Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νόμος της Έλξης. Πραγματικότητα ή παραμύθι για τα παιδιά;

topΟ Νόμος της Έλξης (Law of Attraction) δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη. Αντίθετα, γνωρίζουμε από καταγραφές πως ήταν γνωστός και στην αρχαιότητα. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία η σχετική θεωρία της αρχής “είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι έλκουμε στις ζωές μας” έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Εκατοντάδες βιβλία, video, διαλέξεις, όλα ισχυρίζονται πως για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας αρκεί να κάνουμε θετικές σκέψεις και το σύμπαν θα μας φέρει αυτό που σκεφτήκαμε…
Ο τρόπος που λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης μπορεί να θυμίζει κάτι από σενάριο φαντασίας, αλλά ίσως εκπλαγείς αν μάθεις πως στην πραγματικότητα έχει τις βάσεις του σε νόμο της Φυσικής που είναι γνωστός ως Νόμος των Δονήσεων (The law of Vibration!) Σύμφωνα με τον δεύτερο, τα πάντα στο σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο από ασταμάτητα δονούμενες συχνότητες…

Η παραπάνω υπόθεση αποκτά νόημα αν λάβουμε υπόψιν την Θεωρία των Κβάντων. Τα κβάντα είναι αδιάστατες ποσότητες ενέργειας από τις οποίες, σύμφωνα με την θεωρία αυτή, αποτελούνται τα πάντα στο σύμπαν. Δηλαδή,στην πιο βασική του δομή κάθε τι υλικό ή μη αποτελείται από ενέργεια -από τα κβάντα- η οποία “εκπέμπεται” σε συγκεκριμένες συχνότητες ακριβώς όπως γνωρίζουμε ότι συμβαίνει με το φως και τον ήχο! Έτσι, ουσιαστικά η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενάς τρόπος για να αντιλαμβάνεται το νευρικό μας σύστημα την δόνηση κάποιων συχνοτήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα προηγούμενα η ίδια η υφή των υλικών είναι πιθανό να ορίζεται από μήκη κύματος, όπως απο μήκη κύματος για παράδειγμα ορίζεται το χρώμα του φωτός!
Αν λοιπόν, ακόμα και τα υλικά που μπορούμε να αγγίξουμε, αποτελούνται από την ίδια ενέργεια από την οποία αποτελείται ο ήχος, το φως ή ακόμα και το κενό (γιατί σύμφωνα με τα παραπάνω κενό δεν υπάρχει), θα μπορούσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πούμε ότι οι σκέψεις μας, σε έναν κόσμο που αποτελείται από συχνότητες, έχουν υπόσταση. Θα μπορούσαν δηλαδή και οι σκέψεις να αποτελούνται από κβάντα (όπως και κάθετι στο σύμπαν), να εκπέμπονται σε συγκεκριμένες συχνότητες και ταλαντευόμενες να εναρμονίζονται με την δόνηση όμοιων με αυτές συχνοτήτων. Εν προκειμένω, οι θετικές σκέψεις θα εναρμονίζονταν με άλλες θετικές συχνότητες.
Επομένως, σύμφωνα με το Νόμο των Δονήσεων, δεν έλκουμε θετικές ή αρνητικές καταστάσεις στην ζωή μας αλλά μάλλον, ανάλογα με τις σκέψεις που κάνουμε, δονούμαστε στις θετικές ή τις αρνητικές συχνότητες των καταστάσεων αυτών!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα