Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Θαυμασμός



Ο θαυμασμός είναι η τέχνη του να βλέπετε θετικές αξίες στους άλλους και στα αντικείμενα. Τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας κατευθύνονται ώστε να δείχνουν το αρνητικό και να μεταδίδουν το αρνητικό. Αυτή είναι η μέθοδος που προσπαθεί να καταστρέψει το θαυμαστό. Κάνει τους ανθρώπους να ασχολούνται με σκουπίδια και ν’ αναπτύσσουν θυμό, φόβο και μίσος.

Μια κοινωνία εκφυλίζεται αν

1. Δεν παρουσιάζονται αξιοθαύμαστα πράγματα
2. Οι αξιοθαύμαστες αξίες δεν αναγνωρίζονται σε αυτήν
3. Όλα όσα παρακολουθούν είναι εγκλήματα, ασχήμια και εκφυλισμός.



Εκείνοι οι άνθρωποι που συνεχίζουν να κριτικάρουν, να υποτιμούν και να προσπαθούν να βρίσκουν ελαττώματα, εκείνοι που είναι επικριτικοί κι επιτιμητικοί, αργά ή γρήγορα γίνονται ακριβώς σαν τα θύματά τους και η πνευματική τους ανάπτυξη σταματά.

Αναζητήστε ανθρώπους να θαυμάζετε.

Το να θαυμάζετε σημαίνει να εκτιμάτε σε υψηλό βαθμό, έντονα, πράγματα που προωθούν την εξέλιξη, την μεταμόρφωση και που οδηγούν τους ανθρώπους να  συνειδητοποιήσουν τον σκοπό της ζωής. Αυτός είναι πραγματικός θαυμασμός. Αλλά αν υποκρίνεστε ότι θαυμάζετε, δημιουργείτε τα λάθος πράγματα. Αναπτύσσετε τον εγωισμό των άλλων. Πρέπει να είναι αληθινός.

Για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα είναι τελείως άσχημη και κακά ντυμένη, βρείτε κάτι που μπορείτε πραγματικά, ειλικρινά να θαυμάσετε. Ήταν μια γυναίκα που ερχόταν στις συναντήσεις μας, η οποία ήταν τελείως βρωμερή, μύριζε κοκ. Αναρωτήθηκα, “Τι μπορώ να κάνω;” Της είπα, “κυρία μου, τι ωραία μαλλιά που έχετε.” Ήταν σγουρά, κυματιστά. Ήταν τόσο ωραία. Της είπα, “Μακάρι να είχα τέτοια μαλλιά.” Ξέρετε τι συνέβη; Αυτή η κοπέλα, σιγά σιγά άλλαξε ώστε όλα τα υπόλοιπα να ταιριάζουν με τα μαλλιά της, γιατί συνεχώς της επαινούσα τα μαλλιά της. Τελικά εκείνη έγινε ένα αριστούργημα. Βρείτε κάτι αληθινό, γιατί δεν πρόκειται να πείτε ψέματα. Εάν λέτε ψέματα, δημιουργείτε διττότητα μέσα σας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα