Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Επικοινωνία κι εγωισμός



Σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να επικοινωνήσει κανείς με ορισμένα άτομα. Πολύς εγωισμός, ματαιοδοξία, φόβος και μίσος τούς αποτρέπουν απ’ το ν’ ανοιχτούν για επικοινωνία. Οι επιπτώσεις των βλαβερών πράξεών τους στην αύρα τους ειδικά δημιουργούν σκλήρυνση και αμβλύνουν την συνείδησή τους.

Κάποιοι άνθρωποι, πριν ξεκινήσουν την επικοινωνία, προσπαθούν να πληγώσουν και να εξευτελίσουν το άλλο πρόσωπο, αλλά αυτή η τεχνική δεν δουλεύει. Όσο πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αληθινή επικοινωνία. Κάθε πληγωμένο αίσθημα μετατρέπεται σε πεδίο νέων εμποδίων μέχρι κάποιος να έχει ειλικρίνεια και καθαρή συνείδηση.

Όσο σκέφτεστε ότι το άλλο άτομο σας πλήγωσε στο παρελθόν, δεν μπορείτε ν’ ανοίξετε τον εαυτό σας σ’ εκείνον γιατί αναμένετε να σας πληγώσει ξανά.



Για να δημιουργηθούν γραμμές επικοινωνίας, οι πόρτες πρέπει να είναι ανοιχτές. Η αγάπη και η συγχώρεση προετοιμάζουν το έδαφος για την επικοινωνία. Γνωρίζοντας ότι η επικοινωνία φέρνει μεγαλύτερη ανταμοιβή στην ζωή σας απ’ τα πληγωμένα αισθήματα, το μίσος και την εκδίκηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την νοημοσύνη σας και ν’ απαρνηθείτε τις αρνητικές σας σκέψεις και πράξεις που εμποδίζουν την επικοινωνία. Τα πληγωμένα αισθήματα, το ιδιοτελές συμφέρον, τα αισθήματα εκδίκησης και η υπερηφάνεια κλείνουν την καρδιά. Με το να απασχολείτε το νου σας με το μέλλον, πολλά εμπόδια διαλύονται φυσικά.

Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι η επικοινωνία περιορίζει τον εγωισμό και την ματαιοδοξία τους. Αυτό είναι πολύ αληθινό. Οι άνθρωποι φοβούνται να δουν καινούργιες οπτικές από άλλους ανθρώπους γιατί νομίζουν ότι αυτό ελαχιστοποιεί την αξία τους ως οι μόνοι κάτοχοι κάποιων γνώσεων ή απόψεων. Νιώθουν ταπεινωμένοι όταν κάποιος άλλος φέρνει μια νέα πληροφορία ή τεχνική για την οποία οι άλλοι δεν γνώριζαν. Αλλά στην πραγματικότητα, στην επικοινωνία οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι εξελίσσονται εάν οι άλλοι φέρνουν περισσότερες οπτικές σ’ ένα αντικείμενο ή περισσότερες γνώσεις και περισσότερους τρόπους για εφαρμογή της γνώσης.

Κάποια στιγμή, ο φόβος τού να χάσουμε το εγώ μας πρέπει να φύγει, και πρέπει να καταλάβουμε ότι η διεύρυνση της συνειδητότητάς μας είναι πολυτιμότερη απ’ το να κρατήσουμε το εγώ μας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα