Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το φυτό της αθανασίας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Aloe Vera - Spiral PatterΟι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν  “φυτό της αθανασίας. Ο χυμός του είναι γνωστός ανά τον κόσμο για τις θεραπευτικές και τις ευεργετικές ιδιότητες του στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι άλλο από το φυτό αλόη
Η αλόη εκκρίνει μια ποσότητα οργανικού αντισηπτικού, που είναι ικανή να καταστρέψει τους μύκητες, τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς επίσης και τα μικρόβια και τους ιούς. Θεωρείται ότι είναι χρήσιμη για τη θεραπεία τραυματισμών και εγκαυμάτων, μικρών ασθενειών του δέρματος όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το έκζεμα, η ψωρίαση, η πιτυρίδα, τα δερματικά έλκη, και τις φουσκάλες, για όλες τις μορφές διαβήτη, καθώς επίσης και για την αύξηση των λιπιδίων του αίματος.
Η αλόη είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών.
Πως χρησιμοποιείται:

Το τζελ αλόης χρησιμοποιείται εξωτερικά για να ανακουφίσει το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόης βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος(καούρες) κτλ.

aloeveragelΔοκιμάστε την παρακάτω συνταγή φυσικού χυμού με αλόη :
 Υλικά
1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόε βέρα (από κατάστημα υγιεινής διατροφής )
1 καρότο ή φυσικό χυμό 1 καρότου
1 μήλο ( κατά προτίμηση πράσινο)ή φυσικό χυμό 1 μήλου
1-2 φλιτζάνια χυμό ανανά
Προαιρετικά : μερικές κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
Χρησιμοποιείτε τον αποχυμωτή αν τα φρούτα είναι ολόκληρα για να πάρετε το χυμό τους και με το μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι συνδυασμούς φρέσκων φρούτων θέλετε.

Tips
Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα