Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Zzzzzzz ... ΏρΑ γΙα ΝάΝι ... Ζzzzzzz ....

Ύπνος! Η κατάσταση κατά την οποία το σώμα σου ξεκουράζεται και ο νους σου αλωνίζει σε ονειρικά μονοπάτια, δημιουργώντας απεικονίσεις των όσων οι ελπίδες σου και η ψυχή προστάζει, έχοντας ως αποτέλεσμα την πνευματική και σωματική αρμονία αφού το στρες, η ένταση και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα μετά από έναν ωραίο ύπνο αποχωρεί ευγενικά (και καλά κάνει!)

Αν ποτέ γίνω πρωθυπουργός (στο χέρι σας είναι) θα κατοχυρώσω συνταγματικά ως ανθρώπινο δικαίωμα τον ύπνο. Είμαι παθούσα και ξέρω πως είναι να σε ξυπνούν.  Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα βίαιο, άχαρο ξύπνημα. Σου καταστρέφει την διάθεση, σου καταστρέφει την μέρα και κάνει τους πλανήτες σου όλους ανάδρομους αφού κατά έναν περίεργο τρόπο, κάθε φορά που ξυπνάς άσχημα, το σύμπαν γυρνάει στροφές. Αχ το ξύπνημα μεγάλη ιστορία… και πολύπλοκη.

Ως παθούσα έχω χωρίσει το ξύπνημα σε πέντε κατηγορίες:

1) Το πρωινό : Δουλεύεις ή έχεις να πας σχολείο. Ανοίγεις κουρτίνες και ο ήλιος δεν έχει καν βγει. Την στιγμή που η παγωνιά σε έχει ήδη λυγίσει και που η ιδέα να μην αποχωριστείς τις πυτζάμες σου και να χωθείς ξανά στα σκεπάσματα επικρατεί ως η πιο δελεαστική, ένα άτυχο βλέμμα στους δείχτες του ρολογιού, αφού πρώτα σε αγχώσει, σου φωνάζει να μην πιεις καν καφέ και να φύγεις όπως είσαι αν χρειαστεί.

Προσοχή: Αν φοράτε παντόφλες αρκουδάκια, να τις βγάλετε πρώτα, τις πρωινές ώρες έχει υγρασία και θα γίνουν χάλια

2) Μετά από ξενύχτι: Βασικά αυτό δεν είναι ξύπνημα, είναι η ανάγκη του σώματος μετά την κατάρρευση να απαλλάξει την καρδιά του από το φόβο και να αναγνωρίσει μια ένδειξη που θα αποδείξει πως είναι ζωντανό. Δεν αντέχεις να ανοίξεις παράθυρα γιατί τα μάτια σου στην πρώτη ακτίνα φωτός θα κλείσουν σαν αυτόματα πατζούρια, δεν έχεις διάθεση να ακούσεις τον παραμικρό θόρυβο γιατί πιστεύεις πως στον πιο ήρεμο ήχο το κεφάλι σου θα εκραγεί και το στομάχι σου έχει αναποδογυρίσει εφτά φορές. Όλος τυχαίως όμως θα μπει η μαμά σου στο δωμάτιο σαν την Miss Sunshine, ανοίγοντας όλα τα παράθυρα, φωνάζοντας με φωνή τσιριχτή «καλημέρα» και έχοντας ετοιμάσει εφτά διαφορετικά πιάτα για πρωινό.

Προσοχή: Αν έχετε πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ, απλά πείτε στον εαυτό σας πως όλα αυτά ήταν ένα δυσάρεστο διάλλειμα και πρέπει να ξανακοιμηθείτε. Μην ακούτε καλέ το «ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου είναι να ξυπνήσεις» κοιμηθείτε να κάνετε  τα προσχέδια και βλέπουμε…

3)Και ντριιιιιιιν το τηλέφωνο: Κύριε Γκράχαμ Μπελ θα ήθελα επί της ευκαιρίας να σας ζητήσω συγνώμη που επειδή πέφτω συχνά «θύμα» αυτού του τύπου ξυπνήματος έχω κάνει καραμέλα την έκφραση «γαμώ τον Γκράχαμ Μπελ μου γαμώ και τις κωλοεφευρέσεις του». Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά με τα χρόνια θα γίνει, διότι ξέρετε τι είναι να με παίρνει ο ύπνος στις πέντε και να με ξυπνούν στις οκτώ τα τηλέφωνα; Δεν φταίω εγώ λοιπόν, οι συγκυρίες.

Προσοχή: Πριν αναφωνήσετε την έκφραση « και ποιος τρελός έχει μανία να σου μιλήσει στις οκτώ το πρωί …ξανασκεφτείτε το, η μοίρα καραδοκεί και τιμωρεί».

4) Μην με ξυπνάς από τις έξι κύριε καθηγητά: Σας το εγγυώμαι πολλοί είχαμε πάει μηχανικά στο σχολείο αλλά λίγοι ήταν οι τυχεροί του τελευταίου θρανίου που είχαν ένα ήσυχο μέρος για να τοποθετήσουν το κεφαλάκι τους και να ξεκουραστούν από την διαδρομή, το κρύο και τις κακουχίες (ναι έχω μαθητικά βιώματα ποτέ δεν είχα κάτσει τελευταίο θρανίο, πάντα μπροστά και τώρα μετανιώνω). Και ειδικά αν έχετε καθηγητή θεωρητικού μαθήματος με ραδιοφωνική φωνή και η μέρα είναι συννεφιασμένη είναι σαν μια προσομοίωση του κρεβατιού σου. Δεν το θες, απλά κοιμάσαι! Τα φλέφαρα σου βαραίνουν και ΖΖζζζζζζζζζ….. Όπως είπε άλλωστε κι ο W.H. Auden «Καθηγητής είναι κάποιος που μιλάει στον ύπνο κάποιου άλλου».

Προσοχή : Αν τύχει να πείτε σε καθηγητή σας «Μα καλά και εσείς, δεν μπορείτε να κάνετε μια εξαίρεση και να ξεκινάει το μάθημα μετά τις δώδεκα;» προσέξτε, ίσως δεν καταλάβει το πόνο σας και σας σταυρώσει στεγνά και χωρίς ηθικούς φραγμούς με τα καρφιά της ωριαίας αποβολής στο απουσιολόγιο (γνωστό και ως  «Το νεκροταφείο των απουσιών» αφιερωμένο στους άτυχους μαθητές, αφού πολλούς τους αφήνει στον τόπο».
5) Με το μωρό μου αγκαλιά : Άφησα για το τέλος το ωραίο, για να κάνω grande φινάλε! Διότι τι πιο ωραίο να ξυπνάς δίπλα στο ταίρι σου, να το κοιτάς όταν κοιμάται και να ζεις αυτές τις στιγμές τρυφερότητας ανενόχλητος. Τίποτα αγαπητοί αναγνώστες μου. Δεν πα να βρέχει, να χιονίζει, να κάνει κατακλυσμό, ξυπνάς δίπλα στον άνθρωπο σου και η ζωή είναι ωραία.

Προσοχή: Αν το ταίρι ροχαλίζει ξεχάστε όλα τα παραπάνω, προμηθευτείτε ωτοασπίδες και καλό κουράγιο!

Ο Δαλάι Λάμα έλεγε πως «Ο ύπνος είναι ο καλύτερος διαλογισμός». Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαρεί τις στιγμές ηρεμίας που προσφέρει ο ύπνος. Κάντε το σαν ιεροτελεστία, ένα χαλαρωτικό μπανάκι, μουσική για να χαλαρώσετε και να φύγουν τα άγχη και ένα αναπαυτικό μαξιλάρι για να έχει το κεφαλάκι σας ένα πουπουλένιο αποκούμπι. Άντε και καλό μας ύπνο!

Ύπνος! Η κατάσταση κατά την οποία το σώμα σου ξεκουράζεται και ο νους σου αλωνίζει σε ονειρικά μονοπάτια, δημιουργώντας απεικονίσεις των όσων οι ελπίδες σου και η ψυχή προστάζει, έχοντας ως αποτέλεσμα την πνευματική και σωματική αρμονία αφού το στρες, η ένταση και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα μετά από έναν ωραίο ύπνο αποχωρεί ευγενικά (και καλά κάνει!) Αν ποτέ γίνω πρωθυπουργός (στο χέρι σας είναι) θα κατοχυρώσω συνταγματικά ως ανθρώπινο δικαίωμα τον ύπνο. 

Είμαι παθούσα και ξέρω πως είναι να σε ξυπνούν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα βίαιο, άχαρο ξύπνημα. Σου καταστρέφει την διάθεση, σου καταστρέφει την μέρα και κάνει τους πλανήτες σου όλους ανάδρομους αφού κατά έναν περίεργο τρόπο, κάθε φορά που ξυπνάς άσχημα, το σύμπαν γυρνάει στροφές. Αχ το ξύπνημα μεγάλη ιστορία… και πολύπλοκη. Ως παθούσα έχω χωρίσει το ξύπνημα σε πέντε κατηγορίες:

Τι είναι ο ύπνος;


Τι είναι ο ύπνος; Τι είναι ο ξύπνιος; Τι είναι το όνειρο; 

Πρέπει να στοχαζόμαστε βαθιά πάνω σε αυτά τα πράγματα. 

Που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο; Που είναι η Συνείδηση η οποία αυτοεπιγνούται της κατάστασής της; 

Ο Κρίσνα είπε στον Αρτζούνα: "Πρέπει να κατακτήσεις τον ύπνο".Αυτό σε όλα τα επίπεδα. Είναι ο φυσικός ύπνος, αλλά είναι και ο ψυχολογικός ύπνος. Εκείνος ο ύπνος ο οποίος είναι συνειδησιακός. Όταν ονειρευόμαστε ξύπνιοι, τι διαφορά υπάρχει από όταν ονειρευόμαστε στο κρεβάτι μας; Μα φυσικά ότι το σώμα μας είναι σε εγρήγορση. Αλλά που είναι ο νους μας εκείνη την στιγμή; Λέμε ότι είμαστε ξύπνιοι, αλλά δεν είμαστε ξύπνιοι ξύπνιοι! Είμαστε ξύπνιοι μισοκοιμισμένοι. 

Το Αφυπνισμένο Πνεύμα και τα Διαταραγμένα Συναισθήματα

Το «ελεφάντινο» πνεύμα [Το εξαγριωμένο δηλαδή πνεύμα] είναι γεμάτο από τις τοξίνες των διαταραγμένων συναισθημάτων. Για το λόγο αυτό οφείλετε να το δέσετε στη δυνατή και μεγάλη, την ακλόνητη στήλη της πνευματικής άσκησης.

 Με όλη σας τη δύναμη εξετάστε το πνεύμα σας και προσπαθήστε αυτό να μην περιπλανηθεί ούτε για μια στιγμή. Παρακολουθήστε τι πρόκειται να κάνει και τι τώρα κάνει. 

Όταν για παράδειγμα πρόκειται να αρχίσετε το διαλογισμό σας, στην αρχή πρέπει να επιμείνετε στην πρόθεση σας να είσαστε προσεκτικοί και να μην διασπαστείτε. 

Είναι καλό αποτέλεσμα, αν αυτό το κρατήσετε γύρω στα 15 λεπτά χωρίς διάσπαση. Από τη στιγμή που το συνηθίσετε, μπορείτε να επιμηκύνετε το κάθισμά σας, την παραμονή σας δηλαδή στο διαλογισμό. 

Φυσικά, είναι δύσκολο να ελέγχετε το πνεύμα σας και να το κάνετε να παραμένει πάνω στο αντικείμενο του διαλογισμού. Είναι δύσκολο να κάνετε το πνεύμα σας να κάνει ό,τι θέλετε να κάνει, αλλά αν σταδιακά εξοικειωθείτε με αυτό, θα έχετε με βεβαιότητα επιτυχία. 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ….ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ….ΤΗΣ  ΨΥΧΗΣ
(Κάθοδος εις την Γαία)

Κατά την ερωτική επαφή των δύο φύλων….επέρχεται η συνεύρεση του ωαρίου-σπερματοζωαρίου….που καθορίζει την πορεία της νέας ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ της ΨΥΧΗΣ….και έχει φυσικά σημασία ο τρόπος….διότι σε κάθε περίπτωση βιασμού ή καταναγκασμού η Ψυχή θα φέρει ….και τα ανεξίτηλα σημάδια της άγριας επαφής…ως μια αναγκαστική ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ….όπως αλληγορείται με τον αφηνιασμένο ίππο….του συνευρισκόμενου Κρόνου….μετά της ωραίας Νύμφης Φιλύρας. Οπότε η Ψυχική επαφή των ερωτευμένων ζευγαριών έχει πολύ μεγάλη σημασία….ώστε κατά την απόφαση της Ψυχής να κατέρθει…όπου αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ενοποιημένου πεδίου της βαρύτητας…μέσα στο χωροχρόνο….ώστε να λάβει την κατάλληλη ενέργεια….διότι η άσαρκος Ψυχή εις την προ ενσάρκωση κατάσταση της…υπάρχει εντός του ενοποιημένου πεδίου….όπου έχει εξισορροπημένη βαρύτητα και ενέργεια….διότι ο όγκος και η επιφάνεια είναι εν «δυνάμει» καταστάσεις της Ουσίας….οι οποίες αναπτύσσονται με αργό ρυθμό….ώστε να διασπούνε την έννοια της ενότητας.

Ο Καναδάς για την λαθρομετανάστευση… Δείτε τι απάντηση έδωσε ο Υπουργός Άμυνας του Καναδά σε υπερευαίσθητη πολίτη...



Ο Καναδάς για την λαθρομετανάστευση... Δείτε τι απάντηση έδωσε ο Υπουργός Άμυνας του Καναδά σε υπερευαίσθητη πολίτη!!!

Η ίδια απάντηση παρακαλούμε να δίνεται άμεσα και έμπρακτα στους “ανθρωπιστές” της Ελλάδας, προκειμένου να αποδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν. Όχι μόνο στα λόγια…Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.

Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικα έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ


Η ελληνική λέξη «ψυχή» ακολουθεί  δύο  νοηματικές πορείες ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. 
Η πρώτη  στον καθημερινό λόγο, όπου δηλώνει την «πνοή», τη «φυσική ζωή», το «θάρρος», το «ήθος».
Η  δεύτερη  στις θρησκευτικές θεωρήσεις  και στις  φιλοσοφικές σχολές, ως μια αόρατη— άυλη και αθάνατη—θεια ουσία, που δίνει την ζωή στο φυσικό σώμα, και για πολλούς επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, μεταβαίνοντας σε έναν τόπο δυστυχίας ή μακαριότητας ή, για άλλους, σε κάποιο νεο σώμα.
Στην ελληνική γραμματεία η λέξη «ψυχή» πρωτοαπαντάται στον Όμηρο και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου η «ψυχή» παρουσιάζεται είτε ως κάτι το οποίο κινδυνεύει να χάσει ο πολεμιστής στη μάχη είτε ως κάτι που μετά τον θάνατο του σώματος μεταβαίνει στον Άδη, δηλαδή τον κάτω κόσμο, ή στα Ηλύσια Πεδία, απολαμβάνοντας αθανασία με τους θεούς.

ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ



 Έχουμε κατανοήσει το νόημα και το σκοπό της Δημιουργίας; Για ποιό λόγο υπάρχει, σε τι εξυπηρετεί και ποιόν;
Πως είναι το φως; Νομίζουμε πως είναι φωτεινό...όμως είναι σκοτεινό και χρειάζεται την ύλη, τη δημιουργία, την πυκνότερη έκφανσή του για να εκδηλωθεί. Όπου υπάρχει απουσία ύλης, είναι σκοτεινά, όπως στα βάθη του ακατοίκητου σύμπαντος...
Κι όταν το φως παραμένει ανεκδήλωτο, έχει άγνοια της υπόστασής του, συρρίκνωση της επίγνωσής του και της συνειδητότητάς του. Παραμένει μια χαωτική δεξαμενή κάθε πιθανότητας.
   Για ν' αποκτήσει το φως "αυτογνωσία" χρειάζεται σκοτεινή ύλη, πάνω στην οποία θα προβληθεί και θα εκδηλωθεί. Μ' άλλα λόγια, χτίζει Κόσμους και διασπάται σε άπειρες εκδοχές ύπαρξης και μορφής, παίρνοντας μέρος στο ίδιο το παιχνίδι της Δημιουργίας ώστε να βιώσει την ολότητα του Εαυτού του, μέσα απ' τη διάσπαση...

Ηλιοκεντρισμός ή Γεωκεντρισμός; -Και τα δύο!

Το οτι παράλληλα με τα Ηλιοκεντρικά μοντέλα υπάρχουν Σχέδια και περιγραφές με την Γη στο Κέντρο, έχει οδηγήσει στην εντύπωση οτι "οι παλαιότεροι είχαν λάθος": και όμως, η εντύπωση αυτή είναι που σφάλλει, γιατι είναι επιφανειακής αντιμετώπισης του θέματος και στερείται ανάλυσης και επαλήθευσης αφού δεν ψάχνει τι ακριβώς εννοεί καθένας τους με κάθε διατύπωση.

Ως γνωστόν οι Αρχαίοι αφ' ενός ήταν πρώτα (Φιλο)Σοφοι και μετά όλα τα άλλα, και αφ' ετέρου παρουσίαζαν και δίδασκαν σε Επίπεδα προοδευτικής προσέγγισης τους Μαθητές τους. Τα Επίπεδα αυτά αλλάζουν την "επί Καθέτου" Θέση του Παρατηρητήαναβαθμίζοντας και το νοητικό του. Κάθε Επίπεδο έχει και διαφορετικά δεδομένα και άλλη τοποθέτηση. Έτσι υπάρχουν διαφορετικές περιγραφές, με αποτέλεσμα να βρίσκουμε τόσο Ηλιοκεντρικές όσο και Γεωκεντρικές προσομοιωτικές κατασκευές (απο τους ίδιους).

Ο άνθρωπος για να αρχίσει να εξελίσσεται ανώτερα Νοητικά και Πνευματικά, πρέπει να θεωρήσει οτι ο ίδιος -άρα και η Γη ως έδαφος- είναι το Κέντρο του Σύμπαντος, και οτι όλα τα άλλα κινούνται γύρω του. Φέρονται-περί τον ίδιο. Γιατι μόνο αυτό είναι που ισχύει για αυτόν στην αρχή, για να μπορεί να παρατηρεί, να μετρά, να υποθέτει, να πειραματίζεται και να βγάζει συμπεράσματα.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ !!!!


Πόσο χρονών θα ήσουν αν δεν ήξερες πόσο χρονών είσαι;

Τι είναι χειρότερο, το να αποτύχεις ή το να μην προσπαθήσεις ποτέ; Αν η ζωή είναι τόσο σύντομη, γιατί κάνουμε τόσα πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν και μας αρέσουν τόσα πολλά πράγματα που δεν κάνουμε;  
Όταν όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει, θα έχεις πει περισσότερα από αυτά που έχεις κάνει; Τι είναι αυτό που θα ήθελες περισσότερο να αλλάξεις στον κόσμο; Αν η ευτυχία ήταν το εθνικό νόμισμα, τι είδους εργασία θα σε έκανε πλούσιο; Κάνεις αυτό στο οποίο πιστεύεις ή συμβιβάζεσαι με αυτό που κάνεις; Αν ο μέσος όρος της ανθρώπινης ζωής ήταν τα 40 έτη, πως θα ζούσες τη ζωή σου διαφορετικά; 

Χωρίς σου θα κυκλοφορήσουν όλα τα προφιτερόλ κατά την τριετία 2014-2017


profiterolΜπορεί ο Πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει πως η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά ανόδου και ο Υπουργός Υγείας να έκανε την προηγούμενη εβδομάδα λόγο για το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο το «Κουλούρι» είναι σε θέση να σας αποκαλύψει πως τα σκληρά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης δεν κρύβουν πως παρά το γεγονός πως το μνημόνιο σύντομα φτάνει στο τέλος του, η τρόικα πιέζει διαρκώς για νέα μέτρα σε όλους τους τομείς. Πέραν λοιπών των περικοπών στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας και της Εθνικής Άμυνας, σημαντικές περικοπές έρχονται και στο χώρο της διατροφής και ειδικότερα της ζαχαροπλαστικής.
Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όλα τα προφιτερόλ κατά την τριετία 2014-2017 αναμένεται να κυκλοφορήσουν δίχως σου. Αντίθετα θα περιλαμβάνουν κανονικά τη σοκολάτα και τη σαντιγύ.

Αυτοπεριοριζόμενοι ελέφαντες



Οι ελέφαντες που έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία περιορίζονται από μία αλυσίδα , η οποία δένει το ένα τους πόδι σε ένα μεταλικό πάσσαλο μπηγμένο στο χώμα. Αυτό τους εμποδίζει να περιφέρονται. Συνηθίζουν στο γεγονός ότι , όσο η αλυσίδα και ο πάσσαλος βρίσκονται δίπλα τους είναι ανίκανοι να κινηθούν.

Καθώς μεγαλώνουν ο νους τους προγραμματίζεται . Οταν βλέπουν τον πάσσαλο και την αλυσίδα πιστεύουν και αποδέχονται ότι δεν μπορούν να κινηθούν.Περιορίζονται τόσο ώστε όταν οι ιδιοκτήτες τους τοποθετούν ένα σχοινί  και μια ξύλινη σφήνα δίπλα τους δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να απομακρυνθούν από αυτά επειδή πιστεύουν ότι δεν μπορούν.

Μίνι ανεμογεννήτριες για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων




Φορτιστές, εξωτερικές μπαταρίες, ακόμη και θήκες με ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ είναι κάποιες από τις υπάρχουσες σήμερα λύσεις φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Σε αυτές θα μπορούσε να προστεθεί η αιολική ενέργεια, εάν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Άρλινγκτον αποδείξουν τη βιωσιμότητά της.
Η ομάδα οραματίζεται μια θήκη-φορτιστή με ενσωματωμένους μικροσκοπικούς ανεμόμυλους ή, για την ακρίβεια, ανεμογεννήτριες οριζόντιου άξονα. Αντλώντας έμπνευση από τα ιαπωνικά οριγκάμι, δημιούργησε από ανθεκτικό κράμα νικελίου μηχανικές κατασκευές με διάμετρο - στο μεγαλύτερο σημείο - μόλις 1,8 και ύψος 2 χιλιοστών, οι οποίες θα λειτουργούν με απλή έκθεση στον άνεμο.

Ας τους ξεπεράσομε!



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ημερών, η διακυβέρνηση της χώρας συνεχίζει να γίνεται μέσω θρασέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ίδια ακριβώς ώρα που ο φασουλής ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, προτρέπει την κουστωδία του να αρχίσει να εισβάλλει στα καφενεία και να ρίχνει χειροβομβίδες κατά του εχθρού που απειλεί να του πάρει την καρέκλα. 

Θα προκαλούσε τον γέλωτα η παραίνεση του πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριου, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά για όλους εμάς που συνεχίζομε να ανεχόμαστε αυτά τα πολιτικά σαπρόφυτα να νομοθετούν τον θάνατο της κοινωνίας μας, προκειμένου να συνεχίσουν να τρέφονται από τα πτώματα που αφήνει πίσω της η ανάλγητη πολιτική που εκτελούν κατά παράβαση της στοιχειώδους λογικής και ενάντια σε θεμελιώδεις κανόνες δικαίου.

Το τελευταίο μήνυμα των συνδίκων της ελληνικής πτώχευσης, λοιπόν, ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό για την διετία 2014-15 στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Να μη ζήσουμε σα δούλοι


surreal-man-with-hands-covering-face
Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός της ψεύτικης ευημερίας, του ατομικού εγωισμού, της αδιάφορης ζωής. Φτάσαμε σε εποχές που τα περιθώρια ''αφήστε με στην ησυχία μου'' στένεψαν αρκετά. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποφασίσουμε ότι πρέπει να απελευθερωθούμε απ'όλα αυτά και να καταλάβουμε - επιτέλους - πως μέσα από το συλλογικό θα την παλέψουμε, μέσα από το μαζί και όχι από το εγώ.
Η ανθρώπινη υπόσταση για να διατηρηθεί στο ακέραιο, χρειάζεται να συνεργάζεται, να ανήκει και να είναι αλληλέγγυα. Να νιώθουμε πως έχουμε δύναμη επειδή ακριβώς είμαστε μαζί με άλλους ανθρώπους και έχουμε ρίξει στα κάτεργα την μοναξιά που μας πνίγει και την αδιαφορία που καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια.

Έχει το παιδί σας πυρετό με σπασμούς; Σε τι οφείλονται και τι πρέπει να κάνετε; Είναι επικίνδυνοι οι πυρετικοί σπασμοί;



της Κατερίνας Ζερβού, παιδιάτρος

Οι πυρετικοί σπασμοί είναι η συχνότερη αιτία σπασμών στα παιδιά και εμφανίζονται με τον πυρετό. Εκδηλώνονται στο2-5% του παιδικού πληθυσμού, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 5 ετών και συνήθως εμφανίζονται στο πρώτο εικοσιτετράωρο του πυρετού. Πιθανολογείται ότι οφείλονται στην ανωριμότητα κέντρων του εγκεφάλου να αντιδράσουν στην απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος του παιδιού, συνεπώς θεωρούνται ως σύνδρομο αντιδραστικών σπασμών. Συνήθως υπάρχει γενετική προδιάθεση και θετικό οικογενειακό ιστορικό σπασμών σε ένα από τους δύο γονείς. 

Τρισδιάστατοι Εκτυπωτές - Μια απροσδόκητη Επανάσταση;


3dprinter03sΦανταστείτε τη ζωή σας σ' ένα κόσμο όπου θα μπορείτε να κατασκευάσετε εσείς ο ίδιος οτιδήποτε χρειάζεστε, άκοπα και αβίαστα. Φανταστείτε μια εποχή όπου για να αποκτήσετε τα ρούχα που σας αρέσουν, διάφορες οικοσυσκευές, μικρο-εργαλεία και άλλα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε σε αχανή και φασαριόζικα πολυκαταστήματα ή να εξερευνάτε αμέτρητες ιστοσελίδες προκειμένου να συγκρίνετε τιμές, τρόπους πληρωμής και διαδικασίες παραλαβής. 
Αντίθετα, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το αντικείμενο της αρεσκείας σας από κάποια ιστοσελίδα και να δώσετε μια εντολή στον υπολογιστή σας, και μετά το αντικείμενο θα κατασκευάζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από ένα μηχάνημα που θα έχετε στο γραφείο σας!
Σας φαίνεται κάπως ακραίο και ουτοπικό ως σενάριο, έτσι δεν είναι; Κι όμως, αν λάβουμε υπόψη μας κάποιες έρευνες που αυτή τη στιγμή διεξάγονται σε πολλά μέρη του κόσμου, η παραπάνω δυνατότητα γίνεται όλο και πιο εφικτή χάρη στη γοργά αναπτυσσόμενη τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών (3dprinters).

Η Αδελφότητα του Παγωνιού και οι Ιπτάμενοι Δίσκοι - Η άλλη όψη του νομίσματος



allien
Σε ολόκληρη την περίοδο της Ιστορίας της, η ανθρωπότητα γνώρισε πολλές Αδελφότητες του Παγωνιού, συγκεκριμένες οργανώσεις που δρουν και κινούνται κάτω από διάφορα ονόματα. Συχνά οι αδελφότητες αυτές έχουν φαινομενικά αλληλοσυγκρουόμενες αντιλήψεις και στόχους. Μερικές από τις οργανώσεις αυτές είναι πολύ γνωστές, άλλες λιγότερο γνωστές και άλλες εντελώς άγνωστες.

Οι Φωλιές του Παγωνιού έχουν τη δομή που ταιριάζει στην εποχή και τον τόπο δράσης τους. Μπορεί να εκδηλωθούν σαν θρησκευτικές, επιστημονικές, πολιτικές ή άλλες οργανώσεις, καλυμμένες πίσω από μέλη και στελέχη που είναι ανίδεα του παιχνιδιού. Συνήθως όμως οι Φωλιές εκδηλώνονται στο χώρο της αντίθεσης στις καθιερωμένες αντιλήψεις. Στην εποχή μας παρουσιάζονται σαν μαγικο-αποκρυφιστικές οργανώσεις.
Η ζωντανή Φωλιά του Παγωνιού είναι ένα κινητό σύστημα μιας ομάδας ανθρώπων που δε δεσμεύονται από τίποτε και δεν προσκολλώνται σε τίποτε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανοιχτή επίσημη ομάδα. Κι αν γίνει, το κάνει με άλλο όνομα και άσχετους σκοπούς. Διαλέγει τα μέλη της από την Γκρίζα Αδελφότητα και τα εκπαιδεύει σταδιακά στους κανόνες και τα όπλα του παιχνιδιού. Τα κριτήρια της εκλογής είναι πολύ αυστηρά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα κριτήρια που θα φανταζόταν κανείς.

Γιατί γερνάμε;

Ποια είναι η διαδικασία γήρανσης του ανθρώπου και ποιο ρόλο παίζει το ένζυμο της αθανασίας; Μπορούμε να αναστείλουμε τη γήρανση;


Γιατί γερνάμε;

Του Μιχάλη Παπαχαραλάμπους, Ειδικού Παθολόγου
Από τη στιγμή της σύλληψής του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.
Τα κύτταρά μας δεν παραμένουν τα ίδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Στην πλειοψηφία τους, διαιρούνται και αντικαθιστούν όσα έχουν φθαρεί. Η συχνότητα της διαίρεσης και της αντικατάστασης διαφέρει από όργανο σε όργανο. Οι διαιρέσεις όμως και αντικαταστάσεις δεν μπορούν να συμβαίνουν επ’ άπειρο. Υπάρχει ένα όριο.

Το 1961 ο Leonard Hayflick προσδιόρισε ότι τα κύτταρά μας έχουν ένα συγκεκριμένο όριο σχετικά με τις διαιρέσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν. Αυτός ο αριθμός ονομάζεται όριο του Hayflick και προσδιορίζει και τη διάρκεια ζωής μας.
Σε κάθε διαίρεση τα κύτταρά μας γερνούν και πλησιάζουν το όριό τους.

Ισλαμική Εσχατολογία vs Ιουδαϊκού Μεσσιανισμού*


messianismΓράφει ο Παναγιώτης Κάρδαρης
Η περιοχή της Μέσης Ανατολής ονομάστηκε, όχι τυχαία, χωνευτήρι λαών και πολιτισμών, αφού οι θρησκευτικές ζυμώσεις στην περιοχή τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια γέννησαν τις δυτικές μονοθεϊστικές θρησκείες και άλλα μεταφυσικά συστήματα που επηρέασαν διαχρονικά τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις. 
Η Μέση Ανατολή απασχολεί συνεχώς την κοινή γνώμη πολλούς αιώνες τώρα, καθώς κάθε αναταραχή ή αλλαγή του status της επηρεάζει, εξαιτίας της γεωπολιτικής της θέσης, και –ειδικά στα σύγχρονα χρόνια– του πετρελαίου, όλο τον πλανήτη. 
Την τελευταία περίοδο η γνωστή «αραβική άνοιξη» έχει σημάνει την αρχή μιας νέας περιόδου, σηματοδοτώντας τρομερές αλλαγές στον παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό χάρτη. Υπάρχει γενικά η τάση των πολιτικών αναλυτών να βλέπουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό το στενό πρίσμα της ανάγκης των Αράβων για ανεξαρτησία, της δίψας των Εβραίων για περισσότερη επιρροή στην περιοχή, των ευκαιριακών πολιτικών πλουτισμού της Δύσης και συγκεκριμένα των Η.Π.Α., και της αναμενόμενης απαίτησης της Ρωσίας να παίζει ολοένα και περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο στα πράγματα. Παραγνωρίζουν, όμως, το κίνητρο που ωθεί τους κατοίκους της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής να συμμετέχουν στα θανατηφόρα παιχνίδια της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους.

Αυτός που σε κυβερνά κι εσύ που τον αφήνεις, είστε ίδιοι. Το κατά Αιγόκερων Ευαγγέλιο.



Δεν μπορείς να Είσαι Σύμβολο Εξουσίας

Χωρίς Να Έχεις Ουσία


Ο Αιγόκερως αποτελεί σύμβολο Εξουσίας 
και Ιεραρχίας.

Αυτήν την Κρόνια Περίοδο, 
την Σπαρτιατική 

που διανύουμε αυτόν τον μήνα - αυτήν την εποχή - 

όλοι όσοι εκπροσωπούν σύμβολα εξουσίας

θα είναι και οι πρώτοι που θα δοκιμαστούν.

Είναι ήδη υπό δοκιμασία.

Ερμής - Κρόνος σε Τετράγωνο. Σπάσε τις Πέτρες.


20. 1. 2014
Τετράγωνο Ερμή - Κρόνου.
Σπάσε τις Πέτρες. 
Ήδη έχει ξεκινήσει να επιδρά 
το τετράγωνο Ερμή (από τον Υδροχόο)

και Κρόνου (από τον Σκορπιό), 
το οποίο θα κορυφωθεί στις 25 Ιανουαρίου.
Η Επικοινωνία είναι όχι μόνο παρεμποδισμένη, 
αλλά ακινητοποιεί σχεδόν τα πάντα καθηλώνοντας μας, 

και φέρνοντας στην επιφάνεια παλιούς πόνους, 

και εξαιρετικά ό,τι αφορά στο μυοσκελετικό σύστημα. 

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ...Μείνε σε ησυχία

Κόψε ταχύτητα....Μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις....

Μην βιάζεσαι. 

Κι αν βιάζεσαι, οργάνωσε στο μυαλό σου

αυτό που θέλεις να κάνεις. 

Και κάντο λίγο αργότερα.

Όχι τώρα.

Όχι τώρα που ο Σταυρός στα παρορμητικά 

εκλύει δύναμη Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Νιοστή.

Δεν θέλεις να πάθεις Ηλεκτροπληξία, 

έτσι δεν είναι? 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Φωτογραφία: <3 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ <3

Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου … εμπνέουν τη φαντασία μου
Ευχαριστώ όλους όσους με γεμίζουν ψέματα … μου δίνουν τη δύναμη της αλήθειας 

Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν έχουν πιστέψει σε μένα … μου έμαθαν πως μετακινούνται τα βουνά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με πολεμούν… προκαλούν το θάρρος μου.. .

Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήθελαν να μου επιβάλουν περιορισμούς. μου δίδαξαν την αξία της ελευθερίας .

Ευχαριστώ όλους όσους μου έχουν προκαλέσει σύγχυση… έχει γίνει σαφής η θέση μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν εγκαταλείψει.. . Μου έδωσαν χώρο για να δημιουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν προδώσει, όσους καταχράστηκαν τα αισθήματα μου .Μου επέτρεψαν να είμαι προσεκτικός.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν βλάψει. Μ έμαθαν να αναπτύσσομαι μέσα από τον πόνο .
Ευχαριστώ όλους εκείνους που διαταράσσουν την ηρεμία μου δημιουργώντας μου προβληματα. Μου έδωσαν δύναμη να τα αντιμετωπίζω.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με έριξαν στο έδαφος. Μου έδωσαν την ευκαιρία και τη δύναμη να μάθω να σηκώνομαι.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που έχουν κερδίσει εις βάρος μου .. Μου έδειξαν ότι όλοι είναι σε θέση να χάσουν .

Το πιο σημαντικό. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με αγαπούν όπως κι εγώ.
Σας ευχαριστώ.
Paulo Coelho – Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός



Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου … εμπνέουν τη φαντασία μου

Ευχαριστώ όλους όσους με γεμίζουν ψέματα … μου δίνουν τη δύναμη της αλήθειας 

Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν έχουν πιστέψει σε μένα … μου έμαθαν πως μετακινούνται τα βουνά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με πολεμούν… προκαλούν το θάρρος μου.. .

Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήθελαν να μου επιβάλουν περιορισμούς. μου δίδαξαν την αξία της ελευθερίας .

Χαμένοι στην ασημαντότητα...


 Καλησπέρα, καλησπέρα. Πως θα ορίζατε εσείς το σημαντικό? Πως θα δίνατε αξία και προσοχή στα έργα και τις ημέρες των συναθρώπων μας? 

 Έχω παρατηρήσει τελευταία ανθρώπους να είναι χαμένοι στην ασημαντότητα των πραγμάτων. 
Δέσμιοι του ανάξιου, "φυλακισμένοι" στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού τους, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να νιώσουν, η μάλλον να νομίζουν πως νιώθουν δυνατοί και σημαντικοί. 
  Αυτό σε μια πρώτη ανάγνωση δεν είναι κακο. Ακόμα και η αίσθηση του να νιώθεις κάτι, είναι αν μή τι άλλο ένδειξη ότι παραμένεις άνθρωπος και δεν έχεις μεταλλαχθεί σε ρομπότ ή σε μηχανή που μόνο παράγει και δεν αισθάνεται...
 Από την άλλη αυτού του είδους η ψευδαίσθηση αν παραμένει τέτοια με το πέρασμα του χρόνου, όχι μόνο δεν οδηγεί στην ευτυχία αλλά κατατάσσει τον άνθρωπο που βιώνει αυτή την κατάσταση στην, ολοένα και αυξανόμενη και όπως εγώ την ονομάζω, "δυστυχισμένη κάστα ανθρώπων".

 Η αλήθεια είναι πως λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε περάσει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Κάποιοι από εμάς ίσως συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μέσα σε αυτή. Οι λόγοι είναι απλοί.  

Η εμπειρία του να ζούμε


Το πιο σημαντικό από  τα ζητήματα τα οποία καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να κατανοήσει ώστε να μπορέσει να  εισέλθει σε μια διαφορετική και πιο πνευματική  υπαρξιακή κατάσταση…είναι το ζήτημα του τρόπου  να <<υπάρχει >>στο κόσμο  και να βιώνει αυτή την εμπειρία του  να….. ζει .

Είναι προφανές ότι οι καταστάσεις και τα γεγονότα σε όλο το κόσμο  είναι ραγδαία, φαίνονται παράξενα, οι εξελίξεις αναπάντεχες, και είναι από τις λίγες φορές στην ιστορία του ανθρώπου που δεν μπορεί να κάνει ένα προγραμματισμό για το μέλλον του, ή ένα σχέδιο όπως είχε μάθει και έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα .
Φαίνεται λοιπόν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας , κατά κάποιο τρόπο  μας <<φωνάζουν >>…….<< κάτι μας λένε >>.
Κάτι το οποίο οφείλουμε  να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε  για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Είναι φανερό ότι αλλάζουν πολλά πράγματα και σε όλα τα επίπεδα , το να προσπαθεί κάποιος να μείνει στο παλιό είναι τελείως μάταιο .
Θα πρέπει να μπορέσει να <<στηθεί >> στο κατάλληλο  σημείο ώστε να κατευθύνει ο ίδιος το την ζωή του, και να κινήσει ο ίδιος  το προσωπικό του σύμπαν [ όπως έλεγε ο Αρχιμήδης ]

Γιατί ο Άνθρωπος



Η υπόρρητη ερώτηση που ταλανίζει τον άνθρωπο, από καταβολής της εν νόησης, είναι η: τι είναι ο άνθρωπος;. Η συγκεκριμένη υφέρπουσα απορία μετεξελίχθηκε σε κραυγαλέο φιλοσοφικό κάματο από την αρχαία Ελλάδα, τους Αναγεννησιακούς χρόνους αλλά και ως τις μέρες μας. 



Το παραπάνω περιεχόμενο της ενδοσκόπησης από μόνο το γεννά ένα ακόμα ερώτημα. Είναι ώριμη και έλλογη η αναζήτηση της απάντησης στο τι είναι ο άνθρωπος και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί; Αναλογιζόμενοι ότι οι πρωτάνθρωποι δεν είχαν την ανάγκη της εσωτερικής αναζήτησης, μας οδηγεί στο απότοκο συμπέρασμα πως βίωναν την υπόστασή τους δίχως φραγμούς, όντας ενωμένοι με το αποκαλούμενο θείο. Δεν σου γεννάτε η ανάγκη να ερευνήσεις ή να ερμηνεύσεις κάποιο φαινόμενο όταν το βιώνεις σε απλούς ρυθμούς, μα όταν το χάσεις και με την πάροδο του χρόνου, το ξεχάσεις, τότε θέτεις τα λεγόμενα φιλοσοφικά ερωτήματα περί αυτού. Παρατηρούμε πως η ανθρώπινη οντότητα είναι αδύνατο να παραμείνει στατική ακολουθώντας τους συμπαντικούς κανόνες, συνεπώς οι αλλαγές είναι παραπάνω από βέβαιες, οπότε γεννάτε η ανάγκη της εξήγησης τους. Το αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φόρα το παρατηρούμενο αντικείμενο είναι ταυτόχρονα ο ερευνητής και ο παρατηρητής, γεγονός που ενέχει αυτονόητους κινδύνους. Από μόνη της η αυτή αναζήτηση δυναμιτίζει τα θεμέλια του υλισμού και υπαινίσσεται την ύπαρξη πνεύματος, συνειδήσεως ακόμα και θεού.

O Μιχάλης Ιγνατίου εκτελεί από τα τρία μέτρα τον ΓΑΠ

PAPANDREOU-PAPAKI01-LIFO-26NOVEMBER2013

Το σχόλιο του κ. Γεωργίου Παπανδρέου μέσω του κ. Ελενόπουλου και η απάντηση μου…
Παρακάτω δημοσιεύουμε το σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου, που έστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσω του συνεργάτη του, κ. Γιώργου Ελενόπουλου, για να απαντήσει στο δημοσίευμα του “Εθνους” με τίτλο: “Οταν ο Γιώργος αρνήθηκε το «κούρεμα» στον Στρος Καν”. ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63950327 καιhttp://mignatiou.com/2014/01/otan-o-k-giorgos-papandreou-arnithike-to-kourema-ston-ntominik-stros-kan/
Στη συνέχεια δημοσιεύεται η δική μου απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είναι η πρώτη απάντηση του κ. Παπανδρέου σε πολλά κείμενά μου, για το μείζον θέμα του “κουρέματος”. Σημειώνω ότι έχω ζητήσει επανηλειμμένα συνέντευξη από τον πρώην πρωθυπουργό για τις ανάγκες του βιβλίου που γράφω για την “Τραγωδία της Ελληνικής Οικονομίας”, και μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να με συναντήσει.

Η αέναος τιμωρία





Κανείς δε μπορεί να μας κακοποιήσει όσο ο ίδιος μας ο εαυτός. Πόσες φορές πρέπει να πληρώσουμε για ένα μας λάθος; Άπειρες φορές ή τόσες όσες θα χρειαστούν μέχρι να συγχωρήσουμε, να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Ενώ τα υπόλοιπα ζώα πληρώνουν μονάχα μια φορά για κάθε λάθος που κάνουν, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο πάνω στη γη που πληρώνει χιλιάδες φορές για το ίδιο λάθος. Εμείς έχουμε ισχυρή μνήμη. Κάνουμε ένα λάθος, κρίνουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα των πεποιθήσεων μας, τον θεωρούμε ένοχο και του επιβάλουμε την τιμωρία. Αν υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη αυτό θα συνέβαινε μια φορά και θα αρκούσε. Ωστόσο εμείς κάθε φορά που θυμόμαστε το παράπτωμα, κρίνουμε ξανά τον εαυτό μας, τον ξανακαταδικάζουμε και τον τιμωρούμε ξανά και ξανά και ξανά…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα