Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

CE5-T1: ταξίδι στη Σελήνη και επιστροφή στη Γη

… επιχειρεί η Κίνα

si-lunarΗ Κίνα εκτόξευσε την περασμένη Παρασκευή ένα ρομποτικό σκάφος που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σελήνη και θα επιστρέψει στη Γη.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον μεγάλα βήματα του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος του Πεκίνου, που έχει ως κύριο στόχο να στείλει επανδρωμένα σκάφη στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης μετά το 2020.
Η αποστολή έχει την κωδική ονομασία CE5-T1 και αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες, Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο θα ταξιδεύσει γύρω από τη Σελήνη, φθάνοντας σε απόσταση έως και 413.000 χιλιόμετρα από τη Γη, και στη συνέχεια θα επιστρέψει, μπαίνοντας ξανά στη γήινη ατμόσφαιρα, πραγματοποιώντας προσγείωση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua, το σκάφος θα εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα 11,2 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο προτού επιβραδύνει και προσγειωθεί στην Εσωτερική Μογγολία.
Στην αποστολή θα δοκιμαστεί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το Chang’e-5, το τέταρτο μη επανδρωμένο σκάφος που θα στείλει η Κίνα στο φεγγάρι για να συγκεντρώσει δείγματα από το έδαφος του φυσικού δορυφόρου. Η εκτόξευσή του αναμένεται το 2017.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα