Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων

Οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων

Τα σκυλιά είναι θαυμάσια κατοικίδια ζώα και από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οποιοδήποτε ράτσα σκύλου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ακόμα και τα πιο φιλικά σκυλιά μπορούν να επιτεθούν και να δαγκώσουν. Μερικές ράτσες είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. 



10. Dalmatian - Δαλματίας

Dalmatian - Δαλματίας

Προέλευση: Βαλκάνια, Ινδία
Τα Δαλματίας είναι πολύ φιλικά και προστατευτικά σκυλιά. Επίσης, είναι πολύ ισχυρά και τους αρέσει να τρέχουν.
Έχουν χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο κατά καιρούς, σε πολέμους, ως κυνηγόσκυλα, καθώς επίσης και ως τσοπανόσκυλα. Αποτελούν το σύμβολο της πυροσβεστικής στην Αγγλία.

9. Presa Canario

Presa Canario

Καταγωγή: Κανάριοι Νήσοι, Αφρική
Η ράτσα αυτή κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε σε πολέμους και ως κυνηγόσκυλα. Το θύμα που θα δεχτεί μιαν επίθεση από αυτό το σκυλί, δεν έχει καμιά ελπίδα, όχι απλά να σωθεί αλλά και να αναγνωριστεί. Το σκυλί αυτό έχει απίστευτη δύναμη και είναι πραγματικά ατρόμητο ζώο.

8. Chow Chow

Chow Chow

Προέλευση: Κίνα
Το Chow Chow φαίνεται αξιαγάπητο και γλυκούλι. Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως. Καλύτερα να μην προσπαθήσετε να πάτε κοντά στον ιδιοκτήτη ενός chow chow χωρίς την άδειά του. Επειδή αυτή η ράτσα είναι μία από τις πιο επιθετικές ράτσες σκύλου σε όλο τον κόσμο. Είχαν εκτραφεί για το κυνήγι και ως τσοπανόσκυλα.

7. Doberman Pinschers

Doberman Pinschers

Προέλευση: Γερμανία
Τα Ντόμπερμαν είναι τα σκυλιά που είχαν αρχικά εκτραφεί από τους ναζί για την προστασία και την υπεράσπιση. Είναι γνωστά για την πολύ μεγάλη πίστη και αγάπη τους προς στους ιδιοκτήτες τους.

6. Alaskan Malamutes

Alaskan Malamutes

Προέλευση: Βόρεια Αμερική
Τα Alaskan Malamutes είναι φιλικά σκυλιά. Όμως αν βαριούνται μπορούν να γίνουν καταστροφικά και επικίνδυνα. Καλό είναι οι ιδιοκτήτες τους να τα έχουν συχνά σε κίνηση, και να παίζουν μαζί τους.

5. Huskies

Huskies

Προέλευση: Σιβηρία
Τα Huskies είναι πολύ ενεργητικά και ευφυή σκυλιά. Ο τρόπος που αντιδρούν πολλές φορές είναι πολύπλοκος και μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Αυτά τα σκυλιά δεν συνιστώνται για αρχάριους ιδιοκτήτες.

4. Boxer

Boxer

Προέλευση: Γερμανία
Είναι δυνατά σκυλιά που αγαπούν το περπάτημα και το παιχνίδι. Διαθέτουν ένα πάρα πολύ δυνατό κεφάλι και σαγόνι, και αν σε δαγκώσουν πολύ δύσκολα θα ξεφύγεις. Είναι πάρα πολύ καλά σκυλιά για φύλακες.

3. German Shepherds

German Shepherds

Προέλευση: Γερμανία
Τα διάσημα Κ9 σκυλιά. Είναι άλλη μια ράτσα που χρησιμοποίησαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί. Πολυτάλαντα σκυλιά που μαθαίνουν εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από φύλακες, τσοπανόσκυλα, ιχνηλάτες, έως και συνοδοί τυφλών. Έχουν ανάγκη από συνεχή και σοβαρή σωματική δραστηριότητα, ενώ αγαπούν πολύ τους μεγάλους περιπάτους.

2. Rottweilers

Rottweilers

Προέλευση: Γερμανία
Τα Rottweilers είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Είναι ισχυρά σκυλιά με ισχυρά σαγόνια, που τα χρησιμοποιούν πρωτίστως για να προστατευτούν. Γενικά δεν τους αρέσουν οι άγνωστοι και τα άλλα σκυλιά και αν νομίζουν ότι οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο, μπορεί να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα.

1. Pit Bulls

Pit Bulls

Προέλευση: ΗΠΑ
Τα Πίτμπουλ έχουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, και μπορούν να αναπτύξουν μια ισχυρή αίσθηση της εξάρτησης από τους ιδιοκτήτες τους. Είναι πάρα πολύ δυνατά σκυλιά, και για αυτό, δυστυχώς προσελκύουν συχνά το χειρότερο είδος των ιδιοκτητών, που τα βάζουν σε σκυλομαχίες με απώτερο σκοπό το κέρδος. Κάτι που είναι απαράδεκτο! Ενώ τα Πίτμπουλ κάποτε θεωρούνταν μη-επιθετικά σκυλιά, αυτό έχει αλλάξει από τους αδίστακτους εκτροφείς, και τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα