Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ


Σου παρουσιάζω έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας. Αν έκανε σήμερα αυτά που διέπραξε στα χρόνια του θα του δίναμε μακράν τον τίτλο του αρχιδιαπλεκόμενου. Είχε χαρτί, τα κέρδισε μόνος του τα χρήματά του, όμως έγινε μέγας και τρανός διότι γνώριζε το παιχνίδι. Ήταν παικταράς.
Ευεργεσία του είναι η κατασκευή του νοσοκομείου “Ανδρέας Συγγρός”. Αυτός είναι ο εξοχότατος. Όπως όλοι οι αρχικλέφτες, οι αρχιεκμεταλλευτές έσωσαν την ψυχή τους και το όνομά τους κάνοντας δωρεές και φιλανθρωπίες. Έγιναν εθνικοί ευεργέτες. Έτσι πάει. Πρώτα ξεσκίζονται στην κονόμα και μετά βάζουν το χέρι στην τσέπη και μοιράζουν παράδες και κόλυβα.

Ο συγκεκριμένος Ανδρέας Συγγρός τι έκανε; Και πού δεν έδωσε φράγκα. Σε σχολεία, σε ιδρύματα, σε φυλακές, σε θέατρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, στο Μουσείο των Δελφών, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Πτωχοκομείον Αθηνών, στο Δρομοκαΐτειον.
Το μέγα σκάνδαλο που πέρασε στην Ιστορία σαν τα “Λαυρεωτικά”, όπου καταστράφηκε κόσμος με κόλπο χρηματιστηριακό ήταν δική του δουλειά. Και είχε συνέπεια να ανατραπεί η κυβέρνηση Δεληγεώργη. Έριξε και την κυβέρνηση Δηλιγιάννη, όταν δεν έκανε τα κέφια του. Κι αυτός, ο Συγγρός ήταν ο κύριος υπαίτιος της χρεοκοπίας της Ελλάδος το 1893. Αποφεύγω τις λεπτομέρειες.
Γεννήθηκε σα σήμερα, 12 Οκτωβρίου, το 1830 στην Κωνσταντινούπολη από τον Δομένικο Τσιγγρό, γιατρό προσωπικό της αδελφής του σουλτάνου. Ασχολήθηκε με μπίζνες, γρήγορα έγινε τραπεζίτης και η τράπεζά του, η Ηπειροθεσσαλίας, δάνειζε την Οθωμανική αυτοκρατορία ενώ στην Ελλάδα ο κερδοσκόπος Ανδρέας Συγγρός είχε το δικαίωμα να κόβει χρήμα!!!
Κολλητός του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη και του βασιληά Γεωργίου Α' ο Συγγρός είχε μονάχα έναν νόθο γιο, τον οποίον ποτέ δεν ανεγνώρισε, όμως τον συμπεριέλαβε στη διαθήκη του.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα