Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Το γνωστό και ματαιόδοξο Εγώ του ανθρώπου

 Picasso


Η αδυναμία , η ανικανότητα , η έλλειψη ουσιαστικής γνώσης δεν προκαλεί μόνο ανασφάλεια αλλά και αποξένωση,δημιουργεί όλους αυτούς τους μηχανισμούς του Εγώ που προξενούν περιθωριοποίηση, έλλειψη συγκέντρωσης και σωστών επιλογών.

Στην ουσία δεν καρατομεί μόνο τους άλλους που βρίσκονται γύρω του και τον προσεγγίζουν αλλά σβήνει και κάθε δυνατότητα βοήθειας του ανθρώπου αυτού που βρίσκετε σε σύγχυση , δημιουργώντας του μια απερίγραφτη μοναξιά.

Έτσι η επικοινωνία γίνεται σχεδόν αδύνατη,οι λανθασμένες επιλογές διαδέχονται η μια την άλλη και κάθε έννοια ομαδικής εργασίας παύει να υφίσταται.

Στην ουσία πίσω από μία τέτοια δράση βρίσκεται το γνωστό και ματαιόδοξο Εγώ του ανθρώπου, που επιθυμεί να κυριαρχήσει για άλλη μια φορά, κομματιασμένο, περιχαρακωμένο, μέσα σε μια ατελείωτη θλίψη, που καταδυναστεύει, θέλοντας να επιβληθεί απλά για να καλύψει τις ουσιαστικές αδυναμίες και λάθη του.

Βαθιά μέσα στο ασυνείδητο του μερικές φορές η ιδέα αυτή της τραγικότητας της ύπαρξης τον διακατέχει,όμως ο φόβος και η αυτοσυντήρηση σβήνουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης.

Μόνο μέσα από ένα μακρύ προκαθορισμένο χρόνο όταν όλα γύρω του και μέσα του έχουν γκρεμισθεί και η έννοια της αποτυχίας σφραγίσει την καρδιά και το νου του σαν μια αυθεντική εμπειρία, θα μπορούσε ποτέ να ανοίξει το Ον του από αυτές τις πανίσχυρες άμυνες που μόλις είχε πριν, ώστε να μπορέσει να αφουγκραστεί, να αισθανθεί, να κατανοήσει, να συμπονέσει, και ταυτόχρονα να αναζητήσει βοήθεια όχι μόνο από τον Πατέρα και δημιουργό του, αλλά και πιο πρακτικά για αρχή, από τον συνάνθρωπο του δίπλα του,τον σύντροφο του,τον συνοδοιπόρο του.

Μόνον το γκρέμισμα του Εγώ από την φαύλη εικόνα που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια για τον εαυτό του μπορεί να τον απελευθερώσει, να του γεννήσει συμπόνια για όλα τα όντα γύρω του, φτάνοντας έτσι σε αυτό το εσωτερικό κρίσιμο σημείο μηδέν που θα τον ωθήσει να εκφράσει τα λόγια του ευαγγελίου 'όχι το θέλημα μου να γίνει αλλά το δικό σου θέλημα'
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα