Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γυναίκες.... Καταλαβαίνουν την απιστία μόνο με ένα βλέμμα


Οι περισσότεροι το υποψιάζονταν, αλλά πλέον είναι και επίσημο. Και μάλιστα με επιστημονική σφραγίδα! 

Έρευνα που έγινε στην Αυστραλία καταλήγει ότι οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν με σχετική ακρίβεια εάν ένας άγνωστος προς αυτές άνδρας είναι πιστός ή όχι, κοιτώντας απλώς στο πρόσωπό του. 

Όσο για τους άνδρες… φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα!

Στο σχετικό άρθρο που κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες τείνουν να βγάζουν τα σχετικά συμπεράσματα σχετικά γρήγορα.

Και μάλιστα «η βαθμολόγηση που δίνουν οι γυναίκες στους άνδρες ως προς την απιστία δείχνει μικρές αποκλίσεις από την πραγματικότητα» δηλώνει η Gillian Rhodes, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ARC Center του University of Western Australia και συμπληρώνει: «Οι άνδρες που έδειχναν πιο αρρενωποί αξιολογήθηκαν ως πιο επιρρεπείς στην απιστία και κρίθηκε ότι είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική ιστορία απιστιών».
Για τις ανάγκες της μελέτης επιστρατεύτηκαν 34 γυναίκες και 34 άνδρες, στους οποίους προβλήθηκαν έγχρωμες φωτογραφίες από 189 λευκούς ενήλικες, τους οποίους έπρεπε να αξιολογήσουν με μοναδικό κριτήριο το πόσο πιστοί μένουν στο έτερο ήμισυ.
Οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις των εθελοντών και τις προσωπικές μαρτυρίες του καθενός εκ των 189 ανδρών σχετικά με το ερωτικό τους παρελθόν και κατέληξαν ότι οι γυναίκες μάντεψαν πολύ καλύτερα από τους άνδρες.
«Έχουμε την πρώτη απτή απόδειξη, ότι μπορεί κάποιος να κρίνει τη ροπή ενός άνδρα στην απιστία με μία απλή ματιά» αναφέρουν οι ερευνητές στο σχετικό άρθρο.
Στον αντίποδα, οι άνδρες δεν είχαν ιδέα ποιες γυναίκες ήταν επιρρεπείς στην απιστία. Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν ως άπιστες τις πιο όμορφες και θηλυκές γυναίκες, χωρίς βεβαίως κάτι τέτοιο να ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα