Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οριοθέτηση και Ελευθερία

Eleutheria

Το να αγαπάς κάποιον δε σημαίνει ότι παύεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Το να παραχωρείς στον άλλο πλήρη ελευθερία δε σημαίνει ότι του παραχωρείς το δικαίωμα να σε κακομεταχειρίζεται, ούτε σημαίνει ότι καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια φυλακή δικής σου επινόησης, στην οποία θα ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες προκειμένου κάποιος άλλος να ζει τη ζωή που επιλέγει. Ωστόσο, το να παραχωρείς πλήρη ελευθερία σημαίνει ότι δε θέτεις κανένα όριο στον άλλο.
Δε θέτεις όρια σ’ εκείνον, θέτεις όρια στον εαυτό σου. Οριοθετείς ό,τι επιλέγεις εσύ να βιώσεις, όχι αυτό που επιτρέπεται να βιώσει κάποιος άλλος.
Αυτή η οριοθέτηση είναι οικειοθελής και επομένως δεν είναι καθόλου περιορισμός. Είναι δήλωση του Ποιος Είσαι. Είναι δημιουργία. Προσδιορισμός.

Κανείς και τίποτα δεν περιορίζονται στο βασίλειο του Θεού. Και η αγάπη δε γνωρίζει τίποτ’ άλλο από ελευθερία. Το ίδιο και η ψυχή. Το ίδιο και ο Θεός. Και αυτές οι λέξεις αντικαθιστούν αμοιβαία η μια την άλλη. Αγάπη. Ελευθερία. Ψυχή. Θεός. Όλες έχουν μέσα τους πλευρές των άλλων. Όλες είναι οι άλλες.
Είσαι ελεύθερος να ανακοινώνεις και να δηλώνεις το Ποιος Είσαι σε κάθε στιγμή του τώρα. Στην πραγματικότητα το κάνεις, χωρίς καν να το ξέρεις. 
Δεν είσαι ελεύθερος, όμως, να δηλώσεις ποιος είναι κάποιος άλλος ή ποιος πρέπει να είναι. Αυτό δε θα το έκανε ποτέ η Αγάπη. Ούτε κι ο Θεός, που είναι η ίδια η ουσία της Αγάπης.
 
πηγή: Από το βιβλίο του Neale Donald Walsch, “Θεϊκή Φιλία”

enorasis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα