Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Περνούν και οι άνδρες κρίση ηλικίας.


Είναι γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή, που οι εικόνες, οι παραστάσεις και ο ανταγωνισμός έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη ταχύτητα και βαρύτητα οι άνδρες αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς. Τους απασχολεί ο χρόνος που περνάει. Φοβούνται να γεράσουν. Είναι "θύματα" της εικόνας τους. Σύγχρονοι άνδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... λόγω ηλικίας.
Το ποσοστό των ανδρών που επισκέπτονται αισθητικούς χειρουργούς γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που νοιάζονται κυρίως για τις επιδόσεις τους στο σεξ και σε εκείνους που τους απασχολεί περισσότερο η ηλικία τους. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει: οι άνδρες φοβούνται να γεράσουν.
Κι όμως, από πλευράς υγείας, οι προοπτικές είναι μάλλον καλές. Ο μέσος όρος ζωής των ανδρών είναι 76 χρόνια, πέντε χρόνια μικρότερος από των γυναικών, αλλά πολύ μεγαλύτερος από το μέσο όρο ζωής των πατεράδων τους.
-Θα ήθελαν να φαίνονται πάντα νέοι…Τους αγχώνει, λοιπόν, ο καιρός που περνάει; Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Το πρόβλημα τους είναι η εικόνα που δίνουν προς τα έξω. Πανταχού παρών στις διαφημίσεις, ο μύθος της αιώνιας νεότητας έχει τεράστια βαρύτητα ατή βιομηχανία του μάρκετινγκ, αλλά έχει αντίκτυπο και στον ψυχισμό των ανδρών. Παρακολουθούν το σώμα τους, χρησιμοποιούν κρέμες και παίρνουν συμπληρώματα διατροφής.
Δεν ασχολούνται παρά μόνο με την εμφάνιση τους, λένε οι ειδικοί. Σε τι ωφελεί όμως να γίνουν σωσίες του Μπράντ Πιτ;  Ένας άνδρας που δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του δεν θα νιώθει καλά με το πέρασμα του χρόνου, ακόμα κι αν διατηρείται, με τακτικές επισκέψεις σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αισθητικής. Είναι ουσιαστικό να αποδέχεσαι ένας άνδρας την ηλικία του. Το φαινόμενο αυτό είναι πάντως πρόσφατο. Σήμερα, ακόμα και νέοι άνθρωποι έχουν την αγωνία του χρόνου.
-Ο ρόλος της γυναίκας.Αυτοί που έχουν μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή φαίνονται λιγότερο αγχωμένοι. Γερνάμε καλύτερα όταν είμαστε δύο, υποστηρίζουν ψυχίατροι. Μέσα από μια ισορροπημένη σχέση, ο άνδρας
μπορεί να απολαύσει ευκολότερα τις χαρές της καθημερινής ζωής...
Αυτοί που νοιάζονται για τις επιδόσεις τους: το σπίτι, ο σκύλος, το αυτοκίνητο, το βιβλιάριο της τράπεζας, το γυμναστήριο, οι κατάλογοι των γραφείων ταξιδιών.
Αυτοί που τους απασχολεί η ηλικία τους: τα γυαλιά, η πολυθρόνα, η πίπα, τα φάρμακα, το μπλοκ των επιταγών και... η τρυφερότητα.
-Σε ποιά φάση  μπορεί ένας άνδρας να δυσκολεύεται να παραδεχθεί την ηλικία του;Ο νέος θέλει να μεγαλώσει, γιατί η εικόνα του πατέρα αντιπροσωπεύει γι' αυτόν την ελευθερία. Αργότερα, είναι απασχολημένος με τη δημιουργία, θέλει να πετύχει επαγγελματικά, συναισθηματικά... Γύρω στα 40, ολοκληρώνει αυτήν την προσπάθεια και τα γενέθλια αρχίζουν να του φαίνονται τραυματικά.
Το πρόβλημα αρχίζει γύρω στα 45-55: ο άνδρας δεν έχει να αποδείξει πολλά πράγματα, η σεξουαλικότητά του είναι πιο ήρεμη... και έρχεται στο σημείο που αντιμετωπίζει τον ίδιο του τον εαυτό.
-Η λύση βρίσκεται στην ενασχόληση με την οικογένεια;Είναι λάθος αντιμετώπιση αυτή, γιατί ο ρόλος του γονιού απαιτεί να ξεχάσει κανείς τον εαυτό του για να δοθεί στο παιδί. Μερικές φορές τα παιδιά μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε με απότομο τρόπο ορισμένα πράγματα.
-Πώς μπορεί ένας άνδρας να αποδεχθεί γαλήνια την ηλικία;Γενικά, ο άνδρας δεν δέχεται εύκολα το γεγονός ότι γερνάει. Ο απολογισμός μιας ζωής μπορεί να είναι ικανοποιητικός ή να δημιουργεί πικρίες. Η μεγάλη ηλικία φέρνει μια ελευθερία: δεν υπάρχουν αντιξοότητες, σημαντικές ευθύνες. Υπάρχει όμως πάντα η δυνατότητα της δημιουργίας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα