Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί Κοιμάσαι Ακόμα;


Γιατί κοιμάσαι ακόμα;! Μη δικαιολογείς τον εαυτό σου λέγοντας πως είσαι πολύ απασχολημένος για να σκεφτείς το Θεό! Όταν έρθει ο θάνατος, θα πρέπει να αφήσεις αμέσως όλες σου τις υποχρεώσεις. Τότε γιατί δεν παρατάς από τώρα ορισμένες από τις άχρηστες επιδιώξεις σου και μερικές από τις άσκοπες σκέψεις σου για να βρεις χρόνο για το Θεό;

Ο κόσμος παίρνει από σένα ό,τι μπορεί, και σε κρατάει δεσμευμένο με ανούσιες συνήθειες και αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Ίσως θέλεις να αλλάξεις, αλλά μέρα με τη μέρα είσαι φυλακισμένος, δεμένος χειροπόδαρα με το σχοινί των συνήθειών σου. Είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου, και δε θα λογοδοτήσει ο κόσμος για τις πράξεις σου. Τότε γιατί να μη θυμάσαι κάθε μέρα, «Η πιο σημαντική μου υποχρέωση είναι με το Θεό»;

Το να φάει, να μοχθήσει και να πεθάνει κανείς δεν είναι αρκετό· το κάθε ζώο κάνει το ίδιο. Χρησιμοποίησε το πολύτιμο δώρο του συλλογισμού και προσπάθησε να Τον βρεις. Δε χρειάζεται να πας σε κάποιο δάσος, όπου άλλοι, διαφορετικοί πειρασμοί θα σου επιτεθούν και θα σε νικήσουν. Το έργο σου είναι εδώ, στον κόσμο, όπου το κάρμα σου σε έχει βάλει για να εργαστείς για τη σωτηρία σου υπηρετώντας το συνάνθρωπό σου.


Μπορείς να βρεις το Θεό στη μοναχικότητα του δωματίου σου όπου, νωρίς το πρωί και το βράδυ προτού κοιμηθείς, βάζεις τον εαυτό σου σε διαλογισμό. Με χέρια ενωμένα πες από μέσα σου, «Πατέρα, Εσύ γνωρίζεις τα πάντα. Εσύ γνωρίζεις την κάθε μου σκέψη. Μίλησέ μου. Θέλω να ακούσω τη φωνή Σου.» Πες το αυτό από μέσα σου ξανά και ξανά μέχρι να το αισθανθείς. Πρέπει να καλλιεργήσεις αυτό το συναίσθημα, να δουλέψεις για να το αποκτήσεις. Επανέλαβε την προσευχή ξανά και ξανά μέχρι να ανακαλύψεις πως η καρδιά σου πάλλεται με αγάπη και λαχτάρα για το Θεό, και να σου έρθει μία συνειδητή απάντηση.

Όποτε βρίσκεις λίγα λεπτά ελεύθερου χρόνου, κάνε μία ειλικρινή προσευχή, «Πατέρα, έλα σε μένα, αποκάλυψε την Παρουσία της παντογνωσίας Σου.» Ας μην ξέρει κανείς για τις μυστικές σου προσευχές. Και να θυμάσαι, δεν μπορείς να γνωρίσεις το Θεό εάν υπάρχουν άλλες επιθυμίες παράλληλα στο νου σου. «Δε θα έχεις άλλους θεούς εκτός από Εμένα» σημαίνει πως ο Θεός δε θα σου αποκαλυφθεί εάν οι σκέψεις σου γι’ Αυτόν δεν είναι αρκετά δυνατές για να διώξουν όλες τις άλλες σκέψεις που σε αποσπούν.

Έτσι λοιπόν να προσεύχεσαι στο Θεό κυρίως με τα δικά σου λόγια αγάπης και λαχτάρας. Ποτέ μην τα παρατάς, συνέχισε τις προσευχές σου μέχρι ο Θεός να σου απαντήσει.

Εμπιστεύσου από εδώ και στο εξής την επιθυμία σου να γνωρίσεις το Θεό. Κάνε τώρα την προσπάθεια να καλλιεργήσεις τη φιλία Του, χωρίς να αγνοείς τα εγκόσμια καθήκοντά σου, αλλά με τη σκέψη πως Τον πραγματώνεις μέσα από αυτά τα καθήκοντα, κι έτσι Τον ευχαριστείς.

~Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα