Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Ομπάμα εξοργίζει τους Αμερικάνους Διασώστες, αποκαλώντας τους "Οδηγούς Ασθενοφόρου"...δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα



Σε ομιλία του , την τρίτη το βράδυ , ο πρόεδρος Obama χρησιμοποίησε τον όρο «οδηγοί ασθενοφόρου»για να περιγράψει τους εργαζομένους διασώστες (EMS – EMT και Paramedic).

Η αναφορά του αυτή , αν και χάθηκε μέσα στα  65 λεπτά ομιλίας του, στάθηκε ικανή να ωθήσει πολλούς εξειδικευμένους διασώστες και παραϊατρικό προσωπικό να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους .

Ο διευθυντής του Εθνικού Μητρώου Ιατρικών Εργαζομένων ( NRMW )Vince Furnier , δήλωσε ότι το γραφείο του έλαβε ένας συντριπτικός αριθμός κλήσεων .

" Το τηλεφωνικό μας σύστημα ήταν υπερφορτωμένο . EMTs και Paramedics τηλεφωνούσανε ασταμάτητα πιέζοντας για μια παρέμβαση η οποία θα κατάφερνε τον πρόεδρο να ζητήσει μια συγνώμη.

Εάν και έχουμε έρθει σε επαφή με πολλά μέλη του Κογκρέσου , κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εύκολο να γίνει! "

Μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες στον κόσμο: 181 άνθρωποι κάτω από την ίδια στέγη στην Ινδία



 Με συνολικά 181 μέλη, αυτή η ινδική οικογένεια που κατοικεί στο χωριό Baktawng της Ινδίας στην  βόρειο-ανατολική πολιτεία της Mizoram, είναι ίσως η μεγαλύτερη στον κόσμο. 

Ειδικές Δυνάμεις Δολοφόνων Κίνας (Βίντεο)

Chinese Elite Killer Special Forces

Ο Κινέζικος στρατός προετοιμάζεται να καταλάβει Ιαπωνία και Δύση...είναι καιρός να αρχίσουν να ανησυχούν!

"Εφοδος" Τούρκων για γέλια μέχρι...δακρύων! (Βίντεο)


Απίστευτο γέλιο από προσπάθεια Τούρκων να σπάσουν πόρτα και να μπουν σε σπίτι προκειμένου να συλλάβουν ύποπτο. Ένας απ΄ αυτούς προσπαθεί μάταια να σπάσει τη πόρτα, με την υπόλοιπη ομάδα να περιμένει…υπομονετικά!

Τελικά μετά από αναμονή που τσακίζει νεύρα αλλά προκαλεί και νευρικό γέλιο οι Τούρκοι κομάντος ακολούθησαν άλλη τακτική που αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική. Χτύπησαν το κουδούνι και ο ύποπτος άνοιξε! 

Τα 5 οφέλη του μασάζ στον οργανισμό που δεν γνωρίζατε!

Med
Τα 5 οφέλη του μασάζ στον οργανισμό που δεν γνωρίζατε!
Νομίζετε ότι το μόνο που μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό μασάζ, είναι μόνο χαλάρωση; Αν ναι, κάνετε λάθος! Οι ευεργετικές επιδράσεις του μασάζ στον οργανισμό μας είναι πολλές και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων άγνωστες!
 5 απρόσμενα οφέλη ενός καλού μασάζ στο σώμα σας!

Χάνετε τις κάλτσες σας στο πλυντήριο; Επτά έξυπνες λύσεις για να μην το ξαναπάθετε!



5b
Χάνετε τις κάλτσες σας στο πλυντήριο; Επτά έξυπνες λύσεις για να μην το ξαναπάθετε!
Οι χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο πάντα αποτελούσαν ένα μεγάλο μυστήριο για όλους μας.
Δείτε μερικές συμβουλές για να μη τις χάσετε ποτέ ξανά.

Απίθανες αποθηκευτικές λύσεις για τα παπούτσια σας

Αν οι γόβες, οι γαλότσες, τα αθλητικά και τα μποτάκια σχηματίζουν βουνά στο σπίτι σας, δείτε μερικές έξυπνους τρόπους για να τα οργανώσετε μόνοι σας, με τη βοήθεια ευφάνταστων αντικειμένων!

15 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε αν πάσχετε από αϋπνία

 

1. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι. 

2. Αλλάξτε τα σεντόνια σας, έτσι ώστε να ξαπλώσετε σε <<φρέσκα>>  σεντόνια. (Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μετά από το μπάνιο!)


4. Εάν δεν κοιμηθείτε αμέσως, μην είστε σκληροί απέναντι στο εαυτό σας. (Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα!) Απλά αναγνωρίστε ότι αισθάνεστε λίγο ανήσυχοι και προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. 

Βιολογικά Προϊόντα Μύθοι και Αλήθειες

bio planet

Πόσο ασφαλέστερα και πιο θρεπτικά είναι τα τρόφιμα που παράγονται από οργανικές καλλιέργειες; Η αγορά των βιολογικών τροφίμων είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που κυμαίνεται στο 15-20% την τελευταία δεκαετία. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μεγαλύτερο στις αναπτυγμένες χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης όπου διακινείται το 80% των βιολογικών προϊόντων, αλλά ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης παρατηρείται σήμερα στην Ασία όπου η αγορά τρέχει με 25-30% ετησίως.

Αυτό που ωθεί σε ανάπτυξη τα βιολογικά προϊόντα είναι ο φόβος που επικρατεί σήμερα γύρω από τα φυτοφάρμακα και τα άλλα συνθετικά χημικά των τροφίμων. Τα φυτοφάρμακα σχεδιάστηκαν να είναι τοξικά για τους εχθρούς των φυτών και να έχουν «αμελητέα επίδραση» στα ζώα και τους ανθρώπους αλλά η εμπειρία δείχνει ότι είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Στην Καλιφόρνια της Αμερικής, όπου η κατά κεφαλή κατανάλωση βιολογικών προϊόντων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, καταγράφηκαν 828 δηλητηριάσεις το 2004 που αποδεδειγμένα προκλήθηκαν από τη χρήση των φυτοφαρμάκων στη διάρκεια της επαγγελματικής χρήσης.

Όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη ανοίγει.....!!!!!!!


Σήμερα το πρωί μου τηλεφώνησε μια φίλη και μου είπε: «Νομίζω ότι έχω κατάθλιψη». Η πρώτη μου σκέψη ήταν «Για ποιο λόγο νομίζεις ότι έχεις κατάθλιψη;», «Τι είναι αυτό που σε φέρνει σ’ αυτήν την κατάσταση;», « Μήπως εναποθέτεις τις ελπίδες σου για μία ευτυχισμένη ζωή σε κάποιον άλλο;»

Μήπως όλοι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ευτυχία σε κάποιον άλλο ή σε κάτι έξω από εμάς; Μήπως περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι για να αλλάξει η δική μας ζωή; Και γιατί να αλλάξει ο άλλος και όχι εμείς;

Ο κάθε άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση και κοιτάζει πρώτα απ’ όλα να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες. Δεν μπορεί να γίνει ο άλλος όπως τον θέλουμε εμείς για να είμαστε ικανοποιημένοι και αυτό γιατί τότε δεν θα είναι ο ίδιος. Θα είναι ένας άλλος άνθρωπος και ίσως και πάλι να μην μας κάνει, επειδή το «θέμα» δεν είναι ο άλλος, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. 

Δεν έχετε ιδέα τι βλέπετε σε αυτές τις φωτογραφίες...κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά!

Υπάρχουν πολλά ζώα που είναι φυσικοί δάσκαλοι της μεταμφίεσης, αποκρύπτοντας τον εαυτό τους τέλεια από τον κόσμο. Κοιτάξτε γύρω σας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν μικρά πλάσματα γύρω σας, που απλά δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. Τα περισσότερα ζώα  καμουφλάρονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τα αρπακτικά ζώα ή όταν τα ίδια κυνηγούν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το όνομα του παιχνιδιού είναι η επιβίωση ...
Και είναι πραγματικά καλά σε αυτό το παιχνίδι.

Έτσι θα απαλλαγείτε από τη μυωπία χωρίς laser


Είναι δυνατή η διόρθωση μικρών βαθμών μυωπίας,  υπερμετρωπίας και αστιγματισμού χωρίς τη χρήση laser; Η απάντηση είναι ναι!  Η παρέμβαση γίνεται με ενστάλαξη σταγόνων για ένα δεκάλεπτο, ενώ ακολουθεί έκθεση του ματιού σε ειδικό φως για περίπου πέντε λεπτά. Με την εν λόγω επέμβαση ο πάσχων δεν νιώθει πόνο και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για ανάρρωση.

Οι Τούρκοι διεκδικούν την Κριμαία στη «διαλυόμενη» Ουκρανία


Ιανουάριος 30, 2014.

«Το χάος που επικρατεί στην Ουκρανία, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της χερσονήσου της Κριμαίας, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Ουκρανίας, στη Μαύρη Θάλασσα», γράφει το δημοσίευμα του Dunay Bulteni  και συνεχίζει:

Η χερσόνησος, που είναι πατρίδα των Τατάρων της Κριμαίας, ήταν ένα καυτό αμφισβητούμενο ζήτημα μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των  τουρκο-ρωσικών πολέμων των 18ου  και του 19ουαιώνων.

Ο μύθος της δεμένης οικογένειας



Psychiatros Online-Περιοδικό-Ο μύθος της δεμένης οικογένειαςΑρκετές φορές η καχυποψία και η δυσπιστία εμπεριέχουν τον τρόμο μήπως αφεθούμε έρμαια στη φαντασιωσική παντοδύναμη μητέρα (κοινωνία, κράτος, εξουσία, σύντροφο, θεότητα, θεραπεία κλπ.) 
Είναι χρήσιμο να διευκρινιστεί ότι στατιστικά οι «δεμένες» οικογένειες «δένονται» κυρίως από τις ανάγκες της μητέρας που φυσικά δεν καλύπτονται από την συναισθηματική οντότητα του πατέρα-συζύγου. Οι ανάγκες αυτές μαρτυρούν την ψεύτικη νίκη της επί του αρσενικού. Διατηρείται με αυτό τον τρόπο το παιδί ως λάφυρο εξαρτητικό που υπενθυμίζει την κυριαρχία της. Είναι κατανοητό πως σ’ αυτή τη μάχη κανένας δεν έχει κερδίσει. Ο μόνος ηττημένος είναι το παιδί. 
Γνωρίζουμε πως η εξατομίκευσή του πραγματοποιείται με φυσιολογική οριοθέτηση ανάμεσα στην ηλικία των 1,5-3 ετών. Στη βρεφική ηλικία αρκετές μητέρες μέσα στα όρια της δικής τους διάθεσης να «ελέγχουν καταστάσεις» εμποδίζουν την εξατομίκευση των παιδιών τους και φυσικά και τον αποχωρισμό τους. 
Μεταδίδουν υπαινιγμούς για τη δική τους εσωτερική δομή και ανασύρουν από βαθύτερα επίπεδα έκδηλες επιθυμίες τους. Υπεύθυνη είναι η πρόθεση να μην «εγκαταλειφθούν». Αυτοκαταδικάζονται όμως να κουβαλούν χωρίς τέλος τα παιδιά τους και καταδικάζουν αυτά να κουβαλούν εκείνες. Τα μαθαίνουν να αξιολογούν τον (από)χωρισμό ως εγκατάλειψη και καταστροφή. Η υποτιθέμενη βαθμιαία χειραφέτηση του παιδιού ουσιαστικά θυσιάζεται στο βωμό των γονεϊκών ασυνείδητων διαθέσεων.

Ο φόβος του θανάτου-Αποσπάσματα

Μερικές γραμμές γεμάτες ουσία ή ένα απόφθεγμα γραμμένο από έναν φιλόσοφο ή κάποιον άλλο στοχαστή μπορούν πολλές φορές να μας βοηθήσουν να κάνουμε ωφέλιμες σκέψεις γύρω από το δικό μας άγχος θανάτου και τον τρόπο με τον όποιο εμείς πραγματώνουμε τη ζωή μας.

Μέσα απ’ την ιδιοφυΐα τής διατύπωσης, μέσα απ’ τη ρητορική*ή μέσα απ’ τον ήχο τον φράσεων αυτών, ή ακόμα επειδή είναι σφιχτοτυλιγμένες σάν ελατήριο καΐ γεμάτες μέ κινητική ενέργεια — κάτι τέτοιες σκέψεις μεγάλων διανοητών μπορούν μ’ ένα τίναγμα νά βγάλουν έναν μοναχικό άναγνώστη ή έναν θεραπευόμενο έξω άπό έναν τρόπο ύπαρξης οικείο μέν άλλά στατικό. *Ισως, όπως εΐπα προηγουμένως, νά εΐναι άνακουφιστικό νά γνωρίζουμε ότι και οί ϊδιοι οί μεγάλοι στοχαστές όλων τών έποχών άγωνίστηκαν μέ τέτοιες πένθιμες άνησυχίες και τις νίκησαν θριαμβευτικά. Ισως κάτι τέτοια άξιομνημόνευτα λόγια νά μάς άποδεικνύουν ότι ή άπόγνωση μπορει νά μεταμορφωθεί σέ τέχνη.

Η Τέχνη της Αποπλάνησης

Συνήθως στο άκουσμα της λέξης “αποπλάνηση” το πονηρό και ποταπό μυαλό του καθενός από εμάς αρχίζει και βαδίζει σε συγκεκριμένα, ίσως και ‘επικίνδυνα’ μονοπάτια. Δηλαδή;
Με αφετηρία τη λέξη αυτή οι συνειρμοί που πιθανότατα κάνει κάποιος περιστρέφονται γύρω από το ερωτικό παιχνίδι και την ανεμελιά του φλερτ.
Στην περίπτωση που διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη φαντασία, μπορεί να φτάσει και μέχρι την εξαπάτηση και την προδοσία.
Στην πραγματικότητα όμως, η αποπλάνηση είναι μία ευρεία έννοια που δεν περιορίζεται μόνο στο φαινόμενο του ερωτικού παιχνιδιού, αντίθετα έχει πολλές διαστάσεις.
Η αποπλάνηση εμφανίζεται σε κάθε έκφανση της ζωής που εμπεριέχει την αναζήτηση, είτε αυτή αφορά την αναζήτηση ενός άλλου προσώπου είτε την αναζήτηση της επαφής με τον ενδότερο εαυτό, την αναζήτηση ενός στόχου, μίας ανακάλυψης…

Αλλάζω άρα υπάρχω....




Psychiatros Online-Περιοδικό-Αλλάζω άρα υπάρχωΗ ζωή με πάει ή την πάω; Είναι κάτι που συχνά αναρωτιέμαι όταν δεν αντλώ ικανοποίηση από το πώς βαίνουν τα πράγματα στη ζωή μου.
Παίρνω λοιπόν την απόφαση να κάνω μία καινούργια αρχή.
Ή από την άλλη, εγώ μια χαρά ήμουν με την ζωή μου, αλλά κάτι συνέβη που με ταρακούνησε και χρειάζομαι να προσαρμοστώ σε καινούργια δεδομένα.
Δεν είναι επιλογή μου, αλλά μου προέκυψε.

Η αλλαγή είτε είναι μία εσωτερική απόφαση, είτε μία εξωτερική αναγκαιότητα μοιάζει να είναι αναπόφευκτη. Είναι η στιγμή που νιώθω ότι το χαλί τραβιέται κάτω από τα πόδια μου. Πότε, λοιπόν, έρχεται η στιγμή μίας απόφασης για αλλαγή;
Σε ένα πείραμα οι επιστήμονες έριξαν έναν βάτραχο σε μία κατσαρόλα με νερό που κόχλαζε. Ο βάτραχος αμέσως πετάχτηκε έξω από την κατσαρόλα.

Αυτό Το Κτίριο Έχει Γωνίες Σε Περισσότερες Από Τρεις Διαστάσεις


angles01
Αυτό το κτίριο είναι μια Εσερική οφθαλμαπάτη, δεν είναι κάτι το υπαρκτό στ' αλήθεια. Δε μπορεί να είναι -περνάς και το κοιτάς και λες, δε μπορεί να υπάρξει αυτό που νομίζω ότι βλέπω στο τρισδιάστατο σύμπαν. Είναι αδύνατο από τους ως τώρα γνωστούς νόμους της φυσικής.

7… σπιτικά τσεκάπ που σώζουν ζωές!


τσεκάπ

Ο γιατρός μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της υγείας μας αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις λειτουργίες του, πριν πάμε στην… αίθουσα αναμονής.
Σύμφωνα με το reader’s digest, υπάρχουν κάποια τσεκ απ που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι, τα οποία μπορούν να μας δώσουν τις απαραίτητες ενδείξεις για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τα …σπιτικά αυτά τσεκ απ, μπορούν να σώσουν ακόμα και τη ζωή μας.
1. Ο έλεγχος του άσθματος
Το άσθμα δυστυχώς δεν ανήκει στην πρώτη «επιλογή» της λίστας με τις νόσους, που μας ανησυχούν. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη μελέτη το 10% περισσότερων από 4.000 αφροαμερικανούς άνδρες και γυναίκες είχε σημάδια αδιάγνωστου άσθματος. Οι ειδικοί λένε ότι περίπου το ίδιο ποσοστό των ατόμων άνω των 65 ετών πάσχουν από τη νόσο χωρίς να το γνωρίζουν και επιμένουν ότι το αδιάγνωστο άσθμα μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή του πάσχοντος, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί και να είναι θανατηφόρο.
Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις δύο ερωτήσεις:
1. «Μήπως έχω συριγμό μερικές φορές;»
2. «Νιώθω δύσπνοια, ενώ γυμνάζομαι ή κάνω κάποια εργασία;».
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ερωτήσεις αυτές που αξιολογούν την υγεία τουαναπνευστικού συστήματος μπορούν να προσδιορίσουν το 90% των ανθρώπων με άσθμα. Αν μία από τις δύο απαντήσεις είναι θετική, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για περαιτέρω διερεύνηση.

ΔΡ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ - «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ» (Βίντεο)

Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ

Γεια σας φίλοι μου , σήμερα θα μιλήσουμε για τα επίπεδα πληρότητας και επιθυμιών και "ονείρων" στη συνείδηση μας.

Πολλοί φίλοι μιλάνε για τη πληρότητα, και επίσης για τον νόμο της έλξης!
Ο ορισμός της πληρότητας είναι "να νιώθουμε οτι έχουμε αυτό που χρειάζεται τη στιγμή που χρειάζεται,   είναι η κατανόηση του τέλειου συγχρονισμού! 

Είναι φυσικό φίλοι οτι,   ό,τι έλκουμαι είναι επειδή κατά ένα τρόπο ομοικραδαινομαστε στην ίδια συχνότητα-κύμα και το βιώνουμε στην πραγματικότητα, κατά βάθος δεν έρχεται ή φεύγει τίποτα, όλα είναι εδώ, πάντα ήταν εδώ, απλά εμείς πρέπει να συντονιστούμε για να το βιώσουμε σαν αληθινό!

Αυτό όμως σημαίνει πολλά πράγματα!

Το πάρτι τελειώνει, η Γερμανία διαλύει την Ευρωζώνη



Η πρόταση της Bundesbank πριν λίγες ημέρες οφείλει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ. Ο επίσημος εκφραστής της γερμανικής οικονομικής πολιτικής δε μιλά από μόνος του. Η Γερμανία είναι ένα σοβαρό κράτος, με αρχή, μέση και τέλος. Με στόχους και στρατηγική για να τους πετύχει. Ότι δηλαδή δεν είμαστε εμείς.


του Στρατή Μαζίδη

Η Bundesbank λοιπόν προτείνει σε μελλοντικές περιπτώσεις διάσωσης - που λέει ο λόγος - κρατών να συνεισφέρουν πρώτα οι πολίτες. Μάλιστα η πρόταση που διατυπώθηκε, κάνει το κούρεμα καταθέσεων να μοιάζει με χάδι.

Ζητά λοιπόν η γερμανική τράπεζα την επιβολή ενός φόρου 10% επί της συνολικής περιουσίας των πολιτών. Θα αθροιστούν δηλαδή καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, θα μεταφραστούν εις χρήμα τα όποια ακίνητα και στο σύνολο που θα προκύψει θα επιβληθεί ένας φόρος 10%.

Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Έστω ότι έχετε ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας € 260.000,00, ένα εξοχικό € 70.000,00 και καταθέσεις € 50.000,00

Σύνολο, € 380.000,00 και εφάπαξ φόρος € 38.000,00. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εξαφανίζετε τις υποτιθέμενες καταθέσεις που δεν έχετε, και πάλι θα κληθείτε να πληρώσετε € 33.000,00.

Έτσι μαζεύονται μερικές δεκάδες δις, μειώνεται το χρεός σε εξαιρετικά επίπεδα ως λόγος προς το ΑΕΠ και εξαφανίζονται φυσικά οι πολίτες. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα