Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πως να βγάλετε χρήματα


Πως να βγάλετε χρήματα
Ποιον να ακούτε αν θέλετε να βγάλετε χρήματα
Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο που θα πρέπει να ακούτε και να εμπιστεύεστε αν θέλετε να βγάλετε χρήματα και αυτός ΔΕΝ είμαι εγώ, λέει προς τους επίδοξους αλλά και τους νυν επενδυτές, ο γκουρού της αγοράς, Jim Rogers.
Ο κόσμος διαρκώς με ρωτάει πού να επενδύσει και δίνω πάντα την ίδια απάντηση: Μην ακούτε εμένα, μην ακούτε κανέναν. Η συνταγή για να γίνετε επιτυχημένοι επενδυτές είναι να επενδύετε στους τομείς για τους οποίους γνωρίζετε πολλά.
Ο καθένας από εμάς γνωρίζει πολλά πράγματα τουλάχιστον για έναν τομέα. Αυτοκίνητα, μόδα, οτιδήποτε. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι είναι αυτό που γνωρίζετε καλά, απλώς ανατρέξτε σε μια ημέρα από τη ζωή σας, λέει ο Rogers.

Όταν περιμένετε στην αίθουσα αναμονής για τον γιατρό, τι περιοδικά διαλέγετε για να ξεφυλλίσετε; Όταν ανοίγετε την τηλεόραση τι προγράμματα παρακολουθείτε; Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβετε ποια είναι τα πραγματικά σας ενδιαφέροντα, για ποια πράγματα έχετε όντως γνώσεις.
Τώρα, σύμφωνα με τον Rogers πάντα, είστε έτοιμοι. Αν σας αρέσουν τα αυτοκίνητα, διαβάστε τα πάντα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι θα ξέρετε τι συμβαίνει στον κλάδο ανά πάσα στιγμή. Και φυσικά να ενημερώνεστε συνεχώς. Για παράδειγμα, μπορεί να μάθετε ότι είναι στα σκαριά ένα νέο σύστημα έγχυσης καυσίμων, καλύτερο και φθηνότερο από τα υπάρχοντα κι έτσι θα ξέρετε ότι, όταν βγει στην παραγωγή, θα πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς.
Ή μπορεί να μάθετε για τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα δώσει πρόσβαση σε μέχρι χθες απρόσιτα σημεία για τους οδηγούς. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι η αρχή για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων κλπ.
Εν πολλοίς, η φιλοσοφία του Rogers είναι: μείνε εκεί που ξέρεις και μάθε ακόμα περισσότερα.
Αν ξέρεις για αυτοκίνητα και έχεις μαύρα μεσάνυχτα από υπολογιστές, για παράδειγμα, μην τσιμπήσεις αν κάποιος έρθει και σου πει «είναι σε εξέλιξη ένα φοβερό deal στον κλάδο των P/C».
Αν όμως μείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου, θα μάθεις πολλά πριν τα μάθει ο όποιος Tim Rogers, πριν τα μάθουν γενικώς τα λαγωνικά της αγοράς κι αυτό γιατί θα μείνεις πιστός στο πάθος σου κι αυτό θα σε ανταμείψει.
Όταν παρακολουθείς συνεχώς τις εξελίξεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει, θα ξέρεις και πότε να πουλήσεις, γιατί θα βλέπεις πριν από τον οποιονδήποτε ότι η μεγάλη αλλαγή που πρόσεξες πριν από λίγα χρόνια, τώρα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται – πχ κάποιος φτιάχνει ένα φθηνό προϊόν και τώρα ο ανταγωνισμός κορυφώνεται.
Αν τα κάνεις όλα αυτά, τα λεφτά σου θα δεκαπλασιαστούν μετά από 10 χρόνια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι όταν το πετύχουν αυτό, να λένε «τώρα είμαι έτοιμος να επεκταθώ και σε άλλα πράγματα»
Κάποιες φορές, λέει ο Rogers, η σοφότερη κίνηση είναι να μην κάνεις τίποτα.
«Οι πιο επιτυχημένοι επενδυτές, τον περισσότερο καιρό δεν κάνουν τίποτα. Αγοράζουν κάποιες μετοχές και τις αφήνουν στη γωνία για καμιά δεκαριά χρόνια. Φαινομενικά, γιατί στην πραγματικότητα παρακολουθούν τα πάντα. Οι αλλαγές που συμβαίνουν κάνουν τη διαφορά εδώ» καταλήγει ο Rogers.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα