Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Στην περιοχή των Σκοπίων υπήρχαν και ...άλλοι λαοί στην αρχαιότητα






Δεκέμβριος 24, 2014.

Τελικά, στην περιοχή των Σκοπίων, δεν ζούσαν ...μόνο οι αρχαίοι Μακεδόνες, όπως μέχρι τώρα,  διατείνονταν οι Σλάβοι μακεδονιστές, που επιδιώκουν να τους κάνουν με το ζόρι "προγόνους τους". 


Ένας σκοπιανός καθηγητής αρχαιολογίας, ο Νίκος Τσαουσίδης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στα Σκόπια, τόλμησε και είπε ότι υπήρχαν και άλλοι λαοί που ζούσαν στην αρχαιότητα στα όρια του σημερινού νοτιοσλαβικού κράτους και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες υπήρχαν μόνο στις νότιες περιοχές της FYROM. Μια διαπίστωση που είναι κοινή στην επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, η αναφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με άλλες μελέτες που προσπαθούν να πείσουν το κοινό της χώρας αυτής,  ότι σε όλη την περιοχή του νοτιοσλαβικού κράτους ζούσαν μόνο αρχαίοι Μακεδόνες, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι είναι ... άμεσοι συγγενείς τους!

Ιδιαίτερα με την ‘εθνική τους εγκυκλοπαίδεια’ από την Ακαδημία των Σκοπίων, που διατείνεται ότι όλοι οι άλλοι λαοί, ήρθαν ...πολύ αργότερα από αυτούς.

Ενώ είναι γνωστό ότι η περιοχή της πόλης των Σκοπίων και άλλες κεντρικές και  βόρειες περιοχές, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της χώρας,  δεν ανήκει ιστορικά  στον γεωγραφικό ορισμό της Μακεδονίας.

 Η διάλεξη του καθηγητή πανεπιστημίου, Νίκου Τσαουσίδη- Никос Чаусидис,  σύμφωνα με τον Vladislav Perunović που μας έστειλε το υλικό, αναφέρεται σε μια συμβολική ερμηνεία της Εποχής του Σιδήρου βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή ζούσαν οι Παίονες, οι Δάρδανοι,  οι Βρύγοι (Θράκες), Ενχελείς, Λυγκηστές, Πελαγόνιοι και νοτιότερα οι αρχαίοι Μακεδόνες.



--


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα