δίνεις θάρρος να κάνουν κριτικές σε βάρος σου στο όνομα της αγάπης
Συχνά στο όνομα της αγάπης ή της φιλίας ή μιας δυνατής συμπάθειας που αναπτύσσουμε για πρόσωπα από το κοντινό μας περιβάλλον, είτε είναι από το οικογενειακό μας περιβάλλον, είτε από το φιλικό, είτε από την εργασία μας, καταργούμε τα προσωπικά μας όρια.
Όταν αγαπάμε, γινόμαστε ευάλωτοι. Το πόσο κρατάμε τις άμυνές μας και τα όριά μας είναι προσωπική μας απόφαση.
Όταν έχεις συναισθήματα για άλλους ανθρώπους, δεν γίνεται, ταυτόχρονα, να κάνεις την καρδιά σου ένα απόρθητο φρούριο. Δίνεις ένα μέρος του εαυτού σου, προσφέρεις χρόνο, ενδιαφέρον, συναισθήματα, εξυπηρετήσεις, στήριξη, σεβασμό, αναγνώριση.

ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!


Ο Ιησούς ήταν γυμνός επάνω στο Σταυρό. Παραμύθι είναι όταν τον παρουσιάζουν καλυμένο στα σεξουαλικά του όργανα. Ο Υιός του Θεού δεν ντρεπόταν για τη γύμνια του, ούτε συναισθάνονταν πειρασμό, ούτε σκανδαλιζόντουσαν όσοι τον αντίκρυζαν.

Όσα απαγορεύονται -δια ροπάλου- στα μικροκύματα



Μπορεί να νομίζεις πως γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς το φούρνο μικροκυμάτων αλλά ίσως υπάρχουν αρκετά που ακόμη αγνοείς.

Το ζέσταμα του φαγητού είναι μια εύκολη διαδικασία αρκεί φυσικά να μην κάνεις το λάθος και βάλεις μέσα τα… απαγορευμένα υλικά. Μάθε ποιες τροφές και σκεύη δεν πρέπει να βάλεις μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για να μην έχεις άσχημες εκπλήξεις.

Τροφές που κρύβουν κινδύνους αν ζεσταθούν στα μικροκύματα

5 παράδοξες αιτίες της υπερβολικής κούρασης



Η κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν οφείλεται πάντα στην έλλειψη ύπνου.

Σύμφωνα με το onmed.gr, υπάρχουν μερικές «ύποπτες» αιτίες που μας στερούν την ενέργεια και δε μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε.

1. Η αφυδάτωση

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, οι γυναίκες που δεν αναπλήρωναν το 1,5% του βάρους τους σε νερό αντιμετώπισαν εναλλαγές στη διάθεση και χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νευρώνες του εγκεφάλου, συγκεκριμένα στις περιοχές που ρυθμίζουν την υγρασία και τη θερμοκρασία του σώματος, αποστέλλουν μηνύματα ώστε να ειδοποιήσουν το σώμα ότι χρειάζεται νερό.

Γιατί δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους



Δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους ευτυχισμένους!

Μήπως βάζετε τις ανάγκες των άλλων, πάνω από τις δικές σας; Μήπως καταβάλετε όλες σας τις δυνάμεις για να «αρέσετε» και να ευχαριστείτε τους άλλους; Έχετε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως «θέλω οι άλλοι να είναι καλά», «κάνω τα πάντα για να είναι οι δικοί μου ευτυχισμένοι»; Όλα αυτά, είναι καταστάσεις, οι οποίες ποτέ δεν θα σας δώσουν αυτό που πραγματικά θέλετε.

Έχει αποδειχθεί, ότι η αυτοβεβαίωση σας δεν χρειάζετε όλα αυτά για να αισθανθείτε καλά. Για πολλούς από εμάς έχει σημασία να κάνουμε καλή εντύπωση στους άλλους, να μας συμπαθούν, να μας επικροτούν, και προκειμένου να το καταφέρουμε, βάζουμε πάνω από όλα τους άλλους!

Θυμηθείτε όμως, ότι δεν μπορείτε να είστε εκεί για όλους! Δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους ευτυχισμένους! 

Οι λόγοι είναι πολύ απλοί:

Σβάστικα: Η Δολοφονία ενός Θεού









Πολλά έχουν γραφεί για τα εγκλήματα των Ναζί εναντίον της ανθρωπότητας. Υπάρχει όμως ένα έγκλημα σκοτεινό, κακόβουλο κι αδιανόητο, το οποίο έχει μέχρι σήμερα παραμείνει στη σκιά, όπως ίσως ταιριάζει περισσότερο στη φύση του. Ο Αδόλφος Χίτλερ υπέπεσε σ’ ένα κρίμα που ξεπερνά τα όρια του τριδιάστατου χωροχρονικού μας συνεχούς και περνάει στα χωράφια της τέταρτης διάστασης, του Χώρου των Ιδεών. Πρόκειται για την Πτώση της Σβάστικας στα βαθύτερα Τάρταρα του συλλογικού υποσυνείδητου. Η θέα της σήμερα προκαλεί φρίκη, φόβο και αποτροπιασμό, μαζί με μια σκοτεινή γοητεία. Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι, τουλάχιστον πριν απ’ τον 20ο αιώνα.



Τους θύτες τους γνωρίζουμε. Ας μιλήσουμε μια φορά και για το θύμα. Τι είναι λοιπόν αυτή η Παντοδύναμη Σβάστικα; Τι συμβολίζει; Για ποιους λόγους ο Αδόλφος Χίτλερ την επέλεξε ως το «Εν Τούτω Νίκα» του «Αγώνα του»; Κατά πόσο αυτό συνέβαλε στην αρχική σαρωτική του επικράτηση, σε πρώτη φάση στο εσωτερικό της Γερμανίας και μετά στο επίκεντρο ολόκληρου του κόσμου; Το Μεγάλο Χάος μας προσκαλεί σε άλλη μια επικίνδυνη και παράτολμη πνευματική περιπλάνηση, στα ίχνη ενός Θεού, που εξέπεσε σε Δαίμονα, από το χέρι ανθρώπου, ενός που πίστεψε πως ήταν Υπεράνθρωπος κι έγινε τελικά Ηρόστρατος.

Τι τρέχει... ή μάλλον, τι ΔΕΝ τρέχει με το facebook;

Γιατί έχουν μειωθεί τα like και οι ειδοποιήσεις από το Facebook; Βλέπετε τους φίλους σας, στο Facebook, ανενεργούς και τις ειδοποιήσεις και τα like να μειώνονται μέρα με τη μέρα; Μην ανησυχείτε, δεν σας έχουν βαρεθεί οι φίλοι σας, απλώς δεν βλέπουν...

Picture

Το μαξιλάρι του ταξιδιώτη



Οι ανάγκες των ταξιδιωτών για άνεση έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία μερικών από τα πιο παράξενα και καμιά φορά αστεία gadgets που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε το απόλυτο ταξιδιωτικό μαξιλάρι, το μαξιλάρι στρουθοκάμηλος όπως το ονόμασαν οι εφευρέτες του. 

Το μαξιλάρι στρουθοκάμηλος είναι μια νέα και επαναστατική φορητή συσκευή που οι εφευρέτες του υποστηρίζουν ότι θα επιτρέπει σε κάθε ταξιδιώτη να απολαμβάνει έναν άνετο και αναζωογονητικό υπνάκο οπουδήποτε, ακόμα και στις άβολες και θορυβώδεις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων και στα αεροπλάνα.
 

Η πρώτη φορά που καταγράφτηκε η λέξη "fuck"


Τεχνικά, η λέξη "fuck" εμφανίστηκε πολύ πιο νωρίς. Το 1500, χρησιμοποιήθηκε σε ένα σατυρικό ποίημα για να περιγράψει μερικούς μοναχούς. Στην περίπτωση αυτή όμως, τίποτα από την λέξη δεν γράφτηκε. Αντιθέτως, η λέξη ήταν κρυμμένη σε έναν κώδικα. Το 1513, εμφανίστηκε σε ένα σκοτσέζικο ποίημα ως "fukkit."

Η απεχθής τάξη των φοροφυγάδων


Οι φοροφυγάδες είναι μία ιδιαίτερη τάξη που ευδοκιμεί μόνο στην Ελλάδα μεταξύ των χωρών του δυτικού κόσμου σε τέτοια έκταση και με τέτοια διαχρονική αντοχή. Έχουν συμβάλλει τα μάλα στην καταστροφή της χώρας και επιμένουν. Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ακόμη και μεταφορείς. Όλη την χρυσή δεκαετία του 2000 ήταν οι ευνοημένοι της πλαστής ευημερίας. Πχ εισοδήματα των 100.000-200.000 ευρώ έμεναν αδήλωτα.

Αντί να φορολογούνται με 20-40% όπως όλοι εκείνοι που δεν μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν εκείνοι δήλωναν ελάχιστα πλήρωναν ψίχουλα και στις ακραίες περιπτώσεις οι πιο ανήθικοι από αυτούς έπαιρναν και επιστροφές από τη εφορία.

Γιατί τι άλλο είναι μεγαλοδικηγόρος ή γιατρός με δικό του ιατρείο και μεγάλη πελατεία να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 10.000 ή 20.000 ευρώ. Εάν όλοι αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους -που μετριούνται σε αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το 2000 και μετά- η Ελλάδα δεν θα ήταν στη θέση που είναι σήμερα.

Όχι ότι θα ήταν παράδεισος ή ότι δεν θα είχε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα - αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας, χαμηλή παραγωγικότητα, γραφειοκρατία κλπ- αλλά δεν θα είχε χρεοκοπήσει, δεν θα είχε περιέλθει στην ξεφτίλα των μνημονίων και της υποτέλειας. Βγαίνει αυτό με απλή αριθμητική. Αν υπολογίσει πόσοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τί ποσά δήλωναν, τι πλήρωναν και πόσα απέκρυπταν.

Κανένας λόγος ανησυχίας!


Η ανεργία εκτινάσσεται.
–Γιατί εκτινάσσεται η ανεργία; Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Δείχνει μήπως η πορεία της ότι ακολουθούμε μια εσφαλμένη πολιτική; Δείχνει ότι οι τύχες της χώρας είναι σε λάθος χέρια;

–Όχι, καθόλου! Οι τύχες τις χώρας είναι σε χέρια πολύ αξιόπιστα. Από τα διαθέσιμα, είναι τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εφαρμόζουν τη μόνη ενδεδειγμένη πολιτική, και μάλιστα όσο πιο πιστά μπορούν. Το γεγονός ότι η ανεργία διαρκώς αυξάνεται δεν είναι απλώς κάτι το αναμενόμενο, αλλά και ζητούμενο. Πρέπει να ανέβει, πριν πέσει. Το έχουμε προβλέψει αυτό, και είναι και επιβεβλημένο. Κάποιες παρεμβάσεις εδώ κι εκεί διορθώνουν τις αστοχίες που προκύπτουν. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

Το χρέος αυξάνεται.
–Γιατί αυξάνεται το χρέος; Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Δείχνει μήπως η πορεία του ότι ακολουθούμε μια εσφαλμένη πολιτική; Δείχνει ότι οι τύχες της χώρας είναι σε λάθος χέρια;

–Όχι, καθόλου! Οι τύχες τις χώρας είναι σε χέρια πολύ αξιόπιστα. Από τα διαθέσιμα, είναι τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εφαρμόζουν τη μόνη ενδεδειγμένη πολιτική, και μάλιστα όσο πιο πιστά μπορούν. Το γεγονός ότι το χρέος διαρκώς αυξάνεται δεν είναι απλώς κάτι το αναμενόμενο, αλλά και ζητούμενο. Πρέπει να αυξηθεί, πριν μειωθεί. Το έχουμε προβλέψει αυτό, και είναι και επιβεβλημένο. Κάποιες παρεμβάσεις εδώ κι εκεί διορθώνουν τις αστοχίες που προκύπτουν. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

Εξαφανίσθηκε αρχαίο ναυάγιο με θησαυρό στην Δωδεκάνησο

Το… σήκωσαν αρχαιοκάπηλοι στη Ρόδο

Εντοπισμένο και καταγεγραμμένο ναυαγισμένο σκάφος από την αρχαιότητα, φορτωμένο με θησαυρό, στην περιοχή της Δωδεκανήσου, εξαφανίσθηκε από τη θέση του!....

Το ναυάγιο εντοπίσθηκε από δύο επαγγελματίες ψαράδες σε περιοχή στα νότια Δωδεκάνησα πριν από τρία χρόνια. Τότε ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εναλίων Αρχαιοτήτων, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα προκειμένου να διαφυλαχθεί από τη δράση αρχαιοκαπήλων, που εμφανίζονται τα καλοκαίρια ως τουρίστες που λατρεύουν τις εξερευνήσεις των θαλασσών.

Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, δεν έγινε καμιά ενέργεια όχι για την ανέλκυση του ναυαγίου ή του φορτίου του με τον θησαυρό, αλλά ούτε καν αποτύπωσή του.

Ύφασμα 9.000 ετών βρέθηκε στην Ανατολία



Φεβρουάριος 16, 2014.

Οι ανασκαφές στο χώρο του αρχαίου οικισμού στο Τσαταλογιούκ- Çatalhöyük , στην κεντρο-ανατολική επαρχία του Ικονίου, έφεραν στο φως ένα κομμάτι ύφασμα, υφασμένο από λινάρι.


Το ύφασμα βρέθηκε σε οικία που κάηκε πριν από 9.000 χρόνια.
Στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού εργάζονται συνολικά πάνω από 120 επιστήμονες από 22 χώρες. Το ύφασμα που βρέθηκε ήταν τυλιγμένο γύρω από τον σκελετό ενός μωρού και αποτέλεσε το πιο εντυπωσιακό εύρημα.

Υγιεινές Αντικαταστάσεις

pita-gyros

Το να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να κόψετε «μαχαίρι» τα πατροπαράδοτα σουβλάκια είναι αδύνατο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε τις θερμίδες» σχεδόν στο μισό (περίπου 350 θερμίδες).
Αρχικά λοιπόν, ζητήστε αλάδωτη πίτα ή προτιμήστε την κυπριακή πίτα, επιλέγετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό, καθώς επίσης αποφύγετε τις πατάτες τηγανιτές

Έτσι θα μειώσετε την πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών, των θερμίδων και του αλατιού. Εμπλουτίστε το σουβλάκι σας με ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ. λάχανο, μαρούλι, τομάτα, κρεμμύδι). Όσον αφορά στις σως, προτιμήστε το παραδοσιακό τζατζίκι αλλά σε μικρή ποσότητα.

ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;


Αρκετοί προφανώς θα είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την άποψη πως ο κόσμος μας μπορεί να δημιουργήθηκε από κάποιον Λογικό Νου (Θεό?). Όμως τα πάντα στη φύση λειτουργούν στηριγμένα σε μαθηματικές δομές, οι οποίες φυσικά προϋποθέτουν την ύπαρξη Λογικής.

 Η Λογική υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιου Νου και ο Νους φυσικά σε κάποιον ανήκει… Άλλωστε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ένα βασικό αξίωμα: «Ποτέ το άννοο (το άνευ νου) δεν δημιουργεί το έννοο (το έχων νου)».

Προκειμένου λοιπόν να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θεός έφτιαξε τον κόσμο που ζούμε;», θα πρέπει να ανατρέξουμε σε κάποια αρχαία κείμενα, ώστε να κάνουμε μια συρραφή στοιχείων για να σκιαγραφήσουμε την εικόνα του δημιουργού μας.

Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε;


Αρχείο:Woher kommen wir Wer sind wir Wohin gehen wir.jpg
Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε; είναι ο τίτλος ενός από τους γνωστότερους ζωγραφικούς πίνακες του Γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν.

Ένα γλυκό πρωινό Κυριακής...Σκέψεις που σε εξαναγκάζουν να αφεθείς στον ειρμό τους...

Ποτέ δεν είμαστε ίδιοι...Κατα τα φαινόμενα μόνο. Όλοι ; Μήπως, το να μην είσαι ίδιος, η να εχεις πολλές προσωπικότητες στο φαινομενικά ενοποιημένο, είναι κατάρα των λίγων κι οχι των πολλών ; Είναι κατάρα ομως, η ευλογία ;

Η μεταμόρφωση, η εξέλιξη, είναι ο ύψιστος Νόμος της ζωής αυτής. Η προσαρμογή, η ύψιστη τακτική.

Άλλοι μεταμορφώνονται γρήγορα, άλλοι αργά, άλλοι εξελίσσονται με εντονο κόπο, άλλοι με λιγότερο. Κάθε Άνθρωπος, μια ξεχωριστή περίπτωση. Κάθε Άνθρωπος, ενα μικρό σύμπαν.

Ματαιοδοξία...Το πλέον εύγεστο, απο τα δηλητήρια...Ματαιόδοξοι του συστήματος, ματαιόδοξοι αντάρτες και ενάντιοι. Ματαιοδοξία. Η τροφός, της ζωής...

Τα 8 πράγματα που δεν γνώριζες για το ..επίμαχο σημείο του !


Πέρα από κάποια βασικά penis facts που λίγο πολύ έχεις δει ή έχεις ακούσει, υπάρχουν 8 πράγματα που πιθανόν να μη γνώριζες για το ανδρικό μόριο.

1. Το κάπνισμα μικραίνει το πέος κατά 1 εκατοστό. Η στύση επηρεάζεται από την καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ το κάπνισμα φράσσει τις αρτηρίες και μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

2. Ο μέσος ανδρικός οργασμός διαρκεί 6 '', ενώ ο γυναικείος 23'' που σημαίνει ότι 4 ανδρικοί ισούνται με ένα γυναικείο.

3. Υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη πέους. Το ένα μεγαλώνει και μακραίνει όταν έρθει σε στύση, ενώ το άλλο παραμένει στο μεγαλύτερο μέγεθος του σε όλη τη διάρκεια της συνουσίας χωρίς σημαντική διαφορά στον οργασμό.

Έχω μόνο κλειτοριδικό οργασμό. Μήπως είμαι διαφορετική;


Καλημέρα είμαι η Αθηνά 21 ετών και θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με τον οργασμό στις γυναίκες. Οι φίλες μου λένε ότι μόνο αν νιώσεις κολπικό οργασμό μπορείς να ευχαριστηθείς την σεξουαλική επαφή. Εγώ αισθάνομαι μειονεκτικά γιατί αν και έχω σεξουαλικές επαφές από τα 18 μου έχω οργασμό μόνο κλειτοριδικά. Μήπως είμαι διαφορετική;

Απαντάει η Τιτίκα Μητσοπούλου Ψυχολόγος, Msc Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Υποψήφια Δρ. Ιατρικής Σχολής Παν/μιο Ιωαννίνων
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα