Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αυτοενθύμηση


«Ούτε ένας, ανάμεσά σας, δεν πρόσεξε το πιο σημαντικό πράγμα που σας έχω καταδείξει, δηλαδή, κανένας σας δεν πρόσεξε ότι δεν θυμόσαστε τον εαυτό σας…. Να θυμάστε τον εαυτό σας, παντού και πάντοτε.»

George Gurjieff


«Η προσπάθεια να θυμάστε τον εαυτό σας είναι το πρώτιστο, διότι χωρίς αυτό τίποτα δεν έχει αξία. Πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο για οτιδήποτε.»

Peter Ouspensky


«Όταν κάποιος αρχίζει να βλέπει ότι μπορεί μόνο για δευτερόλεπτα κάθε φορά να αρχίζει να θυμάται τον εαυτό του, του φαίνεται αμελητέο, όμως οφείλει να καταλάβει ότι είναι δύσκολο, ακριβώς επειδή αποτελεί την αρχή μιας νέας κατάστασης για μας, το κλειδί για έναν νέο κόσμο.  Αν ήταν εύκολο και αν τα αποτελέσματα έρχονταν γρηγορότερα, δεν θα είχε την σπουδαιότητα που έχει.»

Rodney Collin


«Η αυτοενθύμηση δεν έχει μέτρο σύγκρισης. Ήταν, είναι και θα είναι, η κορωνίδα των θαυμάτων στον κόσμο, και το μοναδικό που είναι συνειδητό.»

Robert Earl Burton



«Αυτοενθύμηση είναι η προσπάθεια μέσα στη συγκεκριμένη στιγμή να είσαι πιο συνειδητός, να έχεις μεγαλύτερη επίγνωση, να είσαι περισσότερο παρών. Είναι μια μορφή ενεργούς διαλογισμού, που μπορεί να εφαρμοστεί την οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε κατάσταση, κατά την οποία ο μαθητής εργάζεται για να έχει επίγνωση συγχρόνως, του εαυτού του και του περιβάλλοντος, και όχι να είναι βυθισμένος μέσα στον εσωτερικό του κόσμο ή χαμένος στις αντιδράσεις του στα ποικίλα εξωτερικά ερεθίσματα.

Επανειλημμένες προσπάθειες για αυτοενθύμηση οδηγούν σε ανώτερες καταστάσεις συνειδητότητας και σε μια εντελώς καινούρια κατανόηση για τη θέση που η ανθρωπότητα κατέχει στο σύμπαν. Αυτή η ιδιωτική μάχη για να είσαι μάρτυρας της δικής σου ζωης, είναι η διαδικασία μέσα από την οποία κάποιος δημιουργεί την ψυχή του.»


Από την εισαγωγή του βιβλίου "Αυτοενθύμηση" του  Robert Earl Burton 




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα