Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

30 χρόνια διαφορά ηλικίας

diafora-ilikias
Είναι 25 ετών και συνδέεται εδώ και επτά μήνες με τον Β, 55 ετών. Η διαφορά μας είναι 30 χρόνια, αλλά η σχέση τους είναι τέλεια κατά τη Μυρτούλα .
Αισθανόμαστε και οι δυο ερωτευμένοι και το εκφράζουμε. Βέβαια υπάρχει μια διαφορά ιδεών και νοοτροπίας, αλλά με την αγάπη ξεπερνιέται”  μου είπε πάνω στην εκμυστηρίευση της.
” Για μέλλον δεν έχουμε συζητήσει, αλλά εγώ ανησυχώ. Τι θα γίνει; Θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί; Ποια θα είναι η αντίδραση των γονέων μου, των δικών του και του περιβάλλοντος;  Η σχέση μας είναι ακόμα κρυφή. Θα μπορέσουμε ίσως κάποτε να παντρευτούμε; Ξέρω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τον αγαπώ και δεν μπορώ πλέον να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν.
- ¨Προσωπικα, (της απάντησα ) δεν έχω καμιά αντίρρηση, αν είστε ερωτευμένοι και περνάτε τόσο καλά, να συνεχίσετε τη σχέση σας απολαμβάνοντας το παρόν και μόνο το παρόν.
Σχετικά με το μέλλον, θα σε προσγειώσω  όμως λέγοντας πως ελάχιστες τέτοιες σχέσεις επιβιώνουν στο χρόνο και μάλιστα καταλήγουν σε γάμο, της αποκρίθηκα  όσο πιο στοργικά μπορούσα ( ελπίζοντας μέσα μου και  κατά βάθος πως σύντομα θα  ξεθυμάνει ο θαυμασμός που νιώθει  μέσα της για αυτόν) 


Αναφέρθηκα  στα στερεοτυπικά θέματα (γονείς  της , δικούς του, περιβάλλον) τα οποία πιστεύω πως είναι  μεν σχετικά δευτερεύουσας σημασίας και  τη συμβούλεψα να λάβει σοβαρά υπόψην όσα  της πουν.
Προσπάθησα να της αναλύσω τα ουσιαστικά,  σε περίπτωση που το βλέπει σαν  σχέση ζωής και γάμο. Της είπα ξεκάθαρα τις απόψεις μου , όπως της τις έλεγα κι όταν  μικρό παιδί τότε έκανε παρά με την κόρη μου ..

Προσπάθησα να την κάνω να συνειδητοποιήσει πως 
  • Όσο περνούν τα χρόνια η διαφορά ηλικίας  θα καθιστά τον τρόπο ζωής σας όλο και πιο ασύμβατο. Στο τρόπο ζωής υμπεριλαμβάνεται και το θέμα της σεξουαλικής ζωής. Μετά από 20 χρόνια εσύ θα είσαι 50  κι εκείνος 85.
  • Αν θελήσουν  να αποκτήσουν παιδιά, η μεγάλη διαφορά με αυτόν σαν πατέρα τους θα  είναι αποτρεπτική.
  • Κανείς δεν ξέρει πόσο θα ζήσει, αλλά αν λάβουμε υπόψη τους μέσους όρους, είναι πιθανό να μείνει μόνη σε πολύ δημιουργική ηλικία.
  • Είναι πολύ νέα και δεν έχει εμπειρία ζωής. Την απαέτρτεψα από σκέψεις γάμου και παιδιών για αρκετά χρόνια ακόμα, ανεξαρτήτως της ηλικίας του .
  • Ένας γάμος προϋποθέτει συμφωνία των συζύγων σε ιδεολογικά θέματα και τρόπο ζωής. Οι διαφορές μεταξύ του ζευγαριού, που είναι ήδη εντοπισμένες, μπορεί τώρα να γεφυρώνονται εύκολα γιατί δεν μένουν  μαζί και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν  σοβαρά θέματα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε ένα γάμο.
  • Τρεις  μήνες όμορφης ερωτικής σχέσης δεν αποτελούν ικανό χρόνο για να σκεφτεί κάποιος το γάμο, όταν μάλιστα οι συνθήκες είναι αντίξοες.
Πέρα από όλα αυτά όμως , εγώ  επικεντρώσα στην ίδια .
Πρέπει να ψάξεις αν στον έρωτά σου υπάρχει κάποιο απωθημένο (πιθανότατα πατρικής φιγούρας) και αν ο έρωτας αυτός εμπεριέχει και κάποια τάση προσκόλλησης. ( της θύμησα μιλώντας για τον βιολογικό της πατέρα που έχει χάσει νωρίς -νωρίς λόγω του ότι οι γονείς της χώρισαν όταν η ίδια ήταν 3 ετών ) .
- Τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι τόσο μικρή το γάμο; Σπουδάζεις, εργάζεσαι, έχεις φίλους, ενδιαφέροντα, κοινωνική ζωή. Φρόντισε  λοιπόν να βάλεις  γερά θεμέλια σε μια δική σου ζωή και απόλαυσε τη σχέση σου στο παρόν και  μόνο αστο παρόν , χωρίς να κάνεις ουτοπικά όνειρα τρελλά  ερωτευμένης νεαράς..
Αυτήν ελπίζω να την προσγείωσα …  Εγώ έμεινα,  βέβαια,  με τις σκέψεις αν πρέπει να μιλήσω στη μητέρα της και φίλη μου για όσα της συμβαίνουν ..
Από τη μια νιώθω πως πρέπει ( γιατί θα ήθελα στη θέση της να με ενημέρωναν αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε στο δικό μου παιδί και  έπεφτε στην αντίληψη της)   .. από την άλλη φοβάμαι μην η  “μικρή  -ενήλικη”  χάσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο μου και δεν μου ξαναμιλήσει ποτέ και για τίποτα..
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα