Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αρχαία Απεικόνιση του Ιησού Χριστού Με Κοντό, σγουρό μαλλί και χωρίς γενειάδα

Πως έμοιαζε ο Ιησούς; Είναι δύσκολο να πούμε γιατί πουθενά στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς δεν περιγράφεται. 

Την ίδια στιγμή, δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε ένα σκίτσο γι 'αυτόν.

Το μόνο που έχουμε είναι απλώς εικασίες σχετικά με την εμφάνισή του ή πολλές απεικονίσεις του Ιησού, αλλά αυτές είναι μόνο εντυπώσεις των καλλιτεχνών γι' αυτόν.

Στην πόλη της Castulo, στην Ισπανία, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία από τις πρώτες γνωστές απεικονίσεις του Ιησού, η οποία τον δείχνει με κοντά μαλλιά και χωρίς γένεια.



Η πρόσφατα ανακαλυφθείσα απεικόνιση του Ιησού είναι χαραγμένη σε μια γυάλινη πλάκα 8.6-ιντσών και είναι γνωστή ως δισκάριο, εκτιμάται ότι χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα μ.Χ., και είναι η παλαιότερη εικόνα του είδους της που έχει βρεθεί στην Ισπανία.


"Η εικόνα είναι παρόμοια με τις πρώτες απεικονίσεις του Ιησού, διασωσμένες σε Ρωμαϊκές κατακόμβες, που τον απεικονίζουν ως ξυρισμένο βοσκό .


Από τον τέταρτο αιώνα, στη θρησκευτική τέχνη ο Ιησούς παρουσιάζεται συνήθως με μια γενειάδα.

Υπήρξε πάντα η συζήτηση σχετικά με το τι έμοιαζε πραγματικά ο Ιησούς . Όμως, παρόλο που η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο βασιλιάς Δαβίδ ήταν ροδοκόκκινος και όμορφος, δεν έχουμε κάποια στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση του Ιησού, "σύμφωνα με μια έκθεση στην ιστοσελίδα Breitbart .


Αναδημιουργία: Μια απεικόνιση του πως η πλάκα θα έμοιαζε με βάση τα κομμάτια, τα οποία έχουν βρεθεί

Στην πραγματικότητα, ο μόνος στίχος της Βίβλου σχετικά με τη φυσική μορφή του Ιησού »είναι ένα απόσπασμα από τον Ησαΐα 53: 2, το οποίο έχει ως εξής:


"Δεν είχε καμία ομορφιά ή  μεγαλείο για να μας προσελκύσει σε αυτόν, τίποτα στην εμφάνισή του, που θα μας έκανε να Τον επιθυμήσουμε."
"Όσον αφορά το μήκος των μαλλιών, για παράδειγμα, ένα άρθρο του 2002 στο Popular Mechanics υποστήριξε ότι αν και οι καλλιτέχνες  γενικά απεικονίζουν τον Ιησού με μακριά μαλλιά," οι περισσότεροι μελετητές της Βίβλου "πιστεύουν ότι ήταν μάλλον κοντά, με σφιχτές μπούκλες.


Εικόνες του Ιησού Χριστού - μια ποικιλία εντυπώσεων.  Popular Mechanics, Δεκέμβρης 2002

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς θα είχε πλήρη γενειάδα, αν ακολουθήσουμε μια εντολή από το Λευιτικό (19:27), η οποία απαιτούσε στους άνδρες εβραίους να "μην κόβετε τα μαλλιά στα πλάγια του κεφαλιού σας ή τις άκρες της γενειάδας σας."


Ίσως τα πιο αδιάσειστα στοιχεία προέρχονται από την περίφημη Σινδόνη του Τορίνο, η οποία απεικονίζει τον Ιησού με μακριά μαλλιά, στενό πρόσωπο και γενειάδα. Πιστεύεται από πολλούς ότι είναι το σάβανο που ήταν τυλιγμένο γύρω από τον Ιησού μετά τον θάνατό του, η σινδόνη είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε ως εικόνα του Ιησού, αν και η αυθεντικότητά της είναι αμφισβητούμενη.

Η εικόνα της Ισπανίας απεικονίζει τον Ιησού με την τήβεννο ενός φιλοσόφου, μαζί με δύο άλλους, τους οποίους οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος. Και οι τρεις άνδρες απεικονίζονται χωρίς γένεια, με φωτοστέφανα.

«Η σκηνή εκτυλίσσεται στην ουράνια σφαίρα, ανάμεσα σε δύο φοίνικες, οι οποίοι στη χριστιανική εικονογραφία αντιπροσωπεύουν την αθανασία, την μετά θάνατον ζωή, και τον ουρανό, μεταξύ άλλων,« ανέφεραν οι αρχαιολόγοι .


messagetoeagle


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα