Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

NASΑ μας τελειώνουν σε 12 Χρόνια

Συνεχίζετε να ασχολείστε με αυτό που αποκαλείτε «ζωή», αγωνίζεστε να πληρώσετε τους φόρους και τα υπόλοιπα παράλογα ποσά που σας ζητάνε κι έτσι δεν παίρνετε χαμπάρι τι σας ετοιμάζουν. 
Ταυτόχρονα ήδη σκέπτεστε πως θα «τιμωρήσετε» τους διεφθαρμένους πολιτικούς με το «δικαίωμα» της ψήφου σας. Φυσικά δεν σας περνάει από το μυαλό ότι μόνο η καθολική αποχή [1] ίσως σας έσωνε. 

Ούτε ότι έχουν διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, οπότε η Αυγή της Οδύσσειας είναι επί θύραις. Πάντα με την ευγενική φροντίδα των λάθρο και των υποστηρικτών τους. Έχετε ποτιστεί από το δηλητήριο της «δημοκρατίας» με την παγίωση του νεκρού-πολιτισμένου, άρα είστε αδύναμοι κι ανίκανοι ν’ αντιληφθείτε τι σας ετοιμάζουν.  
Σας είναι αδύνατον να αντιληφθείτε και μόνο, πως είναι δυνατόν να είναι κάποιος ανεξάρτητος από κάθε λογής -ισμο, την ίδια στιγμή που εσείς τους προσκυνάτε !  [2] [3]  Όμως είναι ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ είτε καταφέρετε να αντιληφθείτε, είτε όχι.
Ενώ ήδη έχουν μοιραστεί οι γκιλοτίνες [5] σε όλες τις χώρες του πλανήτη που θα χρησιμοποιηθούν για τις δημόσιες εκτελέσεις στις πλατείες η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε άλλες 35.000 που είχε παραγγείλει και της παραδόθηκαν. Αναρωτιέμαι έστω ότι ήταν μόνο 35.000, για πόσες εκτελέσεις ημερησίως τις χρειάζονται;
Το Πρόγραμμα: Φυσικά οι Επικυρίαρχοι έχουν κάποιο πρόγραμμα σαν άψυχοι [6] που είναι, με την καθαρά μηχανιστική σκέψη που διαθέτουν και είναι αόρατο για την πλέμπα, τον πολιτισμένο άνθρωπο. Τέλος πάντων.

Σεξουαλική Ενέργεια – Η κοσμική δύναμη που μας οδηγεί στη φώτιση



Οι άνθρωποι που πέτυχαν την συμπαντική συνειδητότητα εξακολουθούν να είναι σπάνιοι πάνω σ’ αυτή τη γη. Παρ’ όλα αυτά, ο μοναδικός στόχος της ζωής μας και των μετενσαρκώσεών μας είναι να επιτύχουμε αυτή την πλήρη συνειδητότητα και να γίνουμε ένα σε μια μονιστική κατάσταση ύπαρξης με τον Δημιουργό μας που αναπαύεται μέσα στα βάθη της ψυχής μας.

Πως μπορεί όμως ο ασυνείδητος άνθρωπος να αποκτήσει επίγνωση και να επιτύχει αυτό το στόχο, εάν τον αγνοεί; Όταν γεννιέται για πρώτη φορά σαν ανθρώπινο ον, βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο συνειδητότητας στη μεγάλη σκάλα του Ιακώβ που οδηγεί στη Χριστική συνειδητότητα. 

Ο φόβος και το αντίδοτό του...




Ο φόβος το τέλειο όπλο υποδούλωσης της ανθρώπινης κι ασυνείδητης μάζας που γίνεται πειθήνιο όργανο στα χέρια των εξουσιαστών, στα χέρια όσων αποζητούν την εκμετάλλευση του ανθρώπινου είδους. 

Πόσο επηρεάζει η κλιμακτήριος τις επιδόσεις στο κρεβάτι


Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μετά την ηλικία των 50 ετών. Πολλοί παράγοντες, πέρα από τις ορμόνες, επηρεάζουν το πώς εξελίσσεται η σεξουαλική ζωή με την αύξηση της ηλικίας.

Οι παράγοντες αυτοί συμπεριλαμβάνουν την κοινωνική ζωή, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, σωματικές και ψυχολογικές καταστάσεις, τη σχέση με τον σύντροφο, αλλά και το πώς περιμένει η ίδια η γυναίκα ότι θα εξελιχθεί η σεξουαλική της ζωή.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μελέτη (Ringa, 2013) που είχε σκοπό να αναλύσει τον ρόλο διαφόρων παραγόντων στη σεξουαλική ζωή των γυναικών ηλικίας 45-55 ετών, καθώς πλησιάζουν την εμμηνόπαυση. Στη μελέτη, συγκρίθηκαν γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο πριν από την εμμηνόπαυση με γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο μετά την εμμηνόπαυση. 

Στον μικρό μου άγγελο που έφυγε τόσο νωρίς!!


 
15 Φεβρουαρίου
 
Παγκόσμια Ημέρα
 
κατά του παιδικού καρκίνου
 
 
 
 
Καθόταν στην άκρη του θρανίου και τον έβλεπα. Μας χώριζαν δύο βήματα.
Γελούσε και πείραζε το διπλανό του.
Ο δάσκαλος τον αιφνιδίαζε, αν πρόσεχε στο μάθημα. Αυτός απαντούσε σοβαρός. Σε λίγο γελούσε πάλι.
 

Κάποια μέρα έλειψε από την τάξη.
Το γέλιο του μου έλειπε.
Η παρουσία του επίσης. Ο δάσκαλος είπε ότι είναι λίγο αδιάθετος και σε λίγες μέρες θα γυρίσει.

Περιμέναμε όλοι αυτή τη μέρα. Και ήρθε....

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

«Όλες οι εξουσίες… ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».


Στα δημοκρατικά πολιτεύματα όπως το Ελληνικό, θεμέλιο της εξουσίας είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. (Άρθρο 1 παρ. 2&3 Σ) Καμιά μορφή εξουσίας επομένως δεν είναι απεριόριστη και ανεξέλεγκτη, ούτε δύναται να εξαναγκάσει τους πολίτες στην εκτέλεση της βούλησής της δίχως όρους.

Η κρατική εξουσία δρα ως μια τρισυπόστατη οντότητα καθώς συνίσταται από τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Κατά συνέπεια η δυνατότητα ελέγχου της δεν μπορεί να πηγάζει από τον εαυτό της, επιτρέποντάς της να αυτοελέγχεται δίχως κάποιους εξωτερικούς όρους που επιβάλλονται από το Λαό.

Διότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καταλύει τη συνταγματική δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η απορροή της εξουσίας, άρα και του ελέγχου της από το Λαό. Κάθε μορφή εξουσίας που δεν ελέγχεται από την πηγή της, γίνεται αυθύπαρκτη, απόλυτη και ανεξέλεγκτη.

Η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας


Πιστεύετε οτι η «επιτυχία» είναι το αντίθετο της «αποτυχίας»; Φοβάστε να επιτύχετε επειδή είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείτε την αποτυχία; Σ? αυτή την περίπτωση, ο φόβος σας για την αποτυχία είναι πιθανό να περιορίζει τις πιθανότητές σας να επιτύχετε. Αν παρατηρήσετε τους πραγματικά επιτυχημένους ανθρώπους, θα βρείτε σε πολλές περιπτώσεις σημαντικές αποτυχίες στο ενεργητικό τους.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, από τους πλέον σημαντικούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες στον κόσμο, ήταν ένα κακοποιημένο παιδί και απολύθηκε από την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά επειδή «δεν ήταν κατάλληλη για την τηλεόραση». Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν μπορούσε να τα καταφέρει ούτε καν στην σχολική ομάδα μπάσκετ.

πως η καθιστική ζωή “μετασχηματίζει” τον εγκέφαλο

Πως η καθιστική ζωή “μετασχηματίζει” τον εγκέφαλο

Γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα αλλά και στον εγκέφαλο, καθώς βοηθά στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Τώρα μια νέα μελέτη δείχνει ότι και το πολύ καθισιό αλλάζει το… μυαλό (και όχι βεβαίως για καλό).

«Μετασχηματισμός» των νευρώνων

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Comparative Neurology» και η οποία διεξήχθη σε αρουραίους από ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Wayne στις ΗΠΑ, η έλλειψη άσκησης έχει αρνητική επίδραση στους νευρώνες… μετασχηματίζοντάς τους.

Ποια είναι η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή


Τι περιλαμβάνει η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή;
Είναι πολύ σύνηθες να αναρωτιέται κανείς αν η συχνότητα και το είδος της σεξουαλικής του συμπεριφοράς μοιάζει ή διαφέρει από αυτό που κάνουν άλλοι άνθρωποι και να κοιτάζει τις στατιστικές για τους μέσους όρους.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό δεν είναι το αν η συχνότητα και ο τρόπος που κάνουμε σεξ συμφωνεί με κάποιον μέσο όρο, αλλά το κατά πόσο κάθε άτομο νιώθει άνετα και ικανοποιημένο μέσα στη σεξουαλική του σχέση.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε κάποιον ορισμό σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, διότι αυτό εξαρτάται από την κουλτούρα, τις πολιτισμικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ακόμα και από τις απόψεις του κόσμου. 

Ρόδος: Καλλιτέχνες του δρόμου εναντίον Πακιστανών στα φανάρια!!! (Βίντεο + Φώτο)


Το είδαμε κι αυτό!!!
Οι οδηγοί που κατέβαιναν την Εθνικής Αντιστάσεως βρίσκονταν μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα ακόμη και για τα δεδομένα της Ρόδου...
Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών του δρόμου, με τα σύνεργα τους, πραγματοποιούσαν ζογκλερικά κόλπα, όποτε το φανάρι ήταν κόκκινο.
Στη συνέχεια ζητούσαν τον οβολό των οδηγών... 

Σκέψου πριν μιλήσεις. Διάβασε πριν σκεφτείς


«Σκέψου πριν μιλήσεις. Διάβασε πριν σκεφτείς».
 Φραν Λίμποβιτς 

Υπάρχει καλύτερη τροφή για τη σκέψη αναγνώστη; Ακόμη και το χειρότερο βιβλίο μπορεί να μας δώσει κάτι για να σκεφτούμε. 

Βλέπετε ο πραγματικός σκοπός των βιβλίων είναι να αναγκάσει το μυαλό να σκεφτεί μόνο του. Και έτσι θα έπρεπε να διαβάζουμε κάθε βιβλίο. 

Όχι αποδεχόμενοι ό,τι μας λέει αλλά σκεπτόμενοι ό,τι μας λέει. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να το διαβάσεις 3 φορές: την πρώτη σαν να διαβάζεις εφημερίδα, τη δεύτερη σαν να το διαβάζεις σε κάποιον άλλο και την τρίτη σαν να το εξηγείς σε κάποιον άλλο (μας λέει ο Γκουρτζίεφ). Θα μου πείτε πρέπει όλα τα βιβλία πρέπει να τα διαβάζουμε τρεις φορές; Όχι φυσικά. Αλλά βιβλίο που δεν θέλεις να το ξαναδιαβάσεις δεν είναι καλό βιβλίο.

«Δεν μπορείς να ανοίξεις ένα βιβλίο χωρίς να μάθεις κάτι».  Κομφούκιος 

Η Αγριοτριανταφυλλιά και τα οφέλη της στην υγεία

1194619219_781_big_Cpan-041-6-4  (Custom) (3)
Η αγριοτριανταφυλλιά είναι θάμνος αυτοφυής σε πλαγιές και ξέφωτα. Ο βλαστός της είναι πολύκλαδος και αγκαθωτός, τα φύλλα της λογχοειδή και οδοντωτά, οι καρποί της κόκκινοι και ωοειδείς με πολλούς σπόρους, τα κυνόροδα, και άνθη λευκά ή ροζ. Ανθίζει την άνοιξη και χρησιμοποιούμενα μέρη είναι τα άνθη και οι καρποί.

Οι καρποί και τα άνθη περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης και γι΄αυτό είναι πρώτης τάξεως αντισκορβουτικό και φάρμακο για το ραχιτισμό. Το αφέψημα θεωρείται ιδανικό τονωτικό σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, στο συνάχι, την ατονία, την ανορεξία και τη δυσπεψία. 

Φούσκωμα και πρήξιμο κοιλιάς μετά το φαγητό. Αντιμετωπίστε το!


giatros-asthenis-kopela
Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που πολλές φορές έχει να κάνει με την ποιότητα, την ποσότητα, τις συνήθειες κατανάλωσης των τροφών μας και φυσικά την κατάσταση του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος. Το φούσκωμα συνοδεύεται συχνά από κοιλιακό πόνο , ο οποίος άλλες φορές είναι ήπιας μορφής και άλλες φορές αφόρητος και ξαφνικός. Άλλα συμπτώματα είναι οι καούρες, τα αέρια, το αίσθημα βάρους, οι ερυγές , η ναυτία, η δυσκοιλιότητα κ.α.
Τα βότανα, το περπάτημα μετά το φαγητό , το αργό μάσημα, το άφθονο νερό, η αποφυγή του καπνίσματος μπορεί να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα συμπτώματα αυτής της πολύ δυσάρεστης κατάστασης.

Η άσκηση εξαφανίζει την κυτταρίτιδα: μύθος ή αλήθεια;


Ο μόνιμος εχθρός των περισσότερων γυναικών, η κυτταρίτιδα, λέγεται πως μπορεί να καταπολεμηθεί με ισορροπημένη διατροφή αλλά κυρίως με άσκηση. Πόση αλήθεια κρύβει αυτός ο ισχυρισμός;

Πόσο κοστίζει η φόρτιση του κινητού;;;

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!! Πόσο κοστίζει η φόρτιση του κινητού;;;

Εξαιρετικά δαπανηρή αποδεικνύεται πως είναι η φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, ... όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, οι ταμπλέτες, κ.λπ., επισημαίνει σε έκθεσή του...

η Υπηρεσία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Συμβουλές νοικοκυροσύνης!

1. Για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας, αδειάστε ένα μπουκάλι Cola, αφήστε το επί μία ώρα και μετά τραβήξτε το νερό.

2. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή άλλα καυστικά καθαριστικά σε μαρμάρινες επιφάνειες, γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους και θαμπώνουν. Το καλύτερο καθαριστικό είναι νερό και σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Αφού πλύνετε τα μάρμαρα, θα πρέπει να ξεβγάλετε καλά και να τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες .

3. Αν από το μπάνιο σας ή το πλυντήριο το σιφόνι του μπάνιου βγάζει αφρούς, ρίξτε λίγο αλάτι πάνω στο σιφόνι. Ο αφρός θα «κάτσει».

Σαν ξεπεσμένοι λόρδοι…

Σαν ξεπεσμένοι λόρδοι…

Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και των ευρωσυμμάχων του, το Σάββατο στο Ηράκλειο. προφανώς ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών.
Το μικρό ακροατήριο αποτελείται κατά πλειοψηφία από πρώην αξιωματούχους, κάθε επιπέδου.

Χαμός στην Κύπρο. Ομολογία-σοκ από Αναστασιάδη


Σοκ προκαλεί η κυνική χθεσινοβραδινή ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους, έριξε αληθινή βόμβα - που παρά τα αντιθέτως λεγόμενα - αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαλύεται...


και  στην θέση της δημιουργούνται δύο νέα κράτη, με εντελώς ξεχωριστές ιθαγένειες και σύνορα-ζώνες! 

Συγκεκριμένα ομολόγησε, ότι τελικά οι Έλληνες που θα μεταβούν - υποτίθεται στα πλαίσια της "Ομόσπονδης Κύπρου" - στα νυν Κατεχόμενα, δεν θα μπορούν ούτε να ψηφίζουν, ούτε να ψηφίζονται, δεν θα έχουν δηλαδή βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκά κεκτημένα, αφού θα πρόκειται για ξεχωριστό όντως κράτος, χαλαρά δεμένο με την το νότιο κομμάτι του νησιού, ίσα ίσα για να το κηδεμονεύει και αυτό και την πλούσια ΑΟΖ του! 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ



Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του αλλουνού. Εδώ ο πολιτισμός της Δύσης έφθασε στο να καταργήσει τη θανατική καταδίκη και στους πιο αιμοσταγείς αρχιδολοφόνους. Σήριαλ-κήλερ να είναι δεν θα τον εκτελέσουν, θα τον κρατούν ισόβια στη φυλακή.
Κρίθηκε “Εχθρός του Θεού” και τον κρεμάσανε. Α, πα, πα, πα... Γι' αυτό, σου λέω, δεν υπάρχει Θεός. Αν υπήρχε θα τους τιμωρούσε αυτούς στο Ιράν που στο όνομά του σκοτώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Η θεραπεία της ψυχής στο άβατο του Ασκληπιού


Ο Έρως είναι αρχέγονη Θεότητα της Αρχαίας Ελλάδος. Συνεπώς ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεούς της αρχαιότητας, εφόσον ήταν μια από τις τρεις θεότητες που δημιούργησαν τον κόσμο, σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου. Ο «Έρως» συμβόλιζε σε κοσμογονικό επίπεδο την δύναμη της έλξης, χάρη στην οποίαν ενώνονται τα στοιχεία, σχηματίζονται οι μορφές των όντων και παράγεται η ζωή..
Έρωτας και Αφροδίτη
«Εν αρχή ην το Χάος» κατά τον Ησίοδο. Τρία στοιχεία όμως συνυπάρχουν, το Χάος, η Γαία και ο Έρωτας. Ο Έρωτας δε γεννά αλλά ενθαρρύνει και διευκολύνει τη γέννηση και τη δημιουργία. Από το Χάος γεννήθηκαν το Έρεβος και η Νύχτα, ενώ τα παιδιά τους ήταν ο Αιθέρας και η Ημέρα.

Παράδοξα αφροδισιακά που ξεσηκώνουν τους άνδρες!


Αυστραλιανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες διεγείρονται σεξουαλικά από μια γυναίκα με πολύ μακριά χέρια. Ακούγεται παράξενο, όμως τα μακριά χέρια είναι ένα μόνο από τα περίεργα αφροδισιακά που τονώνουν την ερωτική διάθεση των ανδρών.

Δείτε ποια εννέα ακόμη παράδοξα αφροδισιακά εκτοξεύουν τη λίμπιντο των ανδρών.

Σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στο συκώτι...


Το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του οργανισμού μας, αλλά παράλληλα και ένα από τα πιο αθόρυβα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πόνος στο συκώτι είναι παραπάνω από σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η λειτουργία του εμπλέκεται στη χώνεψη της τροφής, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την παραγωγή των πρωτεϊνών, λειτουργεί σαν αποθήκη βιταμινών και μετάλλων, παρέχοντάς τα στον οργανισμό όταν τα χρειαστεί και τέλος απορροφά από τις τροφές τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για την εύρυθμη λειτουργία του.

Τυχόν ενδείξεις δυσλειτουργίας του, καλό είναι να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.

Δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα και πιο πρώιμα συμπτώματα, που φανερώνουν δυσλειτουργία ή πρόβλημα:

Οι προάγγελοι της κατάθλιψης


Η κατάθλιψη αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης ζωής και πλέον χτυπά ακόμη και μικρά παιδιά.

Η έλλειψη κινήτρων και η αποχή από ευχάριστες δραστηριότητες οδηγούν το άτομο στην απομόνωση και επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων.

Τα καταθλιπτικά συμπτώματα ποικίλλουν σε κάθε άτομο και μπορεί να εκδηλώνονται με πιο ήπια ή σοβαρή μορφή. Δείτε ποιες είναι οι 10 βασικές ενδείξεις που υποδεικνύουν καταθλιπτικές τάσεις:

Τι εννοούμε ως πραγματικότητα;


Τι εννοούμε ως «πραγματικότητα»; Για όσους από εμάς θεωρούν εαυτούς πραγματιστές, ρεαλιστές, υπάρχει μια λογική απάντηση: «Η πραγματικότητα αποτελείται από τα πράγματα – τραπέζια, καρέκλες, σπίτια, πλανήτες, ζώα, ανθρώπους κ.ο.κ. – τα οποία είναι φτιαγμένα από ύλη». Θα συμπεριλαμβάναμε ίσως σε αυτά και μερικές πιο αφηρημένες έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, και θα αναφερόμασταν στο σύνολο όλων αυτών των «πραγματικών» πραγμάτων με τον όρο «το Σύμπαν».

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι απλώς αποκύημα της φαντασίας μας;

Ορισμένοι θα μπορούσαν να αντιτάξουν ωστόσο ότι αυτή δεν είναι ολόκληρη η πραγματικότητα. Το ζήτημα που τίθεται κυρίως είναι αυτό της πραγματικότητας του μυαλού μας. Δεν θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε τις συνειδητές εμπειρίες ως κάτι πραγματικό; Ή έννοιες όπως η αλήθεια, η αρετή ή η ομορφιά;

Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



«Αντώνιε, θέλω γύρω μου χοντρούς ανθρώπους, όχι αδύνατους, όχι νευρώδεις, και φιλόδοξους… Να κοιμούνται με τις ώρες τη νύχτα κι όταν ξυπνάνε να ασχολούνται με τα μαλλιά τους, να κυττιούνται στον καθρέπτη, να περιποιούνται τα νύχια τους. Αντώνιε, πρόσεχε τον Κάσιο, είναι λιγνός, όλο σκεπτικός…, τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».
Έβλεπε μπάλλα ο Τζούλυ, ένας από την αγία τριάδα των μεγάλων στρατηλατών της Ιστορίας. Οι άλλοι δυο ήταν ο Αλέξανδρος ο Μακεδών και ο Ανίβας ο Καρχηδόνιος. Δεν περίμενε να το φάει το γκολ ο Τζούλυ και γι’ αυτό πριν την πατήσει προειδοποιούσε τον κολλητό του, τον Αντώνιο, ένα από τα μεγαλύτερα αρχικαθάρματα που πάτησαν στη γη.
Μιλάμε για τον Ιούλιο Καίσαρα, που σα σήμερα υπολογίζεται ότι πέθανε, 44 χρόνια πριν γεννηθεί ο Ιησούς. Είπαμε. Κάποιοι είναι εκλεκτοί. Ευλογημένοι. Ξεχωριστοί. Το πέρασμα τους άφησε κάτι πίσω. Δεν κοστίζει να γνωρίζεις τα βασικά γι’ αυτόν τον Μέγα άνδρα, που δεν του αρέσαν οι πλάκες, τα αστειάκια, που σπάνια χαμογελούσε γιατί, ίσως, κουβαλούσε τη βαρειά Εντολή.

Δύο νεκροταφεία αλλάζουν την Ιστορία


Το σλαβικό νεκροταφείο της Μάκρης έξω από την Τρίπολη, που συνδυάζει ταφές και καύσεις.
Επικράτησαν όπου και αν πέρασαν. Η παρουσία τους στην Ελλάδα έδωσε αφορμή στον Φαλμεράιερ να υποστηρίξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους αρχαίους. 

Και όμως δύο άγνωστα νεκροταφεία που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας «ξαναγράφουν» την Ιστορία και αποδεικνύουν ότι οι Σλάβοι ναι μεν εισέβαλαν στην Ελλάδα τον 6ο αιώνα, χρειάστηκαν όμως μόλις δύο αιώνες για να αφομοιωθούν και να εκχριστιανιστούν από την πολιτική που υιοθέτησε η Κωνσταντινούπολη.

«Πρόκειται για ένα εύρημα - τομή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» λέει ο προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δρ Δημήτρης Αθανασούλης, που έκανε χθες την πρώτη επίσημη ανακοίνωση των ευρημάτων.

Περισσότεροι από 210 τάφοι ήρθαν στο φως στην Ασέα και τη Μάκρη, κοντά στην Τρίπολη.

Η "ΑΓΝΩΣΤΗ" ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ


Αινιγματική μορφή της αρχαίας μας μυθολογίας, σύμβολο του έρωτα και της ομορφιάς, έμπνευση για ζωγράφους και ποιητές εδώ και 3000 χρόνια, η Ελένη της Σπάρτης γεννήθηκε με την «κατάρα» μιας σπάνιας καταγωγής.

Η δρ Αλεξάνδρα Ροζοκόκκη, ερευνήτρια στην Ακαδημία Αθηνών, μας ξεναγεί στον συναρπαστικό βίο της «Ωραίας Ελένης», από αιτία ενός καταστροφικού πολέμου μέχρι θεά που λατρεύτηκε ακόμη και στην Αίγυπτο.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι ελληνικοί μύθοι, που διδαχθήκαμε στα σχολεία μας, διαφέρουν κατά πολύ από την ιστορική τους διάσταση. Αυτό μας διδάσκει η αρχαιολογία, φέρνοντας διαρκώς στο φως νέα στοιχεία, αλλά και οι μελετητές των αρχαίων κειμένων, που αποκαλύπτουν συνεχώς νέες λεπτομέρειες και πτυχές της μυθολογικής μας κληρονομιάς. Η δρ Αλεξάνδρα Ροζοκόκκη ανήκει σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία.

Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ



Θέμα: Τι είναι η μετενσάρκωση;

Αδέλφια. Ενσαρκωνόμαστε εις το ΓΗΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για να διευρύνουμε τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας. Ο στόχος αυτός φυσικά πραγματοποιείται μέσα από πολλές ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, σε πολλές ΖΩΕΣ.

Εις την ουσία…..είναι αλήθεια ότι ΟΛΟΙ υποφέρουμε από κάποιο είδος ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ…..σε κάποιο σημείο εις το εξελικτικό μας ξεδίπλωμα…κι εμείς αντίστοιχα με την σειρά μας….κακοποιούμε με τον ίδιο τρόπο τους….άλλους…!
Σίγουρο είναι ….ότι η μακρά σειρά των ΥΛΙΚΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ μας ….δεν ξεκινά με μια εξελιγμένη Συνείδηση αφιερωμένη σε υψηλές ανθρώπινες αρχές. 

Πρέπει απλά να σφυρηλατήσουμε το δρόμο μας μέσα από πολλές ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ προτού το σώμα μας και η προσωπικότητα μας καταφέρουν να γίνουν πρόθυμα, πειθαρχημένα ΕΡΓΑΛΕΙΑ του ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ή της ΨΥΧΗΣ. Δηλαδή….προτού μπορέσουμε να τα αφιερώσουμε εις τη ΒΟΗΘΕΙΑ (Θεία Βοή) των άλλων ανθρώπινων υπάρξεων γύρω μας.

Τελικά το ταξίδι αυτό…..ΑΔΕΛΦΙΑ….είναι μεγάλο….και μακρύ…..!

Το «Μεγάλο Θανατικό»… σκότωσε ταχύτατα

Μασαχουσέτη 

Πριν από περίπου 252 εκατομμύρια χρόνια, στο τέλος της Περμίου περιόδου, ένα «Μεγάλο Θανατικό» όπως το αποκαλούν οι επιστήμονες ενέσκηψε στη Γη εξολοθρεύοντας το μεγαλύτερο μέρος των ειδών που ζούσαν τότε σε αυτήν. Μια νέα μελέτη θέτει το χρονικό πλαίσιο στο οποίο συνέβη το φαινόμενο. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές χρειάστηκαν περίπου 60 χιλιάδες έτη για να ολοκληρωθεί η εξαφάνιση από τη στιγμή που ξεκίνησε, χρονικό διάστημα εξαιρετικά μικρό. Αν η εκτίμηση αυτή είναι ορθή τότε το φαινόμενο εξελίχθηκε δέκα φορές ταχύτερα από όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.

Τα «Σκαλιά της Σιβηρίας»

Το ήξερες; Να γιατί οι γυναίκες φοράνε σουτιέν

soutien-570
Όλες οι γυναίκες ανυπομονούν να φορέσουν το πρώτο τους σουτιέν. Πρόκειται για μία ιεροτελεστία καθώς όταν έρχεται η συγκεκριμένη στιγμή νιώθουν ότι αφήνουν πίσω το παιδάκι και γίνονται γυναίκες που ξεχωρίζουν από τους άνδρες.
Χωρίς να έχει σημασία το μέγεθος και η ηλικία, το σουτιέν αποτελεί τον καθημερινό σύντροφο του γυναικείου κορμιού. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια τόσο πιο ενοχλητικά γίνονται τα σουτιέν. Τίποτα δεν θυμίζει τα παλιά όπου ανυπομονούσαν να το βάλουν.
Το να βρεις το σωστό μέγεθος και το ωραίο σχέδιο σε συνδυασμό με να είναι βολικό αποτελεί έναν Γολγοθά. Μάλιστα όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του στήθους τόσο πιο δυσεύρετο είναι το σουτιέν που θέλεις καθώς δεν υπάρχουν ωραία σχέδια όπως επίσης δεν υπάρχουν σουτιέν και σε όλα τα μαγαζιά.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που καθιερώθηκε το σουτιέν και οι γυναίκες δεν το αποχωρίζονται;

Το μόνο που μας αξίζει είναι η σιωπή

Του Πανίκου ΠαναγιώτουEISBOLH-AIXMALOTOI02-14february2014
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνες τις σκοτεινιασμένες μέρες της ιστορίας 
μας. 
Από τότε, η κατοχή εξακολουθεί να είναι κατοχή και η προσφυγιά να παραμένει προσφυγιά.
Και επειδή οι λαοί που δεν έχουν ιστορική μνήμη είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια, κρίνεται 

«σωστό και πρέπον», όπως κάποιοι υποστηρίζουν από τώρα, να γίνει «μεγάλος σαματάς» 

για να δείξει ο κόσμος της Κύπρου ότι δεν ξεχνά και αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Άποψη 

πολλών είναι ότι η 40χρονη μαύρη επέτειος δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Γιατί σκεφτόμαστε πριν απαντήσουμε;


Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να δούμε μια νοητική εικόνα. Στην ερώτηση "τι σχήμα έχουν τα αφτιά του αλόγου", ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Στρέφουμε το βλέμμα αλλού και προσπαθούμε να φανταστούμε πρώτα το αντικείμενο και μετά την τριγωνική μορφή.

Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν πριν από την απάντηση, στο τμήμα του εγκεφαλικού φλοιού που αντιστοιχεί στον αυχένα, σχηματίζεται η εικόνα του ζώου˙ το άλογο παίρνει σάρκα και οστά και η προσοχή μας επικεντρώνεται στο σχήμα του κεφαλιού του.

Τα μυστικά της γυναίκας - ξελογιάστρας


Ηλιάνα Βολονάκη.
Θέλεις να βγαίνεις έξω και οι άντρες να πέφτουν ένας- ένας σαν τις μύγες; Θέλεις να έχεις τρελό σουξέ στο αντίθετο φύλο αλλά δεν ξέρεις πώς; Οι γυναίκες που ξέρουν πώς να παίζουν το παιχνίδι του φλερτ και της κατάκτησης, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Πάρε ιδέες και βγες να σαγηνεύσεις!

Στη διαδικασία του φλερτ, τα δύο άτομα που παίζουν το παιχνίδι προσπαθούν να κάνουν, ο ένας τον άλλο, να αισθανθεί τόσο όμορφα, ώστε να νιώσει την ερωτική έλξη και να θέλουν να είναι κοντά. 

Η αποπλάνηση πηγαίνει το φλερτ στο επίπεδο που βάζεις έναν ενσυνείδητο στόχο: είτε να τα φτιάξεις μαζί του, είτε να κάνεις έρωτα μαζί του, είτε να σου κάνει κάποιο χατίρι ή απλά να σε κεράσει ένα ποτό, πάντως κάτι αποζητάς.

Η αποπλάνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο χώρο εργασίας για να πάρεις τα αποτελέσματα που αποζητάς ή τη θέση που θες! Άπαξ και συνειδητοποιήσεις την δύναμη της αποπλανήσης, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σ' όλους τους τομείς της ζωής σου.

Πως θα συλλάβετε αγόρι! Όλες οι τεχνικές


Αν ο διακαή σας πόθος είναι αποκτήσετε πάση θυσία ένα μωράκι και κατά προτίμηση αγοράκι τότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί αλλά και μαίες αποκαλύπτουν τα μυστικά που κρύβονται στη διατροφή, τη στάση που πρέπει να επιλέγετε όταν κάνετε σεξ, αλλά και τον χρόνο.

«Ορκισμένες παρθένες» για να «ξεπλένουν» την «ντροπή» της μη απόκτησης αρσενικού απογόνου


Σήμερα που όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουμε τί ακριβώς σημαίνει «Ορκισμένες παρθένες» των ορεινών χωριών της Βόρειας Αλβανίας, το έθιμο οδεύει προς εξαφάνιση. 

Για αιώνες, ωστόσο, υπήρχαν περιοχές ολόκληρες που υποχρέωναν γυναίκες να ζουν ως άνδρες προκειμένου να «ξεπλένουν» την «ντροπή» της μη απόκτησης αρσενικού απογόνου. 

Η πατριαρχική εξουσία έπρεπε να παραμείνει με οποιδήποτε τρόπο και κόστος. Στην πραγματικότητα οι γυναίκες αυτές στην κυριολεξία θυσιάστηκαν από τις οικογένειές τους στο βωμό της παράδοσης. Το έθιμο αυτό, όπως και πολλά ακόμα, χρωστά την ύπαρξή του στην προσαρμοστικότητα που δείχνουν οι άνθρωποι όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα έχουν ορίσει στον μικρόκοσμό τους.

Βιομηχανία: Η αχίλλειος πτέρνα του Grecovery!

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Κορυφή του παγόβουνου η Χαλυβουργική. Τα «υποσχόμενα» στατιστικά στοιχεία και η σκληρή πραγματικότητα. Έκκληση από το επιχειρείν για στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Σε κυβέρνηση και τράπεζες η τύχη κρίσιμων κλάδων της βιομηχανίας.
Βιομηχανία: Η αχίλλειος πτέρνα του Grecovery!
Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση της Χαλυβουργικής να θέσει για έξι εβδομάδες σε διαθεσιμότητα το 95% των εργαζομένων της.
Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη κίνηση προέρχεται από μια από τις γνωστότερες ελληνικές βιομηχανίες, οι μέτοχοι της οποίας είχαν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη δεκαετία.

Ο βασικότερος λόγος που ώθησε τη Χαλυβουργική στη συγκεκριμένη ενέργεια είναι το επαχθέστατο κόστος ενέργειας που καλούνται να καταβάλουν οι ελληνικές βιομηχανίες και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, «η Χαλυβουργική αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη…». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες μεγάλη ενεργοβόρα βιομηχανία αναμένεται να ανακοινώσει ανάλογα μέτρα.

Στον αέρα η επιδιωκόμενη ανάπτυξη

«Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!»




Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Σίγουρα ο ανενημέρωτος αναγνώστης θα βάλει τα γέλια αν ακούσει ότι ένα κόμμα της Ολλανδίας κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ολλανδία, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ»! Γραφικοί, περιθωριακοί τύποι μηδαμινής σίγουρα εκλογικής επιρροής, θα σκεφτεί. Μαθαίνοντας μάλιστα ότι ο περί ου ο λόγος πολιτικός σχηματισμός είναι το Κόμμα της Ελευθερίας της σκληρής ολλανδικής Δεξιάς ή Ακροδεξιάς, θα αισθανθεί αυθόρμητα δικαιωμένος για την αρχική εκτίμησή του. Μόνο που, αν ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν μερικές ενοχλητικές λεπτομέρειες.
Πρώτα πρώτα αυτό το Κόμμα της Ελευθερίας στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές έρχεται... πρώτο!Δημοσκοπήσεις βέβαια είναι αυτές, αλλά αν όντως βγει και από τις ευρωκάλπες κάτι ανάλογο, αν δηλαδή πραγματικά το κόμμα του Χέερτ Βίλντερς κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ολλανδία στις ευρωεκλογές, μόνο περιθωριακό δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί το κόμμα αυτό. Αν όντως νικήσει το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, πρέπει η επικράτησή του να βάλει σε σκέψη όχι μόνο τους Ολλανδούς, αλλά όλους τους Ευρωπαίους, για τις επιπτώσεις που έχει στις συνειδήσεις των πολιτών η πολιτική που ασκούν η Ευρωζώνη και η ΕΕ. Υπάρχει και μια δεύτερη «ενοχλητική» λεπτομέρεια, ευτυχώς για τους υποστηρικτές του ευρώ και της ΕΕ δημοσκοπική κι αυτή για την ώρα, μέχρι να γίνουν οι ευρωεκλογές σε τρεις μήνες. 

Εξαφανίζει ολόκληρα δάση μέσα σε λίγες ώρες! Ένα πραγματικό ΤΕΡΑΣ (βίντεο)


Δείτε το βίντεο από το απόλυτο μηχάνημα
που εξαφανίζει ολόκληρα δάση μέσα σε λίγες ώρες.

Για να μη σας ανέβει η πίεση

πίεση
Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί πρόβλημα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως, πέρα από τις όποιες οδηγίες δοθούν από το γιατρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος με φάρμακα, πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και η διατροφή. 

Αν, λοιπόν κάποιος έχει υψηλή πίεση, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να περιορίσει το αλάτι στη διατροφή του.

 Και βέβαια, όχι μόνον σκέτο, αλλά και τις «κρυφές» πηγές του, όπως τα αλατισμένα τυριά, τα αλλαντικά, τις κονσέρβες και τα καπνιστά τρόφιμα, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς και φυσικά, τα αλατισμένα σνακ όπως τα πατατάκια. 

Επιπλέον, οι άνθρωποι με υψηλή πίεση θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος, αλλά και του αλκοόλ. 

Αστρική Πύλη - έναρξη της αποστολής

Πώς ανοίγει η Αστρική Πύλη....Μέρος Πρώτο


Πώς ανοίγει η Αστρική Πύλη. Μέρος 2ο







Από τη στιγμή που θα εισέλθουμε στην Αστρική Πύλη και θα λάβουμε το «αξίωμα» από τον Πατέρα μέσα από την σφραγίδα που θα αποκτήσουμε στο μέτωπό μας, τότε αμέσως μετά είμαστε σε ευθυγράμμιση με την ουσία. Την αποστολή και τοΝτάρμα*.

Όταν οι εκπαιδευόμενοι εισέλθουν μέσα σε αυτή την Πύλη- χώρο, τότε η δόνησή τους είναι παρόμοια και τα μηνύματα είναι κοινά. Ενδέχεται από εκεί και μετά να συναντάτε ανθρώπους στη ζωή σας οι οποίοι να έχουν κοινή πορεία με σας. 

Όμως μπορεί να συναντάτε και ανθρώπους που είναι πιο πίσω από σας και να χρειαστεί να τους δώσετε το χέρι σας, τις γνώσεις σας για να μπορέσει κι εκείνος να φτάσει μέχρι την Πύλη.

 Να θυμάστε πως αυτός ο στόχος είναι πολύ προσωπικός για τον καθένα οπότε εσείς δεν είστε υπεύθυνοι για το αν και πως θα «ξυπνήσουν» οι διπλανοί σας, είναι δικαίωμά τους μέσα από την Ελεύθερη Βούληση να κάνουν ότι θέλουν. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα