Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μήπως πονάτε στο σεξ; Όλες οι αιτίες

Σοβαρό εμπόδιο στην ευχαρίστηση και στην απόλαυση που προσφέρει το σεξ αποτελούν οι πόνοι που εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες κατά την διάρκεια των ερωτικών επαφών. Παρόλο που οι αιτίες του φαινομένου είναι πολλές, οι διαταραχές πόνου επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού.
Εκτός από γυναίκες που πλησιάζουν ή περνούν την κλιμακτήριο, στις ασθενείς συμπεριλαμβάνονται πολλές που γέννησαν προσφάτως ή θηλάζουν τα μωρά τους και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική αφαίρεση ωοθηκών, κάνουν θεραπεία καταστολής των οιστρογόνων εξαιτίας καρκίνου του μαστού ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία στην πύελο για άλλους καρκίνους. Όμως ο πόνος στο σεξ δεν είναι γυναικείο προνόμιο αφού και στους άνδρες εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα. 
 
Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. Όταν η γυναίκα ή ο άνδρας πονάει κατά την επαφή, η πιθανότητα να αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση είναι μικρή επισημαίνουν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ.  
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΟΠ ο κολεόσπασμος είναι μια δυσλειτουργία κατά την οποία ο κόλπος κάνει μια ακούσια σύσπαση και κλείνει τη στιγμή της διείσδυσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται διείσδυση, παρά την επιθυμία της γυναίκας. 
 
 Επειδή οι γυναίκες διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα του προβλήματος. Ωστόσο, εκτιμάται πως περίπου το 2% των ζευγαριών σε γάμο γάμων αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί».
 
Η συχνότητα  της δυσπαρευνίας εκτιμάται στο 10%-15% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται και φτάνει στο 30% όταν οι γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Τα αίτια μπορεί να είναι οργανικά, αν και συνήθως είναι ψυχολογικά.
 
Οργανικοί παράγοντες που σχετίζονται με τις διαταραχές πόνου είναι οι φλεγμονές των γεννητκών οργάνων, η ενδομητρίωση, οι δερματικές παθήσεις των γεννητικών οργάνων, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, σύνδρομο πυελικού πόνου, φλεγμονώδεις παθήσεις εντέρου και η ατροφία του κόλπου (σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης). 
 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα έχει συνήθως και άλλα συμπτώματα για τα οποία αναζητά θεραπεία, που πολλές φορές δεν αρκεί για να λύσει το σεξουαλικό πρόβλημα Οι ψυχολογικοί παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με τις διαταραχές σεξουαλικού πόνου περιλαμβάνουν συμπτώματα κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνό αίσθημα ντροπής, ερωτοφοβία και προβλήματα στη σχέση.
 
Βοήθεια από τον ειδικό
 
Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί για τα προβλήματα αυτά από ειδικευμένο σεξολόγο ή από τον/την γυναικολόγο της.  Ωστόσο, επειδή πολύ συχνά η γυναίκα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη κλινική εξέταση (λόγω έντονου φόβου), συχνά προτείνεται να ξεκινήσει θεραπεία σε ειδικευμένο σεξολόγο και να ακολουθήσει ο οργανικό έλεγχος αργότερα, όταν η γυναίκα θα είναι έτοιμη. 
 
Η θεραπεία των διαταραχών σεξουαλικού πόνου γίνεται από σεξολόγο και περιλαμβάνει: Αρχικά, Και αρκετοί άνδρες όμως αντιμετωπίζουν πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.
 
Γιατί πονούν οι άνδρες
 
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση πόνου κατά τη διάρκεια των ερωτικών επαφών στους άνδρες είναι:
 
Προστατίτιδα
 
Πρόκειται για φλεγμονή ή λοίμωξη του προστάτη, με αποτέλεσμα το οίδημα και τον πόνο στη βάση του πέους (ακριβώς κάτω από την κύστη), τον πόνο και το τσούξιμο κατά την ενούρηση και τον πόνο κατά την εκσπερμάτιση.
 
Ουρολοίμωξη
 
Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί η λοίμωξη να εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σώμα, με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες.
 
Μυκητίαση
 
Συχνό σύμπτωμα είναι η φαγούρα και το τσούξιμο στο άκρο του πέους.
 
 Έρπης
 
Μια πληγή στον κορμό ή το άκρο του πέους λόγω λοίμωξης από τον ερπητοϊό μπορεί να κάνει το σεξ εξαιρετικά επίπονο για τον άνδρα.
 
 Ψωρίαση
 
Τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα που ξεφλουδίζει αντιμετωπίζονται με ειδικές τοπικές κρέμες. Η ψωρίαση δε μεταδίδεται.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα