Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο Ευρωπαίος;



 
Ευτυχώς, έχοντας σώας τας φρένας ακόμη, γνωρίζω ότι Ευρωπαίος δεν είναι όποιος υποστηρίζει το μνημονιακό όλεθρο, αλλά αυτός που ασπάζεται και ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτές οι αξίες λοιπόν, όπως τις καθόρισε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, συνίστανται κυρίως στη δημοκρατία, την ατομική και συλλογική ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τον ορθολογισμό, την κοινωνικότητα (σ.σ. "Κοινωνικό Συμβόλαιο"), την ισονομία και ισοτιμία των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικουμενικότητα, την αρχή της συνεχούς προόδου του ανθρώπινου γένους.
Οι κοινωνίες που δεν αποδέχονται αυτές τις βασικές αρχές, έστω ως ηθικό-πολιτικό υπόβαθρο -κι ας μην εφαρμόζονται στην πράξη στο σύνολό τους-, είναι αυτές που εξαιρούνται από το λεγόμενο "Δυτικό κόσμο" και επομένως ανήκουν αλλού.
Το "αλλού" φυσικά είναι είτε το Ταλιμπανικό ιδεώδες της Σαρίας στη Μέση Ανατολή είτε τομηχανοκεντρικό ιδεώδες στην Άπω Ανατολή (Κίνα) είτε το αντιδιαφωτιστικό ιδεώδες του (προδιαφωτιστικών/ γοτθικών/ μεσαιωνικών αναφορών) Φασισμού.

Μία από τις βασικές αξίες του ανθρωπιστικού Δυτικού ιδεώδους είναι η έννοια του σωφρονισμού.
Από την αρχαία Ελλάδα ήδη, ο σπουδαίος σοφιστής Πρωταγόρας πρώτος μίλησε για τους ανθρώπους που τιμωρούν με λογική και άρα στοχεύουν στον παραδειγματισμό και το σωφρονισμόκαι για τους ανθρώπους που τιμωρούν σαν ζώα στοχεύοντας στην τυφλή εκδίκηση.
Ο Πρωταγόρας λοιπόν 25 αιώνες πριν, ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του αρχαιοελληνικού διαφωτισμού (πάνω στον οποίο βασίστηκε άλλωστε και ο σύγχρονος Δυτικός) όρισε τη διαφορά ανθρώπων και ζώων.

Και έρχεται μετά από τόσους αιώνες ο κάθε τελειωμένος φασίστας να αμφισβητήσει αυτό το ιδεώδες- θεμέλιο του Δυτικού πολιτισμού!
Πώς; Μα απαγορεύοντας σε ένα φυλακισμένο να σπουδάσει!
Να σπουδάσει, δηλαδή να γίνει καλύτερος πνευματικά και ηθικά!
Δηλαδή, ο φασίστας απαγορεύει την πεμπτουσία του σωφρονισμού!

Και ο ίδιος φασίστας μιλάει εξ ονόματος της Ευρώπης!
Ε όχι!
Αυτό αποτελεί ύβρη!
Δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του δυτικού πολιτισμού αυτός ο πρωθυπουργός που απαγορεύει το σωφρονισμό.
Δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη.
Παρά μόνο με τους Ταλιιμπάν, τους Τζιχαντιστές, τους Πουτινιστές, τους Ερντογανο-σουλτανιστές και όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, που απειλούν να μετακινήσουν τον κόσμο 10 αιώνες πίσω.

Εμείς είμαστε οι Ευρωπάιοι!
Εμείς που πιστεύουμε στους θεμέλιους λίθους της Δύσης, στους οποίους συγκαταλέγονται ο σωφρονισμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν δεν πιστεύετε στο σωφρονισμό, γίνετε τουλάχιστον πιο ειλικρινείς.
Καταργήστε τη φυλάκιση ως ποινή και αντικαταστήστε την με πιο προσφιλείς στη μεσαιωνική σας λογική ποινές: όποιος συλλαμβάνεται να κλέβει, να του κόβετε το χέρι.
Όποιος συλλαμβάνεται να βιάζει, να του κόβετε το πουλί.
Όποιος συλλαμβάνεται να συκοφαντεί, να του κόβετε τη γλώσσα.
Ή ακόμη καλύτερα, εφαρμόστε τη θανατική ποινή απευθείας.
Αφού δεν πιστεύετε στο σωφρονισμό και άρα είστε βέβαιοι πως υπάρχουν "εγκληματικές φύσεις"(οι οποίες δε διορθώνονται), δεν υπάρχει νόημα να τους φυλακίζετε.
Εκτελέστε τους πάραυτα, μην τυχόν και... μολυνθεί το ανθρώπινο γένος!


ΥΓ.1: Στη δίκη για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό, ο εισαγγελέας απέρριψε την κατηγορία του Ρωμανού για τρομοκρατία, εκτός των άλλων, με το εξής σκεπτικό:
«...Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...».


ΥΓ.2: Προφανώς δεν υποστηρίζω ούτε δικαιολογώ με κανέναν τρόπο τη ληστεία τράπεζας στην οποία συμμετείχε ο Ρωμανός, αλλά επισημαίνω ότι δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως "αιμοσταγής δολοφόνος", προκειμένου να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο παροχής εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή.
Ούτε μείωση ποινής ούτε τίποτα τέτοιο ζητάει. Άδειες μονάχα για να μπορεί να σπουδάσει, να γίνει καλύτερος, να ξαναενταχθεί στην κανονική ζωή, όταν με το καλό αποφυλακιστεί για το αδίκημα που δικαίως φυλακίστηκε.
Και αυτό δεν αφορά μοναχά σ' αυτόν, αλλά και σ΄ οποιονδήποτε άλλο κρατούμενο το ζητήσει.
Αυτό είναι σωφρονισμός. Αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό είναι Δυτικός πολιτισμός. Αυτό είναι Ευρώπη.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα