Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ







Επιτέλους τα Χριστούγεννα κοντεύουν κι εγώ με την κορούλα μου τη Γεωργία καταστρώνουμε σχέδια και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με χαρά και ανυπομονησία. 


Κάθε χρόνο μας αρέσει να φτιάχνουμε δωράκια και κάρτες για τους αγαπημένους μας και διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να στολίσουμε το σπιτικό μας. 

Φέτος θέλαμε να κάνουμε κάποια κατασκευή για να στολίσουμε την είσοδο του σπιτιού μας . 

 Είχα την ιδέα να στολίσουμε μια ξύλινη παλέτα και ανέθεσα στην Γεωργία να σκεφτεί πως να τη διακοσμήσουμε. Φανταζόμουν την παλέτα βαμμένη κόκκινη, χρυσή ή στο φυσικό της χρώμα και πάνω της κουκουνάρια, καρύδια, βελανίδια και άλλα τέτοια, ίσως και κάποια χριστουγεννιάτικα φωτάκια επάνω, αλλά η Γεωργία είχε άλλα σχέδια.


Σκέφτηκε να αναπαραστήσουμε το αγαπημένο της παραμύθι   "Χριστούγεννα στο δάσος".






Βάψαμε λοιπόν την παλέτα μισή άσπρη και μισή μπλε και την περάσαμε με λούστρο.



 Για χιόνι βάλαμε στο κάτω μέρος της παλέτας φίλτρο απορροφητήρα και το στερέωσα με πινέζες.





Ζωγράφισα τα ζωάκια που ήθελε η Γεωργία πάνω σε  χαρτί και μετά τα τύπωσα με καρμπόν πάνω σε χοντρό χαρτόνι. Έκοψα τις φιγούρες με τον κόπτη  (μαζί με το δάκτυλό μου από κεκτημένη ταχύτητα ως συνήθως)  και τέλος τις ζωγράφισα με ακρυλικά και τις πέρασα με λούστρο.





 Γατάκι δεν είχε το παραμύθι, αλλά η Γεωργία το ήθελε οπωσδήποτε κι έτσι φτιάξαμε και μια γατούλα να κάνει παρέα με το μικρό μας κουνελάκι.



























Στη συνέχεια  έκοψα ένα χοντρό χαρτόνι σε τριγωνικό σχήμα για να σχηματίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Το περάσαμε με πράσινο σπρέι και για χιόνι κολλήσαμε  λωρίδες από το φίλτρο απορροφητήρα.




 Κατόπιν πήραμε κουκουνάρια, τα βάψαμε στις άκρες λευκά, τα περάσαμε με ξυλόκολλα και ρίξαμε πάνω λίγο γκλίτερ. Βάψαμε καρπούς από πλάτανο κόκκινους και άσπρους και ρίξαμε και σε αυτούς το απαραίτητο γκλίτερ.




 Όλα αυτά τα κολλήσαμε με θερμόκολλα πάνω στο δέντρο μας μαζί με αμύγδαλα, καρύδια και κόκκινα φύλλα από δέντρο λωτού που έχουμε στην αυλή μας.



Στερεώσαμε με θερμόκολλα το δέντρο μας πάνω στην παλέτα καθώς και τα  ζωάκια από χαρτόνι.
Αστέρια από μεταλλικό χαρτί και μια γιρλάντα ολοκλήρωσαν το σκηνικό μας. 



 Η παλέτα μας σε λίγες μέρες θα πάρει τη θέση της στην είσοδο του σπιτιού μας μαζί με τα υπόλοιπα στολίδια για να δημιουργήσει την πολυπόθητη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ήδη στο χωριουδάκι μας ο καιρός έχει πλέον ψυχράνει πολύ, οι σόμπες και τα τζάκια καπνίζουν όλη μέρα και η  ατμόσφαιρα έχει την μυρουδιά καμένου ξύλου που μου αρέσει πολύ  και μου θυμίζει ότι ο χειμώνας και τα Χριστούγεννα είναι πλέον πολύ πολύ κοντά.


thtzellou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα