Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Είστε ισάξιοι της κριτικής σας


Κάθε φορά που είστε αρνητικοί, κάθε φορά που κριτικάρετε για να μειώσετε κάποιον, στο νου σας δημιουργείτε μια εικόνα της κριτικής σας και είστε ισάξιοι της κριτικής και της υποτίμησης. Γι’ αυτό το λόγο ο Βούδας, όταν έβλεπε ότι οι μαθητές Του ήταν αρνητικοί και κριτικοί, τους καλούσε και τους έλεγε, “Αποχωρήστε απ’ την Αδελφότητα γιατί δεν μάθατε ακόμα το πως να θαυμάζετε τους ανθρώπους.”
Οι άνθρωποι γενικά είναι αρνητικοί. Έχετε δει εκείνα τα αρνητικά άτομα που απορροφούν όλη την ενέργεια γύρω σας; Ακόμα και η μίμηση θα πρέπει να αποφεύγεται, η μίμηση της αρνητικότητας για να ευχαριστήσετε άλλους ανθρώπους ή για να αστειευτείτε γι’ αυτή. Ακόμα κι αυτό έχει σημασία.


Μπορείτε να αναπτύξετε αυτή την ανώτερη ποιότητα του να ξεπερνάτε όλους τους περιορισμούς της προσωπικότητας του άλλου και να βλέπετε το Θεό; Τότε είστε διορατικοί. Αυτό είναι η διόραση. Δεν είναι να βλέπετε σκιές και προηγούμενες ζωές και τρελά πράγματα. Διόραση είναι να βλέπετε ακριβώς το Θεό που κατοικεί μέσα σας και μέσα σε όλους. Ακριβώς απ’ αυτή τη πηγή προέρχεται το μυστικό της συγχώρεσης.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα