Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τα 9 μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού


anapnoes.gr : xx Τα 9 μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού
Υπάρχουν γύρω μας ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα μετά από 20 και 30 χρόνια γάμου. Μπορεί να σκεφτείτε πως τα ζευγάρια αυτά είναι παλιάς κοπής και πιστεύουν σ΄άλλες αξίες και αρχές, η ευτυχία όμως δεν υπακούει σε συμβιβασμούς. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούν οι δεσμοί.Παρατηρώντας λοιπόν τα ζευγάρια αυτά διακρίνει κανείς μερικά βασικά συστατικά που αποτελούν τη μυστική συνταγή μιας επιτυχημένης και μακροχρόνιας σχέσης. 


  • Υπάρχει σεβασμός. Ένα στοιχείο που επηρεάζει τη σχέση σε πολλαπλά επίπεδα. Σέβονται ο ένας τον άλλον και είναι ουσιαστικά παρόντες όταν υπάρχει ανάγκη. Κι ανάγκη μπορεί να θεωρηθεί η επικοινωνία, ένα βλέμμα ή μια γλυκιά κουβέντα.
  • Υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τον ρόλο που παίζει η ευτυχισμένη ερωτική ζωή, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την σημασία του τακτικού, τρυφερού αγγίγματος.  Όταν συνδέεστε σωματικά, επιβεβαιώνετε τον δεσμό σας με έναν ισχυρό, αρχέγονο τρόπο.
  • Δεν χάνουν τους τρόπους τους. Αφού περάσει η πρώτη περίοδος, πολλά ζευγάρια ξεχνούν τους τρόπους τους και απλώς πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν μικρές χάρες για τον σύντροφό τους. Αλλά οι χάρες αποδεικνύουν μετά από πολλά χρόνια πως ο άλλος σε σκέπτεται ακόμα. Ξέρει τι σου αρέσει και τι όχι και φροντίζει να σε ευχαριστεί όποτε του δίνετε η ευκαιρία.
  • Δεν διστάζουν να το πουν λεκτικά αλλά και να δείξουν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους για την ύπαρξη του συντρόφου τους στη ζωή τους.
  • Ασχολούνται με το σύντροφό τους χωρίς να υπάρχει λόγος. Τα σημερινά, πολυάσχολα ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα της επικοινωνίας μόνο όταν τα παιδιά πρέπει να πάνε στο γιατρό, πρέπει να πληρωθεί η πιστωτική κάρτα ή κάποιος πρέπει να παραγγείλει το δείπνο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικοινωνούν έτσι απλά, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικώς λόγος.
  • Ένα επιτυχημένο ζευγάρι ξέρει πως να εργάζεται ομαδικά. Κουβεντιάζει και δουλεύει τα πάντα μαζί. Ακόμα και το μεγάλωμα των παιδιών αποτελεί μια ομαδική δουλειά. Μπορεί ο άντρας να απουσίαζε τις περισσότερες ώρες αλλά η γυναίκα του μοιραζόταν μαζί του τα πάντα. Φόβους, ανησυχίες, τις σκανταλιές και τα επιτεύγματα των παιδιών τους. Σήμερα, οι απαντήσεις  «Όλα καλά», «Μια χαρά είναι τα παιδιά» στις ερωτήσεις των μπαμπάδων που θέλουν να μάθουν για τα παιδιά τους δεν δίνει καμία απολύτως πληροφορία.
  • Διασκεδάζουν. Η ζωή είναι σκληρή και για να διατηρήσετε μια σχέση ισχυρή και υγιή χρειάζεται δουλειά – αλλά μην τα παίρνετε όλα πολύ στα σοβαρά. Οι πιο ανθεκτικοί άνθρωποι – και ζευγάρια – είναι εκείνοι που μπορούν να σηκώνουν τους ώμους τους και να γελάνε σαν παιδιά.
  • Συγχωρούν. Οι μικρές δυσαρέσκειες μπορεί να μεγαλώσουν και να γίνουν μεγάλες, ασήκωτες απογοητεύσεις. Απλά τις ξεχνούν. Τα έξυπνα ζευγάρια επιλέγουν τις μάχες τους, και τις πιο πολλές φορές, διαγράφουν τις μικρές παραβάσεις εφόσον απειλούν τη μεγάλη εικόνα.
  • Είναι υποστηρικτικοί. Ξέρουν να στηρίζουν τα όνειρα του συντρόφου τους.  Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ενδιαφέρονται για τις ελπίδες και τα σχέδια των συντρόφων τους, κάνουν ερωτήσεις και ακούνε, επευφημούν ο ένας τον άλλον και είναι εκεί όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Μια καλή σχέση δεν είναι κάτι που τυχαίνει. Η αγάπη είναι μια πράξη που γίνεται σκόπιμα και δεν σταματά ποτέ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα