Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εθισμένοι στο αλκοόλ; Δοκιμάστε Τσάι Θυμαριού!

Εθισμένος στο αλκοόλ;  Δοκιμάστε Θυμάρι Τσάι!

Οι φαρμακευτικές αγωγές δεν προσφέρουν πολλά στην θεραπεία του εθισμού στο αλκοόλ. 
Οι παρενέργειές τους μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 
Μέρος της απεξάρτησης από το αλκοόλ συνεπάγεται την εξάλειψη της σφοδρής επιθυμίας για αλκοόλ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω συμπληρωμάτων. 
Το τσάι θυμαριού συνιστάται για τον αλκοολισμό. 
Βοηθά στην εξάλειψη της εξάρτησης από το αλκοόλ. 

Σύμφωνα με τον Stephen C. Byrnes, N.D, από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, η υπερανάπτυξη ενός βακτηρίου που υπάρχει φυσιολογικά στο έντερο είναι η αιτία για την τακτική κατανάλωση αλκοόλ. 
Αυτό το βακτήριο μπορεί να υπερπολλαπλασιαστεί και να προκαλέσει πολλά συμπτώματα όπως έντονη επιθυμία για αλκοόλ. 
Το θυμάρι έχει απίστευτες αντι-ιικές, μυκητοκτόνες, αντιβιοτικές, διουρητικές, αντισπασμωδικές, αποχρεμπτικές, βακτηριοκτόνες, και αντισηπτικές ιδιότητες. 
Το θυμάρι βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες. 
Βοηθά επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με την υποστήριξη του σχηματισμού των λευκών κυττάρων του αίματος, αυξάνοντας την αντοχή σε εισβάλλοντες οργανισμούς. 
Το θυμάρι αποτελεί σημαντική θεραπεία για τη σωματική και ψυχολογική αδυναμία. 
Έτσι, το θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση από το αλκοόλ  και να μειώσει την επιθυμία για αλκοόλ.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας άγριο θυμάρι και προσθέστε τες σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήνετε το μείγμα για μια ώρα. Παίρνετε μία κουταλιά της σούπας κάθε 15 λεπτά. Το άγριο εκχύλισμα θυμαριού προκαλεί ναυτία και εμετό όταν λαμβάνεται μαζί με αλκοόλ. Η όρεξη αυξάνεται και ο ασθενής γίνεται πολύ διψασμένος. Όταν παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού 3-4 φορές την ημέρα, μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας. Πιείτε το για 2-3 εβδομάδες, περιμένετε για δέκα ημέρες έως δύο εβδομάδες και στη συνέχεια  ξεκινήστε ξανά.

Η θεραπεία  του εθισμού από το αλκοόλ είναι δύσκολη και η λύση που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι μια μαγική θεραπεία. Ειδικευμένη βοήθεια και επιμονή είναι σημαντική για την υπέρβαση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ.

Αναφορές:

  • Adriane Fugh-Berman MD. “URBAN HERBS: Medicinal Plants at Georgetown University – Thyme”. Georgetown University Medical Center. Accessed October 17th 2013.
  • Kavitha Palaniappan, Richard A. Holley. “Use of natural antimicrobials to increase antibiotic susceptibility of drug resistant bacteria.” International Journal of Food Microbiology. Volume 140, Issues 2–3, 15 June 2010, Pages 164–168. Accessed October 17th 2013.
  • Young-Uk Park, Hyun-Na Koo, and Gil-Hah Kim. “Chemical Composition, Larvicidal Action, and Adult Repellency of Thymus magnus Against Aedes albopictus.” Journal of the American Mosquito Control Association 28(3):192-198. 2012 doi:http://dx.doi.org/10.2987/12-6250R.1. Accessed October 17th 2013.

  • Απόδοση Κειμένου dorieas

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα