Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο αόρατος κλέφτης



Ένα αγόρι το επισκέφτηκε ένα “πνεύμα” που το ρώτησε, “Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;” Το αγόρι, που ένιωσε δέος για το πνεύμα, είπε, “Ναι, φυσικά. Τι μπορώ να κάνω για να είμαι ευτυχισμένος;” “Λοιπόν,” είπε το πνεύμα, “πήγαινε κλέψε μερικά αυγά από τον γείτονα· θα σε κάνω αόρατο ώστε να μην σε δει κανείς.” Το αγόρι γρήγορα έκανε αυτό που του είπε το πνεύμα. Για πρώτη φορά έκλεψε, και όταν η μητέρα του το ρώτησε που βρήκε τα αυγά, τότε είπε το πρώτο του ψέμα.

Το πνεύμα συνέχισε το καθήκον του και οδήγησε το αγόρι σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Καθώς το αγόρι μεγάλωνε και γινόταν άνδρας, έκλεψε κοσμηματοπωλεία, τράπεζες και τραίνα. Ακόμα σκότωσε μερικούς ανθρώπους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον πιάσει.



Μια μέρα ο νεαρός άνδρας ήθελε να μπει στα λουτρά όπου πλενόντουσαν πολλές νέες κοπέλες. Ζήτησε απ’ το πνεύμα να τον κάνει αόρατο ώστε να τρυπώσει χωρίς να τον δουν. Το πνεύμα τον έκανε αόρατο, κι έτσι μπήκε στα λουτρά και άρχισε να τσιμπά και να φιλά τα κορίτσια. Τα κορίτσια δεν ήξεραν τι τους συνέβαινε. Αλλά ξαφνικά το πνεύμα τράβηξε την προστασία του και το αγόρι έγινε ορατό. Όλα τα κορίτσια του επιτέθηκαν και σχεδόν το σκότωσαν στο ξύλο. Κατόπιν το έσυραν στην αστυνομία. Όλα τα προηγούμενα εγκλήματά του αποκαλύφθηκαν και το δικαστήριο το έκρινε ένοχο και το καταδίκασε σε απαγχονισμό.

Καθώς στεκόταν στην αγχόνη, το πνεύμα πέρασε, κρατώντας μια τσάντα στους ώμους του. “Αδερφέ πνεύμα,” φώναξε ο κακόμοιρος άνδρας, “δεν βλέπεις ότι είμαι σε κίνδυνο; Σε παρακαλώ βοήθησέ με!” “Λοιπόν, λοιπόν,” είπε το πνεύμα, “κοίτα τι έχω στην τσάντα μου.” Το πνεύμα άνοιξε την τσάντα και έδειξε εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια. “Γιατί μου δείχνεις αυτά τα παπούτσια;” είπε εκλιπαρώντας ο άνδρας. “Χρειάζομαι την βοήθειά σου!” “Αχά,” είπε το πνεύμα, “στα δείχνω για να δεις πόσα διαφορετικά παπούτσια έπρεπε να φορέσω έτσι ώστε να σε φέρω σε αυτό το μέρος που στέκεσαι τώρα.” Και λέγοντας αυτό, το πνεύμα εξαφανίστηκε – και ο άνδρας πέθανε.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Obsession & Possession


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα