Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ


Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα. Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, καλλιεργούν την αισιοδοξία, δείχνουν καλοσύνη, διατηρούν σχέσεις αγάπης, αφοσιώνονται σε σημαντικούς σκοπούς, απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και πολλά ακόμη...




Όμως ποτέ:

1. Δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνουν οι άλλοι.
Γι' αυτό σταματήστε να ασχολείστε με τους άλλους και με όσα έχουν. Κανείς δεν είναι σε ευνοϊκότερη θέση. Μείνετε προσηλωμένοι στο δικό σας δρόμο. Συχνά η σύγκριση με τους άλλους αποπροσανατολίζει και αποκαρδιώνει. Γι' αυτό ξεχάστε τις συγκρίσεις και ακούστε τη δική σας εσωτερική φωνή. Μείνετε αφοσιωμένοι στις δικές σας επιθυμίες και τους πιο σημαντικούς στόχους. Μη φοβάστε αν χρειαστεί να πορευτείτε μόνοι αλλά απολαύστε το. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό και μην πτοείστε από το μελόδραμα, την αρνητική διάθεση ή την αδιαφορία των άλλων.

2. Δεν αποζητούν την επιβεβαίωση από άλλους.
Όλοι θα σας σέβονται όταν αποφασίσετε να είστε ο εαυτός σας χωρίς να κάνετε συγκρίσεις με άλλους ή να επιδιώκετε να εντυπωσιάσετε τους άλλους. Και το πιο σημαντικό: εσείς οι ίδιοι θα σέβεστε ακόμη πιο πολύ τον εαυτό σας. Πώς είναι δυνατό να επιτρέπετε στους άλλους να σας κρίνουν; Τι θα κάνατε διαφορετικά αν γνωρίζατε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να κριθείτε γι' αυτό; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη θέση στην οποία βρίσκεστε, ούτε φυσικά ζει τη ζωή σας. Άρα ξεχάστε τι σκέφτονται και τι λένε για σας. Αφοσιωθείτε στο πως νιώθετε εσείς με τον εαυτό σας και συνεχίστε τη δική σας πορεία. Όσοι σας αποδέχονται είναι οι πραγματικοί σας φίλοι και σημασία έχει εσείς τι πιστεύετε για τον εαυτό σας.

3. Δεν βασίζονται στους άλλους και σε διάφορα γεγονότα για τη δική τους ευτυχία.
Η δυστυχία είναι η διάσταση ανάμεσα σε ό,τι έχετε και σ' εκείνο που νομίζετε ότι έχετε ανάγκη. κι όμως δεν χρειάζεστε κάτι περισσότερο. Η ζωή είναι όμορφή από τη στιγμή που θα αποφασίσετε ότι είναι! Όχι επειδή το λέει κάποιος άλλος ή επειδή αποκτήσατε κάποιο καινούριο αντικείμενο. Από τη στιγμή που θα πάψετε να θεωρείτε τους άλλους υπεύθυνους για τη δική σας ευτυχία, θα είστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Όσο επιδιώκετε να διαμορφώσετε άλλες συνθήκες για να είστε ευτυχισμένοι, η προσωπική σας ευτυχία θα είναι "όμηρος". Εκτιμήστε το παρόν και οι συνθήκες θα αρχίσουν να αλλάζουν προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Ο τρόπος με τον οποίο "βλέπετε" τα πράγματα καθορίζει το αν είστε ή όχι ευτυχισμένοι. Όσο κι αν μπορεί να μην είστε κοντά στην τελειότητα για τώρα, σκεφτείτε και θα βρείτε έναν τουλάχιστο λόγο για να χαμογελάσετε.

4. Δεν επιμένουν να μνησικακούν.
Τα φαντάσματα του παρελθόντος και όσα έγιναν τότε, είναι απλώς ένα ακόμη κεφάλαιο της ζωής σας. Γυρίστε σελίδα. Όλοι πληγώνονται ή έχουν πληγωθεί ή πλήρωσαν το τίμημα κάποιας λανθασμένης απόφασης κι ενώ είναι φυσικό επακόλουθο η πικρία, συχνά ίσως "ζείτε" ξανά και ξανά το "τραύμα". Η συγχώρεση είναι το γιατρικό που σας επιτρέπει να αφοσιωθείτε στο μέλλον, να συγχωρήσετε ό,τι ανήκει ήδη στο παρελθόν. Δεν σημαίνει ότι διαγράφετε το παρελθόν ή ότι ξεχνάτε ό,τι συνέβη αλλά ότι προχωράτε μπροστά μαθαίνοντας μέσα από τη δυσάρεστη -έστω- εμπειρία.

5. Δεν ζουν σε αρνητικό περιβάλλον.
Για να πάρετε θετικές αποφάσεις, σημαντική προϋπόθεση είναι να προφυλάξετε τη σκέψη και την ψυχή σας από ανθρώπους και συνθήκες που με αρνητική διάθεση. Όταν οι άλλοι περιμένουν να συμπάσχετε μαζί τους, να τους παρηγορείτε, να γκρινιάζετε μαζί τους για το πόσο άδικη είναι η ζωή, απομακρυνθείτε...Αν μπείτε στο παιχνίδι της άρνησης οι πιθανότητες είναι ότι θα χάσετε. Ακόμη και όταν είστε μόνοι, καλλιεργήστε τη θετική σας διάθεση, αποβάλλετε τις σκέψεις που σας προκαλούν δυσφοία, έστω κάποιες από εκείνες που σας προβληματίζουν. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε, δεν χρειάζεστε αρνητικές σκέψεις.

6. Δεν αντιστέκονται στην αλήθεια.
Είναι σίγουρη παγίδα να σπαταλάτε τη ζωή σας με ψέματα. Τελικά το ψέμα αποκτά τέτοια ισχύ που είναι δύσκολο να δείτε ή να πείτε ή να ζήσετε την αλήθεια. οι ζωές διαλύονται με ασύλληπτη ευκολία όταν έχουν βασιστεί στο ψέμα. Αν αντιστέκεστε στην αλήθεια θα ζείτε κάθε μέρα ένα ψέμα που θα σας στοιχειώνει κάθε νύχτα. Μην προσπαθείτε να κρύψετε την αλήθεια με την απάτη. Είναι προτιμότερο να μην έχετε δικαιολογία, παρά να πείτε ψέμα. Σίγουρα χρειάζεται δύναμη και θάρρος η αλήθεια αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε. Αποδεχτείτε την πραγματικότητα και ζήστε τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας.
 
ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα