Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ...ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΑΠΛΑΣ ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥ

Χιλιάδες μέτρα θα πάρει πίσω ο Σύριζα. Αυτό δεν το συζητάμε. Είναι δέσμευση του αρχηγού οτι για τα χρέη μας, θα πληρώσει ο Σόιμπλε. Που οφείλει και μόνο σαν όνομα : Σόι – μπλε. Δηλαδή κρυφονεοδημοκράτης. Αλλά και οφείλει σαν Γερμανός που εφωτίσθη από τον αρχαίον ελληνικόν πολιτισμόν.
Ασχέτως όμως μέτρων, ο Σύριζα θα αλλάξει και συγκεκριμένα πρωτόκολα διαμαρτυρίας. Είτε μιλάμε για πορείες, είτε για καθιστικές αντιδράσεις, είτε για απεργίες. Παλιώσανε τα χόμπυ τα παλιά. Ο κόσμος έχει εξελιχθεί και δεν θέλει τα στερεότυπα. Αυτά με τα οποία γαλουχήθηκαν οι πατεράδες μας. Που δεν είχαν κοντρόλ τηλεόρασης στο χέρι.
Η πρόταση αυτή είχε πέσει σαν βόμβα στην συνιστώσα του κόμματος. Η οποία συνιστώσα, πρέπει να ομολογήσω οτι είναι παραδοσιακή. Μέχρι που επί κεφαλής ανέλαβε αυτός ο Μιχελογιαννάκης. Ο οποίος αποφάσισε και να δείξει τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να διαμαρτύρονται οι βουλευτές κατ” αρχάς αλλά κι όλοι οι αγανακτισμένοι κατόπιν.

Λογικά λοιπόν, εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο. Δεν έχει σημασία η ποσότητα της αντίστασης πλέον, αλλά η ποιότητα της. Πρώτο βήμα αλλαγής. Διότι αγαπητοί, ποιός πλέον πηγαίνει για αντίσταση στο Σύνταγμα; Και μάλιστα απέναντι από το γραφείο του; Ουδείς λέω εγώ. Μια ματιά άμα ρίξεις στα Εξάρχεια, εκεί που ακόμα έχει μείνει η αστυνομία που τρώει ψυγεία από τις ταράτσες, θα δεις, οτι κανένας ντόπιος δεν κάνει αντίσταση. Εισαγόμενοι είναι όλοι από άλλες περιοχές. Πώς δίνουμε ραντεβού κι εμείς σε στέκια μακριά από τα σπίτια μας;
Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης λοιπόν, εκλεγμένος είναι αυτός από τον περήφανο λαό του Ηρακλείου Κρήτης που πάντα έδινε 75% στο Πασόκ, έκανε την πρόταση του πραγματικότητα. Λογικό είναι αυτό. Σαν γνήσιος ηγέτης, έπεσε στην φωτιά. Της απεργίας ξάπλας μετά υπνόσακκου. Παράτησε ο αντιστάτης τα σακάκια και την δημόσια θέρμανση της βουλής, και πήγε σε μέρος που ούτε κοινός καταναλωτής δεν πατάει πλέον. He went there, where no man has gone before, όπως έλεγε και το ημερολόγιο του Κάπτεν Κερκ. Εντάξει και λίγη υπερβολή, επιτρέπεται στον συγγραφέα.
Διότι πριν,  είχαν πάει στην δημόσια πλατεία,  και καμιά εκατοστή Σύροι, που δεν είναι μετανάστες ή λαθρομετανάστες, αλλά πρόσφυγες. Έτσι λέει το διεθνές δίκαιο αλλά και η συμφωνία που έχει υπογράψει η ΕΕ με τον Σαντάμ ή τον Άσαντ. Μην με ρωτήσετε γιατί γίνεται της πουτάνας εκεί και πριν αλλά και τώρα. Σημασία έχουν πάντα οι υπογραφές.
Οι οποίες ανάγκασαν ολόκληρο Μιχελογιαννάκη, να ξαπλώσει δίπλα στους Σύρους. Ουδέποτε είχε ξαπλώσει ο συγκεκριμένος βουλευτής για το 30% ανέργων που έχουμε σαν Έλληνες πολίτες. Τι να του πουν οι πλειοψηφίες; Οι εκατό Σύροι τον νοιάζουν. Είναι το δεύτερο βήμα αλλαγής των διαμαρτυριών : Ποτέ δεν ασχολείσαι με το πρόβλημα σου. Σαν τον Σύριζα, που επιμένει οτι το πρόβλημα χρέους είναι διεθνές κι όχι ελληνικό. Σαν παλιά στο ΕΜΠ, που κάναμε καταλήψεις για τις μπανάνες της Γουατεμάλας. Ο ελληνικός λαός είναι πάντα στην ουσία. Δημοκρατία εξαγόμενη λέμε. Τι να την κάνεις μέσα; Μέσα τα έχουμε όλα λύσει παλαιόθεν με τον γέρο της δημοκρατίας . Που εξ άλλου έφερε και την χούντα και είχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αλλά στην χούντα είχαμε απουσία του λαού.
Εν πάσει περιπτώσει, ο Μιχελογιαννάκης, αυτός που με δυσκολία μιλάει τα ελληνικά,  το έκανε. Το τρίτο βήμα αλλαγής : Απεργία πείνας με διαλείμματα. Για καφέ και σε κοντινό καφενείο. Όχι χωρίς λόγο. Επειδή έβρεξε και πλέον η βροχή του Δεκέμβρη, όπως μας προειδοποιεί η ΕΜΥ, είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο. Τι θα κάνουμε τώρα; Απεργίες πείνας χωρίς διακοπές; Δεν γίνονται αυτά τα πράνατα. Τώρα έχουμε Σύριζα στα κάγκελα κι ανθρώπινα διακαιώματα στην πείνα. Κακό κάνει και λίγη ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι; Φήμες που λένε οτι έφαγε κι ένα παξιμάδι, διαψεύστηκαν από τον σύντροφο Σκουρλέτη.
Που πόσο σύντροφος νάναι κι αυτός; Που μιλάει μέσα στην ζεστασία των τηλεοπτικών στούντιο και δεν διαθέτει ευαισθησία τοιαύτην σαν του φαλακρού ήρωα. Θα μου πεις, είναι σε άλλη συνιστώσα αυτός. Σωστό κι αυτό, που θα έλεγε και η Μενεγάκη. Ή η οποιαδήποτε ξανθιά που ξέρει το πώς να δουλέψει έναν λαό μαλάκα. Μαλάκα σαν στάση ζωής. ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ.
Α ρε Μιχελογιαννάκη, μόνος σου είσαι εναντίον όλων. Ούτε ένας δεν ήρθε να ξαπλώσει μαζί σου. Από όλο το κόμμα. Διότι μπορεί αυτό που κάνεις να είναι και πράξη αντίστασης, αλλά η συνισταμένη ενδιαφέρει. Και η συνισταμένη μπορεί και να σε έβγαζε και κυβέρνηση. Την συνισταμένη ψ’αχνει ο λαός. Προσοχή, δεν είπα οτι ο λαός ξέρει τιο είναι συνισταμένη. Αλλά , ελπίδα πάντα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια ανοίγματα στην Συρία κι η Ελλάδα έχει ακόμα έλειμμα στο ισοζύγιο εξαγωγών. Τι λες; Βοηθάς παραπάνω ή θες να μείνεις εδώ και να κάνεις πάλι διάλειμμα και να ψηφίσεις για πρόεδρο της δημοκρατίας;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα