Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Με φτάρνισμα και βήχα μπορεί να μεταδίδεται ο Έμπολα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Με φτάρνισμα και βήχα μπορεί να μεταδίδεται ο Έμπολα

Ο πανικός που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε Ευρώπη και Αμερική για την εξάπλωση του Έμπολα και μετά το θάνατο του… Αμερικανού Τόμας Ντάνκαν που ήταν ο πρώτος Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον ιό, αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω βήχα και φτερνίσματος, καθώς τα σταγονίδια που μπορούν να εκτοξευθούν από τον ασθενή είναι πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άνθρωπο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

“Θεωρητικά, υγρά και μεγαλύτερα σταγονίδια από άτομο που έχει προσβληθεί και έχει συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος ή κάνει εμετό, θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε έναν άλλο άνθρωπο, που θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΥ.


“Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί όταν μολυσμένα σταγονίδια εκτοξεύονται μέσω του φτερνίσματος ή του βήχα (που δε σημαίνει ότι μεταδίδονται από αέρος) στους βλεννογόνους ή στο δέρμα με εκδορές ενός άλλου ανθρώπου», επισημαίνει ο οργανισμός.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται πως ακόμα και τα δάκρυα και το σάλιο υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό.

Ωστόσο, τονίζεται πως οι έρευνες σχετικά με τη μετάδοση με των σωματικών υγρών, όπως το σάλιο και τα δάκρυα, είναι “εξαιρετικά περιορισμένες», επομένως θεωρούνται “ημιτελείς».

Ο ΠΟΥ, λοιπόν, επιμένει πως η μετάδοση του Έμπολα σημειώνεται με την επαφή με σωματικά υγρά ασθενούς που παρουσιάσει συμπτώματα της θανατηφόρου ασθένειας.

biologikaorganikaproionta

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα