Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Η ψυχή γνωρίζει....




Η ψυχή γνωρίζει την ομορφιά της...

Η ψυχή γνωρίζει την ελευθερία της....

Η ψυχή γνωρίζει το πλούτο της.....

Η ψυχή γνωρίζει ότι δεν υπάρχει θάνατος....

Η ψυχή  γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα για να αποκτήσεις...

Τεράστιο στρατιωτικό κομβόι στους δρόμους της Βιέννης!!! ( Βίντεο)



Ένα τεράστιο στρατιωτικό κομβόι στους δρόμους της πόλης της Βιέννης, στην Αυστρία, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. Τι συμβαίνει; Μήπως προετοιμάζονται για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και στρατιωτικό νόμο στην Ευρώπη; Η αστυνομία τριγύρω έχει κλείσει όλους τους δρόμους.

Μητρικό UFO Πάνω Από Την Βραζιλία Ρίχνει Σφαίρες!!! (Βίντεο)

Αυτό το βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube από  τον jmhz71 . Δείχνει ένα φωτεινό αντικείμενο,  μάλλον Μητρικό, να απελευθερώνει πολλαπλές σφαίρες, ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Βραζιλία.
Εσείς αποφασίζετε...

Βίντεο πανικού στην Κεφαλονιά - Οι πρώτες στιγμές


26/1/14

Δείτε τα 2 βίντεο με το τι επικράτησε τις πρώτες στιγμές στην Κεφαλονία με τον σεισμό των 6.0 ρίχτερ.

Einsatzgruppen. Τα θανατηφόρα τάγματα θανάτου του Χίτλερ, με τους διανοούμενους ηγέτες

einsatzgruppen-brutal-germans-nazi-death-squads1
Η ιστορία των παραστρατιωτικών Einsatzgruppen των ναζί, είναι βαμμένη με το αίμα αθώων ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, οι τέσσερις Κινητές Μονάδες Θανάτου του Χίτλερ σκότωσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο Εβραίους, τσιγγάνους, κομμουνιστές, ανάπηρους και άτομα με διανοητικά προβλήματα.

Ένα κοράκι και ένας γλάρος επιτέθηκαν στο περιστέρι του Πάπα!!! [Εικόνες και βίντεο]


Ένα απίστευτο θέαμα είδαν οι χιλιάδες πιστοί που συγκεντρώθηκαν σήμερα, Κυριακή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, για να ακούσουν από κοντά το εβδομαδιαίο διάγγελμά του πάπα Φραγκίσκου.

Με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στην Ουκρανία, ο Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη και απελευθέρωσε συμβολικά δύο περιστέρια.

Τότε ένα κοράκι και ένας γλάρος εμφανίστηκαν από το πουθενά και όρμηξαν πάνω στα δύο λευκά περιστέρια, με τους άφωνους θεατές να παρακολουθούν τη μάχη επιβίωσης στον αέρα!

Πως να αφαιρέσετε το κέλυφος από τα καρύδια με μια πετσέτα!



Τα αποφλοιωμένα καρύδια είναι ακριβά, όμως είναι και δύσκολο να τα ξεφλουδίζεις στο σπίτι. Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να καθαρίσετε τα καρύδια με μια πετσέτα, που θα σας εκπλήξει!

Πως να βάλετε κρασί σε ένα ποτήρι που είναι ανάποδα!



Βάλτε στοίχημα με τους φίλους σας ότι μπορείτε να κάνετε μαγικά και να βάλετε κρασί σε ένα ποτήρι ανάποδα και κερδίστε τον επόμενο γύρω!


Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε όλα τα βήματα για να εκτελέσετε το μαγικό!

Ο μύθος της δίαιτας με βάση την ομάδα αίματος καταρρίπτεται και επιστημονικά



Τα τελευταία χρόνια, μια μόδα στο χώρο του αδυνατίσματος αποτελούν οι δίαιτες με βάση των ομάδα αίματος. Βασίζονται στη θεωρία του Peter D’adamo, που πηγάζει από την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και υποστηρίζει ότι οι διατροφικές μας απαιτήσεις καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ομάδα αίματος μας.
Η θεωρία αυτή, παρόλο που βρήκε πολλούς υποστηρικτές, παρουσιάζει πολλά επιστημονικά κενά και ατεκμηρίωτες επισημάνσεις, για αυτό και οι ειδικοί του χώρους της διατροφής συστήνουν αποφυγή της.

Νέα επιστημονικά στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ειδικούς, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τη θεωρία της εν λόγω δίαιτας. 

Ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

street5

Όνειρα Γλυκά και Πραγματικά



Καθώς περνάει ο καιρός ο καθένας από εμάς διατυπώνει ολοένα και περισσότερες θεωρίες πάνω σε θέματα τα οποία συνεχώς βρίσκει μπροστά του ή επανατυπώνει καινούργιες θεωρίες πάνω σε αυτά τα οποία εργάζεται συνεχώς, πιστεύοντας έτσι πως θα ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος.


Σωστό, στην θεωρία. Η πράξη άλλο θέμα. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το υποδείξεις σε κάποιον. Είναι κάτι το οποίο θα το βρει μόνος του και θα το πάρει απόφαση όταν αυτός θα καταλάβει πως στο πέρασμα αυτό που κάνει εδώ, θα θελήσει να είναι κάτι παρά να είναι ακόμη ένας περαστικός.


Το κείμενο αυτό έχει να κάνει όμως με τις θεωρίες των ατόμων που έχουν μία Ιδέα αρχική για Πνευματισμό. Και δεν εννοώ αυτά τα άτομα τα οποία γυρνάνε από ομάδα σε ομάδα και κατευθύνονται από άλλους με το "Ναι μεν αλλά", ούτε γι αυτούς που περιμένουν τα σίδερα να τους σώσουν, ούτε γι αυτούς που νομίζουν ότι με το να έχεις fans και ακόλουθους αυτομάτως σε κάνουν να είσαι και κάτι αξιόλογο. Με αυτήν την Λογική η οποία έχει κατακυριεύσει τον τόπο αυτόν, τα πράγματα ολοένα γίνονται και πιο σφιχτά στο λαιμό, κάνοντας πολλά άτομα τα οποία είναι όπως πρέπει να είναι, να αναρωτιούνται τι έχει πιάσει τους πάντες και τους μετακινεί όπως θέλει αυτός/αυτοί.

Για κακουργημα μηνύθηκαν οι τραπεζες... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. Εχουν αποζημειωθεί με την ανακεφαλαιοποίηση



Εισαγωγή: Το παρακάτω κείμενο το είχα διαβιβάσει στην ECB και το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός Γιώργος Στουρνάρας στη συνέχεια με το αριθμό Πρωτοκόλλου Β.871/12-6-2013 το διαβίβασε στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως αυτές αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφο, μεταξύ αυτών και στον εισαγγελέα Χαλκίδος, με την εντολή να ελέγξουν, κατά τις αρμοδιότητές των, τα καταγγελλόμενα μου, καθιστάμενος έτσι


ΜΗΝΥΣΗ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος, οδός Δημ.Βώκου 6, τηλ.22210-62743

ΚΑΤΑ

Των Τραπεζών: 1) «ΕΘΝΙΚΗΣ», Αιόλου 86, Αθήνα, 2) Alpha Bank, 3) Εurobank, Λεωφ. Αμαλίας 20, Αθήνα και 4) Τράπεζα Πειραιώς, Αμερικής 4, Αθήνα, νομίμως εκπροσωπουμένων

Για Απάτη (ΠΚ 386), Εκβίαση (ΠΚ 385), Απειλή (ΠΚ 333), Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε βαθμό ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ (ν. 3932/2011 και ν.3691/2008) και Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης (ΠΚ 187).

ΚΑΙ ΚΑΤΑ

α) Γεωργίου  Προβόπουλου, Δ/τη Κεντρικής Τράπεζας για συνέργεια στα παραπάνω κακουργήματα των τραπεζών, δια της πλημμελούς άσκησης των εποπτικών του καθηκόντων (παράβαση των άρ. 2δ, 55Ατου Καταστατικού της ΤτΕ) και δεν επέβαλλε υπέρ του Δημοσίου τις κατά των τραπεζών προβλεπόμενες ποινές (αρ. 55 του καταστατικού της ΤτΕ) (Απιστία περί την Υπηρεσία, ΠΚ 256).

β) Της Δ/ντριας Β. Ζάκκα και Υπ/ντριας Κυριακής Φλεσιοπούλου της
Δ/νση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος για συνέργεια στα κακουργήματα των τραπεζών δια της πλημμελούς εποπτείας των τραπεζών.

Ή με όπλα ή με εκλογές (και με το όπλο παραπόδας)




Σήμερα, μέσα στην πολιτική καταχνιά, εμφανίζεται στην Ελλάδα  μία ελπιδοφόρα κατάσταση:
Είναι η δημιουργία ομάδων ανώνυμων πολιτών, με σκοπό την υπεράσπιση της ζωής τους και της περιουσίας τους, με κάθε πρόσφορο μέσο που η κάθε μία επιλέγει. Και το πιο σημαντικό: Σμίγουν, συζητούν, ανταλλάσσουν σκέψεις και τρόπους και ενώνονται, σιγά - σιγά. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους εκείνους, που όντας "επώνυμοι¨δημιουργούν ομάδες, κόμματα και παίρνουν διάφορες πρωτοβουλίες, δηλώνοντας "γνωρίζοντες".  Αυτοί οι άλλοι, είναι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν και κινούνται ψηλαφητά, ακούγοντας με προσοχή ό ένας τον άλλο και η μία ομάδα την άλλη. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι πρέπει να σώσουν τα σπίτια τους και ότι καμμιά συστημική ομάδα ή κόμμα, δεν έχει πρόθεση να βοηθήσει, αν δεν της δώσεις ψήφο ή δεν της αναγνωρίσεις την επικυριαρχία. Είναι οι άνθρωποι που ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι πρέπει να παίξουν στη ζωή τους κάποιο πολιτικό ρόλο.

Άνδρας και γυναίκα στο κρεβάτι στις 10 μμ/Charles Bukowski


Νιώθω σαν κόνσερβα με σαρδέλες, είπε. Νιώθω σαν έμπλαστρο, είπα. Νιώθω σαν σάντουιτς με τόνο, είπε. Νιώθω σαν τομάτα κομμένη σε φέτες, είπα. Νιώθω σαν νά’ρχεται βροχή, είπε. Νιώθω σαν να σταμάτησε το ρολόι, είπα. Νιώθω σαν η πόρτα νά’ναι ξεκλείδωτη, είπε. Νιώθω σαν ένας ελέφαντας να μπαίνει μέσα, είπα. Νιώθω σαν να πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι, είπε. Νιώθω σαν να πρέπει να βρούμε καμιά δουλειά, είπα. Νιώθω σαν να πρέπει να βρεις καμιά δουλειά, είπε.
Νιώθω σαν να μη θέλω να δουλέψω, είπα.

ΙΧΩΡ


ΙΧΩΡ

Έχω τονίσει και αναφερθεί πολλές φορές στην Μυθολογία/Μυθοϊστορία των Προγόνων μας….ο μέγιστος Παιδαγωγός προς όλους ΗΜΑΣ…..όπου με προτροπή έρευνα και κατανόηση της «κρυφής» αλλά και φανερής Γνώσης…θα βγάλουμε τα εξαγόμενα συμπεράσματα….που έχουν έτσι κι αλλιώς διαχρονική αξία και ισχύ…μιας διδασκαλίας του Θείου Φωτός …η οποία διαπαιδαγώγηση....μας προέρχεται εκ του Χείρωνος Κενταύρου….υπό του Απόλλωνος(θεού του αμιγούς Φωτός)….όπου ο Χείρων συνδέει και πάλι τον ίππο….δηλαδή το ΑΛΟΓΟΝ μέρος της Ψυχής….με τη φώτιση του Παιωνίου Προτύπου: «Εν δε Απόλλων». 

Η δε Παιωνία Αθηνά εναποθέτει μόνον την χείρα της εις την κεφαλή του….δείγμα μεταβιβάσεως των συμβουλευτικών Σοφών και Θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Ο Απόλλων….είναι προστάτης της Υγείας….και κατευθύνει ορθώς τον ιππόμορφο Χείρωνα στην απόκτηση των θείων Του Ιδιοτήτων….δηλαδή της Παιωνίας Θεραπευτικής Τέχνης….της ΜΟΥΣΙΚΗΣ…δηλαδή την καθ’ ολοκληρίαν Πνευματική επίδοση και μόρφωση…της Μαντικής ικανότητος και της Τοξοβολίας.

Η διαπαιδαγώγηση του Χείρωνος υπό του Απόλλωνος πραγματοποιείται ΑΔΕΛΦΙΑ…δια της ελεγχόμενης ΛΟΓΙΚΗΣ και ΓΝΩΣΗΣ του ΕΑΥΤΟΥ/ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ….με βάση όμως το κριτήριο και την έννοια της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Ιδού Οι 8 ασθένειες των κινητών: Μήπως πάσχεις κι εσύ;

uso-cellulare

Πρόσφατη μελέτη της Nokia αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας περισσότερες από 150 φορές μέσα στην ημέρα…

Είναι κομμάτι της ζωής μας, εργαλείο κοινωνικοποίησης, οργάνωσης ακόμη και αναπαραγωγής μουσικής. Ο λόγος για τα smartphones και τα tablets, που ωστόσο, μπορούν να μας προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας, της σύγχρονης εποχής.
Πρόσφατη μελέτη της Nokia αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας περισσότερες από 150 φορές μέσα στην ημέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετά δεινά, όπως για παράδειγμα προβλήματα μυοσκελετικά εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος. Κι αν μιλάμε για εθισμό στο διαδίκτυο, τότε στο πλάνο μπαίνουν και προβλήματα ψυχολογικά, αφού ένας τέτοιος εθισμός μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και κατάθλιψη.

Η ουσία της ύπαρξής μας...



Το μόνο σίγουρο όταν γεννιόμαστε είναι, ότι μια μέρα θα φύγουμε από το σώμα αυτό επειδή είναι απολύτως προσωρινό.


Μπορεί να φύγουμε μετά από μερικές μέρες, μήνες ή μετά από λίγα χρόνια ή μετά από πολλά χρόνια. Όμως θα φύγουμε. Τι θα γίνει από την μέρα που αναλαμβάνουμε το σώμα, μέχρι την μέρα που θα το εγκαταλείψουμε, είναι άγνωστο.

Μπορεί να είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο – μπορεί να είμαστε πλούσιοι ή άποροι, ανήθικοι ή ηθικοί, ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, υγιείς ή άρρωστοι, αρτιμελείς ή με σωματικές δυσκολίες.

Όλα αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με τις επιλογές της ψυχής, εκτός από την τελική απελευθέρωση μας από το προσωρινό σώμα κάποια στιγμή, συνήθως πριν από τα 100 χρόνια της ζωής.

Ερχόμαστε χωρίς τίποτα και θα φεύγουμε με τίποτα. Το μόνο που θα αλλάξει από το ερχομό μέχρι την αποχώρηση μας, είναι οι γνώσεις και η καλλιέργεια του χαρακτήρα μας ή των αρετών, που θα πάρουμε μαζί μας για την συνέχεια.
Παρόλο που το σώμα μας είναι προσωρινό και τρωτό, η ζωή – η ουσία μας, είναι αιώνια και άτρωτη.

Όταν πιστεύουμε ότι είμαστε μόνο το σώμα, φοβόμαστε την αποχώρηση μας από το προσωρινό μας σώμα. Βασίζουμε την ασφάλεια και την αξία μας πάνω στην κατάσταση και εμφάνιση του σώματος. Πως φαίνεται και αν αρέσει στους άλλους. Αν είναι ψηλό, κοντό, χοντρό, λεπτό. Πως είναι η μύτη, τα μαλλιά και οι μηροί. Αν το σώμα είναι νέο και ευλύγιστο ή ηλικιωμένο και δύσκαμπτο, υγειές ή άρρωστο. Ζηλεύουμε τα σώματα των άλλων.

Αντιοξειδωτικά της Μεσογειακής Διατροφής


antiokseidwtika-mesogeiakhs-diatrofhsΥπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ευεργετική επίδραση στη υγεία, διαφόρων φρούτων, λαχανικών, κρασιών και των υποπροϊόντων τους. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη φρέσκων φρούτων και κόκκινου κρασιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών και εκφυλιστικών νοσημάτων καθώς και καρκίνου.
Η μεσογειακή διατροφή περιέχει στους κανόνες της μεγάλη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών καθώς και άλλων υποπροϊόντων αυτών όπως είναι το κρασί ή το ξύδι. Τα πλέον γνωστά διαιτητικά αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή, οι φαινόλες, τα φλαβονοειδή και ορισμένα ανόργανα συστατικά όπως το σελήνιο. Τα φλαβονοειδή είναι υπεύθυνα για το χρώμα των ανθών και των καρπών και διαθέτουν σημαντικές χημιοπροστατευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με την αντιοξειδωτική τους ικανότητα.

...η ψυχή σου ...



Και ο Θεός δημιούργησε την ψυχή, πλάθοντας την με ομορφιά. Της έδωσε την απαλότητα της πρωινής αύρας, το άρωμα των λουλουδιών, την ομορφιά του σεληνόφωτος.


Της έδωσε επίσης ένα ποτήρι χαράς και της είπε:

"Δε θα πιεις απ' αυτό το ποτήρι παρά μόνο όταν ξεχάσεις το παρελθόν και αποκηρύξεις το μέλλον".

Της έδωσε επίσης ένα ποτήρι θλίψης ,λέγοντας:

"Πιες για να καταλάβεις το νόημα της χαράς".

Οι αριθμοί του σαμαρικού «Success story»



-Το 90% των πολιτών έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του
-Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια
-Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής
-Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες

Το αύριο σαν αύριο ΔΕΝ θα μοιάζει



Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΚΑΠΟΙΑ τα αλλάζει η κρίση. Πολλά τα σιάζει ο φόβος των αποκαλύψεων και όλα τα επιβάλλει η ανάγκη. Δεν αλλάξαμε χαρακτήρα, ως έλληνες των άκρων και της υπερβολής, δεν αλλάζει η πρακτική των πολιτικών μας. Εμάς, βέβαια, εκπροσωπούν με την ψήφο μας στο τσεπάκι τους, αλλά «ουδείς την δόξαν εμίσησεν» και η «δόξα», στους καιρούς μας, παίρνει πολλές μορφές. Ακόμα και παραδάκι και σύνταξη ισοβίως κ. ά. πολλά, μέσα σε επιχρυσωμένο κουτάκι προνομίων.

ΟΙ «κάτω» προσαρμόστηκαν(;) στην κρίση και συντόνισαν τα βήματά τους. Με κάποιους στα σκοτάδια της απλήρωτης ΔΕΗ και σε κάδους με σκουπίδια. Οι «απάνω» παραμένουν σταθεροί και απροσάρμοστοι. Πιστοί σε συνήθειες και «παραδόσεις». Με αναλλοίωτη πρακτική στην αναζήτηση του βολέματος. 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ μέχρι να κάνει ξαστεριά. Μη τους είδες σε καφενεία και «παράθυρα»; Έσκασε η πιστολιά για την εκκίνηση και σκάνε μύτη ένας-ένας, μία-μία, όλοι μαζί σύνολο αδιόρθωτων, που αγωνιούν να κρατηθούν. Με τεχνητούς «ιδεολογικούς» σχηματισμούς στο χάος.

Με εντολή Σαμαρά σταμάτησε ο σεισμός στην Κεφαλονιά !


Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Άσχημη πρόβλεψη του Στουρνάρα. Δήλωσε ότι θα γίνουν δύο ισοδυνάμοι σεισμοί σε λίγο καιρό... ”
Tου Λάκη Μπέλλου


•Ο Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε στο Κεφαλονήσι.

•Δόθηκε αυστηρή εντολή στο Λιμενικό να μην πλησιάσει στην Κεφαλονήσι που έγινε οσεισμός γιατί θα τους ξαναπετάνε μέσα στη θάλασσα.

•Κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή για τον σεισμό στην Κεφαλονιά. Πάνε επιτόπου ο Βαρβιτσιώτης με την Πάολα.

•Με εντολή Σαμαρά σταμάτησε ο σεισμός στην Κεφαλονιά.

Οι ορμόνες των γυναικών στα 30, 40, 50


16058750_ormones.limghandler
Τα νεύρα συνδέονται με τη σεροτονίνη, ο ύπνος με τη μελατονίνη και το βάρος με τη λεπτίνη. Οι ορμόνες μας κυβερνούν, αλλάζοντάς μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας. Μπορούμε να αποκτήσουμε το πάνω χέρι;
Λειτουργούν ως φίλτρα νεότητας, ενέργειας και ερωτικής διάθεσης, ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιδρούμε στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και είναι υπεύθυνες για το πώς αισθανόμαστε. Ο λόγος για τις ορμόνες, που παράγονται μέσα στο σώμα μας από διάφορα όργανα και παίζουν κεντρικό ρόλο στην αναπαραγωγή, τον μεταβολισμό και την ανάπτυξή μας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που εμείς οι γυναίκες θα αισθανθούμε μια ξαφνική μελαγχολία ή ανεξήγητα νεύρα, μπορούμε να κατηγορήσουμε… τις ορμόνες. Οι ειδικοί αποκωδικοποιούν τις βασικότερες από αυτές και μας προειδοποιούν για τις αλλαγές που επιφέρουν στη ζωή μας στην ηλικία των 30, των 40 και των 50. Άλλωστε, το θέμα είναι να μάθουμε να τις αναγνωρίζουμε, για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε ανισορροπία παρουσιάζεται.
30: Οι ορµόνες του σεξ στα ύψη

Μας θάβουν ζωντανούς


του Καρτέσιου

Θα ήθελα πολύ να πιστέψω όλα αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης. Θα ήθελα πραγματικά, όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι μπαίνουμε σ’ ένα επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο. Θα ήθελα όταν λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο να μην εννοεί ότι απλώς σταματά ο δανεισμός και συνεχίζεται η αποπληρωμή και τα νέα μέτρα εξαθλίωσης.
Θα χαιρόμουν ειλικρινά, αν όποτε λέει ο Αντώνης Σαμαράς ότι έρχεται η ανάπτυξη να το εννοεί πραγματικά. Όταν λέει ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, να το πιστεύει και ο ίδιος. Όταν...
μιλάει για ανάκαμψη να μην είναι μία ακόμη κοροϊδία για να κερδίσει χρόνο. Όταν λέει ότι οι θυσίες έπιασαν τόπο, να το εξηγεί με αποτελέσματα. Κι όταν λέει ότι το 2014 είναι μια νέα αρχή να μας δώσει έστω μία, μόνο μία, απόδειξη.

Κι από την άλλη εύχομαι πραγματικά όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά, να έχουμε άδικο. Όλοι εμείς που φοβόμαστε ότι η καταστροφή θα μεγαλώσει να είμαστε απλώς ανίδεοι. Όλοι εμείς που βλέπουμε την κυβέρνηση Σαμαρά ως τον τοπικό αντιπρόσωπο πολυεθνικών επιχειρήσεων και τραπεζών να είμαστε τρελοί. Όλοι εμείς που θεωρούμε πως η υπομονή είναι υποταγή, να είμαστε απλώς μικρόψυχοι. Όμως δυστυχώς καθημερινά υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ξερνά σιχαμερά ψέματα.

Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων, υπηρεσία και πνευματικότητα



Σπάνια οι νέοι στην εποχή μας προγραμματίζονται απ' την οικογένεια και την κοινωνία στο να λάβουν μια επαγγελματική κατεύθυνση με στόχο την υπηρεσία στην κοινωνία. Αντί αυτού, ο στόχος που τους θέτουν είναι να βγάλουν χρήματα και να έχουν “επιτυχία” για να “χαρούν τη ζωή” με το επάγγελμα που θα διαλέξουν. Όμως έτσι δεν εκπληρώνεται ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης πραγματώνεται όταν ο άνθρωπος καταφέρει να θέσει όλα του τα ταλέντα, τις γνώσεις και τις δυνατότητες στην υπηρεσία του ανθρώπου, της κοινωνίας και της φύσης. Αυτό μετρά ως πραγματική επιτυχία και αυτό φέρνει βαθιά ικανοποίηση, γαλήνη, δύναμη, υγεία κι ευτυχία στον άνθρωπο, καθώς δεν ζει ά-Σκοπα, αλλά πραγματώνει το σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί.

Διαλέξτε Τη Λάθος Γραμμή – Το Πείραμα Του Asch

«Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία.» Νίτσε
-
Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε τα Κέλλογκ’ς Κορν Φλέικς.
Ίσως όμως να μη  γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος που τα επινόησε, ο Τζον Χάρβεϊ Κέλλογκ, ήταν ένας ολιστικός γιατρός, φανατικός υπέρμαχος της χορτοφαγίας και της υγιεινής διατροφής, αλλά και ένθερμος πολέμιος του… αυνανισμού.
Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα προσπαθείτε να αυνανιστείτε ενώ τρώτε κορν-φλέικς.

Για μεγάλες αλλαγές, πάρε μικροαποφάσεις!


small-move-big-change
Η Caroline Arnold, διευθύντρια σε εταιρεία της Wall Street, συνήθιζε να τρώει αρκετά γλυκά στη διάρκεια συναντήσεων με συναδέλφους και πελάτες. Δυστυχώς, τα γλυκά αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την απόφασή της να χάσει βάρος. Πήρε λοιπόν την απόφαση, ή «μικρο-απόφαση», όπως την αποκαλεί στο βιβλίο της Small Move, Big Change: Using Microresolutions to Transform Your Life Permanently.
Το αποτέλεσμα ήταν «να μην ξαναφάω ποτέ γλυκά ή φαΐ γενικότερα μέσα σε αίθουσα συναντήσεων καθώς η απόφασή μου ήταν λογική και συγκεκριμένη, η επιτυχία της ήταν εύκολο να μετρηθεί».
Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν μεγάλα αποτελέσματα, η Άρνολντ χρησιμοποιεί τη ρήση του Αριστοτέλη: «Είμαστε αυτά που πράττουμε κατ’ εξακολούθηση.»
Τα επτά βήματα παρακάτω, που περιγράφονται στο βιβλίο της, εξηγούν το γιατί:

Εξωγήινο Υβρίδιο; Επιβιώνει Χωρίς Τραυματισμούς Όταν Αυτοκίνητο Περνάει Πάνω Από Το Κεφάλι Του !!!




Σοκαριστικό βίντεο από τη Βραζιλία που δείχνει την στιγμή που ένα αυτοκίνητο πέφτει πάνω στην Vilma Nascimento και τον εγγονό της, Joao, στο κέντρο της πόλης της Anpolis. 

Ως εκ θαύματος σώθηκαν αλλά όπως θα παρατηρήσετε αυτό δεν έπρεπε να συμβεί καθώς το αυτοκίνητο, αφού πρώτα κτυπάει την γυναίκα στην συνέχεια περνά στην κυριολεξία πάνω από το λαιμό και το κεφάλι του παιδιού.

 Το αγόρι όμως σηκώνεται αμέσως, σαν να μην έγινε κάτι, και προχωράει προς το μέρος της γιαγιάς του.

Περιτομή και σεξουαλική ζωή

Γράφει ο Δρ.Πέτρος Θάνος,Χειρουργός Ουρολόγος,Ανδρολόγος
Η σεξουαλική ζωή του άνδρα μετά την περιτομή έχει συζητηθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές μελέτες με σκοπό τη διερεύνηση του κατά πόσο η περιτομή έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή του άνδρα ήτοι η στυτική λειτουργία , η πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση, η σεξουαλική ικανοποίηση, η σεξουαλική αισθητικότητα και η ευαισθησία του πέους. Επίσης υπάρχουν πολλές μελέτες που διερευνούν αν και κατά πόσο υπάρχει επίδραση της περιτομής στον αυνανισμό του άνδρα ή σε κάποιες άλλες σεξουαλικές συνήθειες καθώς επίσης και στην εμπειρία που βιώνει μία γυναίκα ερχόμενη σε επαφή με άνδρα που έχει υποστεί περιτομή.

Ευαισθησία στη βάλανο

Φοιτήτριες κάνουν σεξ με ασθενείς τους



H Ολλανδία όχι μόνο ξεπέρασε το ταμπού όσον αφορά το δικαίωμα στο σεξ που έχουν οι ανάπηροι και οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες και ανίατες αρρώστιες, αλλά έκανε αρκετά βήματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής υποστήριξής τους.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Ταχυδρόμου, 40 δήμοι στην Ολλανδία δίνουν σε ανάπηρους και σε χρόνια άρρωστους ειδικό μηνιαίο επίδομα για να μπορούν να «εξαργυρώσουν» το δικαίωμά τους στο σεξ, ενώ περίπου 2.000.000 κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτήτριες, νοικοκυρές με παιδιά, διπλωματούχοι νοσοκόμες αλλά και πόρνες εξ' επαγγέλματος εργάζονται στον τομέα της σεξουαλικής υποστήριξης των ασθενών.

Οι «πελάτες» είναι άτομα με κινητικά προβλήματα, τυφλοί και άρρωστοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες - όπως επιληψία, σπασμοί, αυτισμός, σοβαρές μυοπάθειες, ρευματοπάθειες και δερματοπάθειες, καθώς και από διανοητικές παθήσεις ή βαριές ψυχοπάθειες.

«Σε μια ερωτική σχέση, όπου για τους υγιείς όλα είναι αυτονόητα, για τους βαριά άρρωστους και για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ίδια διαδικασία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μέχρι σχεδόν ακατόρθωτο» τονίζουν οι ψυχολόγοι.

Πώς κόβεται ο λόξιγκας


 
Μόνο ένα πράγμα είναι πιο ενοχλητικό από τον λόξιγκα: να ακούς τον λόξιγκα του άλλου!
Για το καλό όλων λοιπόν, να τα 8 μέτρα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τον κόψετε στο άψε-σβήσε.

Η επιστήμη λέει ότι το τρικ είναι να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα υπερδιεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο ή παρεμβαίνοντας με την αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.
Και για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται φυσικά να στεκόμαστε στο ένα πόδι και να τρίβουμε το στομάχι με το χέρι!

Το Πανοπτικόν Σύστημα

panotikon sistima (3)
H γέννηση της φυλακής: H έννοια της εξουσίας που εισήγαγε το έργο του Michel Foucault έθεσε καινούργιες διαστάσεις στην προσπάθεια κατανόησης της νεωτερικότητας. Αν μέχρι τώρα η αντίληψη για τη νεωτερικότητα ήταν μονάχα εκείνη που αναδείκνυε το Λόγο ως το καθοριστικό αξιακό της κριτήριο, με το έργο του Foucault φανερώνεται ότι ο Λόγος ίσως να μην είναι τόσο ουδέτερος όσο ήθελε να παρουσιάζεται.
Μέσα από μια ενδελεχή ιστορική έρευνα σε διάφορες τοπικές κοινωνίες, περίγυρους και κοινωνικές καταστάσεις πραγμάτων ο Foucault καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στο λόγο και την εξουσία. Η φυλακή, το ψυχιατρικό ίδρυμα, το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο, το σχολείο, το ψυχιατρικό γραφείο, όλα αποτελούν παραδείγματα τόπων όπου οικοδομείται μια διάσπαρτη και επιμέρους οργάνωση εξουσίας (David Harvey, 1989:379).
Αυτή η εξουσία δεν υπάρχει απλά, αλλά επιδιώκει να οργανωθεί σε διοικητική εξουσία με στόχο τον έλεγχο, την υπακοή και την πειθάρχηση. Η πειθαρχική αυτή εξουσία αναλαμβάνει τη ρύθμιση, την επιτήρηση και τη διακυβέρνηση πρώτα του ανθρώπινου είδους ή ολόκληρων πληθυσμών και δευτερευόντως του ανθρώπου-υποκειμένου και του σώματος. Οι τόποι της είναι εκείνοι οι νέοι θεσμοί που αναπτύχθηκαν κατά τον 19ο αιώνα και οι οποίοι «αστυνομεύουν» και πειθαναγκάζουν τους σύγχρονους πληθυσμούς – στα εργαστήρια, στα στρατόπεδα, στα σχολεία, στις φυλακές, στα νοσοκομεία, στις κλινικές και ούτω καθεξής. (Hall, 2003:401).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα