Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

WinUAE : Παίξτε παιχνίδια Retro στον υπολογιστή σας


To θέμα μας αφορά την θρυλική πάλαι ποτέ παιχνιδομηχανή και όχι μόνο, AMIGA, συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με το πώς θα κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις στον Emulator Winuae ο οποίος  την εξομοιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό δίνοντάς μας την δυνατότητα να ξαναθυμηθούμε τα παλιά ( για τους λίγο μεγαλύτερους) αλλά και να μας προσφέρει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

ΒΗΜΑΤΑ
  1. Kατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του WinUae και τρέχουμε το αρχείο, αφού το εγκαταστήσουμε η επόμενη κίνησή μας είναι να βρούμε το Kickstart που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του emulator είναι με απλά λόγια κατά κάποιο τρόπο το (Bios) της AMIGA. Αφού λοιπόν εξασφαλίσουμε και αυτό το αρχείο ξεκινάμε τις ρυθμίσεις. Πατώντας Paths έχουμε αυτήν την εικόνα στο system rom βρίσκουμε την διαδρομή που έχουμε τοποθετήσει το Kickstart και ακολούθως ρυθμίσουμε και τα υπόλοιπα πεδία μετά πάμε στην επιλογή Quickstart όπου εκεί από το Μodel ορίζουμε την συγκεκριμένη εξομοίωση έχω ορίσει Α1200 γιατί το Kickstart που έχω αφορά το συγκεκριμένο μηχάνημα.Εδώ πρέπει να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε εξομοιώσεις και για τους άλλους τύπους μηχανημάτων αρκεί να διαθέτουμε τις κατάλληλες ROMS (Kickstart)


  2. Ρυθμίζουμε το Hardware και συγκεκριμένα πάμε στην επιλογή CPU and FPU τα ρυθμίζετε όπως τα βλέπετε . Εδώ πρέπει να πω ότι η ρύθμιση fpu μπορεί να είναι και none και αυτό γιατί η χρησιμότητά της αφορά παιχνίδια ή εφαρμογές που απαιτούν μαθηματικό επεξεργαστή (εκείνα τα χρόνια ο μαθηματικός επεξεργαστής ήταν ανεξάρτητος και όχι ενσωματωμένος στην CPU.


  3. Σε αυτή την οθόνη επιλέγουμε chipset δηλαδή με τι μηχάνημα θέλουμε να είναι συμβατός ο emulator μας. Εδώ επιλέγω AGA γιατί το παιχνίδι που θα δοκιμάσω είναι συμβατό με αυτόν τον τύπο απεικόνισης ( ΑGA, και ΕGS) γι΄αυτούς που δεν γνωρίζουν ήταν τα αντίστοιχα τσιπάκια που επεξεργάζονταν τα γραφικά οι ΄΄ κάρτες γραφικών΄΄ με απλά λόγια.


  4. Την επιλογή Adv. Chipset την αφήνουμε όπως έχει.


  5. Στην επιλογή Rom επιλέγουμε:(δηλαδή τo Kickstart που έχουμε).


  6. Επιλέξτε την ανάλυση.


  7. Στην επόμενη εικόνα ρυθμίζουμε τον ήχο .


  8. Θα χρειαστεί τώρα να επιλέξουμε το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε,πάμε flopy drives και από τα μπουτόν DF0,DF1,DF2,DF3 επιλέγουμε την διαδρομή του παιχνιδιού μας, αν το παιχνίδι μας αποτελέιται από μία μόνο δισκέτα το φορτώνουμε στο DF0 αν τώρα αποτελείται από περισσότερες ρυθμίζουμε τις διαδρομές ξεχωριστά για την κάθε μία. (Τα παιχνίδια για τον emulator έχουν την κατάληξη στο τέλος adf , π.χ pacman. adf).


  9. Τώρα πάμε στην επιλογή configurations και στο name βάζουμε το όνομα του παιχνιδιού που φορτώσαμε και αμέσως μετά πατάμε save.


  10. Πατάμε start και πρέπει να δούμε να φορτώνει αμέσως το παιχνίδι μας.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι για κάθε παιχνίδι που προσθέτετε θα πρέπει να ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία έτσι ώστε να έχετε τα παιχνίδια σας σωστά αρχειοθετημένα και να έχετε σωσμένες τις ρυθμίσεις. Εναλλακτικά για να μην κάνετε τις ρυθμίσεις αυτές κάθε φορά που προσθέτετε ένα παιχνίδι adf μπορείτε να επιλέγετε π,χ pacman.adf και μετά να πατάτε load, αμέσως μετά θα πηγαίνετε στην επιλογή Floppy Drives όπου θα φορτώνετε το αντίστοιχο παιχνίδι αμέσως μετά στο winuae configuration όνομα παιχνιδιού και σώσιμο κ.λ.π. 
Υποστηρίζει πλήρως το CD32. To CD32, στυλ "CD32" (με την κωδική ονομασία "Spellbound"), ήταν το πρώτο 32-bit CD-ROM με βάση κονσόλα παιχνιδιών βίντεο που κυκλοφόρησε στη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βραζιλία. Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Science Museum στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Ιουλίου 1993, και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. 
 Το CD32 βασίζεται σε προηγμένα chipset αρχιτεκτονικής γραφικών της Commodore, και είναι παρόμοια με τις προδιαγραφές μίας Amiga 1200. Χρησιμοποιώντας συσκευές τρίτων κατασκευαστών συσκευών, είναι δυνατή η αναβάθμιση του CD32 με πληκτρολόγιο, μονάδα δισκέτας, σκληρό δίσκο και το ποντίκι, μετατρέποντάς το σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Τώρα βέβαια αποτελεί πιά μουσειακό είδος.

Πώς να παίξετε παιχνίδια CD 32


Μπορεί να σας φανεί το όλο εγχείρημα λίγο δύσκολο, όμως πιστέψτε με δεν είναι καθόλου, με λίγο υπομονή είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε.

 Που μπορείτε να βρείτε adf παιχνίδια Kickstart και images για CD 32
  Κάνοντας μια απλή αναζήτηση με αυτές τι λέξεις θα δείτε δεκάδες σελίδες με αυτό το περιεχόμενο, ενδεικτικά αναφέρω μερικές : http://www.freeroms.com/amiga.htm, http://www.rom-world.com/dl.php?name=Amiga 

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows

   

lovefortechnology


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα