Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η Μυστική Σπηλιά



«Άγγελε, ώρες-ώρες είμαι τόσο δυστυχισμένος, σαν ένα μαύρο σύννεφο να σκεπάζει τα πάντα γύρω μου. Δεν ακούω τη φωνή σου τότε, και αισθάνομαι ακόμα περισσότερο χαμένος, τότε νιώθω μικρός, πολύ μικρός, που έχω να τα βάλω με δράκους και θηρία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, και φοβάμαι τότε. Δεν θέλω να έρχονται αυτές οι στιγμές. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;»

-«Φίλε μου Αιμίλιε, αγγίζεις ένα θέμα-κλειδί, για τη προσέγγιση της ευτυχίας. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει απλά ότι εάν γίνει πλούσιος θα λυθούν τα προβλήματά του και θα γίνει ευτυχής. Ναι, αυτή τη στιγμή αυτή η πεποίθηση πηγάζει από ότι δέχεστε επίθεση στα εισοδήματά σας και δεν ξέρετε τι θα κάνετε για να βγάζετε τα προς το ζην. 

Αυτοί που σας έχουν φέρει σε αυτή τη κατάσταση, γιατί αυτή η κατάσταση είναι επίτηδες δημιουργημένη από αυτούς που θέλουν να σας έχουν υποταγμένους και τυφλούς, σας κάνουν με αυτόν τον τρόπο να χάσετε τη δημιουργική σας δύναμη για την βίωση της ευτυχίας. Το χρήμα δημιουργήθηκε για να σας κρατάει φτωχούς, μίζερους και δυστυχισμένους. Η απόκτησή του, σας κάνει να θέλετε… ακόμα περισσότερο χρήμα και δύναμη, σας κάνει να απομακρύνεστε από τους υπόλοιπους ανθρώπους, γιατί εσείς κάτι έχετε, ενώ αυτοί δεν έχουν, σας κάνει επίσης υπερήφανους, σκληρούς και απότομους, και μέσα στη καρδιά σας τη κενότητα αυτή την αντικαθιστάτε με μερικά χαρτονομίσματα.

Γνωρίζω ότι πρέπει να μπορέσετε να πληρώσετε λογαριασμούς, φόρους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε. Γνωρίζω ότι βιώνετε έναν καταιγισμό τρομολαγνείας, που σημειωτέον ότι είναι ψεύτικη και υποβολιμαία, από τις ειδήσεις, που σκοπό έχουν να σας κάνουν να χωθείτε ακόμα περισσότερο στο καβούκι σας. Γνωρίζω ότι θέλετε να ξεχνάτε αυτές τις καταστάσεις με ένα πιάτο φαγητό, ένα τσιγάρο, ένα ποτό, ένα φάρμακο.

Καταρχήν ανοίξτε τη πόρτα στην ελπίδα. Κλείστε τις τηλεοράσεις που σας τρομοκρατούν με άσχημα νέα. Ψάξτε μέσα σας για το πραγματικό εαυτό σας. Είναι πολύ εύκολο αυτό, απλά πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, συγκεντρωμένοι στην αναπνοή σας. Ο εξωτερικός κόσμος είναι αντανάκλαση του εσωτερικού σας κόσμου. Η τακτική αυτών που σας κρατάνε υποταγμένους είναι να φροντίζουν να δηλητηριάζουν τον εσωτερικό σας κόσμο.

Το σημείο κλειδί είναι να ανακαλύψετε ότι έχετε μία μυστική σπηλιά, που είναι ο εσωτερικός ψυχισμός σας, και στον οποίον ζουν τα αρνητικά μέρη του χαρακτήρα σας, τα ελαττώματα σας. Σε κάθε εξωτερική στιγμή που ζείτε, υπάρχουν επίσης αυτές οι εσωτερικές φωνές που προσβάλλουν τον άλλον, σας καλούν να δράσετε για το δικό σας προσωρινό συμφέρον, φωνές που θέλουν και ζητάνε, φωνές που δεν θα θέλατε ποτέ να εξωτερικευτούν, γιατί θα ντρεπόσασταν για αυτές. Η αιτία της στιγμιαίας δυστυχίας σας, της δικής σας και αυτής που σκορπάτε στους άλλους, είναι ότι δράει ένας κάτοικος αυτής της σπηλιάς, γεγονός το οποίο εσείς αγνοείτε…

Το ξέρω ότι αμφιβάλλεις ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, κάνε ένα πείραμα για να δεις: Σε μία στιγμή που έχεις πχ. μισή ώρα ελεύθερη, χαλάρωσε στο κρεβάτι σου ή σε μία καρέκλα με κλειστά μάτια, προσέχοντας μόνο το τι αναβλύζει από μέσα σου, από τη μυστική σπηλιά σου. Θα παρατηρήσεις δύο πράγματα: Πρώτον, αυτές τις άγνωστες φωνές και δεύτερον το ότι αυτές οι φωνές δεν είσαι εσύ, αν και μέσα σου, είναι διαφορετικές από Εσένα. Αμέσως επίσης θα αισθάνεσαι διαφορετικά, πιο δυνατός και πιο ευτυχισμένος!»

-«Μήπως θα αισθάνομαι πιο μπερδεμένος; Και επίσης γιατί να μου αρέσει να ανακαλύψω ότι έχω το κακό μέσα μου;»

-«Δεν θα αισθανθείς πιο μπερδεμένος, αλλά αντίθετα θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα μέσα σου, και θα ηρεμήσεις. Ναι, θα ηρεμήσεις, γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση σου να φέρνεις μέσα σου αυτή τη σπηλιά. Η Ψυχή σου εάν ήθελε να μιλάει μόνιμα με τους Αγγέλους θα έμενε εκεί που ήταν, εδώ ήρθε να γνωρίσει το σκοτάδι, οπότε μην ντρέπεσαι για αυτή τη σπηλιά που έχεις μέσα σου. Όλοι έχουμε, είναι ένα ανθρώπινό μας γνώρισμα.

Εάν έρθει το φως της Ψυχής σου, αντικρύζοντας αυτά τα σκοτεινά όντα, δεν θα τα αντιμετωπίσει πια, με αποστροφή ή με βία αλλά πια με αναγνώριση ότι αυτά τα σκοτεινά όντα είναι κομμάτια του ψυχισμού μας που έζησαν καιρό στο σκοτάδι στο φόβο και τη μοναξιά, και που χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το φως.

Ψάχνεις έξω να βρεις παράξενες χώρες, όμορφα πράγματα και ιδανικές καταστάσεις. Ψάχνεις την ικανοποίηση και την αυτοεκπλήρωση του σκοπού σου, κάνοντας ότι κάνουν και οι άλλοι. Όντας ένα μέλος του κοπαδιού, πως περιμένεις να βρεις το προσωπικό σου δρόμο; Είναι πολύ κοντά σου το σημείο αλλαγής των πάντων, στην μυστική, προσωπική σπηλιά σου.

Εάν ανοίξεις αυτή τη μυστική σπηλιά, που όλοι γύρω σε αυτό τον κόσμο σου λένε ότι δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει καλό είναι να είναι κλειδαμπαρωμένη, τότε θα ανακαλύψεις ότι μέσα σε αυτή είναι και η πηγή της δημιουργικής σου δύναμης να αλλάζεις το κόσμο, να τον κάνεις φωτεινότερο, να κάνεις τη ζωή σου και των γύρω σου με μαγικό τρόπο καλύτερη, να μην μπορούν πια να σε αγγίζουν περιορισμοί, γιατί το να βιώνεις την ευτυχία είναι το πρώτο αναφαίρετο, θεϊκό δικαίωμα σου…»


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα