Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο μούμια τραγουδιστή του Άμμωνα





Η σαρκοφάγος του τραγουδιστή του Άμμωνος

Αποστολή Ισπανών αρχαιολόγων στην Αίγυπτο, ανακάλυψε στην πόλη του Λούξορ μούμια που πιθανολογείται ότι ανήκει σε τραγουδιστή του θεού Άμμωνος και είναι ηλικίας 3.000 ετών, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της ομάδας των αρχαιολόγων,  Francisco Martín Valentín.


O Valentín εξήγησε ότι αυτή είναι μια «ειδική σαρκοφάγος με πρωτότυπα σχέδια» που αναφέρονται σε έναν τραγουδιστή-ιερέα της  20ης ή 21ης φαραωνικής δυναστείας.
Ο Ισπανός αιγυπτιολόγος είπε ότι το εύρημα είναι σημαντικό, διότι δεν είναι συνηθισμένες οι μούμιες μέσα σε σαρκοφάγους, λόγω της βεβήλωσή τους από τους αρχαιοκάπηλους.



Σύμφωνα με τον Valentín (στη φωτό δεξιά) η σαρκοφάγος και η μούμια χρονολογούνται περί το 1.000 π.Χ. και διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση.

Η σαρκοφάγος  ανακαλύφθηκε στον τάφο του φαραώ «Amen-Hotep Huy» ( Αμενχοτέπ),  στον οποίο εδώ και χρόνια η ισπανική ομάδα προβαίνει σε αρχαιολογικές έρευνες στην γενικότερη περιοχή του Αλ Ασασίφ στο Λούξορ.

Η μελέτη θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νεκρόπολη, επειδή έχουν βρεθεί μερικές σαρκοφάγοι αυτών των δυναστειών για την απόκτηση περαιτέρω γνώσεων για την κοινωνική τάξη των ιερέων και των θρησκευτικών πεποιθήσεων την περίοδο αυτήν», είπε ο Βαλεντίν.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την ανακάλυψη και ανέφερε ότι ανήκει στην τρίτη ενδιάμεση περίοδο των Φαραώ (1075-650  π.Χ.).

Αυτήν τη στιγμή γίνονται εργασίες αποκατάστασης και καθαρίζονται οι επιγραφές στη σαρκοφάγο και οι λεπτομέρειες του σάβανου του τραγουδιστή συμπεριλαμβανομένου και του ονόματός του, είπε ο υπουργός αρχαιοτήτων,Mamduh al Damati.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Αρχαιοτήτων της Άνω Αιγύπτου, Abdel HakimKarar, δήλωσε ότι η σαρκοφάγος είναι κατασκευασμένη από ξύλο και γύψο και έχει μήκος 1,80 μ. και πλάτος 50 εκατοστά και ύψος 48 εκατοστά.


Η μούμια έχει τα χέρια σταυρωμένα, φοράει περούκα με ένα στεφάνι και έχει ένα περιδέραιο, ενώ χαρακτηριστικά της είναι πολύ εκλεπτυσμένα.

Στις πλευρές της σαρκοφάγου υπάρχουν χαρακτικά που εκπροσωπούν τον θεό Άνουβις, τους τέσσερις υιούς του Ώρου, τον  Όσιρις και την Ίσις μεταξύ των ιερογλυφικών.

Αυτή η ανακάλυψη έρχεται μετά  την ανακάλυψη μια γαλλικής αποστολής το Μάιο, τριών σαρκοφάγων, η μία μέσα στην άλλη, που ανήκαν σε μια τραγουδίστρια των ιερών  χοροδιών της Τρίτης περιόδου, στη νεκρόπολη της Σαχάρας, νοτιοδυτικά του Καϊρου.


 Πηγή:  Arqueología -Cultura.es

--

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα