Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Να κάνω σχέση με κάποιον που είναι σε διάσταση;


Πολλοί άντρες και γυναίκες, έχουν έναν απαράβατο κανόνα για τις σχέσεις με ανθρώπους που ζούν σε διάσταση: Δεν τις κάνουν μαζί τους! Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιλέγει με ποιόν θέλει ή δεν θέλει να εμπλακεί , αλλά εδώ υπάρχει θέμα.

Προσωπικά πιστεύω πως ένα άτομο που δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμα, είναι εντελώς διαφορετικό από ένα άτομο που επίσης δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμα. Με λίγα λόγια, κάθε κατάσταση είναι μοναδική γι? αυτό μην βιάζεστε να απορρίψετε έναν άνθρωπο επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί το διαζύγιό του. Είναι άδικο και για τον άλλον και για εσάς, να βγάζετε συμπεράσματα για κάποιον με τον οποίο θα μπορούσατε να ήσασταν μαζί και να ήσασταν και μια χαρά!

Παρακάτω, δείτε 4 βασικούς λόγους που οι άνθρωποι απορρίπτουν ως συντρόφους, όσους ζούν σε διάσταση είτε επειδή θεωρούν ότι η άλλη πλευρά δεν το έχει ξεπεράσει ή για άλλους λόγους που τους ανησυχούν!
1. Το άτομο δεν είναι συναισθηματικά έτοιμο να κάνει σχέση επειδή οι πληγές του είναι ακόμη νωπές ή θρηνεί ακόμη τον θάνατο του/της συζύγου ή το τέλος του γάμου του.Θυμηθείτε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα άτομο που ΜΟΛΙΣ άρχισε να ζεί σε διάσταση και σε ένα άτομο που ζεί σε διάσταση τα τελευταία δυό χρόνια.Κι αν αναρωτιέστε γιατί μπορεί να είναι κάποιος σε διάσταση δύο χρόνια, το οικονομικό είναι ένας παράγοντας και το κατ? αντιδικία διαζύγιο ένας άλλος. Μέχρι λοιπόν να έρθει κανείς σε συμφωνία με έναν/μία δύσκολο/η σύζυγο για τα παιδιά, τα περιουσιακά κλπ. μπορεί να περάσουν χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω.

2. Το άτομο ζεί ακόμη με τον/τη πρώην σύζυγο μέχρι να μετακομίσει ο ένας από τους δύο.Σε αυτή τη περίπτωση, και εγώ θα δίσταζα να κάνω σχέση με έναν άνθρωπο που ζεί μια τέτοια κατάσταση στο σπίτι του. Ξέρω ότι ακούγεται άσχημο και ότι πολλά ζευγάρια ίσως να συζούν έχοντας πάρει διαζύγιο, για καθαρά οικονομικούς λόγους, αλλά εδώ οι ισορροπίες είναι τρομερά λεπτές.

3. Ο φόβος ότι αφού το ζευγάρι δεν έχει χωρίσει οριστικά, μπορεί να τα ξαναβρεί.Αυτός ειδικά ο λόγος, είναι ο χειρότερος για να μη βγείτε με κάποιον που απλά δεν έχει χωρίσει επίσημα. Γιατί; Διότι κάθε ζευγάρι, μπορεί να τα ξαναβρεί οποτεδήποτε. Το διαζευκτήριο είναι απλά ένα χαρτί και δεν σε εμποδίζει να επιστρέψεις στον/στη πρώην σύζυγο. Έχω μια φίλη που έχει σχέση με έναν άντρα που έχει πάρει διαζύγιο εδώ και επτά χρόνια, ενώ η πρώην γυναίκα του ζούσε εδώ και δύο χρόνια με κάποιον άλλον. Τώρα που η πρώην γυναίκα του χώρισε, τον διεκδικεί ξανά. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

4. Το άτομο που δεν έχει πάρει διαζύγιο οριστικά, δεν το έχει «χωνέψει» μέσα του.Αυτό δεν είναι ψέμμα αλλά ποιος νοιάζεται; Κι αυτό ακόμη, προσωρινό είναι. Κατά τη γνώμη μου, επειδή η διαδικασία του διαζυγίου είναι τόσο ψυχοφθόρα και χρονοβόρα, όταν τελικά αυτό βγαίνει, οι περισσότεροι άνθρωποι-όχι απλά το έχουν «χωνέψει», αλλά νιώθουν και ανακούφιση.

Γνωρίζω ήδη πολλά ζευγάρια που έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και μια δεκαετία και είναι σαν να το πήραν χθες. Κι αυτό διότι βλέπεις πως η πικρία και ο θυμός, δεν έχουν ακόμη φύγει από μέσα τους. Ακόμη και άτομα διαζευγμένα που ξαναπαντρεύονται και βλέπεις να είναι ακόμη θυμωμένα με τον/τη πρώην. Εάν λοιπόν, βγαίνετε ή έχετε σχέση με κάποιον/α που δεν έχει πάρει και επίσημα διαζύγιο, η συμβουλή μου είναι αυτή:

Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και να είστε ειλικρινείς με τον άλλον. Μιλήστε του/της γι? αυτό. Από τη συζήτηση θα καταλάβετε αν είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια καινούρια σχέση ή όχι. Κι αυτό μπορεί να συμβεί είτε με κάποιον που ζει σε διάσταση ένα χρόνο είτε δέκα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα