Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η δαιμονοποίηση της θρησκείας




Μέρος της ψευτο-θρησκείας της νέας εποχής είναι, υποκριτικά, η δαιμονοποίηση της θρησκείας. Γιατί τέτοιο μεγάλο μίσος για τη θρησκεία; Ο Μάο Τσε Τουνγκ και ο Λένιν προσπάθησαν να εξαλείψουν τη θρησκεία, αλλά μόνο έθρεψαν την βαρβαρότητα. Η θρησκεία είναι ένα αρχαίο, μεγάλο, πλούσιο, ζωτικής σημασίας, αιώνιο και ασυγκράτητο πεδίο του ανθρώπινου πολιτισμού, και είναι απολύτως απαραίτητο για την ατομική και συλλογική πρόοδο. Τα πάντα στην κουλτούρα που σχετίζονται με το Θεό, την υπερβατικότητα, την πνευματικότητα, κλπ είναι θρησκεία. Όλoi οι θρησκευτικοί δάσκαλοι συμβούλεψαν, σύστησαν, και ξεκίνησαν δραστηριότητες που οι άνθρωποι κάνουν μαζί για να προωθήσουν την πνευματική ανάπτυξή τους, εκτός από το Lao Tzu, που είναι πιθανώς μια μυθική φιγούρα. Οι τρέχουσες αντι-θρησκευτικές αντιλήψεις είναι ανόητες και παράλογες. Επιχειρείται μια προσπάθεια για να γίνει διάκριση μεταξύ της θρησκείας και της πνευματικότητας, αλλά και οι δύο είναι απλώς δύο λέξεις για το ίδιο πράγμα.


Ακόμα και το γράψιμο ή οι συζητήσεις με άλλους για τον εαυτό, την ενδοσκόπηση, την εσωτερική έρευνα, το διαλογισμό, κ.λπ. είναι θρησκευτικές δραστηριότητες. Ακόμη και ο διαλογισμός ή ο στοχασμός σε πνευματικές ιδέες είναι μέρος της θρησκείας.

Η θρησκεία περιλαμβάνειτη γραφή και την ανάγνωση θρησκευτικών βιβλίων, το να δίνει ή να παρακολουθεί κανείς θρησκευτικές διαλέξεις, οι συζητήσεις και οι διάλογοι πνευματικότητας, οι τελετουργίες, η φιλανθρωπία, η θρησκευτική μουσική, το να κατασκευάζει, να συντηρεί, να θαυμάζει και να επισκέπτεται κτίσματα πνευματικής αρχιτεκτονικής, το να γιορτάζει πνευματικές γιορτές, η πνευματικά εμπνευσμένη τέχνη, το να πηγαίνει για πνευματικό προσκύνημα , το να μπαίνει σε αναχωρητικές ασκήσεις ή tapas, και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα. Η ισπανική Ιερά Εξέταση, οι χριστιανικές σταυροφορίες, και η χριστιανικά εμπνευσμένη παγκόσμια αποικιακή γενοκτονία και δουλεία, δεν είναι το συνολικό ποσό της πλούσιας κληρονομιάς των ανθρώπινων θρησκευτικών παραδόσεων και πρακτικών.

-Merlin Saint Germain 

elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα