Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Φυσικά παυσίπονα: Οι 6 τροφές που δρουν αποτελεσματικά κατά του πόνου!

Φυσικά παυσίπονα: Οι 6 τροφές που δρουν αποτελεσματικά κατά του πόνου!
Μπορεί τα φάρμακα να έχουν ανακαλυφθεί εδώ και χρόνια και, από τότε, να κάνουν τα θαύματά τους, ωστόσο πολύ νωρίτερα από αυτά, οι πόνοι άρχισαν να αντιμετωπίζονται με φυσικές μεθόδους, εύκολες και προσιτές.

 Βασικότερη από αυτές, είναι η καταπολέμηση των πόνων μέσω πολλών τροφών που έχουν τις αντίστοιχες ιδιότητες και αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο, φυσικά αναλγητικά. 

Βέβαια, δεν είναι ικανά να διώξουν χρόνιους και έντονους πόνους, ωστόσο, μπορούν να τους περιορίσουν σημαντικά.

 Παρακάτω, θα βρεις πέντε από τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα φυσικά “παυσίπονα», που θα σου δώσουν φυσικές λύσεις για τους πόνους σου.


1.Τζίντζερ

Σίγουρα θα γνωρίζεις έστω και λίγα από τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει για τον στον οργανισμό σου το τζίντζερ. Πέρα από οτιδήποτε άλλο μπορεί να ξέρεις, το τζίντζερ, επιπλέον, δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του πόνου. Τα συστατικά gingerols και paradols που περιέχει, σύμφωνα με έρευνες, έχουν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες με αυτές της ασπιρίνης.


2.Κανέλα

Το μπαχαρικό αυτό μπορεί να δίνει υπέροχη γεύση στα φαγητά και τα γλυκά μας, όμως έχει και μια ακόμα ιδιότητα που ίσως να μην έχεις στο μυαλό σου. Η κανέλα έχει σπασμολυτικές ιδιότητες και αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο, που μάλιστα ενδείκνυται για τους πόνους και τις κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Φρόντισε λοιπόν, να εμπλουτίσεις της διατροφή σου με το ευεργετικό αυτό μπαχαρικό.


3.Σολωμός

Σίγουρα ένα από τα γευστικότερα ψάρια και πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι τόσο σημαντικά για την υγεία σου, ωστόσο, δεν είναι το μόνο ωφέλιμο συστατικό που περιέχει. Η βιταμίνη D σε συνδυασμό με αυτά, τον καθιστούν ένα από τα βασικά φυσικά αναλγητικά, αφού μπορεί να μειώσει τους αρθριτικούς πόνους, κυρίως στην πλάτη και τον αυχένα.


4.Κεράσια

Τα κεράσια δεν είναι μόνο από τα πιο νόστιμα φρούτα αλλά έχουν, επιπλέον, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που τα καθιστούν από τα πιο ισχυρά φυσικά προϊόντα κατά του πόνου. Τρώγοντας κεράσια, βοηθάς τον οργανισμό σου να καταπολεμά τις φλεγμονές και να μειώνει τους πόνους, αφού οι ιδιότητές τους είναι αντίστοιχες με της ασπιρίνης.



5.Σκόρδο

Ανέκαθεν, το σκόρδο θεωρούνταν ένα από τα κορυφαία φυσικά παυσίπονα, και μάλιστα το χρησιμοποιούσαν ευρέως σε εποχές που δεν υπήρχαν ακόμα φαρμακευτικά σκευάσματα. Και μάλλον οι παλαιότεροι δεν είχαν και τόσο άδικο, αφού οι καταπραϋντικές του ιδιότητες είναι όντως γεγονός και επικεντρώνονται κυρίως στην καταπολέμηση των πόνων των αρθρώσεων, αλλά και των δοντιών.


6.Eλαιόλαδο

Οι πολυφαινόλες που περιέχει αναστέλλουν τους μηχανισμούς πόνου του σώματός μας. Το ελαιόλαδο αποτελεί κορυφαία τροφική επιλογή, αφού αντικαθιστά επάξια τα τρανς λιπαρά, όπως το βούτυρο και τη φυτική μαργαρίνη, που συμβάλλουν στην αύξηση του πόνου.


queen

 biologikaorganikaproionta

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα