Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δες για ποιον λόγο θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το αναπάντεχο

886bfb2d512ba84393083b3813268b126b95ebb0
Βάλε στη θέση της τσάντας το ψωμί και στη θέση των ανοήτων κορασίδων εσένα και τον συνάνθρωπο σου σε κατάσταση πείνας.
Εντάξει , πάμε τώρα παρακάτω.
Είναι γνωστό πως οι εποχές που διανύουμε δεν είναι και οι πιο παραμυθένιες , ούτε και πιο… “μπαμπάκι” που θα μπορούσαν να υπάρχουν.
Το Πολεμικό Ημερολόγιο ανήκει στην μερίδα εκείνων των Ιστολογίων που δεν υπνωτίζουν τους αναγνώστες , αλλά παροτρύνουν τον κόσμο και τους λένε συνεχώς μία λέξη.ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ… ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ… ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ…
Τα τελευταία χρόνια σταθήκαμε αρρωγοί στην προώθηση ειδήσεων και άρθρων όσο αφορά την προετοιμασία και την προοργάνωση απέναντι σε κάτι που κατά την άποψη μου πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως όπου νά ‘ναι φτάνει.
Μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις , οικονομική κατάρρευση , στάση πληρωμών , “σκάσιμο” των αγορών , βουτιά χρηματηστιρίου , έξοδος από ευρωζώνη ή ακόμη και θερμό επεισόδειο στο Αιγαίο με τους αγαπημένους μας γείτονες και παλαιά “συντοπίτες” μέχρι που κάτι ξεβράκωτοι χαλάσαν την όμορφη συμβίωση όπως λέει και ο bartholomiew (φυσικά δεν συμφωνούμε).

Εμένα δεν με ενδιαφέρει με τί προβιά ή με πιά τακτική θα κάνει η ελίτ φινάλε με την Ελλάδα , αλλά με αφορά και ωφείλω να προιδεάσω και εσάς για τις συνέπειες του αποτελέσματος.
Έχουμε πει πάμπολλες φορές πως ξεσπώντας κάτι από τα παραπάνω , τα λογικά και υπαρκτά αποθέματα στα ράφια και τις αποθήκες των σούπερ μάρκετ , με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς που μπορεί να γίνουν , θα έχουν εξαντληθεί στο τέλος της τρίτης ημέρας.

ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΚΑΙ ΈΠΕΙΤΑ ΤΟ ΧΆΟΣ.

Θυμάμαι κάπου εδώ μία προφητεία πολύ χαρακτηριστική του Αγαπημένου μου Πατροκοσμά που λέει :
Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί”.
Σκεφτείτε και αναλογισθείτε πόσο κοντά εβρισκόμαστε σε κάτι τέτοιο.
Σκεφθείτε πόσο πιθανόν είναι να εξελιχθεί κάποιο από τα σενάρια που ανέφερα παραπάνω.
Σκεφθείτε πόσο ευάλωτη και έρμαιη είναι η κατά τα άλλα σταθερή και στοιβαρή οικονομία και γενικότερα η κοινωνία μας.
Σκεφτείτε πόσο βίαια μπορεί να διαλυθεί η έντεχνη συνοχή που προσποιούμαστε σαν κράτος και λαός τα τελευταία 5 και πλέον χρόνια.
Σκεφτείτε … Ετοιμαστείτε …
Θα παραθέσω κάτι που έγινε μόλις εχθές
Κάτι που τα τελευταία χρόνια που το παρακολουθώ το ονομάζω “Μαύρη φάρσα” και είμαι σίγουρος πως αυτοί που κάνουν κουμάντο στην παγκόσμια οικονομία , αράζουν στους καναπέδες τους αρπάζουν τα ποπ κορν και το παρακολουθούν σαν να βλέπουν κάποιου είδους ριάλιτυ.
Εχθές λοιπόν ήταν η γνωστή «Μαύρη Παρασκευή» στην Αμερική και Βρεττανία που σηματοδοτεί την αρχή της εορταστικής περιόδου. Τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν τις πύλες τους με σημαντικές εκπτώσεις για το αγοραστικό κοινό.
Όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα καταστήματα πολλές ώρες πριν αυτά ανοίξουν. Με το που άνοιξαν οι πόρτες, ο κόσμος μπήκε μέσα και άρχισε να ψωνίζει… παλεύοντας.
Σκηνές βίας και χάους που θα προκαλούσαν πανικό ακόμα και στους πιο τολμηρούς ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί, καθώς οι αγοραστές στοχεύουν να διεκδικήσουν την καλύτερη προσφορά για τον… εαυτό τους.
Κι αν η Μαύρη Παρασκευή χαρακτηρίζεται σαν εμπορική γιορτή και στοχεύει σε κοινό που έχει εξασφαλίσει το φαγητό και του περισσεύουν χρήματα για τηλεοράσεις , στερεωφωνικά και άλλα gadgets και παρατηρούμε πως γίνεται πραγματικά σφαγή αποδομώντας την ανθρωπιά του ανθρώπου για μία τοστιέρα σε τιμή ευκαιρίας, φαντάσου αδελφέ μου το κοινό αυτό πεινασμένο σε μία οιαδήποτε κρίση , να ψάχνει φαγητό για να τραφεί αυτός και η οικογέννεια του
Φαντάσου σε τι κατάσταση θα μπορούσε να φτάσει ο άνθρωπος για να επιβιώσει μέσα σε ένα γενικότερο οικονομικό μπλάκάουτ.
Ακολουθούν βίντεο από τη χθεσινή Μαύρη Παρασκευή που λογικά , θα σας αφήσουν άφωνους.








Φυσικά  δεν επιδιώκουμε να τρομοκρατήσουμε , ούτε να πανικοβάλλουμε καθώς πιστεύουμε πως ο πανικός σε τέτοιες περιπτώσεις , είναι ο χειρότερος εχθρός…
Σιγά σιγά , αρμονικά , λίγα λίγα τη φορά , λίγα τρόφιμα μακράς διαρκείας , λίγα και απαραίτητα φάρμακα και αντισηπτικά.
Πιστέψτε με … κάνω αποθήκευση και φροντίζω όσο το δυνατόν καλύτερα για την αυτάρκεια εμού και της οικογένειας μου.
Δεν πάει τίποτα χαμένο …
Άρης Ιχθύς : Και που ξέρεις , ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσουμε και κάποιον που θα έχει την ανάγκη μας εκείνες τις δύσκολες ημέρες…
Να ‘στε καλά…

Πολεμικό Ημερολόγιο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα