Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

DNA: Ποιά στοιχεία “κληρονομεί” το μωρό από τους γονείς

DNA: Ποιά στοιχεία «κληρονομεί» το μωρό από τους γονείςΆλλοι «τρέμουν» την κληρονομικότητα, άλλοι μαντεύουν σε ποιόν από τους δυο γονείς θα μοιάσει το παιδί καθώς μεγαλώνει. Μήπως το μωρό θα πάρει τα γαλάζια μάτια της μαμάς ή θα αποκτήσει το ύψος και τα λακκάκια του μπαμπά; Οι έγκυες γυναίκες συνηθίζουν να «πλάθουν» την επιθυμητή εικόνα του μωρού τους, αλλά όσο αυτό «κοιμάται» μέσα στη μήτρα… ο γενετικός κώδικας διαμορφώνεται με απρόβλεπτο τρόπο! Παρ’ όλα αυτά, οι γενετιστές αποδεικνύουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερους «κανόνες» που φέρουν τον όρο: κληρονομικότητα…
Μπλε, καστανά, μαύρα μάτια ανάλογα με τα γονίδια
Ακόμα και εάν οι δυο γονείς έχουν καστανά μάτια, το παιδί μπορεί να γεννηθεί με μπλε ή πράσινα μάτια, καθώς το χρώμα τους καθορίζεται από μια σειρά γονιδίων.

Η Μαγική δύναμη της αγκαλιάς

Η Μαγική δύναμη της αγκαλιάς
από την Ψυχολόγο Γεωργία Βαρθολομαίου 
Η επαφή με το ανθρώπινο δέρμα θεωρείται αναγκαία για την πνευματική και σωματική μας υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Αρκάνσας η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα μας, δημιουργεί ευεξία και μας βοηθά να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Η αυθεντική αγκαλιά μπορεί να μας χαλαρώσει και να απομακρύνοντας την ένταση, χαρίζοντάς μας  έναν ήρεμο ύπνο. 
Ο Δρ. Γιαν Άστρεμ Σουηδός Ψυχολόγος υποστηρίζει ότι  μία αγκαλιά 10 δευτερολέπτων αποτελεί ιδανικό φάρμακο για τις καρδιοπάθειες και για την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Με την αγκαλιά επιτυγχάνεται η αύξηση της ορμόνης που ονομάζεται οξυτοκίνη ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης και δημιουργεί αισθήματα ηρεμίας. Έπειτα από έρευνα στο πανεπιστήμιο North Carolina αποδείχθηκε ότι η αγκαλιά μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα και κατά επέκταση το άγχος.  
Μέσω της αγκαλιάς αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα συναισθήματά μας, και νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Αποτελούν μέσα πιο ασφαλή από ότι το κάπνισμα, το αλκοόλ ή  τα ναρκωτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις η αγκαλιά μπορεί να σώσει και την ζωή μας. Ένα νεογέννητο παιδί, είχε διαγνωστεί κλινικά νεκρό και ο γιατρός προσπαθούσε για 2 ώρες  να το επαναφέρει στη ζωή. Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να δοκιμάσουν τα θαύμα της αγκαλιάς. Κρατούσαν το παιδί στην αγκαλιά τους, λέγοντάς του πόσο πολύ το αγαπάνε και πόσο όμορφα πράγματα θα κάνουν μαζί στο μέλλον. Έπεισαν τον εαυτό τους και έπειτα με την δύναμη της ενδοβολής το πέρασαν στο παιδί! Το σώμα των γονέων λειτούργησε ως θερμοκοιτίδα και το νεογέννητο επανήλθε στη ζωή. 
Ευεργετική λοιπόν είναι η αγκαλιά. Και όταν αγκαλιαζόμαστε καλό είναι να αγκαλιάζουμε ώστε το αριστερό μάγουλο να ακουμπάει με το αριστερό μάγουλο του άλλου. Έτσι ακουμπάνε οι καρδιές μας. Δεν χρειάζεται να σφίγγουμε τον άλλο. Απλά να παίρνουμε δύο βαθιές ανάσες και αφηνόμαστε ελεύθεροι για να μπορέσουμε να πάρουμε και να δώσουμε θετική ενέργεια. Τέλος αφού χαλαρώσουμε κοιτάμε τον άλλο στα μάτια και απολαμβάνουμε το συναίσθημα που περιρρέει την ατμόσφαιρα και εμάς!! Ακόμη και αν μία αγκαλιά δεν μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα σίγουρα κάνει καλό!

από την Ψυχολόγο Γεωργία Βαρθολομαίου 

Η επαφή με το ανθρώπινο δέρμα θεωρείται αναγκαία για την πνευματική και σωματική μας υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Αρκάνσας η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα μας, δημιουργεί ευεξία και μας βοηθά να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Η αυθεντική αγκαλιά μπορεί να μας χαλαρώσει και να απομακρύνοντας την ένταση, χαρίζοντάς μας έναν ήρεμο ύπνο. 


Ο Δρ. Γιαν Άστρεμ Σουηδός Ψυχολόγος υποστηρίζει ότι μία αγκαλιά 10 δευτερολέπτων αποτελεί ιδανικό φάρμακο για τις καρδιοπάθειες και για την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Με την αγκαλιά επιτυγχάνεται η αύξηση της ορμόνης που ονομάζεται οξυτοκίνη ή αλλιώς ορμόνη της αγάπης και δημιουργεί αισθήματα ηρεμίας. Έπειτα από έρευνα στο πανεπιστήμιο North Carolina αποδείχθηκε ότι η αγκαλιά μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα και κατά επέκταση το άγχος. 

ΑΠΟΦΑΣΗ Βόμβα από τον Αρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα!

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕΑντισυνταγματικό είναι το «χαράτσι» για τα ακίνητα που πληρώθηκε τη διετία 2011 – 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση-βόμβα του Δ΄ τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα προκαλέσει σοκ στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς έχει εισπράξει μεγάλα κονδύλια από το ΕΕΤΗΔΕ και βρίσκεται σε εξέλιξη η είσπραξή του με τη νέα μορφή (ως ΕΕΤΑ σε δόσεις) περιορισμένο κατά 10%.
Αν υπερισχύσει στα επόμενα στάδια η αντισυνταγματικότητα το Δημόσιο θα αναγκαστεί να επιστρέψει περίπου 2 δισ.!
Η υπόθεση λόγω της αντισυνταγματικότητας και της οριακής πλειοψηφίας (3-2) παραπέμπεται στην Ολομέλεια Αρείου Πάγου για οριστική κρίση. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει με μεγάλη πλειοψηφία συνταγματική την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ...Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!!!

Φωτογραφία: Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι, πέρασαν επτά ημέρες από τότε που μπήκαμε στο μήνα του Φεβρουαρίου και ήδη είχαμε 14 Ηλιακές εκλάμψεις τύπου M-Class. Αυτό πυροδότησε σε παγκόσμια κλίμακα πολύ θύμο, οργή και αρκετά βίαια γεγονότα. Με τα βέλη να εκτοξεύονται παντού, γύρω από τις προσωπικές σχέσεις, τα έντονα ξεσπάσματα υγείας, τις κυβερνητικές αποφάσεις που διαρρέουν προς τα έξω σαν ιστορίες του Χόλιγουντ επάνω στην πραγματική ζωή όλου του κόσμου.

Όλα αυτά οφείλονται κατά ένα μέρος, πρώτον επειδή πολλοί αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο κέντρο τους και προβάλλουν τα θέματα τους προς τα έξω ή δεύτερο επειδή λαμβάνουμε τις προβολές κάποιων άλλων, που βρίσκονται έκτος εαυτού και βιώνουν επανειλημμένα χτυπήματα σαν γροθιά στο στομάχι όπου έπειτα τα ξεβράζουν όλα πάνω σ' όποιον βρεθεί μπροστά τους. 

Αναπνεύστε τη δική σας ζωτική δύναμη! Ζητήστε οτιδήποτε δεν είναι δικό σας να επιστραφεί πίσω στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. 
Ρωτήστε τον εαυτό σας αν αισθάνεστε ότι είναι δικό σας λάθος. Από που προέρχεται αυτό; Μήπως αισθάνεστε ότι είστε υπεύθυνοι για τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, ή μήπως κατηγορείτε τους άλλους ανθρώπους για τα δικά σας προβλήματα; Υπάρχει πολλή συσσωρευμένη ενέργεια στον αέρα παντού γύρω μας καθώς προσπαθούμε να βρούμε μια σωστή ισορροπία με τα όρια και τις ευθύνες μας. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πότε δίνουμε στους άλλους ένα χέρι βοήθειας με ένα υγιή τρόπο; και πότε πέφτουμε στο γκρεμό για να σώσουμε τον άλλον που ουσιαστικά εκείνος δεν θέλει να να βγει από από εκεί που είναι;

Έχοντας λοιπόν διευρυμένη επίγνωση των ισχυρών ενεργειών γνωρίζουμε ότι είναι θέμα επιλογής να ζήσουμε τη ζωή μας με ένα διαφορετικό τρόπο από εδώ και στο εξής ! (Πασχάλης Καζακόπουλος)

Πέρασαν επτά ημέρες από τότε που μπήκαμε στο μήνα του Φεβρουαρίου και ήδη είχαμε 14 Ηλιακές εκλάμψεις τύπου M-Class. Αυτό πυροδότησε σε παγκόσμια κλίμακα πολύ θύμο, οργή και αρκετά βίαια γεγονότα. 

Με τα βέλη να εκτοξεύονται παντού, γύρω από τις προσωπικές σχέσεις, τα έντονα ξεσπάσματα υγείας, τις κυβερνητικές αποφάσεις που διαρρέουν προς τα έξω σαν ιστορίες του Χόλιγουντ επάνω στην πραγματική ζωή όλου του κόσμου.
Όλα αυτά οφείλονται κατά ένα μέρος, πρώτον επειδή πολλοί αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο κέντρο τους και προβάλλουν τα θέματα τους προς τα έξω ή δεύτερο επειδή λαμβάνουμε τις προβολές κάποιων άλλων, που βρίσκονται έκτος εαυτού και βιώνουν επανειλημμένα χτυπήματα σαν γροθιά στο στομάχι όπου έπειτα τα ξεβράζουν όλα πάνω σ' όποιον βρεθεί μπροστά τους. 

10 όρια στην ανθρώπινη αντίληψη ... και πώς αυτά διαμορφώνουν τον κόσμο μας

philosophical-balloon
Κάθε άνθρωπος έχει όρια. Στο πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει,  πόσο ψηλά να πηδήξει ή για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί ν αντέξει χωρίς νερό. Τι γίνεται όμως με τους περιορισμούς των πέντε αισθήσεων μας , αυτά τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να αντιλαμβανόμαστε και να κατανοούμε το περιβάλλον μας;  Παρακάτω είναι δέκα περιορισμοί στην ανθρώπινη αντίληψη που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της πνευμονίας στους ηλικιωμένους

pneumonia


Η πνευμονία είναι μια κοινή ασθένεια που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι επιπλοκές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία ενός ατόμου πριν από την ασθένεια, η οποία στους ηλικιωμένους είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση. Οι πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες της πνευμονίας περιλαμβάνουν βακτήρια στην κυκλοφορία του αίματος, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, αναπνευστική ανεπάρκεια και πλευριτική συλλογή. Άλλοι κίνδυνοι της πνευμονίας στους ηλικιωμένους περιλαμβάνουν την επιδείνωση των υποκείμενων συνθηκών υγείας, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ και η μεγαλύτερη ΑΔΙΚΙΑ όλων των εποχών!!!






Η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ και η μεγαλύτερη ΑΔΙΚΙΑ όλων των εποχών, διαπράχθηκε όταν Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ, Εωσφόρος/LuciferΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΕ την προσωπικότητα του Χριστού –αφού πρώτα τον σταύρωσε– αφενός μεν για να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ την Αλήθεια Του Χριστού και αφετέρου για να καρπωθεί το Μεγαλείο Του!!! 

Ο Χριστός ήρθε σ’ αυτόν τον μιαρό κόσμο του θανάτου και της εικονικής ζωής από τους Κόσμους των Υπερσυμπάντων και του Αληθινού Φωτός, για να πληρώσει  –στον Εωσφόρο που κρατά ΟΜΗΡΟ τον άνθρωπο– τα λύτρα της σωτηρίας μας!!!!!

«Κοιτάξτε, ο Θεός θα δεχθεί τη θυσία σας, από τα χέρια ενός ιερέα, ο οποίος είναι ένας υπηρέτης της πλάνης. [Ευαγγέλιο Ιούδα]»

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΩΝΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

pigeon seagull and crow
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε κάποια άποψη σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο Βατικανό με τα δύο περιστέρια?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συνήθως αποφεύγω να κάνω προβλέψεις ... όμως το εν λόγω περιστατικό είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση και ένας πολύ ξεκάθαρος, κακός οιωνός!

 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Ένα (μαύρο) κοράκι και ένας (λευκός) γλάρος επιτέθηκαν στα δύο λευκά περιστέρια που απελευθερώθηκαν –ως σύμβολα Ειρήνης– από το ανοιχτό παράθυρο του Βατικανού, από τα δύο παιδιά που στέκονταν δίπλα στον Πάπα Φραγκίσκο, την Κυριακή (26/1/14) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Το Λευκό περιστέρι, αιώνες τώρα στην Χριστιανική Θρησκεία, συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, ως το τρίτο μέλος της Αγίας Τριάδας μαζί με τον Πατέρα/Θεό και τον Ιησού Χριστό.
Η Ιδέα της Αγίας Τριάδας, είναι ένα από τα λίγα σύμβολα της Χριστιανικής θρησκείας, που παρέμεινε αλώβητο από την λαίλαπα της παραποίησης που διαστρέβλωσε όλη τη Χριστιανική Θρησκεία!
Στην Καινή Διαθήκη, το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή λευκής περιστεράς εμφανίζεται κατά την βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό:

Κατά Ματθαίον κεφ. Γ (3) § 16.
 «Και βαπτισθείς ο Ιησούς ανέβη ευθύς από του ύδατος· και ιδού, ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ως περιστεράν και ερχόμενον επ' αυτόν.»


Κατά Ιωάννην κεφ. Α (1) § 32.
 «Και εμαρτύρησεν ο Ιωάννης, λέγων ότι Είδον το Πνεύμα καταβαίνον ως περιστεράν εξ ουρανού και έμεινεν επ' αυτόν.»

Αγκαλιά. Αξία ανεκτίμητη!

Αγκαλιά. Αξία ανεκτίμητη!

Αγκαλιά. Ουσιαστικό. Ουσιαστικό γένους θηλυκού. Ερμηνεία: το να κρατά κάποιος κάτι ή κάποιον, λυγίζοντας και τα δύο του χέρια και σφίγγοντάς τον πάνω στον κορμό του. Κατ' επέκταση: το αγκάλιασμα.

Συνήθως είναι ο πόνος που αλλάζει τους ανθρώπους και η αγκαλιά αυτή που τον απαλύνει. Τυχαίο;

Ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές μετά από μελέτες και πολλές έρευνες κατέληξαν σε συμπέρασμα το οποίο όλοι γνωρίζουμε εμπειρικά. Μπορεί κανείς από εμάς να μην το είχε συνειδητοποιήσει, αλλά όλοι μέσα μας το νιώθαμε. Ήδη από μικρά παιδιά, μια αγκαλιά μας έδινε ασφάλεια, σιγουριά, μας γέμιζε αγάπη. Πόσο μάλλον τώρα που μεγαλώσαμε...

Αρχαία Ελλάδα Και Ανεκτικότητα


Τι είναι αυτό που μας ελκύει στην Αρχαιότητα; Γιατί να μην βάζουμε στο ίδιο βάθρο τους Κινέζους ή τους Εβραίους ή τους Ινδούς με τους αρχαίους Έλληνες; Και αυτοί οι λαοί ανέπτυξαν την πνευματικότητα σε ορισμένους τομείς, ίσως περισσότερο από τους αρχαίους Έλληνες.

            Δεν είναι σωστή η άποψη πως επειδή είναι πρόγονοί μας τούς οφείλουμε σεβασμό τόσο μεγάλο, ώστε να τους βάζουμε πρώτους σε όλη την ιστορία. Υπάρχουν και όρια στο σεβασμό προς τους προγόνους. Δεν ισχύει ότι τα πορίσματα των Αρχαίων είναι απαραίτητα τα καλύτερα που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα και πρέπει να ζούμε ή να σκεφτόμαστε σύμφωνα με αυτά, για δύο λόγους. 

Τόσο για τον προφανή, ότι τα πάντα εξελίσσονται και συνεχώς νέες απόψεις επικρατούν και νέες γνώσεις αποκτώνται, όσο για τον μη προφανή ότι οι Αρχαίοι είχαν 500 διαφορετικές απόψεις για κάθε τι, από το ιδανικό πολίτευμα ώς την ατομική ηθική. Φυσικά, επίσης δεν ισχύει ότι πολλά απ’ τα πορίσματα των Αρχαίων δεν είναι τα καλύτερα (θα ήταν το άλλο άκρο). Είναι απίστευτα ρηχός ο δυτικός ουμανισμός που θαυμάζει την εξιδανίκευση της Αρχαιότητας (μια Αρχαιότητα που ποτέ δεν υπήρξε) – το ίδιο ρηχό με όσους ισχυρίζονται ότι οι Αρχαίοι ήταν τέλειοι.

           Οι Αρχαίοι αξίζει να τιμώνται επειδή αυτοί (ακριβέστερα: κάποιοι από αυτούς), κι όχι άλλοι λαοί, έκαναν την αρχή σε ορισμένα πράγματα που θεωρούμε πολύτιμα, όπως τη δημοκρατία, το διάλογο, τη φιλοσοφία. Για παράδειγμα, τιμούμε τους προγόνους μας επειδή σκέφτηκαν την ιδέα του δημοκρατικού πολιτεύματος και ώς ένα μικρό βαθμό την εφάρμοσαν. Όχι επειδή δήθεν η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν τέλεια ή ότι συμμετείχαν σ’ αυτήν οι δούλοι και οι γυναίκες, αλλά επειδή για πρώτη φορά κάποιοι σκέφτηκαν την ιδέα της αυτοδιακυβέρνησης. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα