Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κινητά και Tablets..κατά πόσο μας βλάπτουν;



Έρευνες αποκαλύπτουν ότι η χρήση κινητών και tablets είναι υπεύθυνη για την καταπόνηση της σπονδυλικής μας στήλης. Όταν κοιτάμε την συσκευή μας είναι σαν να ασκούμε βάρος 30 κιλών στην αυχενική χώρα. Με λίγα λόγια αυτή η κίνηση δεν είναι και ότι καλύτερο για την σπονδυλική μας στήλη και όπως συνεπάγεται της υγείας μας αν κάτσουμε και αναλογιστούμε πόσες ώρες περνάμε έχοντας αυτή τη στάση στο σώμα μας.


Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Surgical Technology International, ο Dr. Hansraj τονίζει πως η σωστή στάση ενώ χειριζόμαστε ένα κινητό ή tablet και είμαστε όρθιοι, είναι τα αυτιά μας να είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους και την ωμοπλάτη. Κατά αυτόν τον τρόπο μειώνεται η καταπόνηση του σώματος ενώ παράλληλα μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης.



Η κακή στάση του σώματος ασκεί έντονη πίεση στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των οστών ή ακόμα και στο χειρουργείο. Η λύση είναι να κρατάτε το κινητό σας ακριβώς μπροστά σας αντί να σκύβετε το κεφάλι, να τοποθετείτε το tablet σε γωνία 30 μοιρών όταν πληκτρολογείτε, ώστε να προστατευθούν και οι καρποί σας ή και σε μεγαλύτερες γωνίες (μοίρες) όταν διαβάζετε και να τεντώνετε το λαιμό σας προς τα πίσω για να διορθώσετε την στάση του.

Συντάκτρια του άρθρου: Σταυρούλα Μπίκα


dwrean

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα