Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ….. ΓΑΝΙΜΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ….




Στις 4 Φεβρουαρίου το 1962 περίπου το μεσημέρι ,  συνέβησαν  δυο πολύ ενδιαφέροντες,  και σπάνιοι σύνοδοι πλανητών.

Η πρώτη παρέα πλανητών ήταν στο  ζώδιο του υδροχόου… ήταν ο  Ήλιος,   ο Άρης, η  Αφροδίτη,  ο Ερμής,  ο Δίας ,ο  Κρόνος ,  και η Σελήνη,  αλλά και ο Χείρων επίσης  ήταν εκεί.

Η δεύτερη παρέα  πλανητών ακριβώς απέναντι στο ζώδιο του λέοντα ο Ουρανός ,  και δίπλα του  ο Πλούτωνας , και  η Λιλήθ     φτιάχνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση με τους υπόλοιπους  στον αστερισμό του υδροχόου.

Στις παρέες αυτές δεν έλειπαν ούτε οι δεσμοί ο βόρειος και ο  νότιος , και συνέβη επίσης και έκλειψη ηλίου και σελήνης .
  
Όταν πραγματοποιήθηκαν αυτές οι δυο αστρικές συντροφιές 
ξεκίνησε    η εποχή του υδροχόου….. 
 Οι χίπης  στις αρχές της δεκαετίας του  60 ήταν οι πρώτοι  ίσως που επηρεάστηκαν από τις ενέργειες αυτού του ζωδίου με την ειρηνική επανάσταση τους  απέναντι στο κατεστημένο, με το ιδιότροπο ντύσιμο τους, την  οικουμενικότητα, την ελευθερία και τα ταξίδια , την φυσική ζωή , και το μήνυμα  για   ειρήνη .

Ο μόνος απών από τις δυο  αστρικές παρέες ήταν ο Ποσειδώνας,  ο οποίος βρισκόταν στο ζώδιο του σκορπιού , και ο οποίος είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου  της εποχής που αποχωρούσε, δηλαδή  των…. ιχθύων.


Είναι γεγονός ότι αυτή η περίεργη και σπάνια σύνοδος πλανητών,  σηματοδότησε  το πέρασμα σε μια νέα εποχή, και  έδωσε την τάση και την ευκαιρία για  νέες ιδέες , νέους τρόπους έκφρασης ,  νέες τεχνολογίες , και καινοτομίες σε όλα τα επίπεδα, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε να εξελίσσονται ραγδαία μέσα σε μόνο μερικές δεκαετίες.  
Αν και οι περισσότεροι    αστρολόγοι  τοποθετούν την εποχή του υδροχόου  μετά από μερικές εκατοντάδες  χρόνια,  εμείς   υποστηρίζουμε αυτό το γεγονός  ότι  έγινε το 1962.

Εκτιμούμε ότι αυτή η άποψη είναι η ορθή …..διότι είναι πολύ εμφανές  στον αστρολογικό χάρτη, αποδεικνύετε επίσης από τα γεγονότα της καθημερινότητας, και τέλος   αυτή την άποψη   υποστηρίζουν και οι  δάσκαλοι  και γνώστες του εσωτερισμού και της εσωτερικής αστρολογίας.

 Η εποχή του υδροχόου είναι  πολύ ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις ….αλλά αποκτά  μεγαλύτερο ενδιαφέρον  αν εξεταστεί από ψυχολογική άποψη,  και  όχι μόνο  από την  φυσική όπως συνηθίζετε σήμερα  , δηλαδή την τεχνολογική εξέλιξη , την εμπορική και πολιτική  παγκοσμιοποίηση , τις επαναστάσεις του δρόμου και της πλατείας  κλπ , που χαρακτηρίζουν  επίσης την εποχή αυτή.

Πάντα  κάθε ζώδιο  εξετάζετε σε συνδυασμό με το αντίθετο ζώδιο που είναι και η πολικότητα του .
Η επιφανειακή εκτίμηση και μελέτη μας δείχνει αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο απέναντι ζωδίων,  έτσι ο υδροχόος θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν ΕΜΕΙΣ και ο λέων σαν ΕΓΩ .
Φαίνετε αντίθετο αλλά δεν είναι ……το ΕΜΕΙΣ είναι η φυσική εξέλιξη του ΕΓΩ ….
Στις κοινωνίες το ΕΓΩ σε επέκταση , ……είναι το ΕΜΕΙΣ…
Στο φυσικό σώμα επίσης …..Η ΚΑΡΔΙΑ [που κυβερνάτε από τον λέοντα] τροφοδοτεί με αίμα δια μέσω του ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ [που κυβερνάτε από τον υδροχόο]  όλα τα όργανα του φυσικού σώματος,  και έτσι το φυσικό σώμα μπορεί να υπάρχει και να δρα σαν μιαπλήρης ενότητα. .
Έτσι αν διευρύνουμε λιγάκι,  βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία αντίθεση αλλά μια……
<<ειδική σχέση >>

Αν και κάποια πράγματα, γεγονότα, ΙΔΕΕΣ ,   μπορεί να φαίνονται αντίθετα μεταξύ τους,  η βαθειά κατανόηση της σχέσης   μεταξύ τους μας δείχνει ότι κατά βάθος είναι περίπου το ίδιο.

 Έτσι και στη σχέση  που υπάρχει  μεταξύ δυο αντίθετων ζωδίων ,   αν κατανοηθεί  μπορεί  να μας δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία για  την τάση που υπάρχει στο να  εξελιχτεί  ένα άτομο ή  μια  εποχή.
Περισσότερο  αυτό που  ενδιαφέρει   ως αναφορά την εποχή του υδροχόου , είναι <<τα σημάδια >> και  η κατανόηση τους,  ώστε να βοηθήσει στην εσωτερική και πνευματική μας εξέλιξη.

 Εφόσον η εσωτερική και πνευματική εξέλιξη είναι  καθαρά προσωπική μας υπόθεση , τότε εξετάζουμε  αυτήν την  νέα εποχή σαν  ένα συμπαντικό γεγονός που συμβαίνει μέσα μας.
    Σαν  μια προσωπική  εσωτερική κατάσταση …….. αλλά και που λαμβάνει χώρα στον ψυχισμό όλων μας εδώ ! και τώρα!


Είναι προφανές  ότι  το σημάδι του υδροχόου ζητά  αλλαγή νοοτροπίας , την ψυχολογική επανάσταση ,  σαν κάτι βασικό και απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση της πνευματικής εξέλιξης του ατόμου και σε επέκταση των κοινωνιών .

Και όχι την επανάσταση για να αλλάξουμε  ΠΡΩΤΑ  τις κοινωνίες , ή για να αλλάξουν  ΠΡΩΤΑ  οι άλλοι  την νοοτροπία τους  και ΜΕΤΑνα……. ζούμε  εμείς καλά.... και αυτοί καλύτερα.

 Σε αυτό βοηθά η πρωτότυπη ενέργεια    που χαρακτηρίζει το ζώδιο,  και που  όπως φαίνεται στο σύμβολο του ζωδίου του υδροχόου  διανέμετε, και προσφέρετε  συνεχώς  από τον μυθικό Γανυμήδη.
Μια ενέργεια που πολύ έχει συζητηθεί από όλους μας , αλλά τελικά ……. δεν ξέρουμε πως λειτουργεί .
[ Η αποστολή του  Γανυμήδη ήταν να  γεμίζει  με <<νέκταρ>> τις κούπες των θεών στον Όλυμπο ]

Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Ουρανός , εκρηκτικός , επαναστατικός, πρωτοποριακός,οικουμενικός 
 σαν τον μυθικό Προμηθέα,  ο οποίος από την αγάπη του για τους ανθρώπους ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΦΩΤΙΑ από τους θεούς , την έκρυψε σε ένα καλάμι[ σπονδυλική στήλη ] , και την πρόσφερε στους ανθρώπους  για να τους βοηθήσει .
Αλλα επισης τα αρνητικα του χαρακτηριστικα του ουρανου μπορουν να οδηγησουν στο φασισμο, οχι μονο στην πολιτικη αλλα και σαν τροπος ζωης [ ? ] επισης στην αλλαζωνια, σε διαστροφες, και στον φανατισμο .    
     
Η παραμονή στο παλαιό τρόπο σκέψης –αντίληψης  ,  και η προσπάθεια αναβίωσης παλαιών αντιλήψεων, εθνικιστικών ιδεών  κλπ,  λόγο του φόβου της αλλαγής, απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα  από ότι είναι , συρρικνώνει και συμπιέζει μια ενέργεια η οποία η φύση της είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη, και δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση με τους γνωστούς περιοριστικούς τρόπους .

Για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία τους είναι πολύ κατάλληλη  εποχή …… να κατανοήσουν τι είναι πραγματικά η αληθινή επανάσταση , τι είναι η  ελευθερία , και η οικουμενικότητα  που τόσο πολύ έχουν  συζητηθεί , και που τόσο αίμα έχει χυθεί, αλλά τελικά δεν έχει κατανοηθεί ακόμα.

Τόσο η επανάσταση όσο και  η ελευθερία  αλλά και η οικουμενικότητα [ παγκοσμιοποίηση] θα πρέπει πρώτα να βιωθούν σαν εσωτερικές  και ψυχολογικές  καταστάσεις .
Και μετά να εκδηλωθούν απλά , φυσικά και αυθόρμητα,  σαν  μια φυσική  συνέχεια .





Η πολικότητα του υδροχόου που είναι το ζώδιο του λέοντα δείχνει τον τρόπο που μπορεί να επιτευχτεί  αυτή η πολυπόθητη ελευθερία , πώς να κατανοηθεί η οικουμενικότητα ,και πως μπορεί να επιτευχτεί μια πραγματική επανάσταση και ριζική αλλαγή .

Λέγετε ότι η  <<χρυσή εποχή>> που αναφέρει ο Ησίοδος ήταν όταν κυριαρχούσε στον ουρανό το ζώδιο του λέοντα , τότε οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι , δεν υπήρχαν πόλεμοι , υπήρχε αφθονία , οι αρρώστιες ήταν ανύπαρκτες,  και ο άνθρωπος γνώριζε τα μυστικά της φύσης και ήταν ένα μαζί της.

Ο άνθρωπος τότε είχε επίγνωση του εαυτού του.

Η πολικότητα   του ζωδίου του υδροχόου   επίσης έδειχνε τον τρόπο που  αυτή η ευτυχία και  ευημερία μπορούσε  να υπάρχει  ,,,
Και ήταν η  ενότητα, μέσα από την  συνεργασία.

 Όλοι οι άνθρωποι τότε αισθανόντουσαν την δύναμη που τους σύνδεε μεταξύ τους σαν μια οικογένεια , έτσι η συνεργασία , η πνευματικότητα , η αφθονία δεν ήταν στόχος , αλλά μια απλή  φυσιολογική εξέλιξη .

Μόνο όταν ο άνθρωπος άρχισε να χάνει αυτήν την σύνδεση άρχισε σταδιακά να εκφυλίζετε και σιγά σιγά να δημιουργούνται  οι θρησκείες , τα έθνη , οι γλώσσες,  και παντός είδους διακρίσεις .

Στην εποχή που ζούμε τώρα στην <<σκοτεινή >> εποχή [σιδερένια κατά τον Ησίοδο]  το ζώδιο του λέοντα  που είναι η πολικότητα του υδροχόου,  δείχνει το <<κλειδί >> για την επιστροφή μας στην  χρυσή εποχή.

Το κλειδί   είναι στην καρδιά  που κυβερνάτε από το ζώδιο του λέοντα , εκεί είναι η φωτιά του Προμηθέα κρυμμένη .
Και είναι  η επίγνωση του εαυτού ……

 Τα χαρακτηριστικά του υδροχόου , η ενέργεια της εποχής, μας βοηθά να χρησιμοποιήσουμε το ποσοστό συνείδησης , ή προσοχής που ο κάθε ένας ακόμα έχει ελεύθερο …
Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρό , αλλά υπεραρκετό  αν χρησιμοποιηθεί  επαναστατικά , συνειδητά , ώστε  να μπορέσει να δραστηριοποιήσει το καρδιακό κέντρο .
Αυτό που χρειάζεται είναι να τοποθετήσουμε την προσοχή μας  στην θέση της ,......  στην καρδιά !.

Ο ήλιος κυβερνήτης του ζωδίου του Λέοντα είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος , φωτίζει και δίνει ζωή παντού , ότι αγγίζει αποκτά ύπαρξη ,χρώμα, σχήμα,  και βρίσκετε στο κέντρο του ζωδιακού κύκλου …γύρω του οι 12 αστερισμοί ..

Το ίδιο συμβαίνει και μέσα μας, η καρδιά μας δίνει ζωή σε όλα μας τα όργανα , αναζωογονεί όλα μας τα κύτταρα , και το τσάκρας της καρδίας όταν ανοίγει έχει επίσης 12 πέταλα .

Ο ήλιος είναι  η φωτιά … το πυρ…… είναι  η κατάσταση εκείνη κατά την διάρκεια της οποίας τα άτομα, μόρια κλπ  βρίσκονται σε μια διαδικασία χωρισμού ή διάσπασης από μια ένωση και μεταπηδούν σε μια άλλη.[ Αλαν Λιο]


Η φωτιά συμβολίζει το πνεύμα ..
Ένας  άνθρωπος  βρίσκετε στην κατάσταση του πυρός…..  μόνο όταν αλλάζει όταν μεταβάλετε από μια κατάσταση σε μια άλλη .
Όταν έχει επίγνωση του εαυτού του ..ανυψώνετε πνευματικά.
Ο άνθρωπος ο οποίος έχει συγκεντρωμένη  την προσοχή του στην καρδιά του βρίσκετε σε μια συνεχή μεταβολή  αλλαγή και κίνηση , αυτό είναι  η αληθινή επανάσταση , αυτή είναι η πραγματική αλλαγή .

Ότι είναι πάνω είναι και κάτω ………………….!

Όπως όταν ο ήλιος όπου αγγίζει με τις ακτίνες του γεμίζει με  φως και ζωή .
Έτσι και ο άνθρωπος αν έχει την προσοχή την συνείδηση  του συγκεντρωμένη  στην καρδιά του,  όλο του το σώμα <<τρέφετε>> με ένα πολύ ειδικό τρόπο 

Με την  πνευματική ενέργεια του Γανυμήδη υδροχόου,……… με  το κρασί των θεών .
Και <<φωτίζετε>> με την ιερή φωτιά ….. θεϊκό δώρο του  Προμηθέα.


Ο Δευκαλίωνας, ο <<μόνος >> που σώθηκε στο κατακλυσμό της ελληνικής μυθολογίας [ με την γυναίκα του την Πυρ α] ήταν γιος του Προμηθέα .




Μόνο όταν βρισκόμαστε στη <<θέση>> μας ....μπορούμε να επιτύχουμε αυτήν την ριζική αλλαγή …..αυτό είναι τελείως επαναστατικό !….αυτό είναι αντίθετο με τα συνηθισμένα !…αυτό δεν γίνετε κατανοητό από το σύστημα[ Νους]  διότι είναι πολύ πάνω και περα  από αυτό ….εκεί είναι η είσοδος του μονοπατιού …



Ο άνθρωπος ο οποίος δεν αξιοποιεί τις ενέργειες της εποχής  για την εσωτερική του ανάπτυξη και παραμένει ουδέτερος, απλά <<θα πηγαίνει όπου πηγαίνει και ο άνεμος>>, δεν θα είναι σίγουρος για τον εαυτό του ,θα κυριαρχεί στην ψυχολογία του ο φόβος και η ανασφάλεια και θα είναι εύκολα κατευθυνόμενος και χειραγωγημένος από τα ,,,γεγονότα .

Ο άνθρωπος ο οποίος δεν έχει το ανάλογο υπαρξιακό επίπεδο ώστε να αξιοποιήσει θετικά την ενέργεια της εποχής , και επηρεάζετε αρνητικά από την επίδραση των ζωδιακών σημείων ..γεμίζει με θυμό , υπεροψία, αυταρχισμό , θέλει μόνο να διοικεί τους άλλους ,  του φταίνε όλοι οι άλλοι , επαναστατεί , γίνετε αντιδραστικός διότι έτσι είπαν οι άλλοι  , και ακολουθεί τα πλήθη τυφλά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  η αναβίωση , ακραίων  συμπεριφορών  φανατικών ομάδων με ακραίες εθνικιστικές, θρησκευτικές, και  αναρχικές   τάσεις   σε όλο τον κόσμο ,οι οποίες μετατρέπουν τους ανθρώπους σε θυμωμένες μηχανές,  που ζητούν μόνο εκδίκηση για όλα τα δεινά τους .
..................................................................................................................
Ας το δούμε το ίδιο….. και  κάπως διαφορετικά …..
[Πρόκειται για μια θεωρεία  που όμως κάποια θέματα ήδη συμβαίνουν και είναι γεγονός , και άλλα , που μένει να αποδειχτούν η και όχι.]

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ …που συμβαίνει αυτή την εποχή ….
Το πέρασμα σταδιακά  του ηλιακού μας συστήματος στην ακτίνα επιρροής των δακτυλίων της ΑΛΚΥΟΝΑΣ *……[ ζώνη φωτονίων ].
Οι δακτύλιοι της Αλκυόνας δεν είναι από  ορατή ύλη  [ πέτρες , βράχια, σκόνη] όπως είναι του πλανήτη Κρόνου …αλλά από καθαρή ακτινοβολία, άγνωστη ακόμα στους επιστήμονες  διότι προέρχεται από την διάσπαση του ηλεκτρονίου . [Σύμφωνα με τον γνωστικό δάσκαλο Samael Awn Veor] και ταυτίζετε  με τα φωτόνια .

 Κάποιοι αποκρυφιστές και εσωτεριστές ονομάζουν αυτή την ενέργεια <<μανασική>>,  επειδή λέγετε  ότι σχετίζετε με το  ανώτερο ΜΑΝΑΣ ή ανώτερο νου, αλλά και το κατώτερο ΜΑΝΑΣ ή κατώτερο νου.

Όταν γίνετε κάποια διάσπαση ηλεκτρονίων σε αυτούς τους δακτυλίους, τότε ακαριαία η ενέργεια που απελευθερώνετε εκτίνεται μερικά έτη φωτός και είναι απίστευτα δυναμική .

Υπάρχουν απόψεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ηλιακό μας  σύστημα  θα βρεθεί  στο βεληνεκές ή στην πορεία αυτής της ζώνης, ή  μιας τέτοιας διάσπασης και ακτινοβολίας.

Ο κόμης Saint Germain είπε ότι ….<<τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν θα είναι οι εποχές της άνοιξης και του καλοκαιριού>> κάτι το οποίο πλέον είναι γεγονός  …..
Σύμφωνα  Επίσης με τον Paul OHess  [ Γερμανός μηχανικός και εσωτεριστης ]  θα πέσει σκοτάδι στον πλανήτη μας για πολλές μέρες εφόσον εισέρθει πρώτα η Γη  στη ζώνη φωτονίων , ή όλα τα αντικείμενα θα έχουν μια έντονη λαμπρότητα αν εισέρθει πρώτα ο Ηλιος.

 
Τα μόρια  ύλης ,όπως ο σίδηρος , φώσφορος , ασβέστιο, χαλκός , άζωτο, άνθρακας κλπ θα τροποποιηθούν.
Ο πλανήτης θα αρχίσει να επιβραδύνει την ταχύτητα γύρω από τον άξονα του, με αποτέλεσμα και η  τροχιά του γύρω από τον ήλιο να γίνει πιο φαρδιά  [ αυτό συμβαίνει και τώρα ]
 Ήδη ο γεωγραφικός πόλος δεν  ταυτίζεται με τον μαγνητικό, και αυτή η απόκλιση  θα επιταχυνθεί από την ακτινοβολία της Αλκυόνας .
Οι πάγοι λιώνουν, και ο πλανήτης κρυώνει. 

Αυτό σημαίνει εξαφάνιση  φυτών και διαφόρων ειδών ζώων , αλλά θα προκαλέσει και την αναβίωση άλλων φυτών που δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά και ζώων που το σπέρμα τους υπάρχει αδρανές σε διάφορα μέρει του πλανήτη.

Όλη αυτή την επίδραση ....εφόσον συμβούν όλα αυτά , ή κάποια από αυτά.
  θα την υποστεί  και ο άνθρωπος,  η αντίδραση του φυσικά είναι άγνωστη….   Μέχρι να συμβεί όμως.... τα έντονα και δυνατά  συναισθήματα , περίεργα όνειρα , σκέψεις  και συμπεριφορές, προφανώς θα είναι στην ημερήσια διάταξη .

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι …………ναι μεν ο  υδροχόος Γανυμήδης  μας <<λούζει>> με τα  θεϊκά φωτόνια της Αλκυόνας , τα οποία  δεν ξέρουμε την επίδραση που θα έχουν στο ψυχισμό μας αν τελικά συμβούν όλα αυτά
 .
Όμως ότι και να συμβεί τελικά....
 όταν κάποιος είναι εστιασμένος  στην καρδιά του,
αφομοιώνει όλη αυτή την ενέργεια με ευκολία,
 και επιταχύνει την πνευματική του εξέλιξη  σύμφωνα με τους  μεγάλους δασκάλους της λευκής αδελφότητας 
.
είναι η φωτιά……. το δώρο του υδροχόου προμηθέα. 


Η  Αλκυόνα είναι ο κεντρικός  ήλιος του   των Πλειάδων , [σμήνος άστρων στον αστερισμό του ταύρου.]
 Στην τροχιά της έλκει επτά ήλιους.
 Ο ήλιος μας είναι ο έβδομος που περιστρέφετε γύρω από την Αλκυόνη.[ Solar system]
Κάθε ήλιος είναι το κέντρο ενός ηλιακού συστήματος .
Η Αλκυόνη είναι το κέντρο των επτά ηλιακών συστημάτων …! 
 Το ηλιακό μας  σύστημα περνά μέσα  από τους κύκλους της Αλκυόνας κάθε περίπου 10000 χρόνια


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα