Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η γρήγορη μετάβαση



Ανήκω στην γενιά που έχει βιώσει πάρα πολλές μεταβάσεις. Από το τηλέφωνο με καντράν και βήμα βήμα φτάσαμε σε ασύρματο και κινητό. Από μία τηλεόραση στο καφενείο της γειτονιάς σε τηλεοράσεις πλάσμα. Από την αλάνα για παιχνίδι, σε πλανητική «αλάνα» με παιχνίδια που παίζεις με πολλές χώρες.


Αυτή η γρήγορη μετάβαση από τη μία κατάσταση σε άλλη, μας δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πάρα πολλές ιδιότητες, αλλά και ικανότητες. Ιδιότητες γιατί κάποιοι μπήκαν στον γρήγορο ρυθμό και μέσα από την αφοσίωσή τους μας έδωσαν και μας δίνουν πηγές εξέλιξης. Ενώ ικανότητες γιατί μας έδειξε ο άνθρωπος πόσο ευπροσάρμοστος είναι. Αφού από την μία κατάσταση πέρασε στην άλλη. Όχι βέβαια από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά από τη μία αλλαγή στην άλλη, βήμα- βήμα. 

Έτσι έχουμε σήμερα μία εξέλιξη που μας έχει δώσει ανάλογη ανάπτυξη στον εγκέφαλό μας. Αυτή η εξέλιξη έχει μεταφερθεί στους νέους Νόες που σε πολύ μικρή ηλικία και χωρίς τις «απαιτούμενες» γνώσεις χειρίζονται αυτή την εξελιγμένη ύλη όπως χειρίζονται τα χέρια τους και τα πόδια τους, ίσως κάποιες φορές καλύτερα από τα χέρια και τα πόδια τους.
Αυτό όλο το κομμάτι της μετάβασης μας δείχνει ότι περάσαμε από τους Ιχθύες στον Υδροχόο. Όπου ο Υδροχόος έχει την εξέλιξη και την αναδημιουργία ως γνώση.
Αυτό το ευπροσάρμοστο που έχει ο άνθρωπος και δεν το ξέρει, το ξέρουν όσοι κινούν τα νήματα.
Εμείς θεωρούμε για τους εαυτούς μας, ότι κάποιες καταστάσεις δεν θα τις αντέξουμε, κι όμως όταν έρχονται και τις αντέχουμε και προσαρμοζόμαστε και ίσως να αναρωτιόμαστε τι θα κάναμε χωρίς αυτή τη νέα κατάσταση, που λίγο καιρό πριν έμοιαζε «μπα δεν θα τα καταφέρω».
Η προσαρμοστικότητα που έχουμε αφορά και τις καλές αλλά και τις κακές συνθήκες. 

Άρα αφού είμαστε ευπροσάρμοστοι και αφού μπαίνουμε άμεσα σε νέους ρυθμούς μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε πάντα την ανατροπή.
Θεωρούμε ότι από μία συνήθεια δεν μπορούμε να φύγουμε κι όμως όταν οι συνθήκες προκαλέσουν αλλαγή τότε η συνήθεια αυτόματα αλλάζει. Τότε αγκιστρωνόμαστε με ευκολία στη νέα συνήθεια και πάλι λέμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε γιατί συνηθίσαμε.
Τι ? Μα αυτό που λίγο πριν θεωρούσαμε ότι δεν μπορούμε.
Έμοιαζε δύσκολο για κάποιους να έχουν κάρτα για να πηγαίνουν στο μηχάνημα να κάνουν ανάληψη χρημάτων, κι όμως αυτοί που προσαρμόστηκαν πιο εύκολα ήταν αυτοί που αναρωτιόντουσαν πως θα τα καταφέρουν. Έμοιαζε δύσκολο σε κάποιους να έχουν ένα τάμπλετ και τώρα βλέπεις ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία να το χειρίζονται αρμονικά.
Οπότε το να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα είναι απλώς θέμα χρόνου και όχι πως το βλέπουμε. Η αντίσταση είναι μορφή του μυαλού κι όμως τελικά βλέπουμε ότι όλα τα καταφέρνουμε είτε θέλουμε είτε όχι. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι αυτοί που κινούν τα νήματα ξέρουν ακριβώς πως πρέπει να σου φέρουν μπροστά σου μία αλλαγή και μετά ξέρουν ότι εσύ το δόλωμα θα το φας και θα χορεύεις όπως σου χτυπούν το ντέφι. Αφού ότι δεν σου αρέσει και το μάχεσαι, λίγο καιρό μετά είναι μία αγαπημένη σου συνήθεια ή μία συνήθεια έτσι απλά. 

Οπότε αφού βλέπουμε πόσο ευπροσάρμοστοι είμαστε μπορούμε εμείς να επιλέξουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στην ουσία της ζωής. Να ενώσουμε τις καρδιές μας στην αγάπη χωρίς εγωισμούς και έχθρα. Το πώς θα το κάνουμε και αν μπορούμε να αλλάξουμε, τώρα ξέρουμε ότι μπορούμε, ότι έχουμε την ιδιότητα του ευπροσάρμοστου.

Η ζωή μας περιμένει να τη ζήσουμε μέσα από τη δική μας αρμονία. Η ζωή μας περιμένει να τη ζήσουμε με οδηγό την καρδιά μας και όχι το μυαλό μας. Γιατί το μυαλό μας έχει γίνει υποχείριο του κατεστημένου. Έτσι το δεν μπορώ να αλλάξω γιατί έχω συνηθίσει σε έναν δρόμο, δεν ισχύει πια. Ήρθαμε για να είμαστε ελεύθεροι, ας το αξιοποιήσουμε με οδηγό μας την Πίστη μας. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα