Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σαν σήμερα ο RAY CHARLES…

…  γεννήθηκε το 1930 στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε ηλικία 5 ετών άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του, ώσπου σε διάστημα 2 ετών έμεινε τελείως τυφλός. Ακόμη και τότε όμως δεν το έβαλε κάτω.
Σε ηλικία 15 ετών έχασε και τους δυο γονείς του, κατάφερε ωστόσο να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε ειδικό σχολείο στην Φλόριντα.
Μερικά χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Σιάτλ. Εκεί ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο.

Η μουσική ήταν πάντοτε μια αστείρευτη κινητήριος δύναμη ζωής  για τον  Ray Charles. . Είτε ήταν R&B, είτε τζαζ, είτε ροκ εντ ρολ, είτε γκόσπελ είτε κάντρι, από τη στιγμή που καθόταν στο πιάνο η μουσική ξεπηδούσε αβίαστα από μέσα του.
Ένα αστέρι στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας του Hollywood, μια πλατεία με το όνομά του και το χάλκινο άγαλμά του, 17 βραβεία Grammy, το βραβείο Grammy για την συνολική προσφορά του στην μουσική (Grammy Lifetime Achievement Award), οκτώ τιμητικούς διδακτορικούς τίτλους, διακρίσεις από Αρχηγούς Κρατών, Προέδρους και μέλη βασιλικών οικογενειών. νo. 2 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών (Νοέμβριος 2008)΄.Δεν υπάρχει βραβείο ή τιμητική διάκρισή που ο Ray Charles δεν κατάφερε αποσπάσει.
Ο Charles πέθανε στις 10 Ιουνίου 2004 σε ηλικία 73 ετών, 2 μήνες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ το οποίο πούλησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε 8 βραβεία Grammy (συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων για το Άλμπουμ της Χρονιάς και Δίσκος της Χρονιάς) και λίγους μήνες πριν  την κυκλοφορία της ταινίας που αφορουσε τη ζωή του….
Το 1986, ο ίδιος δημιούργησε το Ίδρυμα Ray Charles το οποίο ασχολειται και βοηθάει άτομα με διαταραχές  ακοής .
Ray Charles  λοιπόν και   ¨Ι’ve got a woman”    ( σε μία από τις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις του   στις 22 Νοεμβρίου του 2000, στο Olympia του Παρισιού )




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα