Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Facebook: Απόκρυψη του «Διαβάστηκε» στο chat για Mozilla Firefox

Η λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» (Seen …) στο Facebook chat είναι κάποιες φορές καλή και κάποιες φορές εκνευριστική. Καλή όταν στέλνεις εσύ ένα μήνυμα σε κάποιο χρήστη και σε ειδοποιεί το Facebook ότι ο χρήστης διάβασε το μήνυμα σου, κακή όμως όταν σου έχουν στείλει μήνυμα και εσύ μπορεί να είσαι «αόρατος» και να μη θες να φανεί ότι διάβασες το μήνυμα που έλαβες και προδοθεί η παρουσία σου.
Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης της λειτουργίας και στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα με την επέκταση Chat Undetected για Mozilla Firefox.

Απόκρυψη του «Διαβάστηκε» στο Facebook chat για Mozilla Firefox

Facebook Chat Undetected
Αυτό που θα χρειαστείς αρχικά, είναι ο browser Mozilla Firefox. Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να το ανοίξεις, να επισκεφθείς την ιστοσελίδα και να κάνεις κλικ στην επιλογή Get Chat Undetected.

Το μήνυμα της παραπάνω εικόνας θα εμφανιστεί στην οθόνη σου και εσύ θα πρέπει να πατήσεις Να επιτρέπεται και στη συνέχεια Εγκατάσταση. Αν όλα πάνε καλά, θα σου ζητήσει να κάνεις επανεκκίνηση του Firefox και μόλις ανοίξει και πάλι, θα σου εμφανιστεί αυτόματα το μήνυμα της παρακάτω εικόνας σε νέα καρτέλα.
Facebook Chat Undetected2Τίποτα περισσότερο δε χρειάζεται. Δοκιμάσαμε σήμερα (16/09/13) το πρόσθετο στην τελευταία σταθερή έκδοση του Mozilla Firefox (Έκδοση 23.0.1) και σε Windows 7 Professional (SP1) και όλα δούλεψαν ρολόι. Αυτό σημαίνει πως διαβάζαμε κανονικά όσα μηνύματα λαμβάναμε στο Facebook και οι άλλοι χρήστες δε δέχονταν το μήνυμα «Διαβάστηκε», το οποίο θα πρόδιδε ότι είδαμε το μήνυμα τους.
Αν για τον οποιοδήποτε λόγο θελήσεις να απεγκαταστήσεις το πρόσθετο και να ξανά χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία «Διαβάστηκε» για να γνωρίζουν οι φίλοι σου πότε διαβάζεις τα μηνύματα τους, τότε μπορείς να κάνεις κλικ στο μενού του Firefox, ύστερα στην επιλογή Πρόσθετα και τέλος στην επιλογή Απενεργοποίηση ή Αφαίρεση (ανάλογα με την προτίμηση σου).
Update: Υπάρχει μία εναλλακτική λύση του Chat Undetected, η οποία ακούει στο όνομαFacebook SeenBlock (update (07/10/13): αφαιρέθηκε από τα add-ons του Firefox) και η οποία εκτός από απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» και του μηνύματος ότι ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα, περιέχει ακόμη επιλογή για να στείλει ο χρήστης χειροκίνητα όποτε θέλει το μήνυμα «Διαβάστηκε» σε μία συνομιλία. Ευχαριστώ το Γιώργο που επισήμανε σε σχόλιο πως το πρόσθετο Facebook SeenBlock λειτουργεί και σε Firefox, εκτός από Chrome.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα