Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα χρήματα δεν είναι το πραγματικό ζητούμενο ....!!

Ένα από τα βασικά κλειδιά για να αποκτήσετε πλούτο είναι να κατανοήσετε ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι τα χρήματα.

Οι πλούσιοι άνθρωποι διαθέτουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να είναι πλούσιοι.

Το πρώτο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι "ακούν" την καρδιά τους. Αν μπορούσατε να γίνετε πλούσιοι ακούγοντας τις μάζες, τότε θα σημαίνε πως οι μάζες είναι πλούσιες, 


όμως δεν είναι. 


Είναι μια φυσική τάση να ζητούμε την άποψη εκείνων που αγαπάμε ή σεβόμαστε.

Δυστυχώς όμως, ακούμε τα σχόλια και τις προκαταλήψεις τους, χωρίς να λογαριάζουμε τα αποτελέσματα που είχαν στη δική τους ζωή. 

Μια τετράποδη ευτυχία

puppykitten

Μπορεί οι γάτες να μην έχουν εφτά ζωές στην πραγματικότητα αλλά οι γάτες και όλα τα κατοικίδια ζώα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την ζωή μας και εφτά φορές καλύτερη. Πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η κατοχή και η φροντίδα ενός ζώου βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. 

Η κατοχή οικόσιτου ζώου μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι, μειώνει το άγχος μας και μας παρακινεί να είμαστε πιο ενεργητικά άτομα. Οι περισσότεροι άνθρωποι υιοθέτησαν κάποιο ζώο για συντροφιά και αυτό με την σειρά του τους χάρισε την πιο ειλικρινή αγάπη.

Στα παλαιότερα χρόνια είχαμε κατοικίδια για πιο πρακτικούς λόγους, ένας σκύλος για το κυνήγι, μια γάτα για να προστατεύει το σπίτι από τρωκτικά, κάποια αιγοπρόβατα για γάλα, μαλλί και κρέας. Σήμερα τα περισσότερα σπίτια έχουν κάποιο κατοικίδιο είτε σκύλο ή γάτα, είτε πιο σπάνια κατοικίδια, όπως φίδι ή κουνέλι. Αν και σίγουρα σας ακούγεται περίεργο, κάθε κατοικίδιο σε όποιο είδος και αν ανήκει έχει θεραπευτική δράση στο στρες μας και όχι μόνο.

 Ακόμα και τα ψάρια έχουν όφελος για την υγεία μας, αφού η παρακολούθηση ενός ενυδρείου σε μια αίθουσα αναμονής οδοντιατρείου μείωσε κατά 30% των ασθενών το άγχος σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Ελβετία.

5 βήματα για να μην πονέσει ποτέ η μέση σας

back-pain-660 


5 βήματα για να μην πονέσει ποτέ η μέση σας.Για να διατηρηθεί η μέση μας σε φόρμα, ο καλύτερος σύμμαχος είναι η πρόληψη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Η οσφυαλγία έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Μεταξύ αυτών είναι και η φυσιολογική φθορά που έρχεται με τα χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρούμε τη μέση μας υγιή και δυνατή. Η πρόληψη πάντα, είναι ότι καλύτερο…

Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι φοβερός αναλυτής των τελευταίων δημοσκοπήσεων για να καταλήξει σε τρία βασικά συμπεράσματα:

Τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς

Πρώτο: οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές τώρα, γιατί το ένστικτό τους, τους λέει ότι θα μπούμε σε μία περιπέτεια ακυβερνησίας και αλλεπάλληλων εκλογών με άγνωστη εξέλιξη.

Δεύτερο: η καλύτερη πολιτική εξέλιξη για τους περισσότερους Έλληνες είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (μου ακούγεται σαν να κάνουμε πλάκα μεταξύ μας).

Τρίτο: μετά τα δύο υποψήφια για την εξουσία κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί θα δώσουν αγώνα ύπαρξης στις εκλογές του Μαΐου και τις εθνικές, όποτε γίνουν.

Αυτά βλέπουν σε Βερολίνο και Βρυξέλλες και σκέφτονται να κάνουν λίγο πίσω με την Ελλάδα και δεν στέλνουν διαπραγματευτές να τελειώνουμε, ίσως και να μεταθέσουν για μετά τον Ιούνιο την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

Οι κατοικίες των θεών του Ολύμπου

Οι Γέφυρες
Οι Έλληνες θεοί  είναι ακόμη και σήμερα μια πνευματική πραγματικότητα.

W. F Otto

Με τα λόγια αυτά  άρχισε την διάλεξη του ο Πάνος Κουλέρμος τον Ιούνιο του 1999 παρουσιάζοντας τα σπίτια των θεών του Ολύμπου.Και συνεχίζοντας  μίλησε, για την  Έλληνική περιπέτεια και  την ιδέα της αρχιτεκτονικής.

Η έρευνα για τα σπίτια των θεών  που βρίσκονται στην  ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα έργο του Φειδία εμπνευσμένο από τον  28ο  Ομηρικό  ύμνο προς την Αθηνάς άρχισε το 1995 με προβληματισμό για την χωρική οργάνωση και την μορφή ενός θεϊκού σπιτιού και εδικά για το σπίτι του Δία.

Μετά από αρκετούς μήνες σκέψης και έρευνας κατέληξα στο συμπέρασμα πως ένα σπίτι για θεό  δεν πρέπει να έχει σχέση με αρχετυπικές οργανωτικές και λειτουργικές τυπολογίες  μορφές και κλίμακα.

Γιατί μία ώρα έχει 60 λεπτά και μία ημέρα 24 ώρες; Μια ιστορία που μάλλον δεν ξέρετε..




Χάρη σε αρχαίους πολιτισμούς αντιλαμβανόμαστε σήμερα το χρόνο Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10).
Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους.

Οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.

Χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψαν οι επιστήμονες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ηλιακά ρολόγια. Πολλοί ιστορικοί «πιστώνουν» στους Αιγύπτιους ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που «χώρισε» την ημέρα σε μικρότερα μέρη.

Τα μυρμηγκια….

Screen Shot 2014-01-27 at 1.01.03 μ.μ. 


“Όσο τα μυρμήγκια δεν μας βλέπουν,
οι άνθρωποι δεν θα πιστεύουμε στο Θεό…”
Ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό, άνοιξα μια επιστημονική εγκυκλοπαίδεια και κάθισα να απολαύσω τον καφέ μου σε ένα ευήλιο μέρος του σπιτιού.
 

Διαβάζοντας ένα κείμενο για τα έντομα, ανακάλυψα με έκπληξη ότι αυτά τα λιλιπούτεια και κοινωνικά πλάσματα, τα μυρμήγκια, έχουν την ιδιαιτερότητα να μην βλέπουν και να μην αντιλαμβάνονται την παρουσία του ανθρώπου!
 
Ξαφνικά, ήταν σαν να φωτίστηκε ο εγκέφαλος μου γι’ αυτό που αποκαλούμε άλλες διαστάσεις, πέρα από εκείνες που η επιστήμη έχει αποδεχτεί την ύπαρξη τους και πέρα από τη θεωρία της σχετικότητας με την τέταρτη διάσταση του Χρόνου.

Ποιες είναι οι πραγματικές επιδράσεις της σοκολάτας;


Ποιες είναι οι πραγματικές επιδράσεις της σοκολάτας;

Το κακάο από το οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα περιέχει 33% ολεικό οξύ, 25% παλμιτικό οξύ και 33% στεαρικό οξύ, τα οποία αν και κορεσμένα λιπαρά οξέα δεν συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερόλης. Αντίθετως, πρόσφατες έρευνες συνηγορούν στην ευεργετική τους επίδραση στη μείωση των τριγλυκεριδίων του ορού.

Επιπρόσθετα, η μαύρη σοκολάτα βρέθηκε να έχει ωφέλιμη δράση και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σύμφωνα με έρευνα Ιταλών μελετητών.

Γιατί οι γυναίκες το ”παίζουν” δύσκολες;

Μπορεί οι άνδρες να εκνευρίζονται και να θυμώνουν με τις γυναίκες που το παίζουν δύσκολες αλλά η συμπεριφορά τους αυτή βρήκε την επιστημονική εξήγηση της.
Conflict Αυστραλοί ερευνητές απεφάνθησαν ότι οι γυναίκες με τον τρόπο αυτό υποβάλλουν σε crash test τους άνδρες ώστε να δοκιμάσουν τις αντοχές τους αλλά και να εξακριβώσουν τι ακριβώς θέλουν από εκείνες.
”Τα πράγματα στον άνδρα φαίνεται ότι είναι πιο ξεκάθαρα: είτε θέλει να προχωρήσει σε ερωτικές επαφές τρίτου τύπου με την γυναίκα που επιθυμεί είτε να συνάψει μόνιμη σχέση.
Αντίθετα οι γυναίκες επιθυμούν ξεχωρίσουν τους άνδρες που ενδιαφέρονται μόνο για μια εφήμερη σχέση, δηλώνει η Ντιάνα Λορέιν, σύμβουλος σχέσεων από το Λος Άντζελες.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 800 γυναίκες με επικεφαλής την δρ. Λορέιν έδειξε ότι το αδύναμο φύλλο κάθε άλλο από αδύναμο μπορεί να χαρακτηρισθεί αφού χρησιμοποιεί τακτικές και στρατηγικές που θυμίζουν πολεμικές εκστρατείες. 

Γυναίκες κυνηγοί-άνδρες θηράματα: τι έχει αλλάξει στο σεξ


Τελικά η χειραφέτηση των γυναικών κάνει κακό στις ερωτικές σχέσεις. Η επαγγελματική και κοινωνική ανεξαρτησία του λεγόμενου «ωραίου φύλου» όπως αποδεικνύεται πια και από τις επιστημονικές έρευνες έχει προκαλέσει την εναλλαγή των ρόλων. Οι γυναίκες έγιναν κυνηγοί και οι άνδρες τα θηράματα.


Όμως όπως προκύπτει από έρευνα Ελλήνων επιστημόνων του ΑΠΘ, που έγινε σε άνδρες και γυναίκες από 30 έως 50 ετών υψηλού μορφωτικού επιπέδου, το ισχυρό φύλο δε ...συμπαθεί και πολύ τις χειραφετημένες γυναίκες. Σε ερώτηση σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα, οι 7 στους 10 (73,4%) δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο.
Ακολουθούν: η «ανεπαρκής σύντροφος» με ποσοστό 54%, η «ανεπαρκής μητέρα» με 47,3%, η «πολυγαμία» με 18,7% και η «ανεπαρκής νοικοκυρά» με 14%. Όπως φαίνεται από την έρευνα οι άνδρες επιμένουν παραδοσιακά. Και οι γυναίκες από την άλλη δεν αντέχουν τους άνδρες που ...ξεχνούν το αρσενικό τους ταμπεραμέντο.

Ποιο σεξουαλικό θέμα απασχολεί τους περισσότερους άνδρες;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σεξουαλική δυσλειτουργία που απασχολεί τους περισσότερους άνδρες; Και όχι μόνο απλά τους απασχολεί αλλά 4 στους 10 υποφέρουν από τη διαταραχή αυτή; Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί, θα διαβάσετε για έναν από τους μεγαλύτερους ανδρικούς εφιάλτες αλλά και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί...

10 συμπτώματα καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Προειδοποιητικά σημάδια στο σώμα δεν σημαίνουν πάντα καρκίνο. Δείτε ποια συμπτώματα χρειάζονται προσοχή και εξέταση από γιατρό.



10 συμπτώματα καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Aν και στις ΗΠΑ, σχεδόν το 65% των γυναικών, άνω των 40 ετών, υποβλήθηκαν σε μαστογραφία τα τελευταία 2 χρόνια, ο καρκίνος δεν φαίνεται πάντα στις εξετάσεις.

Επιπλέον, όταν οι γυναίκες υποπτεύονται κάτι, ο φόβος ορισμένες φορές τις εμποδίζει από το να δουν αμέσως τον γιατρό, σύμφωνα με την Beth Y. Karlan, του Ινστιτούτου Καρκίνου Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες. ‘Η οι γυναίκες ελαχιστοποιούν ή ερμηνεύουν λάθος συμπτώματα που θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικά καρκίνου.
Ωστόσο, τα προειδοποιητικά σημάδια δεν σημαίνουν καρκίνο, πρόσθεσε. Ακόμα και αν τα έχει κάποιος όλα. Υπάρχουν πολλές άλλες καλοήθεις διαγνώσεις ή σωματικές αλλαγές που μπορούν επίσης να οδηγούν σε προειδοποιητικά συμπτώματα. 

καθαρίστε μαγικά, τα πλακάκια της κουζίνας και όχι μόνο!


Πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας ή του μπάνιου; 

Πάρα πολύ! ειδικά οι αρμοί, λειτουργούν σαν σφουγγάρι στις βρωμιές, αλλά και στο νερό που σφουγγαρίζετε!

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως το "μαγικό καθαριστικό" που θα κάνει τα πλακάκια σας (και τους αρμούς) σαν καινούργια, είναι πιθανόν ήδη στο ντουλάπι με τα απορρυπαντικά σας;

Βάζετε ενισχυτικό πλυσίματος σε σκόνη στα ρούχα σας; Αν ναι, αυτό είναι. 

Και σκόνη και υγρό για το πλυντήριο ρούχων!


DIY, άλλη μια φορά, και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ ξανά, σκόνη και υγρό για το πλυντήριο.

Για το υγρό:

1 πλάκα σαπούνι ( ότι είδους  θέλετε, ελαιολάδου, πράσινο, αρωματικό)
1 φλιτζάνι βόρακα

1 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος

μια μεγάλη κατσαρόλα ( που να χωράει περισσότερο από 2 λίτρα )

11+1 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο



Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μία με δύο καθημερινές συνήθειες, οι οποίες βλάπτουν σοβαρά τον εγκέφαλo. Μήπως ήρθε η ώρα να τις σταματήσετε;


Η δύναμη του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δραστηριότητες, που τον ενισχύουν, αλλά και με εκείνες που τον καταστρέφουν. Παρόλο, που αποτελεί κοινή λογική, ότι με την πάροδο του χρόνου ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξασθενεί, υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες, που συνηγορούν στην επιτάχυνση αυτής της τετελεσμένης κατάστασης.

Φωτιά στον ουρανό - Συνοπτική παρουσίαση 2013 (Βίντεο)


Το παρακάτω βίντεο είναι μια συλλογή  με τις σημαντικότερες θεάσεις μετεωριτών  του 2013, καθώς και μια λίστα με πολλά άλλα γεγονότα πτώσεων πύρινων μπαλών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

 Από το 2005 τουλάχιστον, υπήρξε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού και της συχνότητας των μετεωριτών και πύρινων μπαλών στον ουρανό του πλανήτη καθώς και των εκρήξεων μετεωριτών και των συγκρούσεων στην επιφάνεια μας, και η τάση φαίνεται να δείχνει ότι τα γεγονότα αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε αριθμό και  σοβαρότητα. 

Με το συνδυασμό αυτών των γεγονότων στο παρακάτω βίντεο, ελπίζουμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας μια πιο ζωντανή και συγκλονιστική εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας, και να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των mainstream μέσων ενημέρωσης να υποβαθμίσουν αυτό που είναι σαφώς μια πολύ σοβαρή απειλή για το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού. Σας καλούμε να μοιραστείτε αυτό το βίντεο και να το διαδώσετε παντού. 

Οι δορυφόροι «βλέπουν» αρχαίο έργο με πλοίο και... θαλάσσιο τέρας


Αναπαράσταση τμήματος της προϊστορικής ακρόπολης της Ιθάκης, 
κάτω από την επιφάνεια της οποίας οι δορυφόροι εντόπισαν τη λίθινη ανάγλυφη παράσταση
Νέα στοιχεία ισχυρίζεται ότι βρέθηκαν στην ανασκαφή που διεξήγε μέχρι τα τελευταία χρόνια στην Ιθάκη η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με βάση αυτό, ζητά, σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγωτόπουλο, να επιτραπεί η συνέχιση της ανασκαφής.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει απορρίψει το σχετικό αίτημα. Η αρχαιολόγος επανέρχεται σημειώνοντας: «Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης τουριστών όλο τον χρόνο και κατά προέκταση πηγή εσόδων για το φτωχό νησί της Ιθάκης. Πρόσθετα, οφείλω να σας ενημερώσω ότι στην ανατολική αυλή της προϊστορικής ακρόπολης της Σχολής Ομήρου υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ορατή από δορυφόρους, λίθινη ανάγλυφη παράσταση προϊστορικού πλοίου που εκτός από τον πηδαλιούχο παρουσιάζει το θαλάσσιο τέρας, τη Σκύλλα, να περιβάλλει το καράβι.

ΤΑ 5 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

5w_tw0eng2uym7rdmoafah1wkho

Την ίδια εβδομάδα: 
Καταδίκη του δημιουργού της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου, για “εξύβριση των θείων”. Αστυνομικοδικαστικό πραξικόπημα ενάντια στον αναρχικό Κώστα Σακκά με κατασκευασμένη κατηγορία. Κατάρρευση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου στη δίκη του αναρχικού Θεοφίλου. Δάσκαλος έβαζε τα παιδιά του να χτυπούν το ένα το άλλο για τιμωρία. Το Σ.τ.Ε. αποφασίζει πως οι περικοπές στους μισθούς των ενστόλων είναι αντισυνταγματικές γιατί θίγουν τον “σκληρό πυρήνα του κράτους”.  Τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμός τρανς στο Μετρό και στα Εξάρχεια. Οδηγός λεωφορείου δεν αφήνει άστεγο να ανέβει επειδή “θα κολλήσει το λεωφορείο ασθένειες”. Ο τραγουδιστής Πετρέλης τραγουδά “Το χαστούκι”, εξηγώντας πως μια γυναίκα “τα θέλει” και τρώει ξύλο.
Εννέα παιδιά και τρείς γυναίκες πνιγμένοι στο Αιγαίο με μάρτυρες να κάνουν λόγο για “ευθύνες του Λιμενικού”…..

Κάντε την σχέση σας καλύτερη


sxeseis
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Όλοι μας αναζητούμε την αγάπη σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Στην εργασία, σε ένα περίπατο, σε ένα βιβλίο, σε ένα βλέμμα, σε μια μελωδία, σε μια τυχαία συνάντηση, παντού μπορεί να κρύβεται ο έρωτας. Ο έρωτας που δίνει πολλές φορές κατεύθυνση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε για να επωφεληθούν οι τωρινές ή και οι μελλοντικές μας σχέσεις αλλά σήμερα θα δούμε τα τρία σημαντικότερα κατά την γνώμη μου.

Τρεις super χυμοί για τα πιο γνωστά προβλήματα υγείας


xymoi
Θα πιστεύατε ποτέ ότι οι φυσικοί χυμοί μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε απλά προβλήματα υγείας που όμως σας ταλαιπωρούν;
Σας παρουσιάζουμε τους 3 σούπερ χυμούς, που συστήνει ο φυσιοπαθολόγος Μίκαελ βαν Στράτεν και συγγραφέας του βιβλίου «Super Juice», ιδανικούς για να… κάνετε παρελθόν  τα πιο συνήθη από αυτά!

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της υπέρτασης ξεκινάει από το… πιάτο

Ροφήματα που ρίχνουν την πίεση

Συγκεκριμένα βότανα με τη μορφή ροφημάτων υπόσχονται να συμβάλουν στην προσπάθεια να ρίξουμε την πίεσή μας.Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της υπέρτασης ξεκινάει από το πιάτο μας, αφού το Α και το Ω είναι η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου τρόπου διατροφής που βασίζεται φυσικά στη μείωση του αλατιού.Μπορούμε, όμως, να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ρίξει την πίεση ποντάροντας και στο… φλιτζάνι μας.

Τα 11 τραγικά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο μας

Υγιεινη
Αν θεωρείς ότι πλένεσαι σωστά και διατηρείς καθαρό το μπάνιο, τότε μάλλον δεν έχεις διαβάσει τα έντεκα τραγικάλάθη που κάνουμε λίγο πού όλοι.
1. Φυλάς την οδοντόβουρτσα σου πολύ κοντά στο χώρο της τουαλέτας
Σύμφωνα με ένα άρθρο του Harvard University Gazzete: «κάθε φορά που πατάς το καζανάκι, αερολιμένα σωματίδια αιωρούνται από τη τουαλέτα περίπου 2 μέτρια μακριά». Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι κάθε φορά που πατάς το καζανάκι να κλείνεις το καπάκι της τουαλέτας.

Eτήσια Επισκόπηση του 2014

Η μετάβαση από την αρμονία της Φύσης στην τελετουργική τάξη της Ιδέας.
Η χρονιά τελειώνει και από τη συμπαντική δόνηση του 2013 (6) περνάμε σιγά σιγά στην δόνηση του 2014, στη δόνηση δηλαδή του αριθμού 7. Ο τελευταίος μήνας του 2013 σφραγίζει το έτος με τον αριθμό 9 και λειτουργεί ως μήνας προετοιμασίας για την μετάβαση στον καινούργιο ετήσιο κύκλο, αποβάλλοντας και ξεκαθαρίζοντας τις καταστάσεις.
Waking
Μέσα στον τελευταίο μήνα του 2013 θα βιώσουμε καταστάσεις και θα έρθουμε σε επαφή με πρόσωπα που μπορεί ίσως και να σταματήσουν να υπάρχουν στη ζωή μας την επόμενη χρονιά, τα οποία όμως θα μας διδάξουν με τον τρόπο τους ένα σημαντικό μάθημα και θα μας ανοίξουν τον δρόμο για έντονες συνειδητοποιήσεις που θα ξετυλίγονται καθ’όλη τη διάρκεια του 2014.
Η μετάβαση από το 6 στο 7 συμβαίνει φυσικά κάθε εννέα χρόνια, όταν επαναλαμβάνονται οι εννεαετείς ετήσιοι κύκλοι. Ο συγκεκριμένος εννεαετής κύκλος (2008-2016) που διανύουμε έχει ιδιαιτερότητες μιας και κλείνει το 2016 ενεργοποιώντας την ολοκλήρωση μέσα από έναν καρμικό αριθμό (16), και στην διάρκειά του ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν τέσσερις καρμικοί και ένας κύριος αριθμός (έτη 2010, 2013, 2014, 2016 και 2011 αντίστοιχα).

Καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στο αλάτι

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανάπτυξη καλλιεργειών που να είναι ανθεκτικές στο αλάτι.

Με αυτό τον τρόπο θα λύσουν πολλά προβλήματα ασφάλειας των τροφίμων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα επίπεδα περιεκτικότητας σε αλάτι των γεωργικών εκτάσεων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Κάθε λεπτό, χάνονται τρία εκτάρια καλλιεργήσιμης έκτασης, εξαιτίας της αύξησης του αλατιού.

Οι επιστήμονες κάνουν μετρήσεις, όσον αφορά την περιεκτικότητα που έχουν σε αλάτι, διάφορα φυτά.

Η νύχτα έρχεται πάντα σιωπηλή για όλους όσο κι αν λάμπει ο ήλιος το καταμεσήμερο.

Ο παππούς μου, είναι ο άνθρωπος που μου δώρισε το όνομά μου να το ταλαιπωρώ σ’ όλη μου τη ζωή. ‘Ενα όνομα που αντικατοπτρίζει τη δύναμη αλλά και τις  αδυναμίες του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου.
Εκείνος από την πλευρά του, κάθε φορά που έφευγε κανένας γνωστός του για τα  “πράσινα χωράφια”   έλεγε: «Τον έστειλα κι αυτόν…». Μια φράση που ακουγόταν μέσα στο σπίτι συχνά όσο ζούσαμε μαζί και παρ’ όλη την άγνοιά μας για το τι ακριβώς εννοούσε, δεν την ξέχασα ποτέ.
Μέχρι που μια μέρα ο παππούς νικημένος από την παλιοαρρώστια που τον έριξε κάτω δυο μέτρα άντρα ( κυριολεκτικά μιλώ) έβαλε τα καλά του, χτενίστηκε, επέτρεψε στον κόρακα που τόσο αντιπαθούσε στη ζωή του )να του φορέσει μακιγιάζ , ξάπλωσε με σταυρωμένα τα χέρια και κάποιος άλλος πλήρωσε το εισιτήριο και τον έστειλε κι εκείνον στα  ….”πράσινα χωράφια”.

Της ψυχής, η Λευτεριά …

Έχω γνωρίσει στη ζωή μου αρκετούς ανθρώπους που έψαχαν απεγνωσμένα την ελευθερία της ψυχής τους.
Πέρασαν βουνά, διέσχισαν θάλασσες και ποτάμια, μοναχικοί καβαλάρηδες πάντα , εραστές μιας χείμαιρας που την είχαν βαφτίσει Ελευθερία!
Αυτού του είδους οι άνθρωποι μοιάζει να ψάχνουν τελικά μια παγίδα αποκλειστικά δική τους.
Μοιάζει κάπου να ψάχνουν να αιχμαλωτιστούν. Κάπου να χαρίσουν , κάπου να πετάξουν μια ελευθερία αυτοφυή.Την ελευθερία που ο καθένας μας από γεννησημιού του σέρνει μέσα του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα