Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μην κρίνεις, για να μην κριθείς


γράφει ο Knight of Creator

 Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούν πολλών ειδών "φιλοσοφημένες" παπάρες , με εκατοντάδες αν οχι χιλιάδες "like" και υποστήριξης. 


Ορισμένες δε φιλοσοφίες , είναι λες και απευθύνονται σε κάνα εξωγήινο πλάσμα, κι οχι στον καθημερινό άνθρωπο, της πραγματικότητας.
Δίκαιοι, Άδικοι στην ίδια "μοίρα". 


Μην κρίνεις λέει, γιατί αυτό είναι "κακό". Κακό είναι που υπάρχουν ορισμένοι, θα ήθελα να προσθέσω. 

Αρκετοί "φιλάνθρωποι" της σάπιας κοινωνίας μας -ευτυχώς όχι όλοι- φιλανθρωπία θεωρούν το να δώσουν στον πλησίον τους, οτι τους περισσεύει η ακόμα χειρότερα, ότι έχει χαλάσει και έχουν για πέταμα, στην επιχείρηση, η στην οικογένεια τους.


 Σάπια αυγά ,γάλατα , λαχανικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εχουν κατακλύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία της χώρας, από επιχειρήσεις και ιδιώτες, που στην πρώτη ευκαιρία θα αυτοδιαφημιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.


 Από μόνη της η υπόθεση "φιλανθρωπία" , των "επιτυχημένων" της κοινωνίας προς τους "αποτυχημένους", είναι μια κτηνωδία αιώνων, που αντί να συνειδητοποιεί η μάζα πως πρέπει να σταματήσει να υφίσταται, αλλάζοντας ριζικά νοοτροπία και προτεραιότητες (εδώ θα με αποκαλέσουν πολλοί κομμουνιστή και γραμμένους τους έχω) διαρκώς διογκώνεται και αυξάνεται. Τι θα πει φιλανθρωπία ;

Είσαι κάτι ανώτερο απο άνθρωπος και δηλώνεις "φίλος" του ανθρώπου ; 

Ακόμα και αρχιτεμπελχανάς να είναι κάποιος - που προσωπικά δεν δέχομαι οτι υπάρχουν τεμπέληδες άνθρωποι, παρα μόνο άνθρωποι που δεν ανακάλυψαν την έμφυτη ροπή τους και τα έμφυτα ταλέντα τους, η που δεν καθοδηγήθηκαν σωστά για να τα αποδεκτούν - δεν θα έπρεπε να έχει έστω ένα minimum βασικών αγαθών προκειμένου να επιβιώσει ;


 Δεν θα όφειλε η ανθρώπινη κοινωνία να μην επιτρέπει τον υπερβολικό πλουτισμό ορισμένων , όπως και το να ζούνε σε απόλυτη φτώχεια και ανέχεια κάποιοι άλλοι ; Από πότε το αυτονόητο έγινε "έκθεση ιδεών" και "ουτοπία" ; Από τότε που αποφασίσαμε να αποδεκτούμε την αποκτήνωση που μας επέβαλλαν. 

Απο την εκκλησία που επιτρέπει να υπάρχουν άστεγοι, αντι να τους κοιμίσει εστω σε κάποιον Οίκο του "Θεού" της, μέχρι τον ασυνείδητο τραπεζίτη και μεγαλοβιομήχανο η εστω "βολεμμένο" της ζωής . Όλοι επιλέγουν την προπαγανδιστικά σίγουρη οδό της Φιλανθρωπίας . Δημιουργούν σχέση εξάρτησης με το "ποίμνιο" και απλά αναμένουν οι αντιστάσεις αυτού που εχει την ανάγκη του, να τσακιστούν προκειμένου να τον προσυλητίσουν στην ιδεολογία η στο promotion της επιχείρησης τους. Φυσικά και δεν το κάνουν ολοι για αυτό τον λόγο. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις. Η κρίση δεν εδειξε την ανεπάρκεια του κράτους. Το κράτος ήταν ανεπαρκές απο πάντα στην Ελλάδα. Η κρίση έδειξε την ανεπάρκεια των ανθρώπων, αυτού του κράτους. Την αναισθησία, τον παρτακισμό, την εγωμανία και την εγωπάθεια μιας άκρως μπάσταρδης φάρας που κατοικεί στην λεκάνη της μεσογείου. 

Με την ίδια ευκολία που ορισμένοι θα φωνάξουν "Ζήτω το Έθνος", με την ίδια ακριβώς ευκολία θα εκμεταλλευτούν τον διπλανό τους. Επειδή φωνάζεις ζήτω το Έθνος, νομίζεις πως έπαψες και να είσαι βάρβαρος και απολίτιστος ; Σαπίζει το "Έθνος" αν εσύ είσαι σάπιος, άδικος, ψεύτης, ραδιούργος. Ένα σάπιο Έθνος, γιατί να αξίζει να υμνείται, να τιμάτε, μια κάποια "υπεράσπιση" ; Επειδή θυμάσαι και τιμάς ορισμένες ιστορικές μέρες δόξας, θεωρείς πως έπαψες να είσαι σίχαμα ; Η στον αντίποδα, επειδή δηλώνεις αριστερός, η κομμουνιστής, νομίζεις πως αυτόματα έγινες και Άνθρωπος η Ανθρωπιστής ; Πριν , η μετά τις ακριβές σου διακοπές , τις ακριβές σου αγορές, την προκλητική σου μανία για καταναλωτισμό και σπατάλη ;


 Δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι, πως το να ζεις σε φαντασιακές ιδεολογικές ονειρώξεις, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και το να είσαι Άνθρωπος , είναι το Α και το Ω σε αυτή την ζωή.

Καμιά ιδεολογία, κανένα πολίτευμα, καμιά παπαριά που θα εφεύρει, η θα επαναφέρει η ανθρώπινη ηλιθιότητα, δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα μας, αν δεν γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να μάθουμε τα βασικά , ενός πολιτισμένου όντος. 

Να τις βράσω τις ιδέες σου , αν στην πράξη είσαι καθημερινά υβριστής τους, με την στάση ζωής σου. 

Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εποχή μας, το μαύρο μετατρέπεται πανεύκολα σε άσπρο . Για την ακρίβεια, είναι το μόνο εύκολο. 

Εδω και καιρό πιστεύω ακράδαντα και υποστηρίζω, πως οι ιδεολογίες κάθε απόχρωσης εχουν πρακτικά πεθάνει και πως είναι εποχή να "ελευθερωθούμε" απο "τεχνητά δεσμά" προγραμματισμού ιδεολογιών, κοιτώντας το μέλλον κατάματα. 

Στην σύνθεση των αντιθέτων, ανέκαθεν κρυβόταν η Αρμονία.

Μόλις η ανάγκη για ανθρωπιά, αλληλεγγύη και κοινωνική αυτονομία και αυτοδιαχείριση συναντήσει την ανάγκη υπεράσπισης του "Οίκου", σε τοπικό και "Εθνικό" επίπεδο, τότε θα εχουμε πετύχει το πρώτο μεγάλο άλμα απεγκλωβισμού απο τα δίπολα που τεχνητά εχουν επιβάλλει "εξυπνάκηδες" για να ελέγχουν και να καθοδηγούν την "πλέμπα".

Το "μην κρίνεις", εκει που θα έπρεπε οχι απλά να φωνάξεις, αλλά να δράσεις ακόμα και βίαια αν το δίκιο σε πνίγει, ενώπιων της βίας που ασκείται σε εσένα η σε συνανθρώπους σου, είναι δόλιο και εκ του πονηρού . Όχι για την "φτώχεια" ως συνθήκη και πραγματικότητα της ζωής, αλλά για την αδικία ,την πρόκληση της αδικίας και την απάθεια ολων μας προς αυτή. Πολλοί θεωρούν πως θα ζούνε "άνετα" και παντοτινά. Πως δεν υπάρχουν "στραβές" στην ζωή. Πως ολα οριοθετούνται και "ελέγχονται" απο το μυαλό η τα "χεράκια" τους. Όταν καταλάβεις το λάθος σου, θα είναι αργά .

Μην κρίνεις τα "λόγια" και τους ρουφιάνους. Γιατί να σπαταλήσεις ενέργεια και φαιά ουσία για τον κάθε ηλίθιο που "ψάχνεται" ; Μην κρίνεις την γνώμη τους, η το πως κάποιοι τους επηρέασαν για σένα η για κάποιον αγαπημένο σου. Όταν ομως και όπου συναντάς αδικία , κακία, οφείλεις να αντιδράς σθεναρά, παθιασμένα , δίχως αύριο, δίχως φόβο. Μόνο τότε θα αρχίσει να αλλάζει κάτι. Μόνο τότε θα αρχίσει να ακούγεται η αλήθεια παντού και κυρίως, στα αυτιά των διεφθαρμένων συνανθρώπων μας.

Το να ταρακουνάς την συνείδηση των ανθρώπων, πολλές φορές τους κάνει να σε εχθρεύονται. Εαν για παράδειγμα, πεις σε κάποιον αγαπημένο σου, πως η συχνή κατανάλωση χασίς, θα του καταστρέψει το IQ και την δομή της σκέψης του, θα σε κοιτάξει σαν ηλίθιος και θα θεωρήσει πως τον κρίνεις η πως θέλεις να του απαγορεύσεις μια "απόλαυση του". Το να του μιλήσεις για "μέτρο" και σύνεση, θα το θεωρήσει "ξενέρωτο". 

Είναι τόσο ηλίθιοι οι άνθρωποι στην εποχή μας, που την αγωνία που πηγάζει απο ενδιαφέρον και αγάπη, την μεταφράζουν ως κριτική και ως ελλειψη σεβασμού, ενώ την αδιαφορία και το "σταρχίδια μου" ως ένδειξη αγάπης κάποιου προς τους ίδιους. Ναι, θα σεβαστώ την πορεία σου στην αυτοκαταστροφή νομίζεις και θα χαίρομαι κι απο πάνω, η θα σε ανέχομαι σε συνθήκες αποσύνθεσης στην ζωή μου.

Μα τότε είναι που δεν σε αγαπάω , ούτε ενδιαφέρομαι για σένα. "Κι αν εγώ γουστάρω να καταστραφώ ;" ... Τότε φέρσου τίμια και αυτοκτόνα μια ώρα αρχίτερα . Δεν χρειάζεται να πληγώσεις, να επηρεάσεις η να συμπαρασύρεις κι άλλους μαζί σου στην οδό που επέλεξες. Κάνε οσο κακό θέλεις στον εαυτό σου. Στους γύρω σου ομως, δεν εχεις δικαίωμα να το κάνεις. "Και τι είναι, άβουλα πλάσματα και θα τα παρασύρω μήπως" ; Που ξέρεις, μπορεί και να είναι. 

Πρώτη φορά άκουσες , η τώρα έμαθες, πως οι άνθρωποι είναι αδύναμα πλάσματα και δεν γνωρίζουν ούτε το να σκέφτονται, αλλά ούτε και το να επιλέγουν σωστά ; Αν το παρατηρήσετε σε βάθος, ο εγωισμός και η τάση για καταστροφή, εφευρίσκει άπειρα επιχειρήματα και "λογικές" για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Άπειρες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι Αληθινό και πορεύεται "ξηγημένα" και τι φαίνεται αληθινό...

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι ποτέ και σε κανέναν, πέρα απο τον εαυτό σου τον ίδιο και μόνο, αν η συνείδηση σου είναι καθαρή και ξεκάθαρα εναρμονισμένη με την καρδιά σου. Αν ομως είσαι άρρωστος, σε οποιοδήποτε τομέα, οφείλεις να ζητάς βοήθεια και να αναγνωρίζεις την αδυναμία σου αυτή. Αλλιώς ποτέ δεν θα εξελιχθείς και ποτέ δεν θα γίνεις καλύτερος. Τίποτα δεν γίνεται απο μόνο του στην ζωή και τίποτα που πραγματικά αξίζει δεν είναι εύκολο. Αγωνίσου .

Δεν μας μένει τίποτα άλλο πέρα απο καθημερινό Αγώνα. Εδω, στο "πεζοδρόμιο", στην γειτονιά, η οπου μας καλέσει "το καθήκον" , της συνείδησης μας.

Γιατί είναι καθήκον μας να είμαστε συνειδητοί και να εξελισσόμαστε διαρκώς. Καθήκον προς τον ιδιο μας τον εαυτό. Κι αν δεν εχουμε εμείς οι ίδιοι την δύναμη για αυτό, ας την αναζητήσουμε κάπου που επιβεβαιωμένα μας αγαπούν, δίχως εγωϊσμό, δίχως φόβο. 

 Είμαστε Θηρία οι άνθρωποι. Το να παραμείνουμε Θηρία, είναι το μόνο εύκολο.

Τι είναι ο εγωϊσμός ; Η μεγαλύτερη ένδειξη τεμπελιάς και βολέματος. Ένας εσωτερικός μηχανισμός της φύσης, για να σε κρατήσει σε ύπνο. Πραγματικής τεμπελιάς, κι οχι αυτής που κρίνουν, η ορίζουν οι σκλάβοι στο σύστημα άνθρωποι, ως τεμπελιά. Ο Άνθρωπος προτιμά να πεθάνει, παρά να σκεφτεί. Τον κουράζει η ανάλυση, ο στοχασμός, το να εμβαθύνει στα της ψυχής και της καρδιάς του δρώμενα, πόσο μάλλον να αγωνιστεί για να εξελιχθεί εστω και λίγο. 

Ποιό πλάσμα στην φύση πέρα απο τον άνθρωπο, "δουλεύει" εξωτερικά, πέρα απο την βασική αναγκαία εργασία αναζήτησης τροφής, για να εργαστεί ο άνθρωπος με προθυμία εσωτερικά και να καλλιεργήσει τον κήπο μέσα του ; Δεν μοιάζει άραγε, ο εαυτός μας, σαν ενα ακαλλιέργητο χωράφι, που είναι στο χέρι μας με αγώνα και πίστη να το καλλιεργήσουμε ;

Η ασυνειδησία δεν είναι επιλογή του ανθρώπου. Είναι η φυσική κατάσταση του είδους μας.

Θέλει πολύ δουλειά για να αλλάξει αυτό. Πραγματική, σκληρή δουλειά. Γιατί το να σκάψουν, λίγο ως πολύ, όλοι μπορούν. Το να εργαστούν σοβαρά με τον εαυτό τους, ελάχιστοι.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα